i.s.m.Partner logo 1

Kennismakingsworkshop: Masterclass Teamcoaching

Ontdek de verschillende dimensies van teamcoaching en maak kennis met de ICF gecertificeerde teamcoach opleiding

Teamcoaching is zoveel meer dan het verbeteren van de teamdynamiek. Tijdens deze workshop ontdek je de verschillende dimensies van teamcoaching en krijg je een allesomvattend kader voor High Performing Teams aangereikt. We nemen je mee doorheen het programma van de Masterclass Teamcoaching zodat je kan inschatten of dit programma is wat jij zoekt. Je maakt kennis met de trainers en je kan eens proeven van hun aanpak. Na een zeer interactieve avond, heb je een holistisch beeld van wat teamcoaching is en hoe je jouw team tot bewustwording kunt brengen.

Situering

De komende 10 jaar zal teamcoaching steeds meer strategisch ingezet worden om bedrijven te laten bloeien. Er is een grote nood aan coaches die de individuele begeleiding overstijgen en vanuit een systemische invalshoek weten hoe het team kritisch naar het eigen functioneren te laten kijken en te begeleiden naar hogere performantie. Bedrijven die inzetten op  succesvolle samenwerkingsverbanden met alle stakeholders hebben een groot competitief voordeel. 

Doelgroep

Iedereen die de basis van coaching in de vingers heeft en zich wil specialiseren in het professioneel coachen van teams. Tal van HR professionals, consultants, opleiders, leidinggevenden en individuele coaches gingen je voor.

Programma van de workshop

  • Je maakt kennis met het programma en de werkwijze van de Masterclass Teamcoaching.
  • Je maakt kennis met de begeleiders en hun manier van werken.
  • Je ontdekt de verschillende dimensies van teamcoaching en je krijgt een allesomvattend kader voor High Performing Teams aangereikt.  
  • Je krijgt een holistisch beeld op teamcoaching.
  • Je krijgt een aantal aanzetten over hoe je jouw team kan aansturen tot nog beter presteren.

Trainers

Magaly De Smet

Magaly De Smet

Magaly botste in 2008 op de limieten van individuele coaching en besloot parallel met het bredere systeem aan de slag te gaan om tot duurzame verandering te kunnen komen. De voorbije 12 jaar specialiseerde ze zich als teamcoach en wist vele shifts te bewerkstellingen zowel in de profit als non-profitsector.  Ze begeleidde zowel directieteams als arbeidersploegen doorheen hun proces naar hechtere en performantere teams en wist vandaaruit ook shifts op organisatieniveau te bewerkstellingen.  In 2010 ontwikkelde ze samen met Leen Lambrechts een opleiding tot teamcoach, erkend door de Internationale Coach Federatie.  Ze leidde tal van deelnemers op tot gecertificeerde individuele coach, teamcoach, NLP Practitioner en NLP Master. In 2015 behaalde ze het certificaat van Master Certified Coach en werd hiermee de jongste MCC coach binnen Europa.

In 2016 rondde ze de Postgraduate opleiding executive teamcoaching af aan de Vrije Universiteit Amsterdam.  Ook in 2016 verzamelde ze een pool coaches rond zich en richtte 'Coaching The Shift' op.  Een organisatie die door middel van coaching wil bijdragen tot een collectieve sprong in bewustzijn en zo meebouwt aan een shift van een Ik-gerichte naar een Wij-gerichte maatschappij.  Recent startte ze de Opleiding tot organisatieopsteller bij HRD Academy, met Leanne Steeghs en Philippe Bailleur, om zich nog meer te verdiepen in systemisch werk.  Dit vormt een mooie aanvulling op haar masterschap in Neurolinguistisch programmeren, Enneagram, Insights®, Alan Seale Transformational coaching, Lego Serious Play, Lencioni en andere opleidingen die ze met succes volgde. 

Bij de uitbraak van de Corona crisis in 2020 was ze mede-oprichter van Coaching for Heroes, een vzw die meer dan 200 coaches wist warm te maken om gratis emotionele en mentale ondersteuning te bieden aan zorg- en hulpverleners door middel van funding.

Dorothée Willems

Dorothée Willems

Dorothée Willems ging in 2009 de uitdaging aan om haar carrière als Team Manager om te turnen naar een rol als zelfstandig coach en trainer. Vrij snel werd ze erkend door het ICF als Professional Certified Coach en werd zij tevens Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer. Gedurende 7 jaar leidde zij mensen op tot Professioneel Coach in drie talen binnen België en Zwitserland. In 2017 werd zij Master Certified Coach waarna zij zelf een mentor coach training volgde bij een ICF-erkend Instituut in de V.S.  Ze begeleidt nu coaches naar het MCC certificaat. Dorothée is een geïnspireerd en vakkundig coach en teamcoach en schrijft regelmatig blog artikels in oa HR Square.  Ze is mede-oprichter van 'Coaching The Shift' en ontwikkelde met een team, door ICF erkende, diverse coachopleidingen (ACTP en CCE) voor individuele coaching en teamcoaching.

De laatste 5 jaar ligt haar focus op het integreren van de energetische en spirituele dimensies van de mens. Dit verruimde haar focus, haar mentale veerkracht, haar mildheid en liefde voor het leven. Van hieruit zet zij vanuit haar hart helende capaciteiten in doorheen haar rollen als teamcoach, coach, mentor, inspirator en keynote speaker. Ze gelooft dat De Worldshift from ‘I’ to ‘We’ een SHIFT! is in bewustzijn die ons allen aangaat. Een shift waarbij we onze menselijke identiteit herdefiniëren en daarmee onze relatie met de natuur en met het Universum herwaarderen. Dankzij de vernieuwde inzichten in de neurowetenschappen, de fysica, wiskunde en de metafysica verenigen spiritualiteit en wetenschap zich en wordt de mens ook ‘geheeld’. Dit is volgens haar de basis van een nieuwe wereld die open bloeit, waarin erkend wordt dat alles met elkaar verbonden is (the Unified Field Theory). Deze inzichten geven een extra dimensie in rollen als coach/trainer/mentor en entrepreneur. 

Recent experimenteert zij met ademhaling, stilte, dans, reflecties, het pure ‘zijn’ waardoor haar reeds uitgebreid parcours aan opleidingen rond NLP, Transformational Coaching & Counselling, Enneagram, Insights®, Alan Seale Transformational coaching, Transactionele Analyse, Conversational Intelligence, Systemisch werk ea nog dieper integreren. 

Bij de uitbraak van de Corona crisis was ze mede-oprichtster van Coaching for Heroes. Een vzw die meer dan 200 coaches wist warm te maken om gratis emotionele en mentale ondersteuning te bieden aan zorg- en hulpverleners door middel van funding.

Kris Vanhoof

Kris Vanhoof

Kris Vanhoof startte in 2008 met haar bedrijf Kon-KiKi en is sindsdien actief als coach en leadership trainer en zei na 20 jaar ervaring in de business haar rol als International Training Manager vaarwel.  Ze is  Professional Certified Coach sinds 2012 en Master in Psycho-Energetisch Master Coach sinds 2018.  Als leadership development trainer heeft ze een ruime internationale ervaring. Ze trainde en coachte teams op alle niveaus in profit en non-profit organisaties om te groeien in efficiënte samenwerking.  Als executive coach begeleidt ze managers in hun transformatie naar natuurlijk en synergetisch leiderschap. Ze heeft zich gespecialiseerd in het geven van  ICF gecertificeerde opleidingsprogramma’s rond coaching , teamcoaching, systemisch coachen en managen.  

Kris denkt snel, werkt zeer diepgaand en toch pragmatisch, ze is spontaan, inspirerend, co-creatief en heeft een holistische en systemische aanpak.  Ze combineert haar ingenieursopleiding en 20 jaar business ervaring met een waaier aan coaching opleidingen en haar fascinatie voor de natuur als inspiratiebron.  Ze is actief als leadership trainer, coach, mentor, teamcoach en Systemisch Constellation Faciliator.  Dankzij haar ervaring in het bedrijfsleven heeft ze een grote affiniteit met de uitdagingen van haar coachees en trainees en is ze snel in staat om situaties te helpen analyseren en in te schatten. 

Kris heeft ruim 20 jaar ervaring in internationale bedrijven (Amoco, BP, Atlas Copco) in diverse functies: als ingenieur, in operationele management jobs (maintenance, kwaliteit,communicatie) en in HR en Change.  Ze heeft ervaring in coaching en training op verschillende niveaus in de organisatie (van arbeider tot ingenieur, van medewerker tot executive).Ze werkte met groepen uit diverse culturen: Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Johan Van Eeckhout

Johan Van Eeckhout

Johan is gecertificeerd coach, ware katalysator voor verandering en werkt sinds 2006 met teams in transformatie.  Hij is ervan overtuigd dat een team zijn huidige prestaties kan overtreffen door lichaam en geest op teamniveau op elkaar af te stemmen en intuïtie en rationaliteit hand in hand te laten werken, zelfs in een zeer controlerende omgeving.  Op deze manier kan het team een betrouwbare gids zijn voor zijn stakeholders.  Hij is er ook van overtuigd dat collectieve passie leidt tot de gewenste transformatie, zelfs in multiculturele omgevingen met een groot aantal spelers en regels.  

Als teamcoach heeft Johan een uitgebreide ervaring in cross culturele omgevingen, het werken met slecht presterende teams en het managen van de menselijke impact bij fusies en overnames.  Zijn ervaring in de verschillende afdelingen van een bedrijf (verkoop, marketing, service, operations, HR) maakt het gemakkelijk om contacten en verbanden te leggen.  

Als fervent skydiver weet hij wat het betekent om anderen te vertrouwen.  Hij is wereldrecordhouder parachutespringen en was leider en coach voor het Franse skydive record in 2014, 2015 en 2016.  Deze snelle omgeving heeft zijn observatievaardigheden, zijn aanpassingsvermogen en zijn vermogen om individuen, teams en doelstellingen te managen verbeterd.

In de huidige VUCA-wereld is zijn belangrijkste doel 'werken met wat zich aandient in het moment' om teams te stimuleren hun doelstellingen te overtreffen en hun veerkracht te ontwikkelen.

Leen Lambrechts-Noël

Leen Lambrechts-Noël

Leen Lambrechts-Noël is pionier in het coachingsvak sinds 1990 waarbij ze Coaching Association Belgium uitbouwde. In 1994 zette ze als eerste een langlopende opleiding ‘Certified Personal Coach’ op de Belgische en Nederlandse markt. In 2005 startte ze The Coaching Square (TCS). Ze was de eerste vrouwelijke Master Certified Coach in de Benelux in 2006. Anno 2020 heeft zij enkele honderden coaches opgeleid tot PCC. Als supervisor heeft ze 10 Master Certified Coaches succesvol begeleid tot het behalen van hun MCC certificaat.  In 2018 startte ze met een postgraduaat in Organisatie Supervisie aan de Ashridge University.  Begin 2020 maakte Leen een doorstart onder de eigen naam ‘Coaching 4 coaches’ en biedt ze een volwaardig Certified Coach Training Program aan , waarbij coaches opgeleid worden tot het niveau van Professional Certified Coach (PCC - ICF). Daarnaast biedt ze een specialisatieprogramma aan in teamcoaching. En professionele Reflectieve Supervisie wordt aangeboden in kleine besloten groepen en aan individuele coaches en consultants.  Voorheen was Leen actief in een aantal internationale bedrijven in Learning & Development en in de informaticasector. Zelf heeft Leen als coach een zeer brede achtergrond: Performance Coaching, NLP master, Systemisch Coachen, Organisatie opstellingen, Integrative Enneagram, Insights®, Stake Holder Centered Coaching, Barrett Value Based, Alan Seale Transformational coaching, Body based Trauma interventions, Team Coaching, Lego Serious Play facilitator, … Meer info op www.supervisievoorcoaches.be

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 19.09.202419:00 - 20:30

Locatie

Online

Trainer

  • Magaly De SmetMagaly De Smet

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 28.11.202419:00 - 20:30

Locatie

Online

Trainer

  • Magaly De SmetMagaly De Smet

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Deep Democracy voor leiders
Startdatum 07/10/2024Duur: 19 uur

Deep Democracy voor leiders

Co-Resolve: op weg naar inclusief en participer...

Lees meer
Sociocratie 3.0: haal het beste uit je team en organisatie
Startdatum 26/09/2024Duur: 32.5 uur

Sociocratie 3.0: haal het beste uit je team en organisatie

Concrete technieken voor meer autonomie, result...

Lees meer
Groepsdynamica: de groep als leerinstrument
Startdatum 14/11/2024Duur: 16 uur

Groepsdynamica: de groep als leerinstrument

Voor wie gefascineerd is door het functioneren ...

Lees meer
Masterclass Consent besluitvorming in de praktijk
Startdatum 26/11/2024Duur: 8 uur

Masterclass Consent besluitvorming in de praktijk

Leer op een efficiënte en snelle manier slimme ...

Lees meer