i.s.m.Partner logo 1

Kennismakingsworkshop: Conflicthantering, de kunst van het ruziemaken

Krijg meer informatie over de aanpak, het programma en de trainer

Maak kennis met het programma, de aanpak en de begeleider van de Opleiding ‘Conflicthantering, de kunst van het ruziemaken’. Tijdens de workshop leer je ook je eigen conflictstijl kennen. En uiteraard laten we de spanning al even stijgen en geven we je meteen enkele handvaten om die spanning te reguleren. We gaan tevens aan de slag met een eerste kleine conflictcase.

Situering

Het faciliteren van een conflict is onontbeerlijk in de toolset van elke leidinggevende, HR professional, facilitator, coach en procesbegeleider.  

Wat doet een conflict met jou? Hoe blijf je staan als het echt spannend wordt?  Als er verwijten of kritiek jouw richting uitkomen of als er onrust of opstand is in je team? Wat is normaal? Wanneer moet je ingrijpen? En hoe?  Zelfs de sterkste leidinggevenden, coaches en facilitatoren raken uit evenwicht als er een conflict uitbreekt.  Vaak verliezen ze bij een conflict hun natuurlijke leiderschapskwaliteiten, zeker als ze er zelf bij betrokken zijn.

Dat is niet alleen spijtig en frustrerend, het kost organisaties handenvol geld. Conflicten (binnen teams en met de leidinggevende) zijn één van de belangrijkste redenen waarom medewerkers organisaties verlaten.

De kunst van het ruziemaken. Weinigen onder ons kunnen het. Bijna niemand heeft het geleerd. Nochtans zijn conflicten nuttig. Leren constructief met elkaar in conflict gaan, verdiept relaties en brengt samenwerkingen naar een hoger niveau.

We zijn bang van conflicten, maar we moeten banger zijn van teams waar er nooit conflict is of waar de conflicten verborgen blijven. Het echte gevaar in organisaties is schijnharmonie, waar zachte heelmeesters stinkende wonden nalaten.

In deze infosessie maak je kennis met de opleiding Conflicthantering, de kunst van het ruziemaken, leer je je eigen conflictstijl kennen en ga je al aan de slag met een eerste kleine conflictcase.

Doelgroep

Voor leidinggevenden, HR professionals, facilitatoren, coaches en procesbegeleiders. Maar ook voor iedereen die in zijn of haar organisatie meer ‘gewapend en ontwapenend’ wil zijn bij conflicten. 

Programma van deze online workshop

 • Je maakt kennis met de trainer, Gwen Declerck.
 • We starten met een test.
 • Je stelt jezelf voor en we koppelen dit aan een spanningsreguleringsoefening.
 • Je maakt kennis met andere deelnemers.
 • je krijgt zicht op de aanpak en inhoud van de training.
 • Je leert je eigen conflictstijl kennen.
 • We bekijken waar we tegenaan lopen bij conflicten.
 • Een eerste ervaring met een conflictcase.  Er is een conflict in je team.  Hoe reageer je?
 • We formuleren de uitdagingen van het leer- en ontwikkelproces van dit aanbod.
 • We duiken al even in de theorie, een voorproefje conflicttheorie.

Trainer

Gwen Declerck

Gwen Declerck

Gwen Declerck is HR directeur van BOSS Paints en colora (een middelgroot familiebedrijf, 475 werknemers). Ze geeft daarnaast leiderschapstrainingen en workshops verbindende communicatie voor Walk Your Talk. Ze is opgeleid als (sociaal) conflictbemiddelaar en werkt vaak met groepen in conflict.

In een vorig professionele leven werkte Gwen bijna 20 jaar voor de mediasector, als journalist voor de krant 'De Tijd'. Op de redactie van de zakenkrant deed ze - als nieuwsmanager verantwoordelijk voor de weekendkrant - haar eerste leiderschapservaringen op.

Als interviewer was ze steeds op zoek naar de juiste vragen, voorbij de waan van de dag. Naar manieren om voorbij de verschillen verdieping in gesprekken te brengen. Via deze weg kwam ze in aanraking met de wereld van conflicthantering en bemiddeling. 

Gwen ergert zich aan wolligheid, ze gebruikt de mantel der liefde liever om er iets mee op te blinken dan om er dingen mee te bedekken. Waar ze wel van houdt – eens een journalist altijd een journalist - zijn verhalen. Haar trainingen zijn onderbouwd met wetenschappelijke inzichten, maar ze brengt ook andere perspectieven in (uit filosofie, kunst, mythologie). En een streepje  poëzie zal hoogstwaarschijnlijk ook niet ontbreken.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 05.09.202415:30 - 17:00

Locatie

Online

Trainer

 • Gwen DeclerckGwen Declerck

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 03/10/2024Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Vrouw en impact
Startdatum 28/11/2024Duur: 18.5 uur

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en leiderschap ...

Lees meer
Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance
Startdatum 13/09/2024Duur: 32 uur

Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance

Als leidinggevende coachtechnieken inzetten zod...

Lees meer
Kennismakingsworkshop: Opleiding Systemisch Leiderschap

Kennismakingsworkshop: Opleiding Systemisch Leiderschap

Maak kennis met de 10-daagse opleiding ‘Systemi...

Lees meer