i.s.m.Partner logo 1

Proeverij en geleide wandeling: Apollo's Quest, the essence of leadership

Een geleide wandeling én kennismaking met het leiderschapstraject naar Griekenland (31/5 tem 6/6)

Sofie en Anniek, begeleiders van het 6daags leiderschapstraject op het Griekse Eiland Lefkada, nemen je mee naar een bronplek in Limburg waar het mijnverleden voelbaar is. Een tocht naar de roots van de provincie Limburg. Langs bergen en meren maken we een begeleide wandeling van 3,6km. In deze unieke setting houden we een 'Proeverij' en kan je komen kennismaken met het programma en enkele methodieken uit de leiderschapsreis naar Griekenland: Apollo's Quest.

Situering

Met deze activiteit sla je verschillende vliegen in 1 slag: je geniet van een geleide wandeling in het Nationaal park in Maasmechelen, ondertussen maak je kennis met het programma en de begeleiders van het unieke leiderschapstraject Apollo's Quest, the essence of leadership en daarbovenop kan je al even proeven van een stukje inhoud en methodiek uit deze leiderschapsreis naar Griekenland.  

Doelgroep

Voor alle leidinggevenden die zichzelf niet te serieus nemen, die niet bang zijn voor het donker (in zichzelf), die voelen dat er een diepere laag van kennen is en er nog niet bij kunnen en die eigenaarschap willen nemen over hun leven (als leider).  Voor iedereen die interesse heeft in het leiderschapstraject in Griekenland: Apollo's Quest, the essence of leadership

Programma van deze geleide wandeling

Tijdens de geleide wandeling komen volgende zaken aan bod:

  • het programma en de aanpak van het leiderschapstraject: Apollo's Quest, the essence of leadership
  • de visie van de begeleiders Anniek en Sofie op deze transformatiereis naar een Grieks eiland
  • een stukje methodiek en inhoud uit het leiderschapstraject
  • daarnaast kan je al jouw vragen stellen over dit transformatietraject.

Over het Nationaal Park Hoge Kempen, het mooiste panorama van Vlaanderen

De geleide wandeling en de proeverij vindt plaats in het Nationaal Park Hoge Kempen, waar meer dan een kwart eeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide.  Vandaag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je genieten van 'bergen en meren' met spectaculaire panorama's.  Qua opleidingsruimte kan je slechter treffen ;-).

Na het uitdoven van de mijnactiviteit, kreeg de natuur terug vrij spel.  Terhills heeft 4 terrils waarvan er 3 toegankelijk zijn.  Vanaf hun toppen heb je een onvergetelijk uitzicht op het omliggende landschap van de Maasvallei en het Nationaal Park.

Good to know

  • Elaïsa Wellness is om de hoek als je een avond verder wil ontspannen (ook heerlijk om te dineren).
  • In Eisden zijn er talrijke Griekse restaurants om in de sfeer te blijven.

Trainers

Sofie Hendrikx

Sofie Hendrikx

Sofie Hendrikx is partner bij Kessels & Smit, The Learning Company. Als executive coach en procesbegeleider ondersteunt ze individuen en teams naar een hoger niveau van bewust professioneel functioneren.

“Sofie is yin en yang, methodisch en spontaan, flexibel en standvastig. Als coach is ze de perfecte balans van kracht en zacht. Met natuurlijk enthousiasme zoekt ze professioneel en intuïtief naar de juiste benadering op maat van elke vraag, elke persoon, elk team. Sofie daagt uit en confronteert zoveel als ze expliciet waardeert en bekrachtigt. Met een duidelijk doel voor ogen helpt ze eenieder sprongen maken in hun ontwikkeling.”

Sofie werkte zelf jarenlang als leidinggevende in de communicatie- en cultuursector en heeft een grote affiniteit met de ondersteuningsvraagstukken die in deze contexten leven. Liefst gaat ze aan de slag met stevige vraagstukken rond bewustwording en zingeving. Wie ben ik als mens? Wat belemmert ons als team om ons volle potentieel te bereiken? Wat is mijn unieke kracht als professional en hoe kan ik hier steviger in staan? Ze ondersteunt executives om radicaal te kiezen voor authentiek leiderschap: “Clean up, grow up, show up.” Ze begeleidt mensen en teams op zo’n manier dat hun zelf-leiderschap of “agency” vergroot waardoor ze zelf het stuur van hun leven in handen nemen in plaats van geleefd te worden.

Sofie begeleidt ook met veel passie coaches in hun groeiproces. Zo ondersteunt ze de loopbaancoaches in het loopbaancentrum van Kessels&Smit en geeft ze al jarenlang de opleiding ‘Waarderend Coachen’ in tal van organisaties.

Naast het creëren van veilige plekken waar moedige en generatieve gesprekken kunnen plaatsvinden, gelooft Sofie dat er ook veel wijsheid te vinden is voorbij woorden. Ze integreert o.a. mindfulness, voice dialogue, embodied coaching, systemisch werken en elementen uit sjamanisme in haar aanpak. Ze ontwerpt en faciliteert tal van open aanbod trajecten rond (lichaams)bewustzijn zoals ‘The Body Talks’ en ‘Umami’ waar ze met haar speelse diepgang anderen begeleidt naar een authentieker en gezonder leven.

Anniek Gavriilakis

Anniek Gavriilakis

Haar studies rechten (KUL) voedde haar klare kijk op essentie en bijzaak, orde en volgorde. Haar aanvullende studie cultuurmanagement (ULB) verruimde haar blik naar de artistieke wereld en creatieve processen. Diverse opleidingen ‘persoonlijke ontwikkeling’ verruimden haar bewustzijn als mens.

Haar meest transformatieve werkervaring is het verbinden met mensen in zeer extreme levensomstandigheden. Vluchtelingen, gevangenen, daklozen, mensen aan de rand van de samenleving. Deze ervaringen als directeur van Bond zonder Naam waren een pittige training in persoonlijk leiderschap. En net daardoor kan Anniek er zijn voor jou bij hoogtepunten, maar ook bij stevige dieptepunten. Licht en duister. Alles is welkom. Zonder oordeel. Met humor op zijn tijd. Anniek houdt van lichtheid en diepte samen. 

Bij kunstenaar Koen Vanmechelen leerde ze als procesmanager systemisch kijken naar communities, buurten en ervaarde ze de impact van symbolen en beelden in changetrajecten.

Vandaag – in haar rol als ritueelontwerper -  is ze er graag voor jou en je bedrijf bij belangrijke transities. Ze helpt je door een poort. Om sneller af te ronden en te verwerken wat was, te vieren en waarderen wat is, sneller te kunnen schakelen naar wat zal zijn. Rituelen maken jouw onderneming menselijker en bewuster. En dit in balans met de te realiseren ambities en targets.

Het leven wil geleefd en gevoeld worden. Anniek helpt je bij dit gevoel komen en dit gevoel creatief uitdrukken in beelden, woorden en handelingen via rituelen. In de ervaring stappen met mensen is haar passie. ‘Samen doen’ haar manier van leren en impact creëren.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 31.03.202314:00 - 17:00

Locatie

Nationaal park Hoge Kempen
Terhills, Zetellaan 54

3630 Maasmechelen
België
Bekijk locatie

Trainers

  • Sofie HendrikxSofie Hendrikx
  • Anniek GavriilakisAnniek Gavriilakis

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Omgaan met stress

Omgaan met stress

Krijg individueel advies over hoe jij gezond ka...

Lees meer
Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 28/09/2023Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Stilte en leiderschap 1

Stilte en leiderschap 1

Leer stilte methodisch en begeleid gebruiken om...

Lees meer