schrijf je in op deze training Meer info over de training Offerte in company training
Share  

Contact

BE: +32 (0)9 336 31 64
info@hrdacademy.be

Startdata

Prijs

€ 1250, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Trainersacademy

Coachen & adviseren

HRD management

Leeroplossingen

Als manager of directeur heb je niet altijd de tijd om je grondig te verdiepen in het Nieuwe Organiseren waardoor je blijft grijpen naar vertrouwde manieren van werken. In de training krijg je inzicht in verschillende organisatiemodellen met vooruitstrevende organisatievormen. Op die manier kan je dan zelf - met kennis van zaken - keuzes maken voor je organisatie.

training

Bouwstenen voor het Nieuwe Organiseren

Naar een nieuwe manier van (samen)werken!

Situering

Veel kleine en grote organisaties worden momenteel uitgedaagd door een steeds groeiende complexiteit. Ondertussen wordt het ook meer en meer duidelijk dat klassieke organisatievormen - meestal met centrale sturing - niet meer afgestemd zijn op een wereld met steeds toenemende verandering en complexiteit.


Tegelijkertijd tonen zich verschillende nieuwe organisatiepraktijken aan de horizon. Als manager of directeur van een organisatie heb je echter niet altijd de tijd om je grondig te verdiepen in al dat nieuws waardoor je blijft grijpen naar vertrouwde manieren van werken en samenwerken. Zo begint het managen van je organisatie altijd maar zwaarder te wegen op je schouders en raakt de ondernemer of innovator in jou ondergesneeuwd.  


Dat is jammer want het kan anders. Met deze training willen we je daarom de kans geven om te leren hoe. Op basis daarvan kan je dan zelf - met kennis van zaken - keuzes maken voor je organisatie, onderneming, afdelingen en/of teams waardoor je met meer vertrouwen de uitdaging om op een andere manier te gaan werken aan kunt vatten.

Doelgroep

Deze training is eerst en vooral bedoeld voor zaakvoerders, ondernemers, directieleden, leden van raden van bestuur en managers. Kortom mensen die vanuit hun rol keuzes willen en moeten maken op het vlak van organisatie design.

Ben je zelf interne organisatieontwikkelaar en wil je een gemeenschappelijke visie ontwikkelen met bijvoorbeeld jouw directie dan kan gezamenlijke deelname ook handig zijn. Op die manier starten jullie immers met dezelfde toolbox.

Wat leer je in deze opleiding?
 • We staan stil bij hoe de wereld drastisch aan het veranderen is maar vooral ook bij wat dit concreet betekent voor organisaties.
 • Je leert inschatten hoe de context waarbinnen jouw organisaties actief is precies verandert en wat dat betekent voor het inrichten van je organisatie.
 • We gaan dieper in op de principes die cruciaal zijn om een organisatie klaar te maken voor een steeds sneller veranderende en complexer wordende wereld;
 • Je verwerft inzicht in verschillende mogelijke organisatievormen en de sterktes en de beperkingen van die organisatievormen.
 • Je verwerft inzicht in een aanpak die je kan helpen om een organisatie(onderdeel) te herontwerpen.
 • Je maakt kennis met praktijken en methodes die we herhaaldelijk zien terugkomen in de meest vooruitstrevende organisaties. Sommige van die praktijken zijn verfrissend nieuw, sommige zijn een volgende iteratie op waar we al mee vertrouwd zijn en sommige van die praktijken hebben gewoon de tand des tijd doorstaan.
 • Je krijgt inspiratie uit onze dagelijkse praktijk waardoor je concrete tips en handvaten krijgt om concreet aan de slag te gaan met organisatievernieuwing.
 • Omdat dit een exploratietraining is, worden er tenslotte ook voldoende wegwijzers aangereikt om je verder te kunnen verdiepen in deze materie.
Programma

Na deze training heb je meer inzicht in verschillende soorten organisatiemodellen met klemtoon op de meest vooruitstrevende organisatievormen. Er wordt gepuurd uit het werk van Frederic Laloux (auteur van Reïnventing Organizations), Holacracy, Sociocracy 3.0, Lean, Lean Start-Up, Sociotechniek en tal van andere vernieuwende organisatievormen uit de praktijk.  


Er zal voldoende diep ingezoomd worden op de aangereikte praktijken zodanig dat je inzicht verwerft in de onderliggende logica, die je kan vergelijken met het water waar die praktijken op moeten blijven drijven. Als je de onderliggende logica niet beet hebt, loop je immers het risico dat de echte meerwaarde zich niet zal kunnen tonen in de eigen praktijk. Dat zagen we al meerdere malen gebeuren in de praktijk.

 

Er wordt tijdens de training ook rekening gehouden met de verschillende startposities van organisaties. Sommige organisaties - zoals start-ups - kunnen meteen op een vernieuwende manier starten. Reeds bestaande organisaties moeten doorheen een transformatieproces en dat is echt een ander verhaal.

Didactische aanpak
 • Deze training zal interactief opgebouwd worden afgestemd op de vragen van de deelnemers, vertrekkende van de opgebouwde ervaring en kennis op het vlak van organisatievernieuwing.
 • Om voor voldoende interactie en diepgang te kunnen zorgen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 12.
Cursusmateriaal
 • Een uitgebreide literatuurlijst per module
 • Boek 'Architect van je Organisatie' van Philippe Bailleur
 • E-book: '20 dingen die je wil lezen voor je organisatie naar een levend systeem transformeert' van Philippe Bailleur, Hans Hoegaerts en Anne Billen
Trainers
Philippe Bailleur
Philippe Bailleur

Philippe Bailleur werkt al bijna 20 jaar met groepen en organisaties. Zijn manier van werken is gegroeid vanuit een brede interesse in diverse disciplines: NLP, Opstellingen, Ericksoniaanse Hypnose, Design Thinking, Lean, Biomimicry, Systems Thinking, Voice Dialogue, Sjamanisme, Holacracy, Sociocracy,… Philippe is auteur van meerdere boeken, artikels en blogs waaronder ‘Architect van je organisatie’ en ‘Trauma in organisaties’. Hij verkent graag nieuwe domeinen in het speelveld tussen mens, organisatie en maatschappij en wordt van daaruit geregeld gevraagd als inspirator. Tegelijkertijd houdt hij er van om nieuwe inzichten pragmatisch toe te passen binnen de context van organisaties. Zijn doel: het optimale samenspel tussen mens en organisatie vinden in het belang van een gezonde maatschappelijke ontwikkeling. Zo kunnen organisaties ‘forces for good’ worden … Meer info op www.philippebailleur.be. 

Prijs

€ 1250, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Geest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Leercentrum Het Klooster

Kloosterstraat 29

9080 Beervelde (Gent)

Bekijk een plannetje
26 maart en 27 maart 2018 telkens van 9u tot 17u» Inschrijven

Kasteelhoeve Wange

Eilksemstraat 26

3400 Wange

Bekijk een plannetje
25 oktober en 26 oktober 2018 telkens van 9u tot 17u» Inschrijven
Contactgegevens

Leercentrum Het Klooster

Kloosterstraat 29

9080 Beervelde (Gent)

Contactgegevens

Kasteelhoeve Wange

Eilksemstraat 26

3400 Wange

Schrijf je in op de nieuwsbrief