schrijf je in op deze training Meer info over de training Offerte in company training
Share  

Contact

BE: +32 (0)9 336 31 64
info@hrdacademy.be

Startdata

Prijs
 • € 7400, exclusief BTW, inclusief verblijf met 7 overnachtingen en alle catering
 • Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Trainersacademy

Coachen & adviseren

HRD management

Leeroplossingen

Dit is de 12de sessie van deze levensveranderende leergang, het eerste traject dateert al van 2009. Je leert kijken met nieuwe ogen, zodat je authentieke zelf weer duidelijk voor je wordt. Daardoor wordt het contact met de ander makkelijker, meer ontspannen en stemt je uiterlijke optreden steeds meer en vanzelfsprekend overeen met je innerlijke kwaliteiten.

training

Ontdek je Eigen Frequentie - Nieuw

Een persoonlijk ontwikkeltraject voor mensen die leiding nemen

Situering
 • Je streeft naar beter contact, met minder inspanning. En je wil bewuster zijn van de werking die jij op anderen hebt. Je wil je eigen antwoorden vinden op de verwachtingen die op je afkomen.
 • Je wil meer zicht en helderheid krijgen over wat er voorbij de oppervlakkigheid nu echt te zeggen of te doen is, zowel bij jezelf als bij de ander.
 • En je wil je ontdoen van wat je tegenhoudt om spontaan en helder volgens die diepere eenvoud te handelen. 
 • Heb je een rationele aanpak, die gericht is op beheersing? En je voelt ook de beperking hiervan aan. Want nogal wat menselijke aspecten ontgaan je.
 •  Of ben je juist heel gevoelig en zou je graag je hoofd er op de juiste momenten bijhouden?
 •  Al vele leiderschapstechnieken geprobeerd? Je leert contact maken vanuit jouw eigenheid en legt de niet-vervullende maskers af die je met methodes en trucjes hebt geleerd. Daarmee wordt jouw oorspronkelijkheid het startpunt van de beweging die je maakt naar anderen.
 •  Wij geven je hulpmiddelen om dichter bij jezelf te komen. Zodat je vaker vanuit jouw eigenheid, jouw eigen frequentie kan handelen. Zodat je diepste weten je leidt. Zodat dingen in je van-zelf-sprekend worden. Zo word je instrument voor wat zich in dit moment toont.
Toelatingsvoorwaarden

Er zijn slechts drie voorwaarden om toegelaten te worden tot dit programma: 

 • je staat vanuit grote benieuwdheid open om naar en in jezelf te kijken
 • je bent alle blokken aanwezig en je doet actief mee
 • je engageert je om inzichten ook daadwerkelijk in praktijk te brengen.


In een intakegesprek wordt getoetst of Ontdek je Eigen Frequentie past bij jouw verwachtingen en vice versa. Wanneer er een eigen diep verlangen tot verkenning is en een actief engagement om te handelen naar je inzichten, word je toegelaten; niet wanneer je 'gestuurd' bent door je werkgever.


Dit programma verloopt in een strikt vertrouwelijke sfeer; zij is de bedding waarin leren, ook van elkaar, maximaal mogelijk wordt. Deze vertrouwelijkheid wordt aan het begin van het eerste blok samen afgesproken.

Programma

Een plek van vertrouwen

We horen het telkens weer van deelnemers: 'wat een vertrouwvolle plek is dit toch'. Het is de bedding waar je veilig kunt verkennen en bewust worden van waar je nu nog onbewust tegen aan loopt. Je mooie en je minder mooie kanten, ze mogen allemaal gezien worden.


Ervaringsgericht

We willen zo graag weten en begrijpen, maar denken heeft zo zijn grenzen. We gaan voorbij het cognitieve. Je leert via eenvoudige oefeningen ervaren waar je in de meest letterlijke zin het leven laat stromen of net vastzet. Vastzetten is steeds een verwijdering van wie je eigenlijk bent.


Het gaat over jou, in contact met de ander

Niet een methode of techniek staat centraal (hoewel je kennis maakt met enkele), maar jij en je verlangen om met een open hart vol aanwezig te zijn in je contact van elke dag. Hoe doe je dat, jouw waarheid uitspreken zonder verstrikt te raken? Hoe kom jij op voor je behoeften? En neem jij verantwoording voor jouw gevoelens?


De spiegel voorhouden

Filip en Marita zullen je tijdens dit programma geregeld de spiegel voorhouden. Dat is niet om te veroordelen, maar om bewustwording te stimuleren. Je zelfbeeld wordt hierdoor rijker en scherper en krijgt wellicht ook wel eens een gezonde deuk. Klaar voor die confrontatie? Dan wacht je een boeiende ontdekkingstocht. Vol uitdagende vraagstukken, nieuwe oplossingen en onontgonnen kwaliteiten.


Circulair leren

Elk blok doe je nieuwe inzichten op. Daar ga je in de tussenliggende weken mee aan de slag. Daar leer je uit. En volgende keer verdiep je weer. Vooruitgang maken en dan weer hervallen: het hoort erbij. Het maakt niet uit dat je valt. Het gaat erom dat je eerlijk en benieuwd opstaat en weer in beweging komt. En volgende keer beter valt.

 

Programma-onderdelen

 • helder waarnemen: kijken, luisteren, voelen 
 • verkennen hoe ervaringen van vroeger je waarneming en handelingen van nu beïnvloeden
 • ervaringsgerichte oefeningen die je meenemen naar jouw eigenheid
 • verstrikkingen in contact en hoe je daar weer uit kunt raken 
 • nieuwe inzichten omzetten in praktische verandering in je leven van elke dag
 • opvolging en ondersteuning tussen de blokken
 • een verdiepingsjaar voor wie zich na dit basisjaar verder wil ontwikkelen
Didactische aanpak
 • Aantal deelnemers: minimum 6 en maximum 10 personen.
 • Van eenzelfde organisatie mogen maar 2 personen tegelijk aan hetzelfde traject deelnemen.
Getuigenissen en referenties
 • Ik was erg terughoudend om deel te nemen in een groep met vreemden. Maar de snelheid waarmee zo'n veilige en vertrouwvolle setting bereikt wordt, had ik nooit eerder ervaren. De diepgang die ik hier terugvind, is echt uniek. Ik heb zoveel geleerd van de anderen. Hun thema's bleken ook de mijne te zijn (Johan).
 • Heel wat van de oefeningen zijn schijnbaar eenvoudig en hebben toch zo'n diepgaande impact (Isabelle).
 • Omgaan met gevoelens was voor mij zoals opnieuw leren praten: iedereen rondom mij kan het al en ik ben het nu aan het leren (Koen).
 • De mist waarin ik jaren woonde, is opgetrokken. Ik werk zoveel effectiever! Ik maak beter contact en tegelijk bied ik ook geen ruimte meer voor slecht aanvoelende compromissen (Dimitri).
 • Filip heeft een warme zachtmoedigheid waarmee hij iemands confronterende waarheden over zichzelf laat ontdekken. Soms adembenemend, soms verrijkend, maar altijd diepmenselijk (Erik).
 • Er wordt hier zo diep gewerkt, met zoveel liefde en respect. Filip heeft een heel precies en fijnzinnig taalgebruik. Hij verhult niets: dat is onversneden en liefdevol tegelijk (Johan).
 • Ontdek je Eigen Frequentie heeft ervoor gezorgd dat ik heb leren luisteren. Luisteren naar mezelf. Luisteren naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft over het nu en over het verleden. Hierdoor kan ik nu bewuster kiezen om te handelen of juist niet te handelen. Ik ben nu veel actiever, doeltreffender én tegelijk innerlijk rustiger (Peter).
 • Ontdek je Eigen Frequentie is geen training maar een leergang waarin ik van binnenuit ervaren en geleerd heb. Ik put er tot op vandaag nog dingen uit. De werkvormen waren voor mij uitdagend, want niet alles paste zomaar in mijn denkkader. Maar gaandeweg leerde ik hoe ik kan handelen vanuit wie ik eigenlijk écht ben. En de voordelen van dit alles? Die voel ik niet alleen tijdens de kantooruren maar ook daarbuiten (Bert, directeur van een Bel-20 bedrijf).
 •  Ik probeer mensen nu minder te beïnvloeden en heb daardoor meer invloed (Arne, organisatie-adviseur).
 • Mijn leven was een aaneenrijging van grijze dagen geworden, waarin 'moeten' en 'er wordt van mij verwacht' een hoofrol speelden.  Dankzij Ontdek je Eigen Frequentie kon ik dit veranderen (Iris).
 • Ik heb geleerd dat waar ik weerstand in mezelf tegenkom, dit de 'place to be' is.  Omdat ik daar alerter voor ben geworden, kan ik nu neutraler waarnemen in plaats van te ontkennen of emotioneel te reageren (Linda, consultant).
 • Ik had het gehad met leiderschapstrainingen. Ik wilde vanuit mezelf leiden, niet meer van achter mijn masker van aangeleerde truukjes. Mijn directeur had Ontdek je Eigen Frequentie gevolgd; hij raadde het mij aan. De intake was warm en toch direct. Zo is het hele programma (Martin).
 • Ik was op het werk vastgelopen en mezelf wat kwijt geraakt. Ik dacht: ik verander van job. Maar ik erkende dat ik best eerst enkele patronen van mezelf zou onderzoeken. Ik hoorde van Ontdek je Eigen Frequentie. De niet-zweverige aanpak klonk door in de verhalen van deelnemers op de info-avond. De intake was een gesprek zoals ik het nooit eerder had gehad; Filip wist meteen waarover het bij mij ging. Het werd een niet te evenaren reis door hoofd, hart en handen. En telkens confronteerde Filip mij liefdevol met mijn patronen. Ik heb mezelf teruggevonden (Kathleen).
 • Mijn authentieke ik, daar was ik naar op zoek. Ik wilde op het werk en thuis onbevangen in het contact met anderen staan. Ik had vaak last van fysieke (blozen) en mentale (verwarring) ongemakken. Hier heb ik het antwoord gevonden op wie ik ben. Door te leren vertrouwen op mijn intuïtie. Door te zien hoe ik vastloop en afweermechanismen kan doorbreken. Ik ben nu veel vrijer. Daar geniet ik dagelijks van. Zelfs heel concreet: het heeft de relatie met mijn vrouw diepgaand verrijkt én me een mooie nieuwe baan opgeleverd (Aiko).
 • Filip is een man met persoonlijke ervaring en voelsprieten om u tegen te zeggen. Zijn één-op- één begeleiding bracht mij geregeld aha-momenten (Marie).
 • Marita is een warme vrouw die zeer goed kan luisteren. Bij haar voelde ik mij snel op mijn gemak (Marie-Christine). 
 • Marita en Filip hebben een krachtige samenwerking. Je krijgt meer dan 1+1 (Martin).
 • Het samenspel tussen Marita en Filip is een grote meerwaarde. Hun verschillende achtergrond maakt dat elke oefening of reflectie verrijkt wordt vanuit een dubbele invalshoek (Koen).
Trainers
Filip Lowette
Filip Lowette

Filip verrijkte zijn cognitieve achtergrond (economiestudies, MBA, strategieconsulting bij The Boston Consulting Group) met verschillende opleidingen zoals integrale toegepaste psychologie, intuïtieve ontwikkeling, mind-body integration en systemische opstellingen. Hij adviseert en begeleidt directies en Raden van Bestuur in samenwerkingsvraagstukken.  In de eerste 8 jaar van zijn adviespraktijk, richtte hij zich op strategische keuzes, organisatievormen en topstructuren.  Naarmate zijn gevoelsmatige en intuïtieve kant zich ontwikkelde, werkte hij steeds meer met wat er zich onder tafel afspeelt. ‘Mild en scherp’ zijn kwaliteiten die hij vaak terug krijgt. In zijn aanpak integreert hij het rationele en irrationele; hard en zacht; zichtbaar en onzichtbaar. Dit dicht energielekken en verbindt mensen en teams. Daarnaast leidt hij jaarlijks Ontdek Je Eigen Frequentie, een diepgaande leergang voor mensen die leiding nemen.

Marita Plas
Marita Plas

Marita Plas is sinds 2013, samen met Filip Lowette, co-begeleider van het persoonlijk leertraject Ontdek je eigen frequentie. Haar hart ligt sinds jaren bij het begeleiden van mensen die geconfronteerd worden met ziekte en psychisch lijden.  Ze was in die functie gedurende 25 jaar verbonden aan het UZLeuven. Haar persoonlijk ontwikkelingstraject startte bij ITIP (NL). Daarna volgde ze de 4-jarige opleiding tot PRI-therapeut (Past Reality Integration®). Ze werkt nu eveneens als zelfstandig therapeut en coach volgens de PRI-methode

Prijs
 • € 7400, exclusief BTW, inclusief verblijf met 7 overnachtingen en alle catering
 • Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Heerlijckyt Van Elsmeren

Weg op Halen 2

3450 Geetbets

België

Bekijk een plannetje
5 blokken van 2 dagen met telkens ongeveer 6 weken ertussen. Op de eerste dag telkens van 9u30 tot 22u, op dag 2 van 9u30 tot 17u30. Het eerste en het laatste blok starten de avond ervoor. Data: 16 oktober (18u30), 17 oktober, 18 oktober, 12 december, 13 december 2019, 30 januari, 31 januari, 12 maart, 13 maart, 22 april (18u30), 23 april en 24 april 2020.» Inschrijven
Contactgegevens

Heerlijckyt Van Elsmeren

Weg op Halen 2

3450 Geetbets

België

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in onze cookiebeleid