i.s.m.Partner logo 1

Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Een goede zelfsturing is de basis van alles

In de huidige samenleving is leidinggeven niet meer uitsluitend weggelegd voor managers en werkgevers. Iedereen geeft leiding: aan zichzelf en aan anderen, in horizontale en verticale relaties, in werk en privésfeer. Hoe meer organisatiestructuren afvlakken, hoe groter de vraag naar mensen die op een open, authentieke manier zichzelf (en daardoor ook anderen) kunnen sturen. Persoonlijk leiderschap helpt je contact te maken met je innerlijk kompas en zo bewuster en proactiever in het leven en het werk te staan.

Situering

De eerste relatie in je leven is die met jezelf.

In de opleiding Persoonlijk Leiderschap word jij je bewust van je energie, je innerlijke kracht en de gedachten die je belemmeren om de beste versie van jezelf te zijn. Je leert leiding nemen over je eigen leven, je wordt zo niet alleen een beter mens, maar ook een betere en authentiekere leider.

Doelgroep

 • Voor iedereen die bewust en proactief in het leven wil staan.
 • Voor iedereen die wil handelen vanuit stilstaan en reflecteren.
 • Voor iedereen die voeding en inspiratie belangrijk vindt om wakker in het leven te staan.
 • Voor iedereen die begrijpt dat de eerste relatie die met jezelf is en dat je pas leiding kan geven aan anderen, als je jezelf kent en kan sturen.
 • Voor iedereen die zijn of haar impact op anderen beter wil begrijpen.
 • Concrete functies die in aanmerking komen voor deze opleiding: leidinggevenden, managers, zelfstandigen, vrije beroepen en alle mogelijke potentials.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je bewustzijn verhoogt.  Bewustzijn is het begin van elke verandering.  Als je daarbovenop inzichten en kapstokken meekrijgt die de verandering verankeren, zowel mentaal als fysiek en gevoelsmatig, dan ben je bezig met duurzaam leren.  Dus voor altijd!
 • Je zelfkennis verbetert.  Je leert inzetten op je eigen uniekheid en je leert minder vergelijken met anderen, wat leidt tot meer rust. 
 • Je leert een goede verbinding maken tussen hoofd en buik waardoor je een betere zelfsturing krijgt en meer impact.
 • Je staat meer in je kracht en je hebt minder energieverlies.
 • Je krijgt een groter vermogen om je omgeving te begrijpen en in dialoog te gaan.
 • Je herkent patronen en je kan je valkuilen bijsturen.
 • Je krijgt dankzij dit traject vele kapstokken om met beslissingen, angsten en twijfels om te gaan.
 • Je kan je eigen richting en je eigen keuzes op een goede manier overbrengen.
 • Je wordt bewust besluitvaardiger. In het oog van de storm impact hebben zonder jezelf te verliezen, dat zijn immers de leiders van morgen.

Programma

Blok 1: Zelfkennis als basis

De eerste tweedaagse draait om zelfkennis en je zelfrelatie als spiegel voor je leven. Je brengt je lichaam en geest in evenwicht en maakt een duidelijk onderscheid tussen gevoel en rede. Je krijgt ruimte voor zelfzorg en bevrijding. Daarna keer je terug naar huis met een persoonlijk actieplan, want persoonlijk leiderschap begint bij jezelf.

 • We werken met het model van kernkwadranten (Ofman).
 • Je maakt dieper contact met je kernkwaliteiten (wie ben je, waar sta je voor?).
 • Je verhoogt het besef van je valkuilen en allergieën én van de impact hiervan op de ander.
 • Je krijgt helderheid over je uitdagingen.
 • Je leert hoe (ongezonde) patronen te doorbreken.


We brengen niet alleen ons hoofd mee naar het werk, ook ons lichaam.

 • We werken met bio-energetica (A. Lowen), mindfulness, ademhaling en allerhande bewegingsoefeningen om het energetisch bewustzijn te verhogen.
 • We leren luisteren naar lichamelijke signalen.
 • Ons besef verhoogt van waar spanningen zich vastzetten en hoe die meespelen in ons dagelijks leven.
 • We (h)erkennen remmingen en ballasten die een invloed hebben op het leven, het werk en onze relaties.

 

Blok 2: Belemmeringen en behoeften

Tijdens de tweede tweedaagse kijk je voorbij je masker. Je pakt beknellende patronen aan en ontwikkelt ondersteunende overtuigingen. Je herkent je gevoelens en behoeften en neemt er verantwoordelijkheid voor. Zodra je hebt afgestemd met je omgeving, formuleer je duidelijke stappen om een gedachte, gewoonte of patroon te doorbreken.

 • We bekijken diepgewortelde overtuigingen.
 • We buigen deze overtuigingen om tot nieuwe ondersteunende overtuigingen die helpen om Persoonlijk Leiderschap op te nemen.
 • We leren je om in contact te komen met je diepere behoeften.
 • Je wordt bevrijd van je onbewuste filters en remmingen.

 

Blok 3: Aan het stuur van je eigen persoonlijke ontwikkeling

In de derde tweedaagse reiken we je concrete handvaten aan om je unieke zelf volledig in te zetten. Je leert meer van jezelf te laten zien, je leert je kwetsbaar en tegelijk moedig op te stellen voor kwalitatievere contacten en je oordeelt zelf hoe jouw persoonlijk leiderschap er in de wereld uitziet. We sluiten het programma af met een individueel actieplan om jezelf vanuit rust, authenticiteit en helderheid te sturen.

 • De balans tussen volgen en leiden leren gebruiken.
 • Het unieke van elke persoon.
 • De juiste toon vinden om in evenwicht met je omgeving te leven en te groeien.
 • Het vinden van hulpbronnen voor een blijvende persoonlijke ontwikkeling.

Quinx werkwijze in deze opleiding

HRD Academy organiseert deze opleiding in partnernschap met Quinx.  Dankzij meer dan 25 jaar ervaring in dit vak, heeft Quinx een eigen werkwijze ontwikkeld, enkele kenmerken:

 • een doorleefde combinatie van hoofd, hart en lichaam met diepgang én speelsheid.
 • een exploratie van het gezin van herkomst: de plek waar onze patronen uit liefde ontstaan.
 • de expertise om de groep tot bedding te maken: een spiegel en een veilige plek om te oefenen met wat je gaandeweg ontdekt.

Hoofd

Modellen en kaders zijn de eerste opstap, de eerste toegang tot zelfreflectie, een toegankelijke manier om met een nieuwe bril naar jezelf te kijken.

Lichaam

Ons lichaam is een onuitputtelijke bron van informatie die nooit liegt. We zijn opgeleid in het werk van Alexander Lowen dat erop gericht is om blokkades van spanning, die zich in het lichaam vastgezet hebben, te voelen en los te laten. We ondersteunen je om te durven luisteren naar wat naar boven komt tijdens deze oefeningen, om er betekenis aan te geven en om het te linken aan de kaders die je al hebt. 

Hart

Werken met het lichaam leidt tot meer ademruimte, waardoor emoties die gestold zijn, kunnen ontdooien. Je leert je emoties zien als leidraad: wat is echt belangrijk voor je dat het je zo raakt? Hoe kan je samenwerken met jouw emoties – die er altijd zijn - als een fijngevoelig instrument, om meer te laten zien wie jij bent?

De groep als lerend veld

De eerste plek waar je je Persoonlijk leiderschap in de praktijk omzet is de groep. De groep is immers de getuige van je proces én de spiegel. Je patronen worden vanaf dag 1 zichtbaar in de groep. We nodigen je uit om actief aan de slag te gaan met het 'groter worden dan je patroon'. Door meer je ontwikkelde binnenkant te laten zien, ervaar je hoe jij meer leiding neemt over je eigen leven. We creëren een veilige bedding voor dit spannende proces. In zo’n leergroep ontstaan buddies voor het leven, die je ondersteunen op je weg om zelf aan het stuur van je leven te staan.

Praktisch

 • Bij elke tweedaagse werken we op dag 1 van 9u30 tot 18u.  Na het diner wordt er nog gewerkt tot 21u.  Dag 2 start om 9u30 en eindigt om 17u.
 • Het is een residentiële opleiding, er zijn 3 overnachtingen inbegrepen in de prijs.

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (37)

Interessante ervaring om even tijd te maken om tot jezelf te komen en jezelf te ontdekken door de onbevooroordeelde opmerkingen en adviezen van andere groepsleden en coaches.
Zonder verwachtingen ingestapt, maar toch tevreden om dit voor mij volledig onbekend terrein van zelfontplooiing te hebben ontdekt.

- Sam Daeleman, Zaakvoerder Dasivet Dierenartsen BV + bestuurder Phytovet BV, Dasivet Dierenartsen BV

De reflectie van de groepsleden, die bij de start onbekenden zijn, is van onschatbare waarde. Tot die inzichten over mezelf, mijn gedrag, mijn gedachten, mijn doen, had ik nooit alleen kunnen komen.

- Laura De Vos, Coach, Planet Talent NV

De opleiding heeft me de nodige rust gebracht om terug meer joie de vivre in mijn leven en werk toe te laten.

- Tine Van Herck, Zelfstandige, PTArchitecten bv

De opleiding heeft me echt naar de kern van mezelf gebracht. Het is een waardevolle reis geweest om aan mijn persoonlijk leiderschap te werken. De inzichten die ik heb opgedaan van de trainers, de groep en vooral van mezelf, zijn van onschatbare waarde. Ik voel me geïnspireerd om deze inzichten actief toe te passen in mijn leven. Het heeft me een gevoel van mildheid gegeven, zowel jegens mezelf als jegens anderen. Het is werkelijk een van de grootste geschenken die ik mezelf heb kunnen geven.

- Hilde Sermon, Coördinator MPC Sint Franciscus, MPC Sint Franciscus

Dankzij de opleiding Persoonlijk Leiderschap groei je dichter naar jezelf toe. Het contact met de groep en de warme begeleiding biedt spiegels en is van grote waarde om je, in een veilige omgeving, kwetsbaar te kunnen opstellen. Ik heb ook veel gehad aan de lichaamsgerichte en expressieve oefeningen, omdat ze ondersteunend zijn om in contact te komen met jezelf en je kracht.
De opleiding is een investering in jezelf die loont op korte en op lange termijn en ik ben dan ook heel dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van deze transformerende ervaring.

- Anouk Renier, Community bouwer, ETION Ledenwerking

Vooreerst wil ik aangeven dat ik een grote tevredenheid aanvoel over de gevolgde opleiding. Het feit dat ik een zeer stabiele 9 aangeef betekent voor mij dat ik graag wil duiden op een zeer degelijke, leerzame ervaring. Ik heb doorheen de gevolgde dagen gevoeld dat de opleiding me zeker veel bracht, maar het zijn vaak de dagen nadien dat het nog meer brengt. Ik verwacht ook dat er nog één en ander zal bewegen, waarvoor ik alvast dankbaar ben. Over het algemeen heb ik ervaren dat er voor mij voor bepaalde zaken al een zekere vorm van inzicht bestond, maar deze is absoluut ruim vatbaar voor verdere inzichten, die ik gekregen heb en gegarandeerd nog verder zal ervaren. Met dank aan Yannick en Micky voor het delen van hun ervaring en passie in deze materie met ons.

- Joke Demoustiez, Regio Manager Solidaris, Solidaris

Verrassend en uniek.
De twee lesgevers zijn oprecht en zijn vaten van expertise die ze graag delen op een bevattelijke manier.
Locatie in Geetbets is een droom; rust en natuur.

- Carla Verbruggen, diensthoofd Zorgkas, Solidaris Limburg

Deze opleiding heeft bij mij heel wat teweeggebracht. Vooral was ik er me niet van bewust hoe een lichaam op simpele oefeningen kan reageren. Het waren boeiende dagen. Dankjewel aan Micky en Yannick en ook aan de groep. Bij hen kon ik mezelf zijn.

- Ilse De Mol, PA van Managing Director, Eneco Belgium nv

Deze training haalt onvermijdelijk datgene naar boven dat je in de weg staat om jezelf echt te leren kennen, jezelf echt te leren aanvaarden en bovendien echt te leren appreciëren. Ze leert je hoe ermee om te gaan. Nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden. De enige voorwaarde is een open geest.

- Luc Derwae, Directeur Facility, Solidaris

Deze opleiding heeft een verbazende dynamiek in zich: warm en betrokken qua instelling, gestructureerd en tegelijk open en creatief. Daardoor samengevat haarscherp effectief.
Als coach begeleidt Yannick de groep op een manier die op een natuurlijke, warme wijze nieuwe inzichten bij mij oproept. Dat haalt alle remmen weg om mijn persoonlijke belemmeringen tot mijn verdere zelfontplooiing onder de ogen te zien en hier het nodige mee te doen. Op die manier zijn deze 3 sessies van telkens 2 dagen Persoonlijk Leiderschap een echte opstap naar een meer volledig persoonlijk leiderschap. Dit komt zowel mijzelf alsook mijn persoonlijke en professionele omgeving ten goede.

- Adriaan Walpot, Zaakvoerder, Brandsation BV

Leerrijke ervaring. Aan te bevelen voor iedereen die zichzelf beter willen leren kennen, verzorgen, sturen, coachen, ... Een echte spiegel.

- Davy Vansimpsen, Directeur, CV Medicotheek

Persoonlijk leiderschap voelde als thuiskomen bij mezelf. De trainer zorgde op een spontane, natuurlijke manier dat ik de rust vond om beter in contact te komen met mijn eigen behoeftes en ideeën. Via de opdrachten kwam ik tot nieuwe inzichten over mezelf en de manier waarop ik in het leven sta. Ik ontdekte strategieën om mijn eigen obstakels te begrijpen en om te zetten naar nieuwe manieren van denken. Het resulteerde in meer zelfzekerheid en een betere basis om op terug te vallen. Eigenlijk zou iedereen hier baat bij hebben. Het was zo leerrijk! Ik ben zo ontzettend dankbaar.

- Merel Duys, HR Manager, Proximus

Deze opleiding heeft me zoveel inzichten gegeven in wie ik ben, hoe ik in het leven sta en welke waarden er voor mij belangrijk zijn. Ik zat vast en ik ben als het ware herboren. Een bron van hernieuwde energie om mee aan de slag te gaan. Een sterke professionele omkadering en fantastisch mooie mensen leren kennen. Een echte aanrader.

- Karin Delva, Customer Service Manager, Milcobel CV

De opleiding is zeer verrijkend, wordt professioneel en zeer respectvol begeleid! De verscheidenheid in de groep maakte het tot een bijzondere ervaring. Veel dank.

- Chris Poulissen, zaakvoerder, np-bridging

Een mooie stap in meer zelfbewustzijn, ongelooflijke heropfrissing van een aantal gekende modellen met zeer concrete oefeningen om hier en nu het geleerde in je eigen leven meteen aan te pakken. Budywerking helpt om ervaring te delen en tussenin de modules aan gang te houden. Een cadeau aan mezelf, een mooie levensles!

- deelnemer najaar 2022

Stilstaan bij mezelf, mijn kwaliteiten leren zien en een licht werpen op mijn schaduwkanten. Ik ga als een rijk en vrije persoon naar huis met handvaten om het geleerde te verankeren en verder op persoonlijke groei door te gaan. Warm aanbevolen.

- Marleen Louagie, adviseur-generaal

Ik wist niet goed wat me te wachten stond. Het werd een leerrijke 6-daagse. Zeer veel dank aan Celeste en Micky, jullie zijn twee warme mensen.

- Jerry Decoster, Bediende, Begrafenissen Goossens & Celis nv

Deze opleiding leidde bij mij tot belangrijke nieuwe inzichten, die mijn koers vanaf hier mee bepalen. Heel dankbaar voor alles wat ik heb gekregen, uit de groep én van de 2 professionele trainers - Celeste en Micky - die een prachtige tandem vormen.

- Marie Loop, Auteur en Coach, TRAIN DE VIE BVBA

Een bijzonder waardevolle opleiding gegeven door bijzonder waardevolle mensen.

- Damian Brodzinski, Advocaat

Deze opleiding heeft mij heel duidelijke inzichten gegeven over mezelf: waar zitten mijn sterktes en waar zitten mijn pijnpunten. Met die inzichten kan ik verder om niet alleen mijn loopbaan, maar ook mijn privéleven een betere richting te geven, waarbij ikzelf aan het stuur sta. Een opleiding voor het leven.

- Marielle Pouw, Freelance marketing communicatie, AboutCommunication

Dankzij Yannick en Micky hun expertise, hun aanpak, de manier waarop zij inzicht geven in jezelf, is er een proces begonnen dat mijn leven echter maakt. Het blijft niet bij inzichten, ik kreeg handvaten om verder in dit proces te gaan.

- Pedro Strauwen, Zaakvoerder, Keldermans Wonen

Het was een ontdekkingsreis die me dichter bij mezelf bracht en me veel goesting heeft gegeven om deze weg verder te bewandelen!

- Hilde Henderickx, directeur basisschool, VBS De Reuzenpoort

Het op gang brengen van een bewustwordingsproces, het uitrollen, kanaliseren en omzetten van bewegingen wordt gedragen. Het kader van professionele trainers samen met gelijkgezinden vormt een veilig platform. Een goed begin dat vraagt opvolging en verdere verdieping in vervolgsessies.

- Peggy Boets, zaakvoerder, Dyob BVBA

Yannick en Micky slagen erin verborgen kwetsbaarheden te onthullen en bieden een scala aan methodieken om hier structureel mee aan de slag te gaan. Zeer leerzaam en waardevol traject!

- S.R. - najaar 2021

Een intense leerrijke ervaring, soms confronterend ook, maar altijd interessant.

- Bert Dirckx, AXA Bank Belgium

'Persoonlijk leiderschap' heeft me leren dansen met mezelf.

- VF, Bedrijfsleider

PL heeft me terug ruimte in mijn hoofd gegeven en dit door mij juist te laten nadenken over mezelf. Gek he! Ik voel mij lichter en spontaner en toch krachtiger.

- KD, Zelfstandig ondernemer

PL heeft het geloof in mezelf en mijn kunnen versterkt en me bewuster gemaakt van mijn kwaliteiten. De opleiding heeft me geleerd mijn leven/agenda meer in eigen handen te nemen en open en rechtuit te zijn. Ik kan deze training aan iedereen aanraden!

- JL, Directielid

Wil je graag meer authentiek, bewust en voluit leven, dan kan ik je zeker de training Persoonlijk Leiderschap aanraden. Je krijgt fantastische trainers, een warme setting, handige tools, oefeningen voor lichaam en geest en transformerende inzichten mee. Go for it!

- KE, Zelfstandig coach

Ik heb mijn eigenwaarde leren kennen en laat mijn leven niet meer leiden door mijn klanten.

- GV, Architect

De opleiding heeft me geleerd écht in contact te komen met mijn lichaam en vanuit die vrijgekomen energiestroom volop en daadkrachtig in het leven te staan.

- CV, Notaris

De opleiding 'Persoonlijk Leiderschap' heeft me inzicht gegeven in mijn patronen, blinde vlekken en hoe ik anders kan gaan bewegen waardoor ik veel meer opties en vrijheid in mijn leven voel. Ik durf meer mijn plaats en ruimte innemen vanuit de zekerheid dat ik iets kan bijdragen en weet nu hoe ik mezelf beter kan dragen als het moeilijk wordt.

- Sofie Legon

Als je het contact met jezelf en met anderen wil versterken is de opleiding Persoonlijk Leiderschap dé manier. Het verrijkende en gevarieerde programma biedt je inzichten die je blik ongelooflijk verruimen. De sterke begeleiding geeft je de houvast en het vertrouwen dat je in dit proces nodig hebt.

- Colette Cornelissen, Zelfstandige

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die vanuit zijn essentie wil leven en zich hierbij wil ontwikkelen in authenticiteit en kwetsbaarheid.

- P. Schollaert

De opleiding heeft me weer een stapje dichter bij mezelf gebracht. Door de professionele en warmmenselijke begeleiding van Micky en Celeste en via de groep word je je bewust van beperkende overtuigingen en kom je in contact met de kracht in jezelf. Daar begint alles en het mooie is dat je het zelf in de hand hebt. Een verrijking voor je eigen professionele en privéleven en onrechtstreeks ook voor dat van je omgeving.

- Eva van Gelder

Dankzij Persoonlijk leiderschap heb ik geleerd om dieper te voelen wat ik nodig heb en om dit over te brengen naar anderen. Ik heb tijdens en ook na de opleiding aan den lijve mogen ondervinden hoe krachtig kwetsbaarheid is en hoeveel deuren het opent. Ik kies nu voor mezelf.

- JVDZ, Zaakvoerder, Familiebedrijf

Persoonlijk leiderschap heeft me geleerd anders en sterker te reageren in situaties die voordien tot conflicten leidden. No more drama queens, maar je innerlijke kracht erkennen om met moeilijkheden om te gaan.

- JL, Directielid

Trainers

Yannick Lierman

Yannick Lierman

Yannick Lierman studeerde af als gestalttherapeute (scriptie : Intimiteit in de therapeutische relatie) en heeft zich verder gespecialiseerd in groepsdynamica, body-processing, mediation en trauma werk.  Ze is partner in Quinx, een internationaal consultancy bureau, dat als missie heeft om mensen, groepen en organisaties naar een dieper niveau van vrijheid, verbinding en zingeving te brengen. Haar passie is om mensen meer in contact te brengen met wie ze echt zijn, met hun eigen energetisch potentieel en van daaruit in authentieke verbinding te gaan met de mensen om hen heen. 

Micky Masset

Micky Masset

'There’s a crack in everything, that’s where the light comes in.' Je kan zeggen dat ik daarin gepassioneerd ben – in de wonden van mensen, organisaties en teams. En in hoe die onbewuste drijfveren, keuzes en verstrengelingen met zich meebrengen. Door er licht op te laten schijnen komt er ademruimte, bewustzijn, (opnieuw) plaats voor groei en ontwikkeling. Dat bevrijdingsproces brengt inzichten die ik help te plaatsen en integreren in persoonlijke processen en organisatieprocessen. 

Werken met het on(der)bewuste is mijn specialiteit. Dat doe ik vooral met individuen en kleine groepen. Ik geloof dat elke persoon een andere sleutel nodig heeft om tot de essentie te komen. Door mijn holistische aanpak weet ik zowel de bewuste als onbewuste delen van de geest te raken en te transformeren met wat zich aandient in het moment. Daarnaast help ik mensen nieuwe inzichten op een haalbare en bruikbare manier te integreren in hun dagelijkse werk en leven.

Prijs

€ 2 750,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 03.10.202409:30 - 21:00
 • 04.10.202409:00 - 17:00
 • 05.11.202409:30 - 21:00
 • 06.11.202409:00 - 17:00
 • 12.12.202409:30 - 21:00
 • 13.12.202409:00 - 17:00

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren
Weg op Halen 2

3450 Geetbets
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Yannick LiermanYannick Lierman
 • Micky MassetMicky Masset

Prijs

€ 2 750,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Leidinggeven, coachen of trainen met de kracht van emoties
Startdatum 01/10/2024Duur: 36 uur

Leidinggeven, coachen of trainen met de kracht van emoties

Krijg grip op je emoties en haal het beste uit ...

Lees meer
Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 03/10/2024Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Vrouw en impact
Startdatum 28/11/2024Duur: 18.5 uur

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en leiderschap ...

Lees meer
Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance
Startdatum 13/09/2024Duur: 32 uur

Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance

Als leidinggevende coachtechnieken inzetten zod...

Lees meer