i.s.m.Partner logo 1

Proeverij: Apollo's Quest, the essence of leadership

Een kennismaking met het leiderschapstraject naar Griekenland

Een online kennismaking met de begeleiders en het programma van 'Apollo's Quest, the essence of leadership'.

Doelgroep

Voor alle leidinggevenden die zichzelf niet te serieus nemen, die niet bang zijn voor het donker (in zichzelf), die voelen dat er een diepere laag van kennen is en er nog niet bij kunnen en die eigenaarschap willen nemen over hun leven (als leider).  Voor iedereen die interesse heeft in het leiderschapstraject in Griekenland: Apollo's Quest, the essence of leadership

Programma van de proeverij

  • het programma en de aanpak van het leiderschapstraject: Apollo's Quest, the essence of leadership
  • de visie van de begeleiders Anniek en Sofie op deze transformatiereis naar een Grieks eiland
  • een stukje methodiek en inhoud uit het leiderschapstraject
  • daarnaast kan je al jouw vragen stellen over dit transformatietraject.

Videogetuigenissen over dit leiderschapstraject

Een mooie getuigenis van Bart Stulens

Enkele sfeerbeelden

Interview met een deelnemer

We interviewden Greet Roosen over haar deelname aan dit uniek leiderschapstraject op het Grieks eiland Lefkada.  

Greet Roosen is PR-manager en was in 2023 één van de deelnemers van het leiderschapstraject Apollo’s Quest op het Griekse eiland Lefkada. Greet vertelt ons over de kracht van historische bronplekken en de connectie met de groep. De reis hielp Greet om concrete stappen te zetten in haar persoonlijk leiderschapsproces.

Lees hier het volledige interview met Greet.Trainers

Sofie Hendrikx

Sofie Hendrikx

Sofie Hendrikx is partner bij Kessels & Smit, The Learning Company. Als executive coach en procesbegeleider ondersteunt ze individuen en teams naar een hoger niveau van bewust professioneel functioneren.

“Sofie is yin en yang, methodisch en spontaan, flexibel en standvastig. Als coach is ze de perfecte balans van kracht en zacht. Met natuurlijk enthousiasme zoekt ze professioneel en intuïtief naar de juiste benadering op maat van elke vraag, elke persoon, elk team. Sofie daagt uit en confronteert zoveel als ze expliciet waardeert en bekrachtigt. Met een duidelijk doel voor ogen helpt ze eenieder sprongen maken in hun ontwikkeling.”

Sofie werkte zelf jarenlang als leidinggevende in de communicatie- en cultuursector en heeft een grote affiniteit met de ondersteuningsvraagstukken die in deze contexten leven. Liefst gaat ze aan de slag met stevige vraagstukken rond bewustwording en zingeving. Wie ben ik als mens? Wat belemmert ons als team om ons volle potentieel te bereiken? Wat is mijn unieke kracht als professional en hoe kan ik hier steviger in staan? Ze ondersteunt executives om radicaal te kiezen voor authentiek leiderschap: “Clean up, grow up, show up.” Ze begeleidt mensen en teams op zo’n manier dat hun zelf-leiderschap of “agency” vergroot waardoor ze zelf het stuur van hun leven in handen nemen in plaats van geleefd te worden.

Sofie begeleidt ook met veel passie coaches in hun groeiproces. Zo ondersteunt ze de loopbaancoaches in het loopbaancentrum van Kessels&Smit en geeft ze al jarenlang de opleiding ‘Waarderend Coachen’ in tal van organisaties.

Naast het creëren van veilige plekken waar moedige en generatieve gesprekken kunnen plaatsvinden, gelooft Sofie dat er ook veel wijsheid te vinden is voorbij woorden. Ze integreert o.a. mindfulness, voice dialogue, embodied coaching, systemisch werken en elementen uit sjamanisme in haar aanpak. Ze ontwerpt en faciliteert tal van open aanbod trajecten rond (lichaams)bewustzijn zoals ‘The Body Talks’ en ‘Umami’ waar ze met haar speelse diepgang anderen begeleidt naar een authentieker en gezonder leven.

Anniek Gavriilakis

Anniek Gavriilakis

Haar studies rechten (KUL) voedde haar klare kijk op essentie en bijzaak, orde en volgorde. Haar aanvullende studie cultuurmanagement (ULB) verruimde haar blik naar de artistieke wereld en creatieve processen. Diverse opleidingen ‘persoonlijke ontwikkeling’ verruimden haar bewustzijn als mens.

Haar meest transformatieve werkervaring is het verbinden met mensen in zeer extreme levensomstandigheden. Vluchtelingen, gevangenen, daklozen, mensen aan de rand van de samenleving. Deze ervaringen als directeur van Bond zonder Naam waren een pittige training in persoonlijk leiderschap. En net daardoor kan Anniek er zijn voor jou bij hoogtepunten, maar ook bij stevige dieptepunten. Licht en duister. Alles is welkom. Zonder oordeel. Met humor op zijn tijd. Anniek houdt van lichtheid en diepte samen. 

Bij kunstenaar Koen Vanmechelen leerde ze als procesmanager systemisch kijken naar communities, buurten en ervaarde ze de impact van symbolen en beelden in changetrajecten.

Vandaag – in haar rol als ritueelontwerper -  is ze er graag voor jou en je bedrijf bij belangrijke transities. Ze helpt je door een poort. Om sneller af te ronden en te verwerken wat was, te vieren en waarderen wat is, sneller te kunnen schakelen naar wat zal zijn. Rituelen maken jouw onderneming menselijker en bewuster. En dit in balans met de te realiseren ambities en targets.

Het leven wil geleefd en gevoeld worden. Anniek helpt je bij dit gevoel komen en dit gevoel creatief uitdrukken in beelden, woorden en handelingen via rituelen. In de ervaring stappen met mensen is haar passie. ‘Samen doen’ haar manier van leren en impact creëren.

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Opleiding Persoonlijk Leiderschap
Startdatum 03/10/2024Duur: 58.5 uur

Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Een goede zelfsturing is de basis van alles

Lees meer
Breng balans in je leiderschap door meer body awareness
Startdatum 14/11/2024Duur: 19.5 uur

Breng balans in je leiderschap door meer body awareness

Leidinggeven begint en eindigt met je eigen lic...

Lees meer
Leidinggeven, coachen of trainen met de kracht van emoties
Startdatum 01/10/2024Duur: 36 uur

Leidinggeven, coachen of trainen met de kracht van emoties

Krijg grip op je emoties en haal het beste uit ...

Lees meer
Authentiek begeleiden van effectieve verandering
Startdatum 07/05/2025Duur: 141.5 uur

Authentiek begeleiden van effectieve verandering

Jouw eigenheid als kracht bij het begeleiden va...

Lees meer