i.s.m.Partner logo 1

Inspirerend coachen: Basis

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Al meer dan 10 jaar vormt deze basistraining tot coach een vaste waarde binnen het aanbod van HRD Academy. De vijfdaagse training staat open voor iedereen die een stevige basis wil ontwikkelen om inspirerend coachen in de vingers te krijgen. De kracht van deze training is de combinatie van een stevig inhoudelijk kader met de ruime oefenkansen. Je leerproces wordt gestimuleerd door concrete feedback op je eigen coachingsvaardigheden en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers. Na vijf dagen training kan je op een vlotte manier je coachende vaardigheden inzetten, zowel in korte interventies als in een langer gesprek.

Situering

Deze opleiding is één van de langstlopende opleidingen binnen HRD Academy. We benaderen coachen als een heel krachtig instrument in dagdagelijkse interventies zowel op de werkvloer als privé.

We gaan uit van een stevig wetenschappelijk onderbouwd kader zonder dat het dogmatisch wordt. Coachen op een manier die nauw aansluit bij jezelf, doel- en resultaatgericht.

Onze trainers steunen op jarenlange ervaring in verschillende organisaties en bedrijven. We werken vanuit onze expertise in zeer diverse sectoren: technologie, retail, automotive, IT, zorg en overheidsbedrijven, onderwijs, ngo’s, HR en financiële dienstverleners, productiebedrijven, ...

Je kan na deze opleiding meteen aan de slag in je dagelijkse werkomgeving.  Daarna kan je je coachende vaardigheden verder verfijnen in onze tiendaagse opleiding Inspirerend Coachen: Meesterschap.  Tegelijk is deze Basisopleiding ook een ingangspoort voor andere coachingsopleidingen binnen HRD Academy, zoals bvb: Opleiding tot stresscoach en burn-out coachOpleiding tot loopbaancoachOpleiding tot integraal gelukscoach.

Doelgroep

Deze training geeft een stevige basis voor leidinggevenden van zowel grote als kleine teams, projectmanagers, scrum masters, consultants, HR managers of HR business partners, preventie-adviseurs, vertrouwenspersonen, schooldirecties, leerkrachten, docenten, trainers en mensen met een brede interesse voor (business)coaching.

Wat leer je in de opleiding?

 • Je weet wanneer coaching aan de orde is en wanneer niet. Je kent het verschil tussen coachen en leidinggeven.
 • Je pakt gesprekken aan op een heel ongedwongen manier, maar doel- en resultaatgericht.
 • Je past coachende vaardigheden toe in langere gesprekken maar evengoed in korte dagdagelijkse interventies (in vergaderingen, op de werkvloer, aan de koffiemachine, in een gesprek).
 • Je triggert coachees zodat ze zelf met oplossingen komen ten voordele van het team en de organisatie.
 • Je leert krachtig feedback geven en je kan gezond omgaan met conflict en weerstand.
 • Je krijgt inzicht in de eenvoud van motivatie: geen grote theorieën maar échte betrokkenheid.
 • Je leert coachen vanuit lichtheid en enthousiasme, ook in moeilijke (werk)situaties.
 • Je krijgt een helder kader en direct toepasbare handvatten als houvast zonder dat het een strak keurslijf wordt.  Dit kader omvat een duidelijke coachstructuur en concrete coachvaardigheden.
 • Je voelt meer gemak en zelfvertrouwen in je rol als leidinggevende en als coach.

Programma

1. We oefenen in de basisvaardigheden van een (business)coach:

 • Explorerende vaardigheden: Goede vragen stellen en effectief luisteren. Hoe maak je van ‘vragen stellen' een krachtig middel om leren te stimuleren? Wat is de verhouding tussen vragen stellen en advies geven? Wat is ‘actief luisteren' en hoe doe je dat?
 • Bekrachtigende en confronterende vaardigheden: Wat is bekrachtigen, wat is betrokken confronteren? En hoe doe je dat op een gezonde en open manier?
 • Inspirerende en uitdagende vaardigheden: Hoe inspireer je als coach tot een frisse kijk, tot nieuwe benaderingen, tot een nieuwe innerlijke dynamiek en kracht bij je medewerker? Hoe daag je iemand zó uit, dat een nieuwe ‘drive’ ontstaat?
 • Ruimte geven en ontspannen: Hoe creëer je een ontspannen leerklimaat? Hoe geef je ruimte aan weerstand en moeilijkheden?


2. We leren structuur brengen in een coachingsgesprek, zodat coaching niet verwatert tot ‘het er even over hebben'. We geven de basis mee om coaching in te zetten als een krachtige beleidstool. 


3. We bekijken coaching als instrument bij leidinggeven en delegeren:

 • Hoe kan je als leidinggevende je impact op de kwaliteit van het werk en op het welbevinden van je medewerkers verhogen? 
 • Hoe kan je van dagdagelijkse interventies coachende tussenkomsten maken?
 • Hoe delegeer je zodanig dat medewerkers echt verantwoordelijkheden opnemen?
 • Hoe werk je doel-en resultaatgericht zonder jezelf te verliezen in micromanagement?

Leerlijn Inspirerend Coachen

Deze basistraining is de start van de driedelige leerlijn 'Inspirerend Coachen' binnen HRD Academy:

 1. Inspirerend Coachen: Basis
 2. Inspirerend Coachen: Meesterschap
 3. Inspirerend Coachen: Levens- en Zijnsvragen

Didactische aanpak

 • Inspirerend coachen leer je al doende: aan deze opleiding deelnemen betekent 'meteen in het bad springen'.
 • Het is een ervaringsgerichte opleiding, waar je vanaf dag één tal van oefenkansen en concrete feedback krijgt. Coaching is immers een praktijkvak. Je leert het meest door te oefenen en concrete feedback te krijgen op jouw coachingswerk.
 • De training wordt gegeven door Jirka Van Haegenborgh of Ans Mouton.  Bij grotere groepen werken we met assistentie van ervaren coaches die de coachoefeningen mee begeleiden.
 • Jirka en Ans zijn opgeleid door Jef Clement en hebben als trainer en coach ruime ervaring in de profit- en non-profitsector.
 • Maximum aantal deelnemers: 12

Leermateriaal

 • Boek 'Inspirerend Coachen' van Jef Clement
 • Boek 'Iedereen Coach' van Jef Clement

 

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

(*) Belangrijke opmerking KMO Portefeuille: Vanaf januari 2023 komt deze opleiding enkel nog in aanmerking voor de KMO portefeuille indien je deze opleiding volgt vanuit een (competentie)beleid om de kwaliteit van de onderneming te verbeteren. Het is hierbij belangrijk dat de opleiding rechtstreekse impact heeft op de algemene werking van de KMO in kwestie.  

Getuigenissen (102)

Ik was aangenaam verrast van de aanpak in opleiding voor wat betreft het inoefenen van de theorie. Gebruik van situaties uit je eigen leven zorgt ervoor dat je meer betrokken bent en het ook allemaal natuurlijker en vlotter verloopt. Hierdoor leerde je niet enkel nieuwe skills aan, maar leerde je ook jezelf wat beter kennen.

- Melinda Hoste, HR Business Partner, Infrabel

Een hands on training, met zeer veel plaats voor oefenmogelijkheden met cases uit het eigen leven. De verschillende principes/aspecten komen eveneens van pas in dagelijkse interacties met collega's, vrienden, kinderen.

- Ruth Venmans, Scrum master en test engineer, DNS Belgium VZW

Ik heb enorm genoten van deze training. Jirka is een aangenaam en rustig persoon die expertise uitstraalt. Ze zorgt ervoor dat iedereen zich goed voelt in de groep en ze kan jaren expertise en kennis delen. Deze training is een echte aanrader voor het versterken van je soft skills en het aansturen en coachen van mensen.

- Christy Coomans, Head of HR, Cyclis Bike Lease NV

Ans creëerde een emotioneel veilig klimaat waarbij het mogelijk was om de eigen cases, die gebruikt werden tijdens het coachen, te bespreken. De opleiding is duidelijk en logisch gestructureerd, na elke dag kan je met de aangeleerde tools direct in de praktijk aan de slag. Een training die ik zeker zal aanbevelen!

- Julie Gyles, Zelfstandig ondernemer, Julie Gyles

Ik ben de opleiding begonnen zonder echte verwachtingen. De cursus sprak me aan en ik leer graag altijd bij. Gaandeweg leerden we de verschillende onderdelen van 'Inspirerend coachen' en merkte ik dat ik de leerstof zowel privé als professioneel toepas. Nu is het gewoon zo fijn om telkens oprecht nieuwsgierig te zijn en zelfs in heel korte gesprekken al een verschil te kunnen maken. Het kriebelt echt om de master opleiding hiervan ook te volgen en me nog meer te verdiepen in dit vakgebied.
Ook de manier van 'lesgeven' is heel fijn. Eerst wordt er wat theorie gedeeld, veelal aan de hand van voorbeelden. Nadien zet je dit in praktijk om door in groepjes vanuit echte context en situaties de aanpak toe te passen. Je groeit echt naar elkaar toe als team en het is zo fijn om inzichten te krijgen, zowel in de leerstof als in de situaties die je als coach gebruikt.
Ik raad deze training iedereen aan die heel graag een coach of luisterend oor wil zijn voor collega's, maar ook privé.

- Deborah De Raeve, Manager P&ED BNL, Philip Morris Benelux B.V.

Waardevol, een ware bron van inspiratie voor mezelf, niet alleen hoe ik in mijn werk sta als leidinggevende of als collega, maar ook minstens evengoed privématig. De theoretische achtergrond gecombineerd met de praktische coachingsessies hebben me eindelijk inzicht gegeven in wat coachen nu wel (en niet) precies is. Meer dan ooit overtuigd om hier verder mee aan de slag te gaan.

- Barbara Blomme, Juridisch adviseur - Teamleader, Titeca Pro Experts NV

Vooral de praktijk zelf direct mogen toepassen, was erg leerrijk en interessant. Je krijgt direct een spiegel voorgehouden, maar leert tegelijkertijd bij van de aanpak van anderen.

- Jeroen Visser, directeur Burger en Omgeving, Gemeentebestuur Dilbeek

Het was een heel leerrijke opleiding. Een echte aanrader! Fijn dat je in een veilige en vertrouwde omgeving praktijkoefeningen kon doen. Jirka heeft een passie voor haar vak en dat draagt ze van begin tot einde mee in de lessen. Een dikke pluim voor haar en een welgemeende dankjewel!

- Sara Meyssen, Mentor OPS team, Cyclis Bike Lease NV

Ik ben dankbaar dat ik deze opleiding kon volgen want zowel professioneel als prive kan ik de aangeleerde vaardigheden inzetten. Jirka is een zeer bekwame trainer en slaagt erin de aandacht van iedereen te behouden tijdens de hele opleiding.

- Veerle Leijnen, Senior Executive RA Manager, Nikkiso Belgium bv

Wat je leert in deze basistraining kan je in veel contexten toepassen, zowel professioneel als privé. Tijdens de praktijkgerichte oefeningen is er veel ruimte voor feedback van de trainer en de andere coaches. Zo word je je meer bewust van de impact die je tijdens gesprekken kan hebben. De opleiding enthousiasmeert en inspireert. Dank aan Jirka voor haar warme en authentieke aanpak!

- Kristel Laudon, Adjunct-directeur Centrum voor volwassenenonderwijs

Deze opleiding biedt de mogelijkheid om in een veilige omgeving als het ware zelf te worden 'gecoacht' om zo tot een inspirerend coach uit te groeien. Het was een unieke ervaring en biedt een enorme meerwaarde in ons zijn als collega, als coach en niet in het minst als mens.


- Heidi Greif, Accountant, HEJO CONSULT BV

Ik ben vanaf de eerste twee dagen opleiding aan de slag kunnen gaan met de handvaten binnen mijn kinderopvang. Voel me veel zelfzekerder in het voeren van gesprekken. Bijzonder veel dank hiervoor!

- Jessy Borgelioen, Kinderbegeleidster, Kinderopvang pimpeloentje

Jirka en Jos zijn een super duo om deze dagen vorm te geven. Ze doen ons grow-en, geven mogelijkheid voor reflectie in een ontspannen en veilig klimaat. Bedankt voor de leerrijke momenten.

- Shanna Jacobs, L&D Officer, Elia

Merci om mij op een ontspannen, rustige en respectvolle manier tot inzicht te brengen, zodat ik mijn manier van aanpak heb kunnen verbeteren.

- Rena Ikonomou, Development Manager, First Floor BV

Zeer goede opleiding. Kan zowel in privé als professionele sfeer goed gebruikt worden!

- Miguel Valcke, Leraar LO en Zelfstandige Personal Trainer, Mesics bv

De opleiding zorgt ervoor dat je een beter mens wordt. Focus op 'de beste versie' van jezelf.

- Natalie Wastyn, Verantwoordelijke dienst sociaal beleid, Gandae vzw

Super interessante opleiding, veel uit geleerd. Nu vooral toepassen!

- Christophe Herrebaut, Engineering manager, Anglo Belgian Corporation

Zeer motiverende opleiding, duidelijke structuur en goede afwisseling tussen theorie en praktijkoefeningen.

- Els De Bie, HR-coordinator, Instituut voor Natuur- en BosOnderzoek

Als change manager kan ik deze opleiding meteen toepassen in mijn job. Voor mij was deze opleiding zeer waardevol en kan ik ze alleen maar warm aanbevelen. Ik ben erdoor op verschillende vlakken gegroeid. Dankjewel!

- Lien Van Dooren, Pool Project Experten, Fluvius SO CVBA

Deze opleiding heeft een impact op wie ik ben als collega, als lesgever, als partner, als ouder, ... kortom als mens.

- Silke Loos, preventiemedewerker, De Sleutel

Deze training heeft mij de energieboost gegeven waar ik naar op zoek was. De manier waarop was uniek: een veilige omgeving waar ruimte wordt gegeven aan eigen inbreng, om te oefenen en om te absorberen. Een echte aanrader!

- Flore Couvreur, Group communication manager

Door deze training te volgen heb ik veel nieuwe inzichten gekregen en is er een nieuwe wereld open gegaan op gebied van communicatie met anderen.

- Stacey Rampelbergh, Junior Teamleader / Helpdesk Medewerker, Car-Pass

Een opleiding die niet aanvoelt als een opleiding. Je wordt als het ware zelf gecoacht om coach te worden. De ontspannen 'niets moet, alles mag' sfeer helpt om te durven proberen en testen. Het was een vertrouwde omgeving om voluit te experimenteren.

- Evy Vos, Kantoorhouder Argenta, Zakenkantoor Vos bv

Het is vrijdagavond, maar ik ga opgeladen het weekend in! Zoveel energie dat deze opleiding geeft. Dankjewel!

- Nele Delbeke, HR partner, AGSO Antwerpen

Training die vertrekt vanuit vaste methodiek / structuren, door ervaren lesgever. Praktische voorbeelden, ruimte voor eigen situaties, ruimte voor humor en ontspannen sfeer. Sterke documentatie.

- Stefaan Coenen, Senior adviseur, Probis corporate

Super waardevolle training; biedt een theoretisch kader met meteen in de praktijk bruikbare handvaten. Na dag 1 ging ik al naar huis met kennis en vaardigheden die à la minute inzetbaar zijn. Heel blij hier aan te hebben deelgenomen, ga ik voor altijd meedragen.

- Astrid Carremans, Pers M&OBP Corporate Services, Colruyt Group Services NV

Na het volgen van deze opleiding heb ik een aantal heel concrete vaardigheden geleerd om in mijn dagdagelijks werk, maar ook privé, aan de slag te gaan. Het is net dat concrete en de laagdrempeligheid van de training die ik zo heb gewaardeerd.

- Annet Wauters, Beleidsmedewerker, Vlaams Patiëntenplatform

Jos wist een veilige en open sfeer te creëren, waardoor er een optimale leersfeer is ontstaan. Heel fijn!

- Annika van Merm, Oxfam

De opleiding geeft me de nodige kapstokken én de mogelijkheid om die geleerde vaardigheden onmiddellijk te oefenen. Grote aanrader!

- Matthias Van Ruyskensvelde, Oxfam

Ik vond deze opleiding inspirerend coachen zeer verhelderend en de opleiding heeft voor mezelf enkele puzzelstukjes op hun plaats laten vallen.

- Anke Vander Voorde, Projectcoördinator, Colruyt Group Services NV

Zeer leerrijke training die je zelfontwikkeling stimuleert terwijl je leert coachen.

- Olivier Van der Brempt, Hr consultant, OVDB Consultancy

Inspirerend en motiverend om zelf aan de slag te gaan als coach. Merci!

- Siska Hoebeeck, zelfstandig procesbegeleider en coach, Studio Siska

Heel leerrijke cursus, basishouding van openheid, luisteren en authenticiteit zonder de confrontatie te schuwen. Duidelijke vaardigheden om het coachinggesprek te verdiepen, concreet te maken.

- Alexander Hajdu, zelfstandig IT consultant

Een cursus met inhoud, praktische handvaten, direct toepasbaar en zeer professioneel gegeven.

- Sabine Vanherck, Facilitair Manager, De Boer Delivery NV

De opleiding inspirerend coachen reikt heel wat nuttige voorbeelden en praktische oefeningen aan. Doordat we vanuit concrete situaties werken, voelt het heel natuurlijk en leerrijk aan.

- Sofie Colpaert, HR Associate, Argenx

Ans is een bijzonder warme trainer, waar je je meteen thuis bij voelt. De rust en kalmte die hij uitstraalt zijn een meerwaarde binnen deze toch al heel interessante training, waar alle vaardigheden die je nodig hebt om inspirerend te kunnen coachen uitgebreid aan bod komen.

- Annick Claus, Freelance journaliste

Het was een goede kennismaking met coaching, toepasbaar in vele werkgesprekken. De opleiding verliep in een open en veilige sfeer, waardoor ik echt stappen vooruit heb gezet in het coach worden. De trainer en co-trainer brachten echt een meerwaarde in de opleiding.

- Liesbeth Ponsaerts, Cecilia Roos bv

Door de praktijkgerichte aanpak krijg je de kans om tijdens de training de geleerde methodes toe te passen en dit met reële cases. Er wordt een veilige, vertrouwde omgeving gecreëerd, wat het leerproces bevordert.

- Ellen Vancoppenolle, HR, Kantoor Titeca NV

Veel geleerd op elk vlak en alles is in de praktijk en in het dagelijks leven bruikbaar. Top!

- Cynthia Van Craen, Bediende BO talentbeheer, Fluvius System Operator

Een boeiende training die concrete handvaten aanreikt om coachingvaardigheden onmiddellijk toe te passen in job en privé-leven. En verder is het oefenen en oefenen om de vaardigheden verder aan te scherpen.

- Stefanie D'HERDE, Marketing Expert

Via deze opleiding inspirerend coachen heb ik handvatten gekregen om te starten met coaching. Er is binnen de opleiding voldoende tijd om te oefenen om de theorie om te zetten in praktijk.

- Sylvie Wouters, Zaakvoerder, E.M.P. - Eet Met Plezier

Op een ontspannen manier leren coachen.

- Wim Delaere, Handhavingsmanager West-Vlaanderen, Vlaamse Overheid, departement Omgeving afdeling Handhaving

Authentieke training: de lesgevers passen tijdens de training toe wat ze verkondigen.

- Sven Blontrock

Ik vond de opleiding SUPER!
Combinatie theorie - praktijk erg goed, eenvoudig uitgelegd, goed studiemateriaal en erg bruikbare kapstokken!

- Leen Velghe, customer service manager, Croustico - Vandemoortele Europe NV

Jullie kregen overal een 10, wat niet betekent dat ik niet kritisch zou zijn. De opleiding was voor mij perfect. Ik kan ermee aan de slag, voel me sterker als coach en gemotiveerder als ooit!

- Anne Leplae, Principal Coach, Sales & Project Manager , Travvant

Jirka = top, een expert in het coachingdomein
Rustige, doch inspirerende aanpak die goesting geeft voor verdere toepassing.

- Nele Grieten, HR Business Partner, HR Services Nele Grieten

geeft goesting en energie!

- Sebastien Greffe, Creatief directeur, Wewantmore Studio

Deze opleiding heeft mijn leven veranderd! Ik heb door de opleiding inspirerend coachen in een snel tempo mijn geluk opgezocht, vanuit andere perspectieven gekeken naar mijn leven en hierdoor concrete stappen kunnen ondernemen. Dankbaar! Merci!

- Maxime Schools, leerkracht

Nieuwe inzichten, inspirerend en uitnodigend, zin om er mee aan de slag te gaan!

- Véronique Cornelissen, DE ARK

Zowel op privé- als op werkvlak een meerwaarde.
Zelfzorg om je eigen persoonlijkheid te bewaren!

- Alien Vanherck, Technische Dienst, DE ARK

Deze training helpt me om met vertrouwen in eigen kracht en kunnen een coachend gesprek aan te gaan. De vele oefeningen zijn een absolute meerwaarde van deze opleiding inspirerend coachen.

- Liesbet Welslau, Expert opleidingscentrum, Fluvius SO

Ik ben na deze opleiding inspirerend coachen helemaal enthousiast om de aangeleerde coachingsvaardigheden toe te passen, zowel op professioneel vlak als op privé vlak.

- Aagje Maekelbergh, Teamcoach, Kasterlinden, buitengewoon onderwijs

Je krijgt lessen voor het leven mee naar huis. Er is 'no way back' na deze opleiding inspirerend coachen. Je wordt er een betere leidinggevende, een betere partner, ..., kortom: een beter mens van.

- Nele Jacobs, Communicatiemedewerker, EV ILVO

Ans en Martine geven deze opleiding inspirerend coachen met veel passie en begeestering. Ze nemen iedereen mee in hun verhaal dat steeds voldoende praktisch en toepasselijk blijft. Een echte aanrader!

- Annelies Laenen, HR Business Partner

Zeer goed opgebouwde opleiding, die stap voor stap evolueert tot een geheel.

- Gert Vandekeybus, Directie, Pit Antwerpen

Deze opleiding inspirerend coachen is heel toegankelijk en toepasbaar op elk vlak in je leven, werk en privé. Deze materie zou iedereen moeten krijgen op een manier. De essentie van deze opleiding komt er voor mij op neer dat iedereen goed is zoals hij is, wat heel mooi is!

- Natacha Lornoy, HR generalist

Zeer verrijkend en interactief!

- Jonas Jansen, HR Manager, SUEZ Water Technologies & Solutions Belgium

De Opleiding inspirerend coachen is boeiend, praktisch en heel interactief. Ik ga met de geleerde vaardigheden verder aan de slag!

- Kristien De Vos, Coördinator, Beschut Wonen Primavera vzw

Zeer verhelderend en inspirerend. Ik heb veel goesting om hiermee aan de slag te gaan. Een dikke proficiat aan de trainers!

- Johan D'Haene, Senior adviseur, Probis Corporate

Zeer nuttige opleiding, wat ik geleerd heb is zowel bruikbaar in mijn privéleven als in mijn werk.

- Hilde Geldhof, Stephan Soens BVBA

De Opleiding inspirerend coachen gaf me een gevoel van echt thuis te komen. Eenvoudige handvaten en het verkennen van handige vaardigheden bij jezelf maken er een boeiend verhaal van en dit allemaal in een ontspannen sfeer. Mooi! Dankjewel!

- Greet Van Mechelen, Diensthoofd patiënten begeleiding, Revalidatieziekenhuis

De Opleiding inspirerend coachen is een bijzondere ervaring! Een aanrader! Met veel dank aan de geweldige trainers Ans en Jirka.

- Barbara Vanuytsel, Teammanager, Van Ameyde Belgium

De Opleiding inspirerend coachen heeft mij geïnspireerd om op te starten als zelfstandige HR coach. Jirka en Ans brengen de training op een zeer interactieve en authentieke manier. De oefeningen brengen de theorie direct en concreet in praktijk waardoor we er onmiddellijk mee aan de slag kunnen.

- Peter Dumon, Psycholoog, HR consultant, HRBP, HR manager

De Opleiding inspirerend coachen is inspirerend ;-), leerrijk en gestructureerd. Fijn om dit te kunnen meenemen in een nieuwe job. En o ja, de lesgevers zijn toppertjes!

- Michelle Mies, Vormingsconsultente, Horeca Vlaanderen

De opleiding was TOP. Ik kan ze iedereen aanraden. Bedankt.

- Els Guldentops, Preventieadviseur arbeidsveiligheid, Idewe

de Opleiding inspirerend coachen is een fijne training gegeven door ervaren trainers. Het geleerde sijpelt door in alle facetten van je leven. Het doet je groeien als persoon en zeker als coach. Doen!

- Els Sevenants, Coach, Take A Yoga

De theorie en praktijk gaan hand in hand. Je krijgt ook een spiegel voorgehouden en dat is een mooie extra bij deze training!

- Sarah Vanderlinden

De trainers creëren een authenticiteit waardoor je in een ontspannen sfeer komt. De openheid die hierdoor gecreëerd wordt, bevordert het leren, ervaren en voelen. Het was een onvergetelijk traject!

- Lizbeth Nowé, Zaakvoerder, High Level BVBA

Wat je leert in de Opleiding inspirerend coachen is toepasbaar op vele facetten in het leven. Je leert een andere (betere) manier van communiceren en van het benaderen van sociale situaties.

- Rob De Spiegelaere, Senior consultant, LAVA BVBA

Deze opleiding geeft me zowel op professioneel vlak als op privé vlak enkele inzichten en tools verschaft die me als persoon doen groeien hebben. Er was ook een supergoede interactie met de andere deelnemers. Heel verrijkend!

- Evy Verheire, HR Business partner, Volvo Car Gent

Zeer interessant, hands-on met onmiddellijke toepassing van de theorie! Aan te raden!

- Karina Vanhoedenaghe, Coach, Karinavh BVBA

Dit is één van de meest waardevolle trainingen die ik al gevolgd heb. De opleiding is bruikbaar zowel in mijn privé leven als professioneel.

- Annelies Ceulemans, HR Partner, Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Het is een super goede training, heel inspirerend, een aanrader.

- Nancy de Sloover, Purchase pricing manager, Trouw Nutrition Belgium

De opleiding heeft me een kader gegeven en op weg gezet om een volgende stap te zetten als teamcoach. Zoals de titel zegt, is deze training heel inspirerend.

- An Schaerlaekens

Boeiende opleiding die een duidelijk kader en een aantal handvaten meegeeft om anderen te ondersteunen in het leren.

- Stephanie Cobbaert

Deze opleiding is doorspekt met het levende bewijs van was inspirerend coachen inhoudt. De ervaren trainers belichamen 100% wat de inhoud van inspirerend coachen is. Dank je, dit smaakt naar meer!

- Katia Vermeersch

Verbluffend inspirerend en erg toegankelijk om in de praktijk te brengen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Inzichten voor het leven!

- Lore Bertrem

Inspirerende opleiding! Geeft concrete tools om als coach mee aan de slag te gaan. Aanrader!

- Evelyne Hellebaut, Manager loopbaanbegeleiding, Andress Consulting

Heerlijk helder en authentiek!

- Tine Demeester, Zaakvoerder, Iedereen coach

Een zeer positieve training, inspirerend. Ik heb veel coachvaardigheden geleerd die ik zelf kan gebruiken. De training heeft een goed tempo en is aangenaam om volgen.

- Tina Blockhuysen, Faromco

Ik heb op een heel praktische manier geleerd dat inspirerend coachen een concrete, nuchtere vaardigheid is die kan aangeleerd worden. Je hoeft geen geboren coach te zijn en vooral: je mag je als coach ontspannen.

- Sandra Vanderborght, Beleidsadviseur en leiderschapscoach, KBC Group

Deze opleiding heeft me zowel structuur als rust kunnen bieden bij coachings. Hier kan ik verder mee aan de slag!

- Evelien Frederix, Teamleader, Argenta

Een heel interactieve opleiding die ook toepasbaar is buiten de coachwereld.

- Birgit van Hassel

De mythe van de perfectie ontkracht: heerlijk! Coaching gaat niet om de perfecte vragen stellen, je mag ontspannen als coach.

- Leen Van , Zaakvoerder, Belven

Ik beveel de opleiding hartelijk aan voor letterlijk iedereen die ervan houdt zichzelf verder te ontwikkeling in vaardigheden om met anderen samen te werken en te leven!

- Geert Van Mechelen

Heel waardevolle opleiding om te groeien als mens. Ik heb heel veel goesting gekregen om andere mensen te helpen groeien.

- Ann Kenis

Verrijkend, leerrijk en realistische training. Ik ben persoonlijk sterk gegroeid na het volgen van deze opleiding. Ik heb er veel meer uitgehaald dan ik verwacht had. Ik kreeg kapstokken voor werk-, vriendschaps- en liefdesrelaties.

- Sabrina Wielfaert, Product manager, End2end solutions

Zeer waardevolle training. Je kan er direct mee aan de slag, zowel in een professionele - als in een privécontext.

- Karen Deflo, Medewerker productmanagement, Boss paints

Mensen coachen/begeleiden is iets wat ik altijd al graag deed. Deze opleiding heeft me geholpen om naast mijn werkelijke interesse en buikgevoel ook wat meer structuur te brengen in mijn coachgesprekken en ook eens andere paden in te slaan tijdens deze gesprekken. Ik heb meer tools tot mijn beschikking nu.

- Ina De Kegel, Zaakvoerder, coach, Ina's Projects

Deze opleiding is zo hands-on dat ik ze voor het leven kan meedragen. De materie is toepasbaar op zoveel verschillende facetten en rollen in mijn leven. Ik ben heel dankbaar dat ik hiermee in aanraking ben gekomen, het heeft mijn leven veranderd.

- Ellen Huylebroek, HR manager, Roltex NV

Door deze opleiding ben ik zowel professioneel als in mijn privé als als persoon enorm gegroeid. Vergelijk het met een ijsberg: het topje was zichtbaar maar dankzij de trainers van deze opleiding heb ik nu veel meer in mijn mars en kan ik dit blootgeven aan de buitenwereld. Bedankt!

- Sofie De Scheirder, Senior test engineer, M2Q NV

Zeer interessante, hands-on opleiding. Het geleerde kan onmiddellijk toegepast worden. De opleiding wordt gegeven in een zeer open leerklimaat.

- Ellen Verhelst, Teamleider aansluitingen, Eandis

Heel waardevolle, leerrijke opleiding. Doe zo voort. Het enthousiasme van de trainers is aanstekelijk!

- Valerie Vandamme, HR Expert, Inagro

De opleiding inspirerend coachen is een fantastische training, direct toepasbaar ... had ik al veel vroeger moeten volgen!

- Guy Vereecke, managing partner, Engima International BVBA

Voor elke communicatietrainer en/of coach een must (!) omdat deze training snel, concreet en effectief een positieve invloed heeft op je prestaties als trainer en coach.

- Eric Van Camp, zaakvoerder, IQE

De opleiding inspirerend coachen is een zeer goede training. Een verrijking voor iedereen! Belangrijk idee voor mij is dat in coaching niks moet, alles kan en niks verkeerd is!

- Veerle Van Hecke, personeelsverantwoordelijke, HICT

Een niet te geloven inspirerende, confronterende, ondersteunende opleiding! DOEN! Het is een openbaring voor 't werk en elders!

- Carole De Clercq, coördinator provincie West-Vlaanderen, Horeca Vlaanderen

Zeer goed gestructureerd, bruikbaar, goede verhouding theorie/praktijk, fantastische trainers en begeleiders. Doe zo verder!

- Carine Hofkens, Senior HR Adviseur, NautaDutilh NV

Deze training heeft me geleerd me mentaal te ontlasten en daardoor in staat te zijn om nieuwsgierig en authentiek te luisteren naar de andere.

- Kevin Van Meerhaeghe, HR Business Partner, Volvo Group Belgium

Ik heb deze opleiding ervaren als een zeer goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De trainer slaagt erin om een dynamische leeromgeving te creëren en zijn expertise te delen.

- Joke Delhoux, HR consultant, Randstad Professionals

Ik zou deze training aan IEDEREEN willen aanbevelen!! Ook mensen die niet dagelijks of beroepsmatig met coaching in contact komen, hebben er zeer veel aan. Het wordt bovendien op een boeiende manier gebracht.

- Eva Bellen, HR Business Recruiter & Spoc, Devoteam

Coach wordt voor alles en nog wat gebruikt. Deze opleiding heeft mij duidelijk gemaakt waarover het werkelijk gaat, namelijk anderen helpen leren. De manier waarop het accepteren van weerstand en het betrokken confronteren worden aangereikt zijn 'eye openers'! Een aanrader voor alle leidinggevenden en mensen die professioneel willen coachen!

- Dany Franssens, Dynamic Management Support

Trainers

Jirka Van Haegenborgh

Jirka Van Haegenborgh

Jirka Van Haegenborgh is een ervaren trainer en coach. Ze studeerde Sociale Pedagogiek aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze was tien jaar in opleiding bij Jef Clement om het gedachtegoed omtrent Inspirerend Coachen steeds fijner in de vingers te krijgen. Sinds vele jaren is ze actief als hoofdtrainer Inspirerend Coachen. Ze werkt zowel met profit als met social-profit en non-profit organisaties: hoger onderwijs, overheid, rusthuizen, retail, bankensector, technologische bedrijven, enz. Toen ze jaren geleden voor het eerst in contact kwam met de opleiding Inspirerend Coachen, was ze meteen ‘verkocht’. De eenvoud aan de ene kant en de diepgang aan de andere kant spraken haar enorm aan. Tot op vandaag beschouwt ze dit materiaal als haar grootste levenscadeau. Dit materiaal verder uitdragen, is dan ook haar grootste drijfveer. Haar coachingsvaardigheden deed ze eerst op als stafmedewerker binnen een diversiteitscentrum. Haar hoofdopdracht hier was het ondersteunen en versterken van medewerkers in het begeleiden van veranderingstrajecten. Vervolgens ging ze enkele jaren aan de slag als coach/consultant outplacement- en loopbaanbegeleiding. Ze is momenteel al jaren zelfstandig coach/trainer en actief binnen verschillende sectoren en op verschillende niveaus binnen de organisatie. Voor de training Inspirerend coachen maakt ze gebruik van de ervaring die ze put uit de jarenlange samenwerking met Jef Clement.

Ans Mouton

Ans Mouton

Ans Mouton is een ervaren trainer en coach op het vlak van leiderschap, coaching en communicatie. Sinds verschillende jaren is hij actief als hoofdtrainer Inspirerend Coachen. Hij werkte als bio-ingenieur, gastprof en leidinggevende, steeds gedreven door vragen als 'Hoe stimuleer je mensen om grenzen te verleggen?' en 'Hoe kan je dynamiek in een team brengen en organisaties versterken?” Op zoek naar handvaten om dit niet enkel 'op buikgevoel' te doen, leerde hij Jef Clement en Inspirerend Coachen kennen. Door de herkenbaarheid, het no-nonsense karakter en de brede toepasbaarheid van deze benadering voelde hij meteen dat dit geen eindpunt was. Coachen werd 'een hobby' en al snel ook een professionele bezigheid. Hij behoorde tot de eerste lichting interne coaches van de Vlaamse Overheid en deed als directeur Technologie bij Odisee verder ervaring op in het leidinggeven en coachen van individuen en teams, maar ook in het inzetten van coaching binnen de dagdagelijkse werking van een grote organisatie. Steeds weer geïnspireerd en geraakt door de kracht en eenvoud van Inspirerend Coachen. Hij werkt zowel met individuen als met teams binnen de profit en de non-profit sector: automotive, bouw, retail, IT, consultancy, de bankensector, technologie, ngo’s, overheidsbedrijven en onderwijsinstellingen.

Prijs

Prijzen verschillen bij sommige edities.

Editie 89, 90, 91, 92:

€ 2 415,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Editie 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101:

€ 2 550,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 05.09.202409:00 - 17:00
 • 06.09.202409:00 - 17:00
 • 03.10.202409:00 - 17:00
 • 04.10.202409:00 - 17:00
 • 08.11.202409:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 415,00 excl. BTW

Inschrijven

Data

 • 23.09.202409:00 - 17:00
 • 24.09.202409:00 - 17:00
 • 21.10.202409:00 - 17:00
 • 22.10.202409:00 - 17:00
 • 25.11.202409:00 - 17:00

Locatie

Holiday Inn Hasselt
Kattegatstraat 1

3500 Hasselt
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 415,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 24.10.202409:00 - 17:00
 • 25.10.202409:00 - 17:00
 • 21.11.202409:00 - 17:00
 • 22.11.202409:00 - 17:00
 • 13.12.202409:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 415,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 18.11.202409:00 - 17:00
 • 19.11.202409:00 - 17:00
 • 16.12.202409:00 - 17:00
 • 17.12.202409:00 - 17:00
 • 13.01.202509:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 415,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 23.01.202509:00 - 17:00
 • 24.01.202509:00 - 17:00
 • 13.02.202509:00 - 17:00
 • 14.02.202509:00 - 17:00
 • 14.03.202509:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 03.02.202509:00 - 17:00
 • 04.02.202509:00 - 17:00
 • 17.02.202509:00 - 17:00
 • 18.02.202509:00 - 17:00
 • 20.03.202509:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 31.03.202509:00 - 17:00
 • 01.04.202509:00 - 17:00
 • 28.04.202509:00 - 17:00
 • 29.04.202509:00 - 17:00
 • 19.05.202509:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 24.04.202509:00 - 17:00
 • 25.04.202509:00 - 17:00
 • 22.05.202509:00 - 17:00
 • 23.05.202509:00 - 17:00
 • 20.06.202509:00 - 17:00

Locatie

Boekenhuis Theoria
Casinoplein 10

8500 Kortrijk
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 12.05.202509:00 - 17:00
 • 13.05.202509:00 - 17:00
 • 02.06.202509:00 - 17:00
 • 03.06.202509:00 - 17:00
 • 23.06.202509:00 - 17:00

Locatie

Holiday Inn Hasselt
Kattegatstraat 1

3500 Hasselt
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 11.09.202509:00 - 17:00
 • 12.09.202509:00 - 17:00
 • 02.10.202509:00 - 17:00
 • 03.10.202509:00 - 17:00
 • 24.10.202509:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 22.09.202509:00 - 17:00
 • 23.09.202509:00 - 17:00
 • 13.10.202509:00 - 17:00
 • 14.10.202509:00 - 17:00
 • 04.11.202509:00 - 17:00

Locatie

Holiday Inn Hasselt
Kattegatstraat 1

3500 Hasselt
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 06.11.202509:00 - 17:00
 • 07.11.202509:00 - 17:00
 • 27.11.202509:00 - 17:00
 • 28.11.202509:00 - 17:00
 • 18.12.202509:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 17.11.202509:00 - 17:00
 • 18.11.202509:00 - 17:00
 • 15.12.202509:00 - 17:00
 • 16.12.202509:00 - 17:00
 • 12.01.202609:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 550,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Mogelijke vervolgopleidingen

Inspirerend Coachen: Meesterschap
Startdatum 26/09/2024Duur: 80 uur

Inspirerend Coachen: Meesterschap

Ontwikkel je eigen stijl als coach en ga op zoe...

Lees meer
Inspirerend Coachen: Levens- en Zijnsvragen

Inspirerend Coachen: Levens- en Zijnsvragen

Een training die niet alleen doorwerkt in je co...

Lees meer

Gerelateerde opleidingen

Certified Coach Program: Fundamentals
Startdatum 19/09/2024Duur: 77.5 uur

Certified Coach Program: Fundamentals

Become the best version of yourself as (busines...

Lees meer
Reflectieve supervisie voor coaches
Startdatum 18/10/2024Duur: 24 uur

Reflectieve supervisie voor coaches

Blijf jezelf als coach ontwikkelen dankzij prof...

Lees meer
Masterclass Teamcoaching
Startdatum 16/09/2024Duur: 56 uur

Masterclass Teamcoaching

Bouw als teamcoach aan een uitmuntend en high p...

Lees meer
Kennismakingsworkshop: opleidingen Inspirerend Coachen
Startdatum 15/10/2024Duur: 1.5 uur

Kennismakingsworkshop: opleidingen Inspirerend Coachen

Maak kennis met het programma, de werkwijze en ...

Lees meer