i.s.m.Partner logo 1

Opleiding inspirerend coachen

De kunst van het dynamisch en uitdagend communiceren en coachen

De Opleiding inspirerend coachen is een basistraining voor iedereen die ‘inspirerend coachen’ wil integreren in zijn/haar (professionele) leven: als leidinggevende, collega, adviseur/consulent, begeleider of professionele coach. Na deze opleiding ben je in staat om een 1 op 1 coachgesprek te voeren aan de hand van een gestructureerde methodiek en 7 basisvaardigheden.

Situering

Coaching is een krachtig instrument om resultaten te verbeteren, communicatie en samenwerking te optimaliseren, dynamiek en enthousiasme te bevorderen, ideeën te genereren, een andere aanpak te ontwikkelen en meer werkplezier te creëren.  Ook in organisaties en bedrijven is de meerwaarde van coaching sterk tot uiting gekomen.

Een leidinggevende heeft immers niet enkel een sturende rol te vervullen, maar wordt ook steeds meer de coach van zijn/haar team. Hij/zij moet niet enkel de doelstellingen in het oog houden en de werkorganisatie daarop richten, maar ook oog hebben voor het uitlokken en ondersteunen van leren bij de medewerkers.

Daarnaast groeit de nood aan coaching in veel organisaties en bedrijven: door het snelle veranderingstempo en de continue wisselingen in jobs en jobinhouden is er een toenemende behoefte aan begeleiding en ondersteuning.

Tot slot worden ook HR-medewerkers, loopbaanbegeleiders, adviseurs en consultants vaker geconfronteerd met de uitdaging om mensen te ondersteunen in hun leren en ontwikkeling. Een eenvoudig ‘advies' ligt dikwijls niet meer voor de hand. Coachend tussenkomen kan hier een belangrijke hefboom zijn, bijvoorbeeld om:

 • een nieuw perspectief te bieden, een breder gezichtspunt aan te reiken of uit te dagen tot andere denkkaders
 • ontspanning te creëren waar spanning het uitzicht vertroebelt
 • een nieuwe dynamiek, ‘ademruimte' en durf te creëren
 • de weg terug te vinden naar kracht en beslistheid, om 'drive' en enthousiasme ontwikkelen

Doelgroep

Managers, leidinggevenden, HR medewerkers, loopbaanbegeleiders, HR managers, HRD managers, trainers, adviseurs, consultants, ouders, leerkrachten.

Wat leer je in de opleiding?

 • Het resultaat van deze basisopleiding is dat je een coachgesprek vakkundig en gestructureerd kunt voeren aan de hand van een beproefde methodiek.
 • Je hebt de basisvaardigheden van coaching verkend en ingeoefend: exploreren, bekrachtigen, betrokken confronteren, inspireren, uitdagen, ruimte geven en ontspannen.
 • Je kan vaardig coachend tussenkomen en van vragen stimulerende leerervaringen maken.
 • Je leert werkelijk aandacht geven waardoor je anders gaat kijken naar de coachee, naar jezelf, de uitdaging en de situatie.
 • Je leert krachtige feedback geven en je kan gezond omgaan met hindernissen en weerstand.
 • Je creëert een sfeer van enthousiasme, humor en ontspanning waardoor echt leren volop kansen krijgt.

Programma

1. We oefenen in de basisvaardigheden van een coach:

 • Explorerende vaardigheden: Goede vragen stellen en effectief luisteren. Hoe maak je van ‘vragen stellen' een krachtig middel om leren te stimuleren? Wat is de verhouding tussen vragen stellen en advies geven? Wat is ‘actief luisteren' en hoe doe je dat?
 • Bekrachtigende en confronterende vaardigheden: Wat is bekrachtigen, wat is betrokken confronteren? En hoe doe je dat op een gezonde en open manier?
 • Inspirerende en uitdagende vaardigheden: Hoe inspireer je als coach tot een frisse kijk, tot nieuwe benaderingen, tot een nieuwe innerlijke dynamiek en kracht bij je medewerker? Hoe daag je iemand zó uit, dat een nieuwe ‘drive’ ontstaat?
 • Ruimte geven en ontspannen: Hoe creëer je een ontspannen leerklimaat? Hoe geef je ruimte aan weerstand en moeilijkheden?


2. We leren structuur brengen in een coachingsgesprek, zodat coaching niet verwatert tot ‘het er even over hebben'.


3. We bekijken coaching als instrument bij leidinggeven en delegeren:

 • Hoe kan een leidinggevende al coachend zijn impact op de kwaliteit van het werk en op het welbevinden van zijn medewerkers verhogen?
 • Hoe kan je van dagdagelijkse interventies coachende tussenkomsten maken?
 • Coaching als ondersteunend instrument bij effectieve delegatie.

Didactische aanpak

 • Inspirerend coachen leer je al doende: aan deze opleiding deelnemen betekent 'meteen in het bad springen'.
 • Het is een ervaringsgerichte opleiding, waar je vanaf dag één tal van oefenkansen en concrete feedback krijgt. Coaching is immers een praktijkvak. Je leert het meest door te oefenen en concrete feedback te krijgen op jouw coachingswerk.
 • Daarom werken we in elke training met minstens 2 begeleiders: een hoofdtrainer (Jirka Van Haegenborgh of Ans Mouton) en een ervaren co-trainer (Karen Mathay, Martine Saey of An Vlassenbroeck).
 • Alle trainers zijn opgeleid door Jef Clement en hebben als trainer en coach ruime ervaring in de profit- en non-profitsector.
 • Maximum aantal deelnemers: 12

Leermateriaal

 • Boek 'Inspirerend Coachen' van Jef Clement
 • Boek 'Iedereen Coach' van Jef Clement

 

Erkend voor Vlaams Opleidingsverlof en Opleidingscheques voor werknemers

Deze opleiding is erkend voor het Vlaams Opleidingsverlof (het vroegere Educatief Verlof).  Als je als werknemer de opleiding volgt, mag je afwezig zijn op het werk, terwijl je loon wordt doorbetaald. De werkgever kan ter compensatie een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen.  Erkenningsnummer: ODB-1001473.  Aantal uren: 40.  De opleiding is ook erkend voor de Opleidingscheques voor werknemers.

Deze opleiding online volgen?

Ondertussen hebben we ervaren dat 'Inspirerend coachen' ook online z’n kracht behoudt. Daarom wordt deze opleiding af en toe volledig online georganiseerd.  In de rubriek hieronder ('Inschrijven') vind je de concrete planningen van de verschillende edities van deze opleiding en kan je ook inschrijven voor de online trainingen.

Getuigenissen (64)

Veel geleerd op elk vlak en alles is in de praktijk en in het dagelijks leven bruikbaar. Top!

- Cynthia Van Craen, Bediende BO talentbeheer, Fluvius System Operator

Een boeiende training die concrete handvaten aanreikt om coachingvaardigheden onmiddellijk toe te passen in job en privé-leven. En verder is het oefenen en oefenen om de vaardigheden verder aan te scherpen.

- Stefanie D'HERDE, Marketing Expert

Via deze opleiding inspirerend coachen heb ik handvatten gekregen om te starten met coaching. Er is binnen de opleiding voldoende tijd om te oefenen om de theorie om te zetten in praktijk.

- Sylvie Wouters, Zaakvoerder, E.M.P. - Eet Met Plezier

Op een ontspannen manier leren coachen.

- Wim Delaere, Handhavingsmanager West-Vlaanderen, Vlaamse Overheid, departement Omgeving afdeling Handhaving

Authentieke training: de lesgevers passen tijdens de training toe wat ze verkondigen.

- Sven Blontrock

Ik vond de opleiding SUPER!
Combinatie theorie - praktijk erg goed, eenvoudig uitgelegd, goed studiemateriaal en erg bruikbare kapstokken!

- Leen Velghe, customer service manager, Croustico - Vandemoortele Europe NV

Jullie kregen overal een 10, wat niet betekent dat ik niet kritisch zou zijn. De opleiding was voor mij perfect. Ik kan ermee aan de slag, voel me sterker als coach en gemotiveerder als ooit!

- Anne Leplae, Principal Coach, Sales & Project Manager , Travvant

Jirka = top, een expert in het coachingdomein
Rustige, doch inspirerende aanpak die goesting geeft voor verdere toepassing.

- Nele Grieten, HR Business Partner, HR Services Nele Grieten

geeft goesting en energie!

- Sebastien Greffe, Creatief directeur, Wewantmore Studio

Deze opleiding heeft mijn leven veranderd! Ik heb door de opleiding inspirerend coachen in een snel tempo mijn geluk opgezocht, vanuit andere perspectieven gekeken naar mijn leven en hierdoor concrete stappen kunnen ondernemen. Dankbaar! Merci!

- Maxime Schools, leerkracht

Nieuwe inzichten, inspirerend en uitnodigend, zin om er mee aan de slag te gaan!

- Véronique Cornelissen, DE ARK

Zowel op privé- als op werkvlak een meerwaarde.
Zelfzorg om je eigen persoonlijkheid te bewaren!

- Alien Vanherck, Technische Dienst, DE ARK

Deze training helpt me om met vertrouwen in eigen kracht en kunnen een coachend gesprek aan te gaan. De vele oefeningen zijn een absolute meerwaarde van deze opleiding inspirerend coachen.

- Liesbet Welslau, Expert opleidingscentrum, Fluvius SO

Ik ben na deze opleiding inspirerend coachen helemaal enthousiast om de aangeleerde coachingsvaardigheden toe te passen, zowel op professioneel vlak als op privé vlak.

- Aagje Maekelbergh, Teamcoach, Kasterlinden, buitengewoon onderwijs

Je krijgt lessen voor het leven mee naar huis. Er is 'no way back' na deze opleiding inspirerend coachen. Je wordt er een betere leidinggevende, een betere partner, ..., kortom: een beter mens van.

- Nele Jacobs, Communicatiemedewerker, EV ILVO

Ans en Martine geven deze opleiding inspirerend coachen met veel passie en begeestering. Ze nemen iedereen mee in hun verhaal dat steeds voldoende praktisch en toepasselijk blijft. Een echte aanrader!

- Annelies Laenen, HR Business Partner

Zeer goed opgebouwde opleiding, die stap voor stap evolueert tot een geheel.

- Gert Vandekeybus, Directie, Pit Antwerpen

Deze opleiding inspirerend coachen is heel toegankelijk en toepasbaar op elk vlak in je leven, werk en privé. Deze materie zou iedereen moeten krijgen op een manier. De essentie van deze opleiding komt er voor mij op neer dat iedereen goed is zoals hij is, wat heel mooi is!

- Natacha Lornoy, HR generalist

Zeer verrijkend en interactief!

- Jonas Jansen, HR Manager, SUEZ Water Technologies & Solutions Belgium

De Opleiding inspirerend coachen is boeiend, praktisch en heel interactief. Ik ga met de geleerde vaardigheden verder aan de slag!

- Kristien De Vos, Coördinator, Beschut Wonen Primavera vzw

Zeer verhelderend en inspirerend. Ik heb veel goesting om hiermee aan de slag te gaan. Een dikke proficiat aan de trainers!

- Johan D'Haene, Senior adviseur, Probis Corporate

Zeer nuttige opleiding, wat ik geleerd heb is zowel bruikbaar in mijn privéleven als in mijn werk.

- Hilde Geldhof, Stephan Soens BVBA

De Opleiding inspirerend coachen gaf me een gevoel van echt thuis te komen. Eenvoudige handvaten en het verkennen van handige vaardigheden bij jezelf maken er een boeiend verhaal van en dit allemaal in een ontspannen sfeer. Mooi! Dankjewel!

- Greet Van Mechelen, Diensthoofd patiënten begeleiding, Revalidatieziekenhuis

De Opleiding inspirerend coachen is een bijzondere ervaring! Een aanrader! Met veel dank aan de geweldige trainers Ans en Jirka.

- Barbara Vanuytsel, Teammanager, Van Ameyde Belgium

De Opleiding inspirerend coachen heeft mij geïnspireerd om op te starten als zelfstandige HR coach. Jirka en Ans brengen de training op een zeer interactieve en authentieke manier. De oefeningen brengen de theorie direct en concreet in praktijk waardoor we er onmiddellijk mee aan de slag kunnen.

- Peter Dumon, Psycholoog, HR consultant, HRBP, HR manager

De Opleiding inspirerend coachen is inspirerend ;-), leerrijk en gestructureerd. Fijn om dit te kunnen meenemen in een nieuwe job. En o ja, de lesgevers zijn toppertjes!

- Michelle Mies, Vormingsconsultente, Horeca Vlaanderen

De opleiding was TOP. Ik kan ze iedereen aanraden. Bedankt.

- Els Guldentops, Preventieadviseur arbeidsveiligheid, Idewe

de Opleiding inspirerend coachen is een fijne training gegeven door ervaren trainers. Het geleerde sijpelt door in alle facetten van je leven. Het doet je groeien als persoon en zeker als coach. Doen!

- Els Sevenants, Coach, Take A Yoga

De theorie en praktijk gaan hand in hand. Je krijgt ook een spiegel voorgehouden en dat is een mooie extra bij deze training!

- Sarah Vanderlinden

De trainers creëren een authenticiteit waardoor je in een ontspannen sfeer komt. De openheid die hierdoor gecreëerd wordt, bevordert het leren, ervaren en voelen. Het was een onvergetelijk traject!

- Lizbeth Nowé, Zaakvoerder, High Level BVBA

Wat je leert in de Opleiding inspirerend coachen is toepasbaar op vele facetten in het leven. Je leert een andere (betere) manier van communiceren en van het benaderen van sociale situaties.

- Rob De Spiegelaere, Senior consultant, LAVA BVBA

Deze opleiding geeft me zowel op professioneel vlak als op privé vlak enkele inzichten en tools verschaft die me als persoon doen groeien hebben. Er was ook een supergoede interactie met de andere deelnemers. Heel verrijkend!

- Evy Verheire, HR Business partner, Volvo Car Gent

Zeer interessant, hands-on met onmiddellijke toepassing van de theorie! Aan te raden!

- Karina Vanhoedenaghe, Coach, Karinavh BVBA

Dit is één van de meest waardevolle trainingen die ik al gevolgd heb. De opleiding is bruikbaar zowel in mijn privé leven als professioneel.

- Annelies Ceulemans, HR Partner, Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Het is een super goede training, heel inspirerend, een aanrader.

- Nancy de Sloover, Purchase pricing manager, Trouw Nutrition Belgium

De opleiding heeft me een kader gegeven en op weg gezet om een volgende stap te zetten als teamcoach. Zoals de titel zegt, is deze training heel inspirerend.

- An Schaerlaekens

Boeiende opleiding die een duidelijk kader en een aantal handvaten meegeeft om anderen te ondersteunen in het leren.

- Stephanie Cobbaert

Deze opleiding is doorspekt met het levende bewijs van was inspirerend coachen inhoudt. De ervaren trainers belichamen 100% wat de inhoud van inspirerend coachen is. Dank je, dit smaakt naar meer!

- Katia Vermeersch

Verbluffend inspirerend en erg toegankelijk om in de praktijk te brengen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Inzichten voor het leven!

- Lore Bertrem

Inspirerende opleiding! Geeft concrete tools om als coach mee aan de slag te gaan. Aanrader!

- Evelyne Hellebaut, Manager loopbaanbegeleiding, Andress Consulting

Heerlijk helder en authentiek!

- Tine Demeester, Zaakvoerder, Iedereen coach

Een zeer positieve training, inspirerend. Ik heb veel coachvaardigheden geleerd die ik zelf kan gebruiken. De training heeft een goed tempo en is aangenaam om volgen.

- Tina Blockhuysen, Faromco

Ik heb op een heel praktische manier geleerd dat inspirerend coachen een concrete, nuchtere vaardigheid is die kan aangeleerd worden. Je hoeft geen geboren coach te zijn en vooral: je mag je als coach ontspannen.

- Sandra Vanderborght, Beleidsadviseur en leiderschapscoach, KBC Group

Deze opleiding heeft me zowel structuur als rust kunnen bieden bij coachings. Hier kan ik verder mee aan de slag!

- Evelien Frederix, Teamleader, Argenta

Een heel interactieve opleiding die ook toepasbaar is buiten de coachwereld.

- Birgit van Hassel

De mythe van de perfectie ontkracht: heerlijk! Coaching gaat niet om de perfecte vragen stellen, je mag ontspannen als coach.

- Leen Van , Zaakvoerder, Belven

Ik beveel de opleiding hartelijk aan voor letterlijk iedereen die ervan houdt zichzelf verder te ontwikkeling in vaardigheden om met anderen samen te werken en te leven!

- Geert Van Mechelen

Heel waardevolle opleiding om te groeien als mens. Ik heb heel veel goesting gekregen om andere mensen te helpen groeien.

- Ann Kenis

Verrijkend, leerrijk en realistische training. Ik ben persoonlijk sterk gegroeid na het volgen van deze opleiding. Ik heb er veel meer uitgehaald dan ik verwacht had. Ik kreeg kapstokken voor werk-, vriendschaps- en liefdesrelaties.

- Sabrina Wielfaert, Product manager, End2end solutions

Zeer waardevolle training. Je kan er direct mee aan de slag, zowel in een professionele - als in een privécontext.

- Karen Deflo, Medewerker productmanagement, Boss paints

Mensen coachen/begeleiden is iets wat ik altijd al graag deed. Deze opleiding heeft me geholpen om naast mijn werkelijke interesse en buikgevoel ook wat meer structuur te brengen in mijn coachgesprekken en ook eens andere paden in te slaan tijdens deze gesprekken. Ik heb meer tools tot mijn beschikking nu.

- Ina De Kegel, Zaakvoerder, coach, Ina's Projects

Deze opleiding is zo hands-on dat ik ze voor het leven kan meedragen. De materie is toepasbaar op zoveel verschillende facetten en rollen in mijn leven. Ik ben heel dankbaar dat ik hiermee in aanraking ben gekomen, het heeft mijn leven veranderd.

- Ellen Huylebroek, HR manager, Roltex NV

Door deze opleiding ben ik zowel professioneel als in mijn privé als als persoon enorm gegroeid. Vergelijk het met een ijsberg: het topje was zichtbaar maar dankzij de trainers van deze opleiding heb ik nu veel meer in mijn mars en kan ik dit blootgeven aan de buitenwereld. Bedankt!

- Sofie De Scheirder, Senior test engineer, M2Q NV

Zeer interessante, hands-on opleiding. Het geleerde kan onmiddellijk toegepast worden. De opleiding wordt gegeven in een zeer open leerklimaat.

- Ellen Verhelst, Teamleider aansluitingen, Eandis

Heel waardevolle, leerrijke opleiding. Doe zo voort. Het enthousiasme van de trainers is aanstekelijk!

- Valerie Vandamme, HR Expert, Inagro

De opleiding inspirerend coachen is een fantastische training, direct toepasbaar ... had ik al veel vroeger moeten volgen!

- Guy Vereecke, managing partner, Engima International BVBA

Voor elke communicatietrainer en/of coach een must (!) omdat deze training snel, concreet en effectief een positieve invloed heeft op je prestaties als trainer en coach.

- Eric Van Camp, zaakvoerder, IQE

De opleiding inspirerend coachen is een zeer goede training. Een verrijking voor iedereen! Belangrijk idee voor mij is dat in coaching niks moet, alles kan en niks verkeerd is!

- Veerle Van Hecke, personeelsverantwoordelijke, HICT

Een niet te geloven inspirerende, confronterende, ondersteunende opleiding! DOEN! Het is een openbaring voor 't werk en elders!

- Carole De Clercq, coördinator provincie West-Vlaanderen, Horeca Vlaanderen

Zeer goed gestructureerd, bruikbaar, goede verhouding theorie/praktijk, fantastische trainers en begeleiders. Doe zo verder!

- Carine Hofkens, Senior HR Adviseur, NautaDutilh NV

Deze training heeft me geleerd me mentaal te ontlasten en daardoor in staat te zijn om nieuwsgierig en authentiek te luisteren naar de andere.

- Kevin Van Meerhaeghe, HR Business Partner, Volvo Group Belgium

Ik heb deze opleiding ervaren als een zeer goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De trainer slaagt erin om een dynamische leeromgeving te creëren en zijn expertise te delen.

- Joke Delhoux, HR consultant, Randstad Professionals

Ik zou deze training aan IEDEREEN willen aanbevelen!! Ook mensen die niet dagelijks of beroepsmatig met coaching in contact komen, hebben er zeer veel aan. Het wordt bovendien op een boeiende manier gebracht.

- Eva Bellen, HR Business Recruiter & Spoc, Devoteam

Coach wordt voor alles en nog wat gebruikt. Deze opleiding heeft mij duidelijk gemaakt waarover het werkelijk gaat, namelijk anderen helpen leren. De manier waarop het accepteren van weerstand en het betrokken confronteren worden aangereikt zijn 'eye openers'! Een aanrader voor alle leidinggevenden en mensen die professioneel willen coachen!

- Dany Franssens, Dynamic Management Support

Trainers

Jirka Van Haegenborgh

Jirka Van Haegenborgh

Jirka Van Haegenborgh is een ervaren trainer en coach. Ze studeerde Sociale Pedagogiek aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze was tien jaar in opleiding bij Jef Clement om het gedachtegoed omtrent Inspirerend Coachen steeds fijner in de vingers te krijgen. Sinds vele jaren is ze actief als hoofdtrainer Inspirerend Coachen. Ze werkt zowel met profit als met social-profit en non-profit organisaties: hoger onderwijs, overheid, rusthuizen, retail, bankensector, technologische bedrijven, enz. Toen ze jaren geleden voor het eerst in contact kwam met de opleiding Inspirerend Coachen, was ze meteen ‘verkocht’. De eenvoud aan de ene kant en de diepgang aan de andere kant spraken haar enorm aan. Tot op vandaag beschouwt ze dit materiaal als haar grootste levenscadeau. Dit materiaal verder uitdragen, is dan ook haar grootste drijfveer. Haar coachingsvaardigheden deed ze eerst op als stafmedewerker binnen een diversiteitscentrum. Haar hoofdopdracht hier was het ondersteunen en versterken van medewerkers in het begeleiden van veranderingstrajecten. Vervolgens ging ze enkele jaren aan de slag als coach/consultant outplacement- en loopbaanbegeleiding. Ze is momenteel al jaren zelfstandig coach/trainer en actief binnen verschillende sectoren en op verschillende niveaus binnen de organisatie. Voor de training Inspirerend coachen maakt ze gebruik van de ervaring die ze put uit de jarenlange samenwerking met Jef Clement.

Ans Mouton

Ans Mouton

Ans Mouton is een ervaren trainer en coach op het vlak van leiderschap, coaching en communicatie. Sinds verschillende jaren is hij actief als hoofdtrainer Inspirerend Coachen. Hij werkte als bio-ingenieur, gastprof en leidinggevende, steeds gedreven door vragen als 'Hoe stimuleer je mensen om grenzen te verleggen?' en 'Hoe kan je dynamiek in een team brengen en organisaties versterken?” Op zoek naar handvaten om dit niet enkel 'op buikgevoel' te doen, leerde hij Jef Clement en Inspirerend Coachen kennen. Door de herkenbaarheid, het no-nonsense karakter en de brede toepasbaarheid van deze benadering voelde hij meteen dat dit geen eindpunt was. Coachen werd 'een hobby' en al snel ook een professionele bezigheid. Hij behoorde tot de eerste lichting interne coaches van de Vlaamse Overheid en deed als directeur Technologie bij Odisee verder ervaring op in het leidinggeven en coachen van individuen en teams, maar ook in het inzetten van coaching binnen de dagdagelijkse werking van een grote organisatie. Steeds weer geïnspireerd en geraakt door de kracht en eenvoud van Inspirerend Coachen. Hij werkt zowel met individuen als met teams binnen de profit en de non-profit sector: automotive, bouw, retail, IT, consultancy, de bankensector, technologie, ngo’s, overheidsbedrijven en onderwijsinstellingen.

Jos Van Haegenborgh

Jos Van Haegenborgh

Jos Van Haegenborgh is een ervaren trainer en coach. De basis hiervoor werd gelegd in zijn studieperiode. Als leidinggevende werd hij vaak aangesproken op zijn coachende vaardigheden. Dit binnen zowel  profit als non-profit organisaties, in KMO’s en bij grote bedrijven. Vanuit deze  praktijkervaring gaf hij jarenlang enthousiast en doorleefd opleidingen. Een 10-tal jaren geleden kwam hij in contact met het werk van Jef Clement, Inspirerend Coachen. Hij volgde de verschillende opleidingen bij Jef en werkte gedurende vele jaren mee als zijn assistent. De bruikbaarheid en het consequent doordachte van dit model waren zo inspirerend dat Jos sindsdien deze manier van kijken zelf als trainer, maar ook in zijn dagdagelijks leven, vorm geeft.

Roel Desart

Roel Desart

Roel Desart werkt sinds 2000 als coach en trainer. Hij is actief op het vlak van teamontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.  Hij studeerde af als vertaler Nederlands-Frans-Spaans en behaalde vervolgens zijn lerarendiploma. Gepassioneerd door leren wordt het stimuleren en faciliteren van leerprocessen de rode draad doorheen zijn carrière. Hij werkt als leraar en als coördinator voor verschillende organisaties, zowel binnen de profit als non-profit sector. Ondertussen zet hij zijn persoonlijk leertraject verder door opleiding tot outdoor trainer bij Outward Bound België en tot gestalt therapeut bij het IVC (Kortrijk). Als outdoor trainer is hij regelmatig aan de slag met leidinggevenden en teams in een internationale context (oa Insead).  In 2008 leert hij Jef Clement en het hele gedachtengoed van Inspirerend Coachen kennen. In de combinatie van zowel diepgang als praktische toepasbaarheid vallen vele puzzelstukken samen. Gebeten door deze visie en aanpak betekent dit de start van een boeiend leerproces en intense samenwerking. Sindsdien is Inspirerend Coachen de basis van waaruit hij coaches en leidinggevenden coacht en traint in een brede waaier van sectoren: retail, overheid, bankwereld, havensector, bouw, productie-omgeving, technologie-bedrijven.

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

 • Vlaams OpleidingsVerlof: HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie.  Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).  Opgelet, niet elke HRDA opleiding is erkend voor het VOV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor VOV.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...
 • Opleidingscheques voor werknemers: je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.  Op de individuele webfiches van elke HRD Academy staat vermeld indien de opleiding hiervoor erkend is.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest. Je krijgt 40 tot 70% van de kosten vergoed.  Opgelet: je moet de premie wel minstens een maand voor aanvang van de opleiding aanvragen.
 • Opleidingscheques Wallonië
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.
 • Liberform: Vormingsfonds voor de vrije beroepen
 • Educam: Sectorfonds voor de automotive sector en aanverwante sectoren
 • Co-valent: Vormingsfonds van de sectoren chemie, kunststoffen en life sciences.
 • Logos: Vormingsfonds voor bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (PC 226)

Prijs

Prijzen verschillen bij sommige edities.

Editie 65, 66, 67, 68, 70, 71, 72, 73, 74, 76, 77:

€ 2 300,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Editie 69, 75:

€ 2 175,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Inschrijven

Data

 • 13.12.202109:00 - 17:00
 • 14.12.202109:00 - 17:00
 • 17.01.202209:00 - 17:00
 • 18.01.202209:00 - 17:00
 • 11.02.202209:00 - 17:00

Locatie

Boekenhuis Theoria
Casinoplein 10

8500 Kortrijk
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

Inschrijven

Data

 • 17.01.202209:00 - 17:00
 • 18.01.202209:00 - 17:00
 • 14.02.202209:00 - 17:00
 • 15.02.202209:00 - 17:00
 • 18.03.202209:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

Inschrijven

Data

 • 24.01.202209:00 - 17:00
 • 25.01.202209:00 - 17:00
 • 21.02.202209:00 - 17:00
 • 22.02.202209:00 - 17:00
 • 28.03.202209:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

Inschrijven

Data

 • 27.01.202209:00 - 17:00
 • 28.01.202209:00 - 17:00
 • 21.02.202209:00 - 17:00
 • 22.02.202209:00 - 17:00
 • 28.03.202209:00 - 17:00

Locatie

Holiday Inn Hasselt
Kattegatstraat 1

3500 Hasselt
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

Data

 • 14.02.202209:00 - 17:00
 • 15.02.202209:00 - 17:00
 • 21.03.202209:00 - 17:00
 • 22.03.202209:00 - 17:00
 • 19.04.202209:00 - 17:00

Locatie

Online

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 175,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 25.04.202209:00 - 17:00
 • 26.04.202209:00 - 17:00
 • 23.05.202209:00 - 17:00
 • 24.05.202209:00 - 17:00
 • 27.06.202209:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 02.05.202209:00 - 17:00
 • 03.05.202209:00 - 17:00
 • 30.05.202209:00 - 17:00
 • 31.05.202209:00 - 17:00
 • 28.06.202209:00 - 17:00

Locatie

Boekenhuis Theoria
Casinoplein 10

8500 Kortrijk
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 12.09.202209:00 - 17:00
 • 13.09.202209:00 - 17:00
 • 10.10.202209:00 - 17:00
 • 11.10.202209:00 - 17:00
 • 14.11.202209:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 12.09.202209:00 - 17:00
 • 13.09.202209:00 - 17:00
 • 10.10.202209:00 - 17:00
 • 11.10.202209:00 - 17:00
 • 14.11.202209:00 - 17:00

Locatie

Holiday Inn Hasselt
Kattegatstraat 1

3500 Hasselt
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 15.09.202209:00 - 17:00
 • 16.09.202209:00 - 17:00
 • 13.10.202209:00 - 17:00
 • 14.10.202209:00 - 17:00
 • 15.11.202209:00 - 17:00

Locatie

Boekenhuis Theoria
Casinoplein 10

8500 Kortrijk
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 19.09.202209:00 - 17:00
 • 20.09.202209:00 - 17:00
 • 24.10.202209:00 - 17:00
 • 25.10.202209:00 - 17:00
 • 21.11.202209:00 - 17:00

Locatie

Online

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 175,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 17.10.202209:00 - 17:00
 • 18.10.202209:00 - 17:00
 • 17.11.202209:00 - 17:00
 • 18.11.202209:00 - 17:00
 • 16.12.202209:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 27.10.202209:00 - 17:00
 • 28.10.202209:00 - 17:00
 • 01.12.202209:00 - 17:00
 • 02.12.202209:00 - 17:00
 • 19.12.202209:00 - 17:00

Locatie

Reiscafé ViaVia
Zandpoortvest 50

2800 Mechelen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh

Prijs

€ 2 300,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 25/01/2022

Opleiding tot intervisiecoach

Opleiding tot loopbaancoach
Startdatum 02/12/2021

Opleiding tot loopbaancoach