Advanced career coaching: Future-proof Employability Designer (FED)

Advanced career coaching. Het is tijd voor een nieuwe vorm van strategische loopbaancoaching: Future Employability Design.

Reguliere loopbaancoaching volstaat niet meer. Op dit moment begeleiden loopbaancoaches hun coachees veelal naar banen die op korte termijn zullen verdwijnen. Als Future-proof Employability Designer (FED) help je loopbaancoachees én organisaties om op het vlak van loopbanen en employability klaar te zijn voor de toekomst.

Situering

Door de vierde industriële revolutie verdwijnen de komende jaren ongeveer 40% van de huidige banen. Er komen andere banen. 40% van de huidige medewerkers of sollicitanten zal dus niet in staat zijn om in de nabije toekomst werkzaamheden uit te voeren die aansluiten bij de behoeften van de markt, de technologie en de organisaties (bron: Universiteit Oxford).

Volgens economen van MIT gaan er door automatisering en robotisering de komende jaren op grote schaal functies wegvallen zoals: loketbediende, call center medewerker, service & customer care medewerkers, administratief medewerker, boekhouders, verkopers, laboranten, trein- en busbestuurders, belastingadviseurs, postbode, pr-medewerker, procesoperator, taxateurs, verzekeringsagenten, winkelpersoneel, logistieke medewerkers, enz.

Tegelijkertijd zal er een tekort ontstaan aan mensen die wel over de toekomsttalenten en -competenties beschikken. Er zal een grote frictiewerkloosheid ontstaan ...  tenzij FEDs (Future-proof Employability Designers) tijdig ingrijpen.

Doelgroep

Loopbaanprofessionals, loopbaancoaches, HR professionals en coaches.  

Voorkennis

 • Dit is een opleiding voor mensen met kennis van en ervaring in het loopbaanvak, bvb ervaren loopbaancoaches of ervaren HR professionals met kennis van loopbaanbegeleiding.  Voor mensen met minder ervaring in loopbaanbegeleiding is het absoluut noodzakelijk eerst een degelijke voorlopleiding tot loopbaancoach te volgen (zie hiervoor: Opleiding tot loopbaancoach).
 • Daarnaast zijn er uiteraard ook basis coachingsvaardigheden vereist om deze opleiding succesvol te kunnen volgen.  Indien je onvoldoende coachervaring hebt, kan je eerst een vooropleiding volgen, bvb: Opleiding inspirerend coachen of Certified Coach Program: Fundamentals.

Wat leer je in de opleiding?

 • Het is tijd voor een nieuwe vorm van strategische loopbaancoaching: Future Employability Design.  Als FED maak je medewerkers en loopbaancoachees klaar voor de toekomst. Je evolueert van coach die begeleidt naar een nieuwe baan naar een coach of HR professional die begeleidt naar een nieuwe baan én naar duurzame employability.
 • Vanzelfsprekend help je jouw coachee nog altijd om talenten, competenties en drijfveren te ontdekken. Daarnaast help je hem niet alleen de huidige, maar ook de toekomstige arbeidsmarkt te onderzoeken en je helpt opsporen welke toekomsttalenten en competenties hij of zij kan en wil ontwikkelen. Je gaat verder dan het coachen naar een nieuwe baan, je helpt je coachee inzetbaar te houden ook na de vierde industriële revolutie.
 • FEDs helpen loopbaancoachees én organisaties om op het gebied van loopbanen en employability klaar te zijn voor de toekomst.
 • Het gaat verder dan development, duurzame inzetbaarheid en employabiliteit: het gaat om pro-actief onderzoeken welke van de toekomstcompetenties ontwikkelbaar zijn bij de medewerker, onderzoeken welke talenten en competenties in de organisatie nodig zullen zijn en daar gericht op coachen.  De FED helpt de medewerkers en organisaties klaarstomen voor de toekomst.

Programma

 • Strategische loopbaancoaching en de vierde industriële revolutie
 • Traceren van toekomsttalenten en - competenties
 • Ontwikkelen van toekomsttalenten
 • Er wordt gewerkt volgens de principes van krachtgericht coachen (Prof. Dr. Fred Korthagen)

 

Adviseren van organisaties rond Future Employability Design

 • bewustwording en gevoel van urgentie
 • bevorderen loopbaanzelfsturing en arbeidsmobiliteit
 • bevorderen duurzame bevlogenheid, inzetbaarheid en employability

 

De arbeidsmarkt 2021 - 2035: ontwikkelingen op de arbeidsmarkt:

 • banen die verdwijnen en banen die verschijnen
 • van life-long employment naar flexibele, dynamische loopbanen in wisselende contexten

Leermateriaal

 • HRDA syllabus: Future-proof Employability Designer (FED) 
 • HRDA handouts: Future-proof Employability Designer (FED) 
 • Employability vragenlijst
 • Coachkaarten toekomstcompetenties

Getuigenissen (6)

Bedankt aan de trainer om opnieuw haar kennis met vuur te willen delen. We kregen een veelvoud aan tools en mogelijkheden dankzij deze training.

- Claudine Drees, Zaakvoerder, InnerCompass

Dit is een opleiding die ELKE HR professional en people coach zou moeten volgen!

- Deelnemer januari 2020, Randstad

Deze opleiding is een echte aanrader voor iedereen die loopbaanbegeleider is. Annita is een zeer ervaren en inspirerende trainer.

- Valerie Philippart, Career counselor, RiseSmart

De opleiding was op zijn minst INSPIREREND. Je krijgt alvast goesting om er in de toekomst mee aan de slag te gaan!

- Ans Van den Audenaeren, Projectmanager, RiseSmart

Dit is een heel inspirerende en verrijkende opleiding voor mij persoonlijk, voor mijn rol als collega, als leidinggevende en als klantverantwoordelijke, maar ook voor mijn rol als moeder en vriendin!

- Deelnemer januari 2020, Randstad

Ik heb nogmaals het geluk gehad om bij Annita Rogier een opleiding te mogen volgen. Ik geniet telkens van haar inspirerende praktijkvoorbeelden, haar tekeningen, haar verfrissend taalgebruik en overzichtelijke aanpak!

- Isabelle Vanlerberghe, Randstad

Trainer

Annita Rogier

Annita Rogier

Annita Rogier  (1962) is als associated internationaal expert aan HRD Academy verbonden.  Ze is geaccrediteerd als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie.  Als trainer, coach, assessor en psycholoog zet ze zich al 24 jaar gepassioneerd in voor de ontwikkeling van trainers, HR managers, coaches, consultants en managers.  Ze heeft ruime ervaring zowel in not-for profit als in profit organisaties.  Ze is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen, van de Nederlandse Vereniging van personeelsmanagement & organisatieontwikkeling en van het netwerk van loopbaanadviseurs en assessment professionals.  Annita Rogier heeft 24 jaar ervaring met loopbaan/ en outplacementadvisering o.a. bij:  Raadgevend Bureau Claessens, CWI, The Human Capital Group van Deloitte & Touch en Character Concern.  Ze leidde zeer veel loopbaanprofessionals, outplacementadviseurs, re-integratieadviseurs en HR-D professionals op o.a. van Randstad, KPN, CWI, UWV, Bouwfonds, loopbaanadviseurs van diverse Gemeenten, PAC, Ideeënrijk, Transferpunt Zorg, REAX, enz.

Annita is bestuurslid van de Vereniging voor Erkende Stresscoaches en Burn-out coaches (VESB).

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald. 

  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.
 • Opleidingscheques voor werknemers: Je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid. Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt hiervoor in aanmerking, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.
 • Opleidingspremie Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Ben je zelfstandig, of werk je voor een KMO in Brussel? Dan maak je onder bepaalde voorwaarden aanspraak op de Opleidingspremie. Opgelet deze premie moet minstens een maand voor aanvang van de opleiding aangevraagd worden.
 • Vlaams OpleidingsVerlof: HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie.  Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).  Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt in aanmerking voor het VOV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor VOV.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...
 • Brussels Educatief Verlof: Naast het Vlaams Opleidingsverlof heeft HRDA ook een kwaliteitsregistratie behaald bij Brussel Economie en Werkgelegenheid. Werknemers uit de privésector met hoofdkantoor in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben onder bepaalde voorwaarden recht op educatief verlof. Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt in aanmerking voor het BEV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor BEV.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met BR-...

Prijs

€ 1 320,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 04.10.202209:00 - 17:00
 • 08.11.202209:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Annita RogierAnnita Rogier

Prijs

€ 1 320,00 excl. BTW

Inschrijven

Data

 • 10.10.202309:00 - 17:00
 • 28.11.202309:00 - 17:00

Locatie

Hotel Abbey
Kerkeblokstraat 5

1850 Grimbergen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Annita RogierAnnita Rogier

Prijs

€ 1 320,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven