i.s.m.Partner logo 1

Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Een goede zelfsturing is de basis van alles

In de huidige samenleving is leidinggeven niet meer uitsluitend weggelegd voor managers en werkgevers. Iedereen geeft leiding: aan zichzelf en aan anderen, in horizontale en verticale relaties, in werk en privésfeer. Hoe meer organisatiestructuren afvlakken, hoe groter de vraag naar mensen die op een open, authentieke manier zichzelf (en daardoor ook anderen) kunnen sturen. Persoonlijk leiderschap helpt je contact te maken met je innerlijk kompas en zo bewuster en proactiever in het leven en het werk te staan.

Situering

De eerste relatie in je leven is die met jezelf.

In de opleiding Persoonlijk Leiderschap word jij je bewust van je energie, je innerlijke kracht en de gedachten die je belemmeren om de beste versie van jezelf te zijn. Je leert leiding nemen over je eigen leven, je wordt zo niet alleen een beter mens, maar ook een betere en authentiekere leider.

Doelgroep

 • Voor iedereen die bewust en proactief in het leven wil staan.
 • Voor iedereen die wil handelen vanuit stilstaan en reflecteren.
 • Voor iedereen die voeding en inspiratie belangrijk vindt om wakker in het leven te staan.
 • Voor iedereen die begrijpt dat de eerste relatie die met jezelf is en dat je pas leiding kan geven aan anderen, als je jezelf kent en kan sturen.
 • Voor iedereen die zijn of haar impact op anderen beter wil begrijpen.
 • Concrete functies die in aanmerking komen voor deze opleiding: leidinggevenden, managers, zelfstandigen, vrije beroepen en alle mogelijke potentials.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je bewustzijn verhoogt.  Bewustzijn is het begin van elke verandering.  Als je daarbovenop inzichten en kapstokken meekrijgt die de verandering verankeren, zowel mentaal als fysiek en gevoelsmatig, dan ben je bezig met duurzaam leren.  Dus voor altijd!
 • Je zelfkennis verbetert.  Je leert inzetten op je eigen uniekheid en je leert minder vergelijken met anderen, wat leidt tot meer rust. 
 • Je leert een goede verbinding maken tussen hoofd en buik waardoor je een betere zelfsturing krijgt en meer impact.
 • Je staat meer in je kracht en je hebt minder energieverlies.
 • Je krijgt een groter vermogen om je omgeving te begrijpen en in dialoog te gaan.
 • Je herkent patronen en je kan je valkuilen bijsturen.
 • Je krijgt dankzij dit traject vele kapstokken om met beslissingen, angsten en twijfels om te gaan.
 • Je kan je eigen richting en je eigen keuzes op een goede manier overbrengen.
 • Je wordt bewust besluitvaardiger. In het oog van de storm impact hebben zonder jezelf te verliezen, dat zijn immers de leiders van morgen.

Programma

Blok 1: Zelfkennis als basis

De eerste tweedaagse draait om zelfkennis en je zelfrelatie als spiegel voor je leven. Je brengt je lichaam en geest in evenwicht en maakt een duidelijk onderscheid tussen gevoel en rede. Je krijgt ruimte voor zelfzorg en bevrijding. Daarna keer je terug naar huis met een persoonlijk actieplan, want persoonlijk leiderschap begint bij jezelf.

 • We werken met het model van kernkwadranten (Ofman).
 • Je maakt dieper contact met je kernkwaliteiten (wie ben je, waar sta je voor?).
 • Je verhoogt het besef van je valkuilen en allergieën én van de impact hiervan op de ander.
 • Je krijgt helderheid over je uitdagingen.
 • Je leert hoe (ongezonde) patronen te doorbreken.


We brengen niet alleen ons hoofd mee naar het werk, ook ons lichaam.

 • We werken met bio-energetica (A. Lowen), mindfulness, ademhaling en allerhande bewegingsoefeningen om het energetisch bewustzijn te verhogen.
 • We leren luisteren naar lichamelijke signalen.
 • Ons besef verhoogt van waar spanningen zich vastzetten en hoe die meespelen in ons dagelijks leven.
 • We (h)erkennen remmingen en ballasten die een invloed hebben op het leven, het werk en onze relaties.

 

Blok 2: Belemmeringen en behoeften

Tijdens de tweede tweedaagse kijk je voorbij je masker. Je pakt beknellende patronen aan en ontwikkelt ondersteunende overtuigingen. Je herkent je gevoelens en behoeften en neemt er verantwoordelijkheid voor. Zodra je hebt afgestemd met je omgeving, formuleer je duidelijke stappen om een gedachte, gewoonte of patroon te doorbreken.

 • We bekijken diepgewortelde overtuigingen.
 • We buigen deze overtuigingen om tot nieuwe ondersteunende overtuigingen die helpen om Persoonlijk Leiderschap op te nemen.
 • We leren je om in contact te komen met je diepere behoeften.
 • Je wordt bevrijd van je onbewuste filters en remmingen.

 

Blok 3: Aan het stuur van je eigen persoonlijke ontwikkeling

In de derde tweedaagse reiken we je concrete handvaten aan om je unieke zelf volledig in te zetten. Je leert meer van jezelf te laten zien, je leert je kwetsbaar en tegelijk moedig op te stellen voor kwalitatievere contacten en je oordeelt zelf hoe jouw persoonlijk leiderschap er in de wereld uitziet. We sluiten het programma af met een individueel actieplan om jezelf vanuit rust, authenticiteit en helderheid te sturen.

 • De balans tussen volgen en leiden leren gebruiken.
 • Het unieke van elke persoon.
 • De juiste toon vinden om in evenwicht met je omgeving te leven en te groeien.
 • Het vinden van hulpbronnen voor een blijvende persoonlijke ontwikkeling.

Quinx werkwijze in deze opleiding

HRD Academy organiseert deze opleiding in partnernschap met Quinx.  Dankzij meer dan 25 jaar ervaring in dit vak, heeft Quinx een eigen werkwijze ontwikkeld, enkele kenmerken:

 • een doorleefde combinatie van hoofd, hart en lichaam met diepgang én speelsheid.
 • een exploratie van het gezin van herkomst: de plek waar onze patronen uit liefde ontstaan.
 • de expertise om de groep tot bedding te maken: een spiegel en een veilige plek om te oefenen met wat je gaandeweg ontdekt.

Hoofd

Modellen en kaders zijn de eerste opstap, de eerste toegang tot zelfreflectie, een toegankelijke manier om met een nieuwe bril naar jezelf te kijken.

Lichaam

Ons lichaam is een onuitputtelijke bron van informatie die nooit liegt. We zijn opgeleid in het werk van Alexander Lowen dat erop gericht is om blokkades van spanning, die zich in het lichaam vastgezet hebben, te voelen en los te laten. We ondersteunen je om te durven luisteren naar wat naar boven komt tijdens deze oefeningen, om er betekenis aan te geven en om het te linken aan de kaders die je al hebt. 

Hart

Werken met het lichaam leidt tot meer ademruimte, waardoor emoties die gestold zijn, kunnen ontdooien. Je leert je emoties zien als leidraad: wat is echt belangrijk voor je dat het je zo raakt? Hoe kan je samenwerken met jouw emoties – die er altijd zijn - als een fijngevoelig instrument, om meer te laten zien wie jij bent?

De groep als lerend veld

De eerste plek waar je je Persoonlijk leiderschap in de praktijk omzet is de groep. De groep is immers de getuige van je proces én de spiegel. Je patronen worden vanaf dag 1 zichtbaar in de groep. We nodigen je uit om actief aan de slag te gaan met het 'groter worden dan je patroon'. Door meer je ontwikkelde binnenkant te laten zien, ervaar je hoe jij meer leiding neemt over je eigen leven. We creëren een veilige bedding voor dit spannende proces. In zo’n leergroep ontstaan buddies voor het leven, die je ondersteunen op je weg om zelf aan het stuur van je leven te staan.

Praktisch

 • Bij elke tweedaagse werken we op dag 1 van 9u30 tot 18u.  Na het diner wordt er nog gewerkt tot 21u.  Dag 2 start om 9u30 en eindigt om 17u.
 • Het is een residentiële opleiding, er zijn 3 overnachtingen inbegrepen in de prijs.

Getuigenissen (12)

'Persoonlijk leiderschap' heeft me leren dansen met mezelf.

- VF, Bedrijfsleider

PL heeft me terug ruimte in mijn hoofd gegeven en dit door mij juist te laten nadenken over mezelf. Gek he! Ik voel mij lichter en spontaner en toch krachtiger.

- KD, Zelfstandig ondernemer

PL heeft het geloof in mezelf en mijn kunnen versterkt en me bewuster gemaakt van mijn kwaliteiten. De opleiding heeft me geleerd mijn leven/agenda meer in eigen handen te nemen en open en rechtuit te zijn. Ik kan deze training aan iedereen aanraden!

- JL, Directielid

Wil je graag meer authentiek, bewust en voluit leven, dan kan ik je zeker de training Persoonlijk Leiderschap aanraden. Je krijgt fantastische trainers, een warme setting, handige tools, oefeningen voor lichaam en geest en transformerende inzichten mee. Go for it!

- KE, Zelfstandig coach

Ik heb mijn eigenwaarde leren kennen en laat mijn leven niet meer leiden door mijn klanten.

- GV, Architect

De opleiding heeft me geleerd écht in contact te komen met mijn lichaam en vanuit die vrijgekomen energiestroom volop en daadkrachtig in het leven te staan.

- CV, Notaris

De opleiding 'Persoonlijk Leiderschap' heeft me inzicht gegeven in mijn patronen, blinde vlekken en hoe ik anders kan gaan bewegen waardoor ik veel meer opties en vrijheid in mijn leven voel. Ik durf meer mijn plaats en ruimte innemen vanuit de zekerheid dat ik iets kan bijdragen en weet nu hoe ik mezelf beter kan dragen als het moeilijk wordt.

- Sofie Legon

Als je het contact met jezelf en met anderen wil versterken is de opleiding Persoonlijk Leiderschap dé manier. Het verrijkende en gevarieerde programma biedt je inzichten die je blik ongelooflijk verruimen. De sterke begeleiding geeft je de houvast en het vertrouwen dat je in dit proces nodig hebt.

- Colette Cornelissen, Zelfstandige

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die vanuit zijn essentie wil leven en zich hierbij wil ontwikkelen in authenticiteit en kwetsbaarheid.

- P. Schollaert

De opleiding heeft me weer een stapje dichter bij mezelf gebracht. Door de professionele en warmmenselijke begeleiding van Micky en Celeste en via de groep word je je bewust van beperkende overtuigingen en kom je in contact met de kracht in jezelf. Daar begint alles en het mooie is dat je het zelf in de hand hebt. Een verrijking voor je eigen professionele en privéleven en onrechtstreeks ook voor dat van je omgeving.

- Eva van Gelder

Dankzij Persoonlijk leiderschap heb ik geleerd om dieper te voelen wat ik nodig heb en om dit over te brengen naar anderen. Ik heb tijdens en ook na de opleiding aan den lijve mogen ondervinden hoe krachtig kwetsbaarheid is en hoeveel deuren het opent. Ik kies nu voor mezelf.

- JVDZ, Zaakvoerder, Familiebedrijf

Persoonlijk leiderschap heeft me geleerd anders en sterker te reageren in situaties die voordien tot conflicten leidden. No more drama queens, maar je innerlijke kracht erkennen om met moeilijkheden om te gaan.

- JL, Directielid

Trainers

Yannick Lierman

Yannick Lierman

Yannick Lierman studeerde af als gestalttherapeute (scriptie : Intimiteit in de therapeutische relatie) en heeft zich verder gespecialiseerd in groepsdynamica, body-processing, mediation en trauma werk.  Ze is partner in Quinx, een internationaal consultancy bureau, dat als missie heeft om mensen, groepen en organisaties naar een dieper niveau van vrijheid, verbinding en zingeving te brengen. Haar passie is om mensen meer in contact te brengen met wie ze echt zijn, met hun eigen energetisch potentieel en van daaruit in authentieke verbinding te gaan met de mensen om hen heen. 

Micky Masset

Micky Masset

'There’s a crack in everything, that’s where the light comes in.' Je kan zeggen dat ik daarin gepassioneerd ben – in de wonden van mensen, organisaties en teams. En in hoe die onbewuste drijfveren, keuzes en verstrengelingen met zich meebrengen. Door er licht op te laten schijnen komt er ademruimte, bewustzijn, (opnieuw) plaats voor groei en ontwikkeling. Dat bevrijdingsproces brengt inzichten die ik help te plaatsen en integreren in persoonlijke processen en organisatieprocessen. 

Werken met het on(der)bewuste is mijn specialiteit. Dat doe ik vooral met individuen en kleine groepen. Ik geloof dat elke persoon een andere sleutel nodig heeft om tot de essentie te komen. Door mijn holistische aanpak weet ik zowel de bewuste als onbewuste delen van de geest te raken en te transformeren met wat zich aandient in het moment. Daarnaast help ik mensen nieuwe inzichten op een haalbare en bruikbare manier te integreren in hun dagelijkse werk en leven.

Celeste Neelen

Celeste Neelen

Vrijheid, verbinding en creativiteit zijn drijvende krachten zowel in mijn werk met mensen als voor mezelf. De delicate balans tussen zijn en doen, vrouwelijk en mannelijk, zingevend en down to earth blijf ik daarin onderzoeken. Wat me inspireert zijn mensen en teams die het beste van zichzelf geven en daarvoor risico’s durven te nemen. Graag ondersteun ik dit proces door veiligheid en uitdaging te bieden en alles wat nodig is om te leren en te groeien.  Binnen Quinx richt ik me vooral op de open programma’s en retraites, waar mensen vanuit eigen commitment deelnemen.Ik woon deels in Griekenland. Hier geef ik leiding aan retraitecentrum Artisa, wat ik in 2012 heb opgezet.  Ik volgde onder andere deze opleidingen: Msc Arbeids en Organisatiepsychologie, Docente Dans-expressie, theaterschool A’dam, Energy Training bij Michael Barnett, Roy Hart stemtraining, Instituut voor toegepaste integrale psychologie, Coaching onder leiding van Jaap Voigt, Spiral Dynamics, Meditatie-beoefening en yoga, Korte en langlopende workshops op het gebied van Lichaamswerk, Energiewerk, Bio-energetica, Karakterstrukturen, Creativiteit, Schilderen.

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

 • Vlaams OpleidingsVerlof: HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie.  Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).  Opgelet, niet elke HRDA opleiding is erkend voor het VOV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor VOV.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...
 • Opleidingscheques voor werknemers: je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.  Op de individuele webfiches van elke HRD Academy staat vermeld indien de opleiding hiervoor erkend is.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest. Je krijgt 40 tot 70% van de kosten vergoed.  Opgelet: je moet de premie wel minstens een maand voor aanvang van de opleiding aanvragen.
 • Opleidingscheques Wallonië
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.
 • Liberform: Vormingsfonds voor de vrije beroepen
 • Educam: Sectorfonds voor de automotive sector en aanverwante sectoren
 • Co-valent: Vormingsfonds van de sectoren chemie, kunststoffen en life sciences.
 • Logos: Vormingsfonds voor bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (PC 226)

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Inschrijven

Data

 • 27.01.202209:30 - 21:00
 • 28.01.202209:30 - 17:00
 • 24.02.202209:30 - 21:00
 • 25.02.202209:30 - 17:00
 • 24.03.202209:30 - 21:00
 • 25.03.202209:30 - 17:00

Locatie

Domein Martinus
Sniederspad 133

2980 Zoersel
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Micky MassetMicky Masset
 • Celeste NeelenCeleste Neelen

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 12.09.202209:30 - 21:00
 • 13.09.202209:30 - 17:00
 • 10.10.202209:30 - 21:00
 • 11.10.202209:30 - 17:00
 • 14.11.202209:30 - 21:00
 • 15.11.202209:30 - 17:00

Locatie

Orshof
Heymansweg 2

3670 Neerglabbeek
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Yannick LiermanYannick Lierman
 • Micky MassetMicky Masset

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Omgaan met stress
Startdatum 20/05/2022

Omgaan met stress

Stilte en leiderschap 1
Startdatum 30/11/2021

Stilte en leiderschap 1