Subsidies en erkenningen

Subsidiemogelijkheden


Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies?

Onze opleidingen zijn immers erkend door de Vlaamse Overheid, de Waalse overheid, het Brussels gewest én door verschillende beroepsfederaties. Hierdoor kan je gebruik maken van een aantal maatregelen om jouw opleiding te financieren en/of verlof op te nemen om een training te volgen. 

Daarnaast is ons Certified Coach Program ICF-gecertificeerd, en zijn verschillende opleidingen geaccrediteerd voor Continuing Coach Education van het ICF. 

Op deze pagina vind je alvast een overzicht van alle subsidiemogelijkheden en kwaliteitserkenningen van HRD Academy. voor welke subsidies jouw specifieke opleiding in aanmerking komt, kan je steeds terugvinden op de webfiche van deze opleiding. 

KMO-portefeuille.jpg

KMO-portefeuille

Subsidie voor Vlaamse kmo's en vrije beroepen 

 

HRD Academy is erkend als aanbieder van opleidingen binnen de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan bepaalde voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training. Het BTW bedrag komt hiervoor niet in aanmerking, dat moet uw organisatie rechtstreeks aan HRD Academy betalen. 

Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

Op de individuele webfiche van de opleiding staat steeds vermeld of de desbetreffende training in aanmerking komt voor subsidie. De wetgeving en bijgevolg ook erkenningen per opleiding zijn onderhevig aan wijzigingen, waardoor wij als opleidingsaanbieder steeds genoodzaakt zijn de actueel geldende voorwaarden toe te passen.  

Lees hier meer over de kmo-portefeuille en bespaar 20 tot 30% op uw opleidingsbudget.

 

Download hier een beknopt stappenplan

Opleidingscheques_Nieuw.jpg

Opleidingscheques

Subsidie voor werknemers in de privésector 

 

Wilt u een opleiding volgen om uw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.

Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt hiervoor in aanmerking, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...

Lees hier meer over de aanvraag van opleidingscheques.

 

 

Download hier een beknopt stappenplan

Werkbaarheidscheques_Nieuw.jpg

Werkbaarheidscheques

Subsidie voor Vlaamse ondernemingen 

 

Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Door de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.

Lees hier meer over het gebruik van werkbaarheidscheques binnen jouw project.

 

Download hier een beknopt stappenplan

OpleidingspremieBrussel_Nieuw.jpg

Opleidingspremie B.H.V

Subsidie voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 

 

Ben je zelfstandig, of werk je voor een KMO in Brussel? Dan maak je onder bepaalde voorwaarden aanspraak op de Opleidingspremie. Deze steun kan oplopen tot 40 à 70% van de prijs van de opleiding. 

 

 

Lees hier meer over steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor jouw opleiding.

 

 

Download hier een beknopt stappenplan

VlaamsOpleidingsverlof_Nieuw.jpg

Vlaams Opleidingsverlof

Maatregel voor werknemers in de privésector 

 

In tegenstelling tot de kmo-portefeuille die tussenkomt in de opleidingskost, vormen het Vlaams Opleidingsverlof een tussenkomst in de loonkost van de werknemers die een erkende opleiding volgen. HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie. Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).

Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt in aanmerking voor het VOV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor VOV. De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...

Ontdek hier de voorwaarden en neem een kijkje op de opleidingsdatabank met erkende opleidingen.

 

Download hier een beknopt stappenplan

BEV_Nieuw2.jpg

Brussels Educatief Verlof

Maatregel voor werknemers in de privésector 

 

HRDA heeft ook een kwaliteitsregistratie behaald bij Brussel Economie en Werkgelegenheid. Werknemers uit de privésector met hoofdkantoor in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben onder bepaalde voorwaarden recht op educatief verlof.

Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt in aanmerking voor het BEV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor BEV. De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met BR-...

Lees hier meer over de voorwaarden en erkende opleidingen.

 

 

 

 

Download hier een beknopt stappenplan

Erkend opleidingsinstituut


HRD Academy wil de referentie zijn in België en Nederland op het gebied van opleidingen voor trainers, coaches, HR professionals en leidinggevenden. 

De vier beroepsorganisaties voor coaching zijn de NOLOC, NOBCO, EMCC, en ICF. Deze beroepsorganisaties dragen bij aan de professionalisering van coaches en bewaken onder streng toezicht de kwaliteit van coaching. Door een opleiding te volgen die erkend is door een beroepsorganisatie voor coaching onderscheid jij je als professionele coach van de rest door je aantoonbare kennis en ervaring.

Als opleidingsinstituut zijn we dan ook enorm trots dat we diverse kwaliteitslabels en erkenningen op zak hebben: 

CCPICF.png

De meest complete, door ICF gecertificeerde, coachopleiding op de markt

 

ICF is de grootste internationale organisatie voor coaches, en ongeveer de enige die een globaal waardevol certificaat uitreikt. 

Het Certified Coach Program bij HRD Academy heeft het felbegeerd Level 2-label van de International Coaching Federation (ICF). Het is de beste kwaliteitsgarantie voor jou als coach en je onderscheidt je van andere coaches via deze internationale benchmark. Wanneer je Certified Coach Program: fundamentals + Certified Coach Program: Advanced volgt, krijg je een internationaal erkend Level 2-Certificaat van het ICF op PCC-niveau.

 

Lees meer over ICF erkenning

ICF_CCE_Mark_Color.png

ICF Continuing Coach Education

 

Heel wat van onze opleidingen zijn gecertificeerd door het ICF (International Coaching Federation) als CCE (Continuing Coach Education). Dat wil zeggen dat deze opleidingen voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van het ICF. CCE programma's worden door ICF beschouwd als voortgezette vorming voor wie zich verder wil verdiepen in het coachvak en zijn noodzakelijk voor het behouden van je ICF Accreditatie als coach. 

Deze opleidingen zijn erkend door ICF als CCE

Lees meer over ICF CCE

NOBCOPEvignet.jpg

NOBCO


NOBCO staat voor Nederlandse Orde van Beroepscoaches, waardoor dit een beroepsorganisatie is die zich richt op beroepscoaches en op de professionaliteit van coaches. De NOBCO is de Nederlandse vertegenwoordiger en dus onderdeel van de EMCC, de Europese Raad voor Mentoring en Coaching. 

De opleiding tot stresscoach en burn-outcoach werd erkend door NOBCO. 

Lees meer over NOBCO

Qfor.png

Qfor norm met module ClientScan


Het bestaan en de evolutie van onze organisatie is afhankelijk van jullie, onze deelnemers. Qfor is een objectief en betrouwbaar certificaat met betrekking tot de kwaliteit van onze opleidingen. Na een intense audit behaalde HRD Academy het Qfor-certificaat met een uitstekende klantentevredenheid! 

Lees meer over het Qfor label