Masterclass Systemic Presence

Ontdek en ontwikkel je systemisch meesterschap als professional (Oude benaming: Masterclass Systemisch Coachen)

De laatste 15 jaar heeft Jan Ardui eigen modellen ontwikkeld die hij vooral toepast binnen zijn activiteit als Executive Coach. Deze modellen maken deel uit van een integratieve en meer omvattende aanpak, Systemic Presence genaamd. Systemic Presence is een kwaliteit van aanwezig zijn, die met een niet-oordelende aandacht en een uiterst verfijnd onderscheidingsvermogen, de dynamieken en onderliggende patronen van systemen en individuen zichtbaar maakt. De essentie van een persoon, team of systeem wordt omarmd in zijn volledige eenvoud én complexiteit. Wat zichtbaar gemaakt wordt, komt in beweging!

Situering

In het leiden en begeleiden van individuen, teams en organisaties bepaalt de kwaliteit van jouw aanwezigheid als professional de complexiteit die omarmd kan worden.  Het omarmen van complexiteit is een voorwaarde om organische en duurzame verandering te realiseren, een lerend systeem te creëren en groei te bevorderen.

Een belangrijke premisse van Systemic Presence is dat als je iets wilt veranderen, de wil om te veranderen vaak in de weg staat van de verandering. Daarom zijn de interventies van Systemic Presence gericht op het creëren van een klimaat dat helpt om een natuurlijk verander-, leer- en groeiproces op gang te brengen.

De kunst is om bewust te zijn en verfijnd gebruik te maken van alles wat aanwezig is en zeker niets te elimineren. Het is pas door het erkennen van de juiste waarde van alle elementen dat de unieke choreografie van een systeem volledig zichtbaar kan worden en zich op een natuurlijke manier verder kan ontvouwen.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich naar een brede doelgroep: coaches, trainers, consultants, HR professionals en leidinggevenden.

De Masterclass Systemic Presence

De Masterclass Systemic Presence biedt coaches, trainers, consultants, HR professionals en leidinggevenden, een unieke opportuniteit om hun Systemisch Meesterschap te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Je leert hoe je personen, teams en organisaties systemisch kunt modelleren en op die manier ‘organische’ verandering faciliteert.

De 5 modules focussen op heel specifieke thema’s, die essentieel zijn in het begeleiden en leiden van mensen en systemen met een verfijnde dosis integriteit.

Elke module biedt een gedifferentieerd conceptueel kader binnen het gegeven thema en rijkt precieze vaardigheden aan die direct toepasbaar zijn in ieders praktijk.

De opleiding bevat vier niveaus:

 1. Het kennen en begrijpen van systemische modellen, kaders en concepten.
 2. Het integreren van cruciale vaardigheden voor systemisch werk.
 3. Het exploreren van jouw eigen choreografie en unieke DNA.
 4. Het vergroten van jouw systemische impact.

De 10 basisvaardigheden van Systemic Presence

De 10 basisvaardigheden van Systemic Presence die geïntegreerd worden in de opleiding:

 1. Een combinatie van een scherp oordeel en een niet-oordelende attitude.
 2. Luisteren op verschillende niveaus tegelijkertijd.
 3. Ontdekken van verbindende patronen.
 4. Formuleren en geven van reflectieve feedback.
 5. Exploreren van en identificeren met de sterktes en zwaktes.
 6. Omarmen van spanningen en complexiteit.
 7. Integreren van een complementair perspectief.
 8. Toucheren van het organiserend principe.
 9. Gebruik maken van wat aanwezig is op een nieuwe en originele manier.
 10. Belichamen en ontwikkelen van ‘Humble Authority’.

Programma

Het programma bestaat uit 5 tweedaagse modules en sluit af met een terugkomdag.


Module 1: Omarmen van complexiteit door reflectieve Feedback en het proces van Spiraling (Jan Ardui) 

"Not everything that is faced can be changed, but nothing can be changed until it’s faced." (James Baldwin)

Systemisch Meesterschap begint bij het omarmen van complexiteit. Precieze observatie, een verfijnde aandacht en het toelaten van ‘niet-weten’ zijn essentiële kwaliteiten die nodig zijn om de rijkdom van een systeem te kunnen benaderen. ‘Spiraling’ creëert een hoogkwalitatieve exploratie van waaruit kerndynamieken en verbindende patronen zich ontvouwen. Door het aanleren van de reflectieve feedback-methode en het stellen van precieze vragen maak je deze dynamieken zichtbaar en verruim en verrijk je de bewegingsruimte van het systeem.


Module 2: Identificeren van het enigma en het organiserend principe (Jan Ardui)

"Existential problems cannot be solved; they can only be outgrown." (Carl Jung)

Het is Einstein die ooit zei: “Het is niet dat ik zoveel slimmer ben; ik blijf gewoon wat langer stilstaan bij problemen.” In deze module nemen we de tijd om de probleemruimte van een individu, team of organisatie in al zijn geuren en kleuren te identificeren. We gaan op zoek naar het enigmatische van de probleemsituatie: wat zijn de elementen die maken dat de moeilijkheden onopgelost blijven en dezelfde problemen blijven terugkomen?

In deze module krijg je inzicht in het organiserend principe van de probleemruimte waardoor ook heel duidelijk wordt welke paradigma verschuiving nodig is om uit het probleem te groeien. 


Module 3: Van polariteit naar complementariteit: een paradigma shift (Jan Ardui)           

"Reality can only be understood in complementary terms." (Niels Bohr)

De meeste mensen denken in een uiterst lineaire manier van oorzaak-gevolg verbindingen of het een of-het-één-of-het-andere-denken. Deze polariteiten zijn heel vaak de bron van interne en externe conflicten.

In deze module verruimen we het simplistisch causale denken met een complementair perspectief. Door de verschillen te omarmen en te gebruiken creëer je echte win-win scenario’s.


Module 4: Stimuleren en ontwikkelen van ‘Humble Authority’ (Bo Spaenc en Jan Ardui)

"The human voice is the organ of the soul." (Henry Wadsworth Longfellow)

In deze module exploreren we de natuurlijke link tussen geest en lichaam in Systemisch Meesterschap. We nodigen de deelnemers uit om samen en in aanwezigheid van de groep contact te maken met hun natuurlijke stem. BO SPAENC is muziekcomponist en zangleraar en is onder meer erin gespecialiseerd om mensen weer in contact te brengen met hun natuurlijke stem. Elke stem draagt zijn eigen persoonlijkheid en vertelt zijn eigen muzikale verhaal, ontstaan uit een persoonlijke wereld van ervaringen.

Tegelijkertijd met het werken met stem, leer je om de choreografie van een individu, een groep en organisatie verfijnd in kaart te brengen.

Verbonden zijn met je natuurlijke stem én met je eigen choreografie, is de basis voor het ontwikkelen van een ‘Humble Authority’ en een voorwaarde voor een organische en authentieke impact.


Module 5: Systemische impact (Jan Ardui)

Be the change you want to see in the world. (Gandhi)

In deze laatste module focussen we op hoe je een verschil kan maken dat echt een verschil maakt. Een systemische impact is gekenmerkt door interventies die zowel verandering, leren als groei in zich dragen. Je verdiept hoe jouw impact, duurzaam en ecologisch kan zijn. Met een diep respect voor het verleden, heden en een stevige blik op de toekomst, leer je om een systemische interventie te ontwerpen waarbij elegantie en precisie centraal staan. Alles wat aanwezig is wordt op waarde geschat en gebruikt op een nieuwe en originele manier.


De terugkomdag

Tijdens deze laatste dag, presenteer jij als deelnemer je modellering van de strategie van excellentie van een medecursist. Verder blikken we terug op het proces dat de groep doorlopen heeft en brengen we de kernpatronen van de groep in kaart.

Didactische aanpak

 • De aanpak gedurende deze 5 modules is sterk interactief. Concepten, exploraties en oefenmomenten wisselen elkaar vloeiend af.
 • De modellen, tools en vaardigheden die in de masterclass worden aangereikt, zijn gericht op het werken met individuen, groepen en organisaties.

Evaluatie en certificatie

Op het einde van de opleiding presenteer je een modelleringswerk over de excellentie strategie van een mededeelnemer.  Dit eindwerk dient als proef voor het bekomen van het certificaat 'Masterclass Systemic Presence'.

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:


Leerlijn systemisch werken bij HRD Academy

Mogelijke vervolgopleidingen

Getuigenissen (21)

Een constante beweging van complexiteit en weer op zoek naar de essentie, zo steeds dichter bij de kern van jezelf en van het systemisch coaching proces. De kracht van volledig waarderen van wat er is. Transformatie ervaren en het gevoel zelf ook sterker te staan om dit te begeleiden.
Bedankt Jan, het is een waar genoegen om van jou te leren.

- Annelies Meulepas, coach/adviseur ontwikkeling individu/team en organisatie, Zorgbedrijf Antwerpen

Voor mij een zeer verrijkende en meer cognitieve kijk op het systemisch coachen.

- Kris Vanhoof, zaakvoerder - trainer - coach, Kon-KiKi GCV

Ik ben vol overtuiging in de opleiding gestart, maar ben tegelijk zelf ook door transformaties gegaan. De confrontaties met mijn eigen thema's, mogelijkheden en beperkingen waren pittig, maar tegelijk ook heel leerrijk, waardoor het ook in mijn hele wezen en lijf gevoeld kan worden wat het kan betekenen om systemisch aan het werk te gaan. Ook de expertise (en de mystiek) van de trainers is onontbeerlijk voor het welslagen van deze opleiding. Blij met deze investering in mezelf!

- Liesbeth Geuvens, Loopbaancoach, VLAM vof

Deze opleiding was precies wat ik nodig had als inspiratie voor de volgende stappen in mijn carrière en leven. Warme aanrader!

- Igor Byttebier, zelfstandig consultant

Ik kijk met veel dankbaarheid terug op de opleiding. Ik zou het zelfs life changing durven noemen. Zoals ik eerder al eens aangaf: het is als een tankstation voor de ziel. Alsof er telkens weer wat extra lagen afvallen en tegelijkertijd bijkomen. Echt smullen. Wat ik vooral heb opgestoken is het besef hoe sterk de invloed is van de relatie die je ten aanzien van gedachten, gevoelens, mensen, gebeurtenissen en dingen hebt. Eens ik de relatie snap en het in beweging krijg bij mezelf, gebeuren er mooie dingen. Dit deed me denken aan wat ik vaak (tot voor kort onbewust) doe in mijn werk: op zoek gaan naar de beweegreden(en) waarom iemand doet wat ie (niet) doet of zegt wat ie (niet) zegt. Heel dikwijls ligt dat, merk ik, op de laag van gevoelens en emoties. Door op zoek te gaan naar complementariteit en te begrijpen wat er waar, waardevol en aanwezig is bij die persoon, los je niet op én breek je toch door! Dankjewel om inzicht te geven in jouw meesterschap, Jan.

- Matthias Haspeslagh, Trainer, coach & psycholoog in business & sport, Kokoro Business en PeakLevel

Ik had een opleiding organisatieopstellingen gedaan en wou me een stukje verder verdiepen. De masterclass systemisch coachen was totaal anders dan ik verwacht had en vele malen leuker. Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over een opleiding! Zowel mijn liefde voor taal, als voor wiskunde als voor NLP is toegenomen. Heel veel dank, Jan. Ik had graag nog een aantal dagen extra gehad!

- Marlies Mellema, Organisatieadviseur, The Conflict Factor

Jan weet met deze opleiding zijn oprechte liefde voor systemen voelbaar te maken. Deze opleiding heeft me hierdoor geraakt op een manier die me met meer ontzag en liefde naar mijn eigen systeem en mijn omgeving heeft leren kijken. Ik vind deze opleiding een must voor wie goed wil leren coachen en vooral een geschenk voor jezelf.

- Anke Goossens

Een Master Class Systemisch Coachen volgen bij Jan Ardui is een zeer bijzondere ervaring. Hij is niet alleen een expert in dit vakgebied, daarnaast is hij ook een heel betrokken, oprecht en warm mens met de juiste intenties. Die combinatie is broodnodig opdat reflectieve feedback ook écht impact kan hebben.
Ik heb nog niet vaak een trainer ontmoet die ook echt ‘IS’ wat hij brengt en te bieden heeft. Het heeft een diepe indruk op mij nagelaten die zowel professioneel als persoonlijk in mijn verdere loopbaan en leven zal blijven nazinderen.
Je leert er heel concreet om terugkerende patronen en dynamieken te ontdekken van een aanwezig organiserend principe van een persoon of een systeem. En dit alles vanuit een niet oordelende houding met aandacht voor complementariteiten die een schatkist aan win-win mogelijkheden bevat voor het systeem. Je komt er ook achter dat je geen ‘oplossing’ moet vinden voor het probleem, maar het systeem dankzij al deze exploraties uit het probleem kan groeien, zalig toch :-) Een echte aanrader, deze WoW ervaring!

- Greet Dyckmans, Certified trainer - coach

Deze opleiding is puur vakmanschap. Stevige ambacht, deskundig, zoals beloofd, analytisch en poëtisch. Ik ben ook gegroeid als persoon. Een ervaring op zich.

- Ellen Hoegaerts, consultant, VDAB

Wil je jouw zelfinzicht verruimen en tools aangereikt krijgen om je medewerkers in beweging te zetten? Doe jezelf dan deze opleiding cadeau. Naast de inleidende inzichten en noodzakelijk kapstokken die op een zeer aangename manier worden aangeboden, wordt er oa aandacht besteed aan het inoefenen van de technieken noodzakelijk om feedback te kunnen geven die naar inzichten bij uzelf en uw medewerkers leiden. Dit alles wordt ondersteund door psychotherapeut en de grondlegger van 'reflectieve feedback' Jan Ardui en gebeurt in een zeer aangenaam kader in Beervelde.

- Yasmine Vanavermaete, hoofdcommissaris van politie, Politiezone Maldegem

Als organisatiecoach werk ik dagdagelijks met mensen, groepen en organisaties rond hun moeilijkheden en uitdagingen. De opleiding van Jan Ardui heeft men hierin een duidelijke methodiek en ook een verrijkende visie gebracht in het werken rond ontwikkeling. Zowel de inhoud als de aanpak van de opleiding geeft me handvaten in het coachen van mensen. Door de opleiding lukt het me veel beter om mensen in te schatten, dit met hen te delen en zo ontwikkeling te creëren. Vele mensen en organisaties zijn bezig met moeilijkheden, met veranderingen, met omgaan met veelheid en overzicht krijgen, met niet verzuipen en dan lijkt werken aan excellentie iets dat er bovenop komt, of iets waar we nog niet aan toe zijn, of iets voor waar het al heel goed gaat, een soort van luxeproduct. Terwijl net deze opleiding de oplossing kan bieden in veel van de hierboven vernoemde vraagstukken: het leert mensen om de dieptestructuur van iets te ontdekken en zo meer gefocused met de zaken bezig te zijn die er echt toe doen.

- Peter Engelborghs, trainer/coach, N-na

Omwille van de boeiende en bruikbare tips die ik van de trainer meekreeg tijdens een andere opleiding, schreef ik mij in om mij verder te verdiepen in de expertise van deze toptrainer. Ik moet zeggen dat deze training mij niet alleen als coach maar ook als mens heel veel heeft bijgebracht ... en dit dankzij de expertise, begeleiding en coaching van de collega-deelnemers en van de trainer. Ik heb oa geleerd mijn eigen excellentie beter in te zetten als coach en ik ga bij mijn coachees systematisch op zoek naar hun 'excellenties' zodat zij die beter kunnen benutten. Bedankt Jan en collega-deelnemers voor de tips en de bruikbare adviezen en tot een volgende training!

- Tom Debaere, zaakvoerder en HR consultant/coach

Kunnen belichten waar en op welke manier mensen excellent zijn, ontdekken waar hun talenten liggen, zijn sleutelelementen in een coachingstraject. In deze training leer je oa hoe je samen met jouw coachee dit proces op een dieper niveau aanpakt. De trainer is heel passioneel. Het is een training die lang nazindert en concrete vaardigheden meegeeft die tot soms verrassende resultaten leiden.

- Greet Meskens, levens- en loopbaancoach, Idax

Ik heb deze opleiding als zeer verfijnd en subtiel ervaren. Zoeken en erkennend tegelijkertijd … waardoor een respectvol en veilig veld ontstaat om te groeien als persoon en jezelf en anderen te verrijken, het pad van ons leven.

- Linda Gelders, coach, Insperience

Jan excelleert in zijn expertise rond systemisch coachen. Hij creëert een veilige habitat waar kennis doorgegeven wordt en waar veel geoefend wordt en waar voldoende stabiliteit is om verandering op identiteitsniveau teweeg te brengen. Een aanrader !

- Karolien Embo, HR consultant, Talent & Life

Ik ga hier zoveel mogelijk mee oefenen om echt een expert te worden. Voor mij persoonlijk mag hier een vervolg op komen om na te gaan of ik goed bezig ben.

- Martine Esprit, trainer/coach, ING

Sterk inzicht verruimende opleiding. Vraagt nog veel oefenen om reflectieve feedback te kunnen inzetten maar het opent perspectieven.

- Annemie Van Ooteghem, zaakvoerder, Behold The Turtle

Deze training wordt gegeven door een excellente coach en mentor die veel geeft en waarmee je als ervaren coach nieuwe deuren opent.

- Tom Debaere, zaakvoerder, HR consultant

Deze opleiding heeft me de kans geboden om te mogen leren van het meesterschap en de rijke expertise van Jan op het vlak van systemisch coachen. Systemisch aanwezig zijn en leren kijken naar individuen, teams en organisaties is een ambacht. De opleiding was een atelier waar we onze eigen vaardigheden verder konden polijsten. De input en sterke reflectieve feedback van Jan waren onze tools om met patronen, dieptestructuur, organiserend principe, excellentie, probleemruimte, ... te leren werken én spelen.

- Dimitri De Meester, zaakvoerder, D-na

Ik ben graag leerling geweest in deze masterclass; een van de zeldzame die de demonstratie overstijgt en tegelijk verdieping brengt. De lering die ik er uitgehaald heb?
Taal geven aan de onderstroom, methodisch naast intuïtief, van oordeel naar breedbeeld.
Systemisch ten voeten uit, met poten en oren, in ogenblik en beschouwing. Waar welkom voor jezelf en de case die je hebt, diep in de klei op elk logisch niveau. En bovenal, hoe je uitgenodigd en getraind wordt tot het metier van systemisch coachen. Om van vaag weten iets spiegelend tastbaars te maken. Steeds verfijnder raken. Met methodes inzetbaar op het werk met individu, team en organisatie. Graag leerling geweest. Nog steeds trouwens.

- Timo Vanbuel, adviseur/organisatiecoach, Zorgbedrijf Antwerpen

De wereld versnelt, en we evolueren mee. Waar opslag gecentraliseerd werd, wordt deze nu verspreid. Wie zich vroeger wou onderscheiden via kennis, moest dat doen via vanbuiten leren. Dit is, in de ultra-geconnecteerde maatschappij, vervangen door de basiscompetentie snel en breed zoeken. Leren leren. Competenties zijn 1 abstractiegraad omhoog gegaan. Een andere van deze nieuwe basiscompetenties is patroonherkenning doorheen contexten. Eens beheerst laat deze ons toe om heel effciënt kennis over te brengen van gekend naar onbekend terrein. Doorheen deze masterclass, wordt deze competentie volledig geëxploreerd. Door het bovendien te doorweven met klassieke concepten uit NLP of minder gekende technieken zoals clean language, wordt een tool om snelle evoluties te doorgronden bovendien ontwikkeld tot een coaching skill die toelaat om met verrassende binnenwegen tot de essentie van de zaak te komen. Het herkennen van patronen danst hierbij steeds tussen kunde en kunst om net alle sensoren van de coachee te raken en hierbij nog dieper geïntegreerd te worden. Nieuwsgierigheid is de noodzakelijke voorwaarde, maar eens die er is, zijn er geen grenzen meer.

- Alex Vanhaesendonck, Organizational Development Project Manager, Delhaize Group

Trainers

Jan Ardui

Jan Ardui

Jan Ardui is Gestalt Psychotherapeut en internationaal NLP trainer. Sinds 1986 is hij actief als zelfstandig consultant, trainer en executive coach in diverse bedrijven in Europa waaronder Hewlett Packard Europe, Volvo Cars, Sony Europe, Luxottica, Telecom Italia, Ferrari, ABN Amro Bank, Ermenegildo Zegna, Barilla, Cheisi Pharmaceutical en Krauthammer University.  Hij onderwijst Systemic Coaching in Italië, Frankrijk, Rusland en Marokko.  Zijn benadering die NLP met systemisch denken combineert, garandeert een verdiepend leerproces waarbij het omarmen van de complexiteit leidt naar de kern van wat aanwezig is in een systeem. Hij ontwikkelt momenteel een model van coaching dat het modelleren van excellentie van een individu, een team of een organisatie als focus heeft. Daarbij is het exploreren van het organiserend principe en de generatieve complementariteiten een centraal gegeven.  Hij is co-auteur van  ‘When Performance Meets Alignment: A Compass for Coaching and Mentoring.'

Bo Spaenc

Bo Spaenc

Bo groeide op met Lou Reed, David Bowie en Frank Zappa: de gedroomde voedingsbodem voor zijn aangeboren muzikaliteit. Al van heel jongs af kon hij het niet laten. Vorken, messen, salontafels en glazen flessen... als het geluid maakte, kreeg hij er muziek uit.

Na zijn studies aan het conservatorium van Antwerpen begon Bo te werken als drummer/percussionist bij diverse pop- & jazz-bands en klassieke orkesten. Hij sticht samen met Koen Brandt “The Chain Gang” (= nu Het geluidshuis), een componistencollectief dat originele muziek voor theater en TV maakt en in de reclamewereld prijzen wegkaapt met hun baanbrekende audioproducties. Vanaf 2000 geeft hij zowel in binnen- als buitenland cursussen met zijn eigen methodiek voor de Natuurzangstem. Eind 2008 richtte hij een nieuw muziektheatergezelschap op: De kolonie. Hiermee maakt hij origineel en integer muziektheater voor zowel volwassenen als kinderen.

Prijs

€ 4 695,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

Opleidingsdagen
 • 16.05.202409:30 - 17:00
 • 17.05.202409:00 - 17:00
 • 20.06.202409:30 - 17:00
 • 21.06.202409:00 - 17:00
 • 12.09.202409:30 - 17:00
 • 13.09.202409:00 - 17:00
 • 21.10.202409:30 - 17:00
 • 22.10.202409:00 - 17:00
 • 21.11.202409:30 - 17:00
 • 22.11.202409:00 - 17:00
Afstudeerdag
 • 18.12.202409:30 - 17:00

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren
Weg op Halen 2

3450 Geetbets
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Jan ArduiJan Ardui
 • Bo SpaencBo Spaenc

Prijs

€ 4 695,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

Opleidingsdagen
 • 18.11.202409:30 - 17:00
 • 19.11.202409:30 - 17:00
 • 19.12.202409:30 - 17:00
 • 20.12.202409:30 - 17:00
 • 30.01.202509:30 - 17:00
 • 31.01.202509:30 - 17:00
 • 27.02.202509:30 - 17:00
 • 28.02.202509:30 - 17:00
 • 27.03.202509:30 - 17:00
 • 28.03.202509:30 - 17:00
Afstudeerdag
 • 23.04.202509:30 - 17:00

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren
Weg op Halen 2

3450 Geetbets
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Jan ArduiJan Ardui
 • Bo SpaencBo Spaenc

Prijs

€ 4 695,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

De fundamenten van systemisch werken
Startdatum 22/04/2024Duur: 32 uur

De fundamenten van systemisch werken

Een praktische basisopleiding waarin je bewegin...

Lees meer
Certified Coach Program: Fundamentals
Startdatum 19/09/2024Duur: 77.5 uur

Certified Coach Program: Fundamentals

Become the best version of yourself as (busines...

Lees meer
Inspirerend coachen: Basis
Startdatum 18/03/2024Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer
Masterclass Trauma in Organisaties
Startdatum 17/10/2024Duur: 49.5 uur

Masterclass Trauma in Organisaties

Leer trauma's in organisaties herkennen, aanpak...

Lees meer