Reflectieve supervisie voor coaches

Blijf jezelf als coach ontwikkelen dankzij professionele reflectie onder supervisie van een ervaren supervisor

Zoek je als coach een spiegel om even stil te staan bij hoe jij je praktijk vorm geeft? Tijdens deze reflectieve supervisie maak je een empathische dieptereflectie van je coachpraktijk zodat je vanaf morgen je coachees nog beter kan begeleiden. Dit alles onder begeleiding van een Master Certified Coach en geaccrediteerd Coach Supervisor. Je ontvangt voor deze supervisie een Attest van Mentor-Coaching geldig voor ICF of EMCC.

Situering

De 'Reflectieve supervisie voor coaches' biedt een gerichte vorm van professionele ondersteuning op maat voor coaches en teamcoaches die met hun voeten in de praktijk staan.  De supervisie is ook ideaal voor gecertificeerde coaches die sowieso elke 3 jaar hun certificaat moeten vernieuwen en daarbij moeten bewijzen dat ze zelf in evolutie blijven als coach.  Je ontvangt voor deze supervisie trouwens een Attest van Mentor-Coaching geldig voor ICF of EMCC.

Doelgroep

Voor elke coach die een hoogstaande professionaliteit nastreeft.  Om deze supervisie te kunnen volgen, moet je enige ervaring als coach hebben en/of een coachopleiding gevolgd hebben.  Het maximum deelnemers per supervisie is 6.

Wat leer je uit deze supervisies?

 • Je ontwikkelt 'reflexiviteit', de capaciteit om tijdens het handelen reflectieve momenten in te bouwen en te handelen naar de ontstane inzichten.
 • Je leert in de diepte en op een systemische manier reflecteren over je coachpraktijk, volgens diverse methodieken die begeleid worden door de supervisor.  
 • Je ontdekt welke systemen en patronen jouw gedrag als coach sturen en hoe je dit kan beïnvloeden in de toekomst.
 • Je leert van collega coaches op basis van casussen of vraagstukken, op een vertrouwelijke manier.
 • Je onderzoekt ethische dilemma's als coach.
 • Je ontvangt advies en reflecties van een Master Certified Coach en geaccrediteerd Coach Supervisor.

Programma

 • Gedurende een online intake (30 minuten) met de supervisor, bespreek je je verwachtingen.
 • Je ondertekent een contract over de samenwerking en jouw deelname aan de supervisies.
 • Je schrijft vooraf een reflectie neer en laadt deze op, op het digitaal leerplatform.
 • Gedurende 6 x 2.5 uur supervisies vervoeg je een kleine groep van coaches (max 6) waarbij we gezamenlijk thema’s exploreren. In elke sessie komen 2 casussen of thema’s aan bod.
 • De supervisor moedigt aan en bekrachtigt wat er al is, vult aan met haar expertise en begeleidt de diverse werkvormen.
 • Nadien reflecteer je verder over je eigen casus en/of over de effecten van reflecties uit andere casussen (en deel je deze vrijblijvend).
 • Tijdens deze supervisies reflecteer je in de diepte en op een systemische manier over je coachpraktijk, volgens diverse methodieken die begeleid worden door de supervisor.
 • Je ontdekt er welke systemen, patronen, voorkeuren en verstrikkingen jouw gedrag gestuurd hebben in je keuzes en hoe je dit kan beïnvloeden bij toekomstige coachings. Het resultaat is dat je nadien meer vrijheid voelt in de bewuste keuzes die je maakt als coach of teamcoach.
 • Mogelijke topics binnen reflectieve supervisies: zie video.

Online leerportaal

Je kan inloggen op een afgeschermd online leerplatform waarop je je vragen kan stellen aan de supervisor en aan andere deelnemers van je groep.  Je vindt er ook inspirerende artikels over diepgaande reflectie en systemisch denken in een coachpraktijk.

Getuigenissen

Trainer

Leen Lambrechts-Noël

Leen Lambrechts-Noël

Leen Lambrechts-Noël is pionier in het coachingsvak sinds 1990 waarbij ze Coaching Association Belgium uitbouwde. In 1994 zette ze als eerste een langlopende opleiding ‘Certified Personal Coach’ op de Belgische en Nederlandse markt. In 2005 startte ze The Coaching Square (TCS). Ze was de eerste vrouwelijke Master Certified Coach in de Benelux in 2006. Anno 2020 heeft zij enkele honderden coaches opgeleid tot PCC. Als supervisor heeft ze 10 Master Certified Coaches succesvol begeleid tot het behalen van hun MCC certificaat.  In 2018 startte ze met een postgraduaat in Organisatie Supervisie aan de Ashridge University.  Begin 2020 maakte Leen een doorstart onder de eigen naam ‘Coaching 4 coaches’ en biedt ze een volwaardig Certified Coach Training Program aan , waarbij coaches opgeleid worden tot het niveau van Professional Certified Coach (PCC - ICF). Daarnaast biedt ze een specialisatieprogramma aan in teamcoaching. En professionele Reflectieve Supervisie wordt aangeboden in kleine besloten groepen en aan individuele coaches en consultants.  Voorheen was Leen actief in een aantal internationale bedrijven in Learning & Development en in de informaticasector. Zelf heeft Leen als coach een zeer brede achtergrond: Performance Coaching, NLP master, Systemisch Coachen, Organisatie opstellingen, Integrative Enneagram, Insights®, Stake Holder Centered Coaching, Barrett Value Based, Alan Seale Transformational coaching, Body based Trauma interventions, Team Coaching, Lego Serious Play facilitator, … Meer info op www.supervisievoorcoaches.be

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

 • Vlaams OpleidingsVerlof: HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie.  Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).  
 • Opleidingscheques voor werknemers: je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.  Op de individuele webfiches van elke HRD Academy staat vermeld indien de opleiding hiervoor erkend is.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest. Je krijgt 40 tot 70% van de kosten vergoed.  Opgelet: je moet de premie wel minstens een maand voor aanvang van de opleiding aanvragen.
 • Opleidingscheques Wallonië
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.
 • Liberform: Vormingsfonds voor de vrije beroepen
 • Educam: Sectorfonds voor de automotive sector en aanverwante sectoren
 • Co-valent: Vormingsfonds van de sectoren chemie, kunststoffen en life sciences.
 • Logos: Vormingsfonds voor bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (PC 226)

Prijs

€ 1 750,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Inschrijven

Data

 • 12.05.2021(A) 09:00 - 12:30
 • 23.06.2021(A) 09:00 - 12:30
 • 15.09.2021(B) 09:00 - 12:30
 • 24.11.2021(B) 09:00 - 12:30
 • 12.01.2022(B) 09:00 - 12:30
 • 23.02.2022(B) 09:00 - 12:30

Locaties

A: Online

B: Coaching 4 Coaches
Sterrenlaan 2

3360 Bierbeek
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Leen Lambrechts-NoëlLeen Lambrechts-Noël

Prijs

€ 1 750,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 22/03/2021

Opleiding inspirerend coachen

Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 04/10/2021

Opleiding tot intervisiecoach