schrijf je in op deze training Meer info over de training Offerte in company training
Share  

Contact

BE: +32 (0)9 336 31 64
info@hrdacademy.be

Startdata

Prijs

€ 730, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Trainersacademy

Coachen & adviseren

HRD management

Leeroplossingen

Als trainer word je dagelijks geconfronteerd met deelnemers met hoog gespannen verwachtingen. In deze training helpen we je groeien van vakbekwaam trainer naar inspirator. Je leert een authentieke trainersstijl ontwikkelen om zo deelnemers te inspireren. Een goede trainer bereikt immers niet alleen het hoofd, maar raakt mensen ook in hart en ziel.

training

Inspirerend trainen: vanuit je authentieke trainersstijl mensen bezielen tot ontwikkeling

Doorontwikkelen als trainer!

Situering

In de opleiding Basisvaardigheden voor trainers leer je de noodzakelijke basis van het vak. Je wordt een degelijk en vakkundig trainer. In de opleiding Inspirerend trainen leer je  trainingsbehoeften vervullen en zo mogelijk verwachtingen overtreffen. Een goede trainer betrekt niet alleen het hoofd van de deelnemers maar raakt ook hart en ziel.

Je ontwikkelt een eigen authentieke trainersstijl.

Doelgroep

Alle trainers die de basisvaardigheden van een trainer onder de knie hebben en die willen doorgroeien als vakman om zo deelnemers écht te kunnen raken, inspireren en boeien.  Enige trainerservaring is dus gewenst.  Beginnende trainers worden aangeraden eerst de module Basisvaardigheden voor trainers te volgen.

Wat leer je in deze opleiding?
 • Je ontwikkelt een eigen authentieke stijl. Je overwint eigen drempels.
 • Je draagt uit wat jou bezielt in het vak.
 • Je kunt interactie stimuleren, een groep activeren en enthousiasmeren.
 • Je creëert een uitdagend en toch voldoende veilig leerklimaat. Je gebruikt hierbij waarderende feedback.
 • Je kan door stemgebruik, beeldend taalgebruik, mimiek, non-verbaal gedrag en je persoonlijke presentatie de trainees nieuwsgierig en leergierig maken en houden.
 • Je leert creatieve werkvormen gebruiken om te boeien.
 • Je kunt de motivatie van deelnemers analyseren via het WISH model en op hun drijfveren inspelen.
Programma
 • creatief en spannend starten
 • aandacht trekken en vasthouden met een authentieke trainersstijl: verbinding met eigen overtuigingen en drijfveren (logisch vervolg op de module De trainer als persoon, maar kan ook zonder deze vooropleiding gevolgd worden)
 • stemgebruik, beeldend taalgebruik, mimiek, non-verbaal gedrag van de trainer 
 • persoonlijke presentatie van de trainer.
 • motiveren en inspireren: aansluiten bij de drijfveren van trainees (WISH model)
 • creëren van een uitdagend maar toch veilig leerklimaat
 • paradoxaal reageren, overwinnen van drempels, waarderend feedback geven
 • creatieve werkvormen hanteren
Didactische aanpak
 • Zoals in elke training van HRD Academy gaan we ook hier verder dan bij een standaardopleiding: je past het geleerde onmiddellijk toe door het geven van korte lesmomenten in de groep.
 • Een praktische en interactieve training waarbij je zelf heel veel aan bod komt.
 • We oefenen veel en geven elkaar ondersteuning en feedback.
 • De verwerking gebeurt o.a. door reflectieopdrachten en feedback op individuele leerdoelen.
 • Je zelf aangedragen praktijkcasussen worden besproken en geoefend.
Cursusmateriaal
 • HRDA syllabus 'Inspirerend trainen'
 • HRDA handouts 'Inspirerend trainen'
Getuigenissen en referenties
 • Zeer boeiend en vooral interactief.  De training gaf me de mogelijkheid te oefenen op een veilige manier.  Oefeningen waren telkens heel kort waardoor iedereen voldoende aan bod komt.  Ik zou de training zeker aanbevelen aan collega's!  Hartelijk dank! (Stefaan Maes, trainer, Rent a Salescoach)
 • Ik ben helemaal tevreden over deze training en ga ze zeker aan anderen aanbevelen!  Een bijzonder element is dat de trainer vertrouwen geeft.  Door haar vorm en inhoud van feedback durf ik meer proberen en heb ik terug vertrouwen dat ik de groei als trainer zal kunnen waarmaken. (Koen Vansteelant, Sr. off. recruitment & training, PSA Antwerp NV)
 • Als een groep gemotiveerde mensen zelf een rap over training op muziek voorstellen, getuigt dit van dol enthousiasme en wonderlijke belangstelling.  (Kim Vangilbergen, UAS Training Manager, Gatewing)
 • Een heel inspirerende trainer.  Het is een actieve training met veel afwisseling, leuk en heel toepasbaar materiaal.  (Martine Van Driessche, Director Communications, Allnex)
Trainers
Annita Rogier
Annita Rogier

Annita Rogier  (1962) is als associated internationaal expert aan HRD Academy verbonden.  Ze is geaccrediteerd als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie.  Als trainer, coach, assessor en psycholoog zet ze zich al 24 jaar gepassioneerd in voor de ontwikkeling van trainers, HR managers, coaches, consultants en managers.  Ze heeft ruime ervaring zowel in not-for profit als in profit organisaties.  Ze is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen, van de Nederlandse Vereniging van personeelsmanagement & organisatieontwikkeling en van het netwerk van loopbaanadviseurs en assessment professionals.  Annita Rogier heeft 24 jaar ervaring met loopbaan/ en outplacementadvisering o.a. bij:  Raadgevend Bureau Claessens, CWI, The Human Capital Group van Deloitte & Touch en Character Concern.  Ze leidde zeer veel loopbaanprofessionals, outplacementadviseurs, re-integratieadviseurs en HR-D professionals op o.a. van Randstad, KPN, CWI, UWV, Bouwfonds, loopbaanadviseurs van diverse Gemeenten, PAC, Ideeënrijk, Transferpunt Zorg, REAX, enz.

Annita is voorzitter van de Vereniging voor Erkende Stresscoaches en Burn-out coaches (VESB).

Meer informatie over Annita vind je op www.annitarogier.com

Prijs

€ 730, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.


 

KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Geest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

 

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Hotel Abbey

Kerkeblokstraat 5

1850 Grimbergen

Bekijk een plannetje
29 mei 2018 van 9u tot 17u» Inschrijven

Domein Martinus
Sniederspad 133
2980 Halle-Zoersel

Bekijk een plannetje
22 januari 2019 (!) van 9u tot 17u» Inschrijven

Huis Vanstraelen

Koningin Astridlaan 35

3500 Hasselt

Bekijk een plannetje
7 mei 2019 (!) van 9u tot 17u» Inschrijven
Contactgegevens

Hotel Abbey

Kerkeblokstraat 5

1850 Grimbergen

Contactgegevens

Domein Martinus
Sniederspad 133
2980 Halle-Zoersel

Contactgegevens

Huis Vanstraelen

Koningin Astridlaan 35

3500 Hasselt

Schrijf je in op de nieuwsbrief