Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren

Ontdek de kracht van presentaties en storytelling

De opleiding Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren biedt je een model dat je kan gebruiken voor elk soort presentatie, live voor een groep of online. Het doel is om beginnende en ervaren sprekers op een andere manier te laten denken over presenteren. Door het model toe te passen zijn sprekers verplicht zich op een andere manier voor te bereiden. Maar als je dit toepast lever je een topprestatie met topslides en storytelling!

Doelgroep

De opleiding Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren is bedoeld voor iedereen die op een professionele manier wil leren presenteren, met of zonder powerpoint. 

Wat leer je in de opleiding Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren?

 • Je leert hoe je de presentatie op een interessante manier moet inleiden.
 • Je kan je boodschap op een duidelijke manier overbrengen.
 • Je leert wat het geheim is om het publiek te kunnen boeien gedurende de hele presentatie.
 • Je leert contact te maken met het publiek, klassikaal en/of online.
 • Je leert optimaal gebruik te maken van de ruimte.
 • Je leert overtuigend presenteren.
 • Je kan powerpoint op de juiste manier gebruiken om je presentatie te ondersteunen.
 • Je kan je boodschap vertalen in slides.
 • Je leert omgaan met stress.
 • Je leert je publiek boeien met storytelling.
 • Je leert je presentatie te memoriseren en blackouts te vermijden.
 • Je kan de presentatie krachtig afsluiten.
 • Bij online trainingen leer je de presentatietechnieken ook toepassen voor online presentaties.

Programma

 • Hoe maak je contact met het publiek?
 • Hoe maak je optimaal gebruik van de ruimte?
 • Hoe ga je om met stress voor en tijdens een presentatie?
 • Hoe leid je een presentatie krachtig in?
 • Hoe steek je een duidelijke rode draad in het presenteren?
 • Wat is de kracht van PowerPoint en wat zijn de valkuilen?
 • Wat zijn de alternatieven voor PowerPoint?
 • Hoe vertaal je de rode draad naar slides?
 • Hoe vul je de rode draad in?
 • Hoe ‘memoriseer' je een presentatie en vermijd je blackouts?
 • Hoe sluit je krachtig af?
 • Storytelling
 • Bij online trainingen: toepassen van vernieuwende online presentatietechnieken

Didactische aanpak

 • Alle theorie wordt ‘ontdekt' door de deelnemers zelf door heel veel interactie en verschillende aangepaste oefeningen waarbij de tips stap voor stap ‘ontsluierd' worden. Enkele oefeningen worden opgenomen op video omdat dit bijkomende feedback geeft.
 • Er wordt een professionele presentatie uitgewerkt onder begeleiding van de trainer. Deze presentatie wordt (online of klassikaal) ingeoefend waarbij de trainer en de andere deelnemers individuele feedback geven met persoonlijke tips & tricks. 
 • Maximum aantal deelnemers: 10

Praktische informatie

 • Mee te brengen op de klassikale training: een presentatie die je al eens gegeven hebt of nog zult geven én een laptop.
 • Ook voor de online training hou je een presentatie klaar die je al eens gegeven hebt, die je graag wil geven of waaraan je wil werken tijdens de opleiding.

 

Deze opleiding liever online volgen?

Je kan deze training ook volledig online (live) volgen.  Hieronder bij de praktische gegevens kan je kiezen uit klassikale edities en online sessies.  

Getuigenissen (16)

Heb reeds veel trainingen ivm communicatie e.d. gevolgd, maar deze stak er met kop en schouders bovenuit. De timing was zeer goed, niet te lang en niet te kort. De opleidster was top, gaf veel tips uit eigen ervaring en kon zich zeer snel inleven in de werksituatie van elke deelnemer.

- Patricia Bautmans, Arts-inspecteur-directeur, RIZIV

Superleuke en interactieve training waarbij je veel tips krijgt op maat.

- Emmaly Brouckaert, Sales manager, Harmonize It

Heel verrijkend en ondersteunend om een goede structuur te hebben voor een presentatie, zowel in het ontwerpen van de presentatie als in het overbrengen van een boodschap. Het dwingt je om op voorhand goed na te denken over je verhaal.

- Deelnemer februari 2018

Deze opleiding is direct toepasbaar in de praktijk!

- Kristel Merckx, Personal Business Stylist, Stylingbykristel

In de training leer je hoe van een presentatie een totaalbelevenis te maken: boeiend (auditief en visueel), met een verhaal, to the point en zonder stress.

- Geert Matthys, Global Transaction Banking - Client Access, Deutsche Bank AG

Op twee dagen transformeer je van presentatiemodus naar verhalenverteller.

- Koen Verhaeghe, regiocoach, VLAIO

Met een aantal duidelijke tips leer je hoe je op een efficiënte manier een presentatie geeft. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen.

- Vincent Duthoo, zaakvoerder, Duthoo NV

Dit is een zeer praktische, direct bruikbare training die met enorm veel enthousiasme en passie wordt gegeven! In twee dagen tijd ga je enorm vooruit als 'presentator' en krijg je een prachtige toolbox aan tips mee om hier verder mee aan de slag te gaan. Aan te raden voor elke professional!

- Saar Meganck, architect

Gepassionneerde lesgeefster, een absolute aanrader en eye-opener op het vlak van presenteren!

- Heijke Rombaut, relatiebeheerder, AGIV

Aangename en boeiende opleiding. Ze laat je stilstaan om eens na te denken hoe het anders en beter kan. Vernieuwend, zet aan tot creativiteit. Top! Het Leerklooster is een aangenaam seminariecentrum met een net lokaal en een warme en professionele ontvangst!

- Vicky Vervaeke, operationeel maanger, GreenHouse - Aldron NV

Een betere training presentatietechnieken en presentatievaardigheden dan 'Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren' zal je moeilijk vinden. Op een professionele, vlotte, aangename en toch kordate manier gebracht. Het team productmanagers bij Niko heeft veel opgestoken en er zijn onmiddellijk een aantal thema's met succes in de praktijk gebracht. Onze presentaties zijn to-the-point met aandacht voor beeld, verhaallijn en kernboodschappen. Top!

- Jurgen Plas, Product Marketing Manager, Niko

Door de jaren heb ik al talloze cursussen gekregen over het onderwerp presenteren, presentatietechnieken en presentatievaardigheden. Deze steekt er met kop en schouders boven uit. De grote kracht van je aanpak schuilt in de eenvoud.

- Dirk Peeters, Director Securitisation, BNP Paribas Fortis

Zeer dynamisch en interactief! Op 2 dagen krijg je heel wat tips en tricks om een professionele presentatie te kunnen geven, inclusief een dosis zelfvertrouwen!

- Marc Vandenbergh, Director sales, ING Car Lease Belgium

We waren heel tevreden over de in company training Vernieuwende presentatievaardigheden - boeiend presenteren. De presentatiecoach weet als de beste waar ze het over heeft, beheerst haar vak tot in de puntjes, ze presenteert met overtuiging, het is een plezier om naar te kijken, ze is zeer enthousiasmerend, .... Ze was perfect voorbereid, zowel inhoudelijk als technisch, alles liep op wieltjes, ook de planning. De spontane reacties achteraf waren unaniem positief!

- Patricia Ledoux, management assistant, Siemens NV

De opleiding 'Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren' is zeer inspirerend, een aanrader voor iedereen. Een perfecte balans tussen professionalisme en een aangename begeleiding!

- Hendrik Ardenois, Sales & marketing manager, Van de Walle Bouwgroep

Door de zeer praktisch gerichte opleiding (vol met individuele coaching en advies) heb ik de presentatie 'Personal Branding' in een nieuw kleedje gestoken: eenvoudiger, gestructureerder, persoonlijker, interactiever ... Hierdoor kreeg ik meteen directer contact met het publiek en na afloop ontving ik talloze enthousiaste reacties. Ik kan deze training aan iedereen aanraden!

- Katrin Van de Water, zaakvoerder, Passion for work

Trainer

Sylvie Verleye

Sylvie Verleye

‘Een spreker is als een dirigent die zijn orkest stuurt en zijn publiek begeestert'

Sylvie is sinds 2000 internationaal presentatiecoach. Zij geeft training, coaching, workshops en lezingen op vlak van presenteren. Haar ambitieuze doel is de PowerPoint cultuur in bedrijven te veranderen zodat we weer naar het hart van presenteren kunnen evolueren en dat is spreken. Zij zoekt tijdens haar coaching sessies vooral naar de natuurlijke stijl van elke spreker en hoe ze die kan versterken.  Sylvie Verleye was ook 7 jaar nieuwsanker voor nationale en regionale TV. Door deze ervaring leerde ze veel over hoe je omgaat met stress.  Sylvie studeerde Germaanse Talen aan de Universiteit Gent.

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

 • Vlaams OpleidingsVerlof: HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie.  Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).  Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt in aanmerking voor het VOV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor VOV.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...
 • Opleidingscheques voor werknemers: je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.  Op de individuele webfiches van elke HRD Academy staat vermeld indien de opleiding hiervoor erkend is.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest. Je krijgt 40 tot 70% van de kosten vergoed.  Opgelet: je moet de premie wel minstens een maand voor aanvang van de opleiding aanvragen.
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.

Prijs

€ 1 120,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 03.06.202210:00 - 13:00
 • 10.06.202210:00 - 13:00
 • 17.06.202210:00 - 13:00

Locatie

Domein Martinus
Sniederspad 133

2980 Zoersel
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Sylvie VerleyeSylvie Verleye

Prijs

€ 1 120,00 excl. BTW

Inschrijven

Data

 • 10.11.202210:00 - 13:00
 • 17.11.202210:00 - 13:00
 • 24.11.202210:00 - 13:00

Locatie

Hotel Abbey
Kerkeblokstraat 5

1850 Grimbergen
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Sylvie VerleyeSylvie Verleye

Prijs

€ 1 120,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven