Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren

Ontdek de impact van communicatie, presentaties en storytelling

De opleiding Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren biedt je een model dat je kan gebruiken voor elke soort presentatie en communicatie, offline voor een groep of online. Het doel is om beginnende en ervaren sprekers op een andere manier te laten denken over presenteren. Door het model toe te passen ben je als spreker verplicht je op een andere manier voor te bereiden en zal je merken dat je communicatie veel meer impact heeft op je publiek.

Doelgroep

De opleiding Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren is bedoeld voor iedereen die op een bondige en efficiënte manier wil leren communiceren en presenteren met impact.

Wat leer je in de opleiding Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren?

 • Je leert hoe je de presentatie of communicatie op een interessante manier moet inleiden.
 • Je kan je boodschap op een duidelijke manier overbrengen.
 • Je leert wat het geheim is om het publiek te kunnen boeien gedurende de hele communicatie.
 • Je leert contact te maken met het publiek, klassikaal en/of online.
 • Je leert optimaal gebruik te maken van de ruimte.
 • Je leert overtuigend presenteren en communiceren.
 • Je kan powerpoint op de juiste manier gebruiken om je presentatie te ondersteunen.
 • Je leert omgaan met stress.
 • Je leert je publiek boeien met storytelling.
 • Je leert je communicatie of presentatie memoriseren en blackouts te vermijden.
 • Je kan de presentatie of communicatie krachtig afsluiten.
 • Je leert hoe je op korte tijd jouw punt kan maken.
 • Je leert de presentatietechnieken ook toepassen op online communicatie en presentaties.

Programma

 • Je leert een model kennen om je voor te bereiden op een communicatie. Bij elke stap van de uitleg linkt de trainer naar een reële communicatie die je nog moet doen. Het is dus belangrijk al even na te denken op welke topic je graag wil werken. Dit kan een communicatie zijn (intern naar het team of directie) of een commercieel gesprek of een presentatie voor een groter publiek. De duur van de reële communicatie is niet belangrijk. 
 • Je oefent op de communicatie aan de hand van het model met feedback van de trainer. Je leert ook hoe je powerpoint op verschillende manieren kan gebruiken en er wordt de link gelegd naar jouw communicatie.
 • Je ontdekt waar stress vandaan komt en hoe het werkt in jouw lichaam. Je leert verschillende technieken hoe je kan omgaan met die stress zodat je kracht kan uitstralen naar jouw publiek. Elke spreker heeft een eigen spreekstijl met een eigen unieke lichaamstaal en de trainer geeft tips hoe je jouw lichaamstaal op een sterke manier kan gebruiken. 

Didactische aanpak

 • Alle theorie wordt ‘ontdekt' door de deelnemers zelf door heel veel interactie en verschillende aangepaste oefeningen waarbij de tips stap voor stap ‘ontsluierd' worden. 
 • Je oefent in de training constant met het voor een groep spreken.
 • Maximum aantal deelnemers: 12

Praktische informatie

 • Je werkt tijdens de opleiding aan een communicatie of presentatie die je in de (nabije) toekomst zal doen/geven.  Denk dus op voorhand al even na aan welke reële case je wil werken: dat kan een update zijn tijdens een meeting, een sales pitch, info naar het team, een professionele presentatie naar een groot publiek of een andere communicatie, online of offline.

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (17)

Sylvie begeleidt deze contactmomenten vanuit expertise en ervaring. Ze weet je te begeesteren en daardoor ook drempels te overwinnen om zelf ook te proberen.

- Bernard De Potter, Administrateur-generaal, VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPIJ

Heb reeds veel trainingen ivm communicatie e.d. gevolgd, maar deze stak er met kop en schouders bovenuit. De timing was zeer goed, niet te lang en niet te kort. De opleidster was top, gaf veel tips uit eigen ervaring en kon zich zeer snel inleven in de werksituatie van elke deelnemer.

- Patricia Bautmans, Arts-inspecteur-directeur, RIZIV

Superleuke en interactieve training waarbij je veel tips krijgt op maat.

- Emmaly Brouckaert, Sales manager, Harmonize It

Heel verrijkend en ondersteunend om een goede structuur te hebben voor een presentatie, zowel in het ontwerpen van de presentatie als in het overbrengen van een boodschap. Het dwingt je om op voorhand goed na te denken over je verhaal.

- Deelnemer februari 2018

Deze opleiding is direct toepasbaar in de praktijk!

- Kristel Merckx, Personal Business Stylist, Stylingbykristel

In de training leer je hoe van een presentatie een totaalbelevenis te maken: boeiend (auditief en visueel), met een verhaal, to the point en zonder stress.

- Geert Matthys, Global Transaction Banking - Client Access, Deutsche Bank AG

Op twee dagen transformeer je van presentatiemodus naar verhalenverteller.

- Koen Verhaeghe, regiocoach, VLAIO

Met een aantal duidelijke tips leer je hoe je op een efficiënte manier een presentatie geeft. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen.

- Vincent Duthoo, zaakvoerder, Duthoo NV

Dit is een zeer praktische, direct bruikbare training die met enorm veel enthousiasme en passie wordt gegeven! In twee dagen tijd ga je enorm vooruit als 'presentator' en krijg je een prachtige toolbox aan tips mee om hier verder mee aan de slag te gaan. Aan te raden voor elke professional!

- Saar Meganck, architect

Gepassionneerde lesgeefster, een absolute aanrader en eye-opener op het vlak van presenteren!

- Heijke Rombaut, relatiebeheerder, AGIV

Aangename en boeiende opleiding. Ze laat je stilstaan om eens na te denken hoe het anders en beter kan. Vernieuwend, zet aan tot creativiteit. Top! Het Leerklooster is een aangenaam seminariecentrum met een net lokaal en een warme en professionele ontvangst!

- Vicky Vervaeke, operationeel maanger, GreenHouse - Aldron NV

Een betere training presentatietechnieken en presentatievaardigheden dan 'Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren' zal je moeilijk vinden. Op een professionele, vlotte, aangename en toch kordate manier gebracht. Het team productmanagers bij Niko heeft veel opgestoken en er zijn onmiddellijk een aantal thema's met succes in de praktijk gebracht. Onze presentaties zijn to-the-point met aandacht voor beeld, verhaallijn en kernboodschappen. Top!

- Jurgen Plas, Product Marketing Manager, Niko

Door de jaren heb ik al talloze cursussen gekregen over het onderwerp presenteren, presentatietechnieken en presentatievaardigheden. Deze steekt er met kop en schouders boven uit. De grote kracht van je aanpak schuilt in de eenvoud.

- Dirk Peeters, Director Securitisation, BNP Paribas Fortis

Zeer dynamisch en interactief! Op 2 dagen krijg je heel wat tips en tricks om een professionele presentatie te kunnen geven, inclusief een dosis zelfvertrouwen!

- Marc Vandenbergh, Director sales, ING Car Lease Belgium

We waren heel tevreden over de in company training Vernieuwende presentatievaardigheden - boeiend presenteren. De presentatiecoach weet als de beste waar ze het over heeft, beheerst haar vak tot in de puntjes, ze presenteert met overtuiging, het is een plezier om naar te kijken, ze is zeer enthousiasmerend, .... Ze was perfect voorbereid, zowel inhoudelijk als technisch, alles liep op wieltjes, ook de planning. De spontane reacties achteraf waren unaniem positief!

- Patricia Ledoux, management assistant, Siemens NV

De opleiding 'Vernieuwende presentatietechnieken - boeiend presenteren' is zeer inspirerend, een aanrader voor iedereen. Een perfecte balans tussen professionalisme en een aangename begeleiding!

- Hendrik Ardenois, Sales & marketing manager, Van de Walle Bouwgroep

Door de zeer praktisch gerichte opleiding (vol met individuele coaching en advies) heb ik de presentatie 'Personal Branding' in een nieuw kleedje gestoken: eenvoudiger, gestructureerder, persoonlijker, interactiever ... Hierdoor kreeg ik meteen directer contact met het publiek en na afloop ontving ik talloze enthousiaste reacties. Ik kan deze training aan iedereen aanraden!

- Katrin Van de Water, zaakvoerder, Passion for work

Trainers

Tamara Lenaerts

Tamara Lenaerts

Tamara Lenaerts is handelsingenieur, theaterregisseur en instructor Deep Democracy. Zij behaalde een aggregaatsdiploma, volgde een intensieve training in het leiden van groepen en teams en een opleiding tot organisatieopsteller. Ze verdiept zich daarnaast in mindfulness en lichaamswerk.  Tamara werkte de voorbije 25 jaar in de wereld van Learning & Development; een 7-tal daarvan als verantwoordelijke L&D (bij de Federale Overheid en bij de Colruyt Group) en een 9-tal jaar als medebestuurder en coach-trainster bij een bureau voor training, coaching en consulting. Wat leidde tot een uitgebreide expertise in het ontwikkelen en geven van trainingen rond leidinggeven en communicatie, in het begeleiden van teams en in het uittekenen van een trainingsbeleid binnen (overheids)organisaties.  In 2009 richtte ze laDuende op. Vanuit deze organisatie focust zij zich voornamelijk op de procesmatige kant van het werken met leergroepen en teams, op dat wat speelt onder de oppervlakte. Sinds 2016 draagt ze via She & Company ook haar steentje bij aan een vrouwelijkere wereld. De ervaring die ze verwierf met het opzetten van tien vrouwenfestivals en ettelijke -cirkels, vertaalt ze nu ook in een aanbod rond genderdiversiteit naar organisaties.  Haar manier van werken is intens, intuïtief, speels, praktijkgericht, al doende en constructief spiegelend.  Tamara is naast lead trainer ook programmacoördinator van de Opleiding tot professioneel trainer bij HRD Academy.

Cathelyne Van Overstraeten

Cathelyne Van Overstraeten

Cathelyne Van Overstraeten is communicatie-experte, trainer, trainingsacteur en deep democracy facilitator. Na haar opleiding theaterregie en -docent werkte Cathelyne meerder jaren als trainingsactrice in bedrijfsopleidingen. Zij ontwikkelde er de skill om als een spiegel te reageren op gedrag en helder terug te geven wat het effect is van een woord, een blik, een houding, ... Haar passie voor menselijke interactie en communicatie dreef haar naar de opleidingen inspirerend coachen, talentgericht & systemisch coachen, the art of holding space, verbindende communicatie, …. Daarnaast verdiepte ze zich ook in bewegingsmeditatie, dans en emotioneel lichaamswerk. Als freelancer bouwde ze intussen een ruime expertise op in het ontwikkelen en geven van trainingen rond communicatie, veerkracht en leiderschap. Ze combineert haar freelance werk met de job van communicatieverantwoordelijke bij een Brusselse vormingsorganisatie.

Prijs

€ 1 220,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 04.10.202409:00 - 17:00
 • 18.10.202409:00 - 17:00

Locatie

De Kluizerij
Aalstersedreef 1

1790 Affligem
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Tamara LenaertsTamara Lenaerts

Prijs

€ 1 220,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Train the trainer: Basisvaardigheden voor trainers
Startdatum 07/03/2024Duur: 16 uur

Train the trainer: Basisvaardigheden voor trainers

Leer de basis van het trainersvak

Lees meer
Opleiding tot professioneel trainer
Startdatum 16/05/2024Duur: 95 uur

Opleiding tot professioneel trainer

De meest uitgebreide én gecertificeerde train d...

Lees meer
Faciliteren van een online training
Startdatum 29/04/2024Duur: 9 uur

Faciliteren van een online training

Leer hoe je een online training of een interact...

Lees meer
Als trainer, coach of leidinggevende krachtig communiceren met tekeningen
Startdatum 16/12/2024Duur: 16 uur

Als trainer, coach of leidinggevende krachtig communiceren met tekeningen

Tekeningen en beelden efficiënt inzetten bij co...

Lees meer