Gratis kennismakingsworkshop: Masterclass Teamcoaching

Ontdek de verschillende dimensies van teamcoaching en maak kennis met de ICF gecertificeerde teamcoach opleiding

Teamcoaching is zoveel meer dan het verbeteren van de teamdynamiek. Tijdens deze workshop ontdek je de verschillende dimensies van teamcoaching en krijg je een allesomvattend kader voor High Performing Teams aangereikt. We nemen je mee doorheen het programma van de Masterclass Teamcoaching zodat je kunt inschatten of dit programma is wat jij zoekt. Je de trainers en je kan eens proeven van hun aanpak. Na een zeer interactieve avond, heb je een holistisch beeld van wat teamcoaching is en hoe je jouw team tot bewustwording kunt brengen.

Doelgroep

Iedereen die de basis van coaching in de vingers heeft en zich wil specialiseren in het professioneel coachen van teams. Tal van HR professionals, consultants, opleiders, leidinggevenden en individuele coaches gingen je voor.

Situering

De komende 10 jaar zal teamcoaching steeds meer strategisch ingezet worden om bedrijven te laten bloeien. Er is een grote nood aan coaches die de individuele begeleiding overstijgen en vanuit een systemische invalshoek weten hoe het team kritisch naar het eigen functioneren te laten kijken en te begeleiden naar hogere performantie. Bedrijven die inzetten op  succesvolle samenwerkingsverbanden met alle stakeholders hebben een groot competitief voordeel. 

Programma van de workshop

 • Je maakt kennis met het programma en de werkwijze van de Masterclass Teamcoaching.
 • Je maakt kennis met de begeleiders en hun manier van werken.
 • Je ontdekt de verschillende dimensies van teamcoaching en je krijgt een allesomvattend kader voor High Performing Teams aangereikt.  
 • Je krijgt een holistisch beeld op teamcoaching.
 • Je krijgt een aantal aanzetten over hoe je jouw team kan aansturen tot nog beter presteren.

Trainers

Magaly De Smet

Magaly De Smet

Magaly botste in 2008 op de limieten van individuele coaching en besloot parallel met het bredere systeem aan de slag te gaan om tot duurzame verandering te kunnen komen. De voorbije 12 jaar specialiseerde ze zich als teamcoach en wist vele shifts te bewerkstellingen zowel in de profit als non-profitsector.  Ze begeleidde zowel directieteams als arbeidersploegen doorheen hun proces naar hechtere en performantere teams en wist vandaaruit ook shifts op organisatieniveau te bewerkstellingen.  In 2010 ontwikkelde ze samen met Leen Lambrechts een opleiding tot teamcoach, erkend door de Internationale Coach Federatie.  Ze leidde tal van deelnemers op tot gecertificeerde individuele coach, teamcoach, NLP Practitioner en NLP Master. In 2015 behaalde ze het certificaat van Master Certified Coach en werd hiermee de jongste MCC coach binnen Europa.

In 2016 rondde ze de Postgraduate opleiding executive teamcoaching af aan de Vrije Universiteit Amsterdam.  Ook in 2016 verzamelde ze een pool coaches rond zich en richtte 'Coaching The Shift' op.  Een organisatie die door middel van coaching wil bijdragen tot een collectieve sprong in bewustzijn en zo meebouwt aan een shift van een Ik-gerichte naar een Wij-gerichte maatschappij.  Recent startte ze de Opleiding tot organisatieopsteller bij HRD Academy, met Leanne Steeghs en Philippe Bailleur, om zich nog meer te verdiepen in systemisch werk.  Dit vormt een mooie aanvulling op haar masterschap in Neurolinguistisch programmeren, Enneagram, Insights®, Alan Seale Transformational coaching, Lego Serious Play, Lencioni en andere opleidingen die ze met succes volgde. 

Bij de uitbraak van de Corona crisis in 2020 was ze mede-oprichter van Coaching for Heroes, een vzw die meer dan 200 coaches wist warm te maken om gratis emotionele en mentale ondersteuning te bieden aan zorg- en hulpverleners door middel van funding.

Dorothée Willems

Dorothée Willems

Dorothée Willems ging in 2009 de uitdaging aan om haar carrière als Team Manager om te turnen naar een rol als zelfstandig coach en trainer. Vrij snel werd ze erkend door het ICF als Professional Certified Coach en werd zij tevens Internationaal Gecertificeerd NLP Trainer. Gedurende 7 jaar leidde zij mensen op tot Professioneel Coach in drie talen binnen België en Zwitserland. In 2017 werd zij Master Certified Coach waarna zij zelf een mentor coach training volgde bij een ICF-erkend Instituut in de V.S.  Ze begeleidt nu coaches naar het MCC certificaat. Dorothée is een geïnspireerd en vakkundig coach en teamcoach en schrijft regelmatig blog artikels in oa HR Square.  Ze is mede-oprichter van 'Coaching The Shift' en ontwikkelde met een team, door ICF erkende, diverse coachopleidingen (ACTP en CCE) voor individuele coaching en teamcoaching.

De laatste 5 jaar ligt haar focus op het integreren van de energetische en spirituele dimensies van de mens. Dit verruimde haar focus, haar mentale veerkracht, haar mildheid en liefde voor het leven. Van hieruit zet zij vanuit haar hart helende capaciteiten in doorheen haar rollen als teamcoach, coach, mentor, inspirator en keynote speaker. Ze gelooft dat De Worldshift from ‘I’ to ‘We’ een SHIFT! is in bewustzijn die ons allen aangaat. Een shift waarbij we onze menselijke identiteit herdefiniëren en daarmee onze relatie met de natuur en met het Universum herwaarderen. Dankzij de vernieuwde inzichten in de neurowetenschappen, de fysica, wiskunde en de metafysica verenigen spiritualiteit en wetenschap zich en wordt de mens ook ‘geheeld’. Dit is volgens haar de basis van een nieuwe wereld die open bloeit, waarin erkend wordt dat alles met elkaar verbonden is (the Unified Field Theory). Deze inzichten geven een extra dimensie in rollen als coach/trainer/mentor en entrepreneur. 

Recent experimenteert zij met ademhaling, stilte, dans, reflecties, het pure ‘zijn’ waardoor haar reeds uitgebreid parcours aan opleidingen rond NLP, Transformational Coaching & Counselling, Enneagram, Insights®, Alan Seale Transformational coaching, Transactionele Analyse, Conversational Intelligence, Systemisch werk ea nog dieper integreren. 

Bij de uitbraak van de Corona crisis was ze mede-oprichtster van Coaching for Heroes. Een vzw die meer dan 200 coaches wist warm te maken om gratis emotionele en mentale ondersteuning te bieden aan zorg- en hulpverleners door middel van funding.

Leen Lambrechts-Noël

Leen Lambrechts-Noël

Leen Lambrechts-Noël is pionier in het coachingsvak sinds 1990 waarbij ze Coaching Association Belgium uitbouwde. In 1994 zette ze als eerste een langlopende opleiding ‘Certified Personal Coach’ op de Belgische en Nederlandse markt. In 2005 startte ze The Coaching Square (TCS). Ze was de eerste vrouwelijke Master Certified Coach in de Benelux in 2006. Anno 2020 heeft zij enkele honderden coaches opgeleid tot PCC. Als supervisor heeft ze 10 Master Certified Coaches succesvol begeleid tot het behalen van hun MCC certificaat.  In 2018 startte ze met een postgraduaat in Organisatie Supervisie aan de Ashridge University.  Begin 2020 maakte Leen een doorstart onder de eigen naam ‘Coaching 4 coaches’ en biedt ze een volwaardig Certified Coach Training Program aan , waarbij coaches opgeleid worden tot het niveau van Professional Certified Coach (PCC - ICF). Daarnaast biedt ze een specialisatieprogramma aan in teamcoaching. En professionele Reflectieve Supervisie wordt aangeboden in kleine besloten groepen en aan individuele coaches en consultants.  Voorheen was Leen actief in een aantal internationale bedrijven in Learning & Development en in de informaticasector. Zelf heeft Leen als coach een zeer brede achtergrond: Performance Coaching, NLP master, Systemisch Coachen, Organisatie opstellingen, Integrative Enneagram, Insights®, Stake Holder Centered Coaching, Barrett Value Based, Alan Seale Transformational coaching, Body based Trauma interventions, Team Coaching, Lego Serious Play facilitator, … Meer info op www.supervisievoorcoaches.be

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

 • Vlaams OpleidingsVerlof: HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie.  Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).
 • VDAB Opleidingscheques: HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest. Je krijgt 40 tot 70% van de kosten vergoed.  Opgelet: je moet de premie wel minstens een maand voor aanvang van de opleiding aanvragen.
 • Opleidingscheques Wallonië
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.
 • Liberform: Vormingsfonds voor de vrije beroepen
 • Educam: Sectorfonds voor de automotive sector en aanverwante sectoren
 • Co-valent: Vormingsfonds van de sectoren chemie, kunststoffen en life sciences.
 • Logos: Vormingsfonds voor bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (PC 226)

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 19.11.202019:30 - 21:30

Locatie

Online event

Trainers

 • Leen Lambrechts-NoëlLeen Lambrechts-Noël
 • Magaly De SmetMagaly De Smet
 • Dorothée WillemsDorothée Willems

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 11.01.202119:30 - 21:30

Locatie

Online event

Trainers

 • Leen Lambrechts-NoëlLeen Lambrechts-Noël
 • Magaly De SmetMagaly De Smet
 • Dorothée WillemsDorothée Willems

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 20.04.202119:30 - 21:30

Locatie

Online event

Trainers

 • Leen Lambrechts-NoëlLeen Lambrechts-Noël
 • Magaly De SmetMagaly De Smet
 • Dorothée WillemsDorothée Willems

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 13.09.202119:30 - 21:30

Locatie

Online event

Trainers

 • Leen Lambrechts-NoëlLeen Lambrechts-Noël
 • Magaly De SmetMagaly De Smet
 • Dorothée WillemsDorothée Willems

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 19/11/2020

Opleiding inspirerend coachen

Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 01/03/2021

Opleiding tot intervisiecoach