i.s.m.Partner logo 1

Apollo's Quest

The essence of leadership, een leiderschapstraject op het Griekse eiland Lefkada

Ga mee op reis naar de wortels van onze westerse beschaving: Lefkada (Griekenland) voor een uniek leiderschapstraject, begeleid door Sofie Hendrikx en Anniek Gavriilakis. Bereid je voor op een levensveranderende tocht naar het dodenorakel, de Ionische zee, de vuurtoren, de tempel van Apollo, de watervallen van Nydri en de witte rotsen van het Griekse eiland. Op zoek naar de essentie van jouw (zelf)leiderschap, voorbij schaamte, maskers, ratio en de grenzen van je comfortzone!

Situering

"Echte transformatie kan pas ontstaan als je naar de essentie van iets gaat. En dus naar de wortels.” (Peter Brinkman)

Anniek en Sofie nemen je mee op een reis naar hun roots. Een reis naar de wortels van onze beschaving. Lefkada. Een bronplek. Een plek waar een diepe ziel leeft. Een Grieks eiland waar een oerverbinding met de aarde voelbaar is. Met de essentie van het leven. Een plek kan zo ondersteunend zijn om bij onze eigen essentie te komen. Alsof er een andere ingang opengaat, naar een ander soort kennis, naar een dieper weten dat ons uitnodigt om te groeien.

Vanuit onze kern. Terug naar onze kern.

De Ionische zee, de vuurtoren, het dodenorakel, de tempel van Apollo, de watervallen van Nydri en de witte rotsen waar de wereldberoemde dichteres Sapho het onbekende in sprong ... alles nodigt uit om verder te gaan. Verder dan we tot hier toe gingen. Voorbij schaamte, maskers, lagen van ratio en de grenzen van onze comfortzone.  Een echt transformatietraject.

Doelgroep

Bewuste leiders. 

Die eigenaarschap nemen over hun leven.

Eerlijke leiders.

Die leven vanuit hun eigen waarheid, hun innerlijke autoriteit.

Hongerige leiders.

Die voelen dat er een diepere laag van kennen is en er nog niet bij kunnen.

Kwetsbare leiders.

Die bereid zijn om zich over te geven aan het niet-weten omdat ze weten dat daar het échte leven zit.

Moedige leiders.

Die niet bang zijn voor het donker.

Leiders met humor.

Die zichzelf niet te serieus nemen.

Liefdevolle leiders.

Die beseffen dat hun groei ten dienste staat van de groei van anderen.

Zinnelijke leiders

Die een ‘full body yes’ voelen bij deze uitnodiging.

We gaan met een beperkte groep van 10 om de intimiteit te waarborgen.  We streven daarbij ook naar een evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke leiders.

Leerprincipes en -context

Wij geloven dat mensen leren en ontwikkelen door:

 • te vertragen, te voelen en te ervaren.
 • diep in verbinding te gaan met zichzelf en elkaar.
 • te luisteren naar de wijsheid van het lichaam (somatische benadering).
 • overgave aan de stilte, de natuurelementen en historische krachtplekken.
 • de kracht van rituelen.
 • artistieke expressie, dans en beweging die het intuïtieve weten wakker maken.
 • in te gaan op een uitnodiging naar het onbekende (ook in zichzelf).
 • aandacht te hebben voor de mentale, relationele, fysieke en spirituele dimensies van leren en ontwikkelen (holistsich perspectief).
 • te onderzoeken hoe het geleerde geïntegreerd kan/zal worden in het dagdagelijkse leven.

Programma

Het individueel en groepsproces begint al voor de vlucht vertrekt en loopt na de reis door in een integratieperiode. We voorzien een voortraject en een 7-daagse reis (waarvan een 5 daagse begeleide journey) en nazorg.


VOORTRAJECT

 • Intake formulier en online kennismaking met Sofie en Anniek om zicht te krijgen op je leervraag en ervaring op het vlak van zelfontplooiing. Bij een wederzijdse ja start de samenwerking.
 • Peer learning: een blind date met 1 van de andere reizigers, je wordt gematcht met iemand die je nog niet kent.


TIJDENS DE REIS

We maken een 7-daagse reis waarvan 5 dagen een begeleide journey is met programma, bestaande uit:

 • De collectieve groepssessies naar verschillende bronplekken vormen de kern van het programma omdat we geloven in de kracht van een groep als leerplek. Je zal uitgedaagd worden om in het collectief jouw eigen behoeften te blijven onderzoeken én in te brengen.
 • Individuele sessies: coaching, privé ritueel, bodywork.
 • Solo tijd voor persoonlijke reflectie en integratie.
 • Ontmoetingen met bijzondere personen en krachtplekken, vb de ‘elder’ Peter Brinkman die al 20 jaar op Lefkada woont, een bezoek aan zijn olijfboomgaard waar hij mensen ontvangt.
 • Voor Grieken behoort tafelen tot de essentie van het leven. De beste gesprekken, mooiste ontmoetingen gebeuren bij het delen van een maaltijd. Deze informele groepsmomenten maken een wezenlijk onderdeel uit van jouw reis.  

 

DAG 0

Vertrek naar Lefkada: Vlucht Düsseldorf – Preveza (vlucht zelf te boeken door deelnemers).  Aankomst en installatie op jullie verblijfplek op het eiland met een eerste solo opdracht.


DAG 1

De tocht naar binnen ‘into the unknown’. We laten het oude bekende achter en gaan via de weg van de levende stilte onderzoeken welke ontwikkelingsvraag zich aandient. Een vision quest in de bergen ondersteunt dit onderzoek.

 

DAG 2

De tocht naar binnen ‘into the darkness’. Wat belemmert je om een doorbraak in je ontwikkeling te realiseren? Wat houdt groei en bloei tegen? Wat ben je bereid los te laten? Wat mag er sterven in jou? Deze tocht wordt gefaciliteerd door een afdaling in het dodenorakel.

 

DAG 3

De poortdag. In de tempel van Apollo op de rots waar twee zeeën samenkomen ga je de drempel over van het verleden naar de toekomst. Ben je bereid de drempel over te gaan?

 

DAG 4

Het inzetten van de beweging naar buiten toe. What is it, that wants to move in you? Welk verhaal wil je beleven? Wat wil er geleefd worden in jou? Welke kanten van jezelf willen gezien en ontwikkeld worden? Met de hulp van de watervallen ontdekken we wat er door ons wil stromen. Welke droom wil er geboren worden?

 

DAG 5

Showing up. Coming out. Onder de volle maan in de olijfboomgaard drukken we uit hoe onze transformatie eruit zal zien en wat hiervoor nodig is. Welke hulpbronnen in mij en in mijn thuisomgeving zijn nodig om deze verandering te ondersteunen? We geven taal aan jouw toekomst en designen de stappen van jouw voorwaartse beweging. What is your next bold move? Wat is de titel van je volgende hoofdstuk?


DAG 6

Een dag van integratie voor de terugkeer naar huis.  Je verankert het geleerde en de inzichten.  Hoe kunnen we, eens terug thuis, steeds weer contact maken met de krachtige bronplek in onszelf?


DAG 7

Vertrek naar België: Vlucht Preveza - Düsseldorf (vlucht zelf te boeken door deelnemers)

NATRAJECT

 • Online individuele duocoaching door Sofie en Anniek: afrondingsgesprek: na de integratie thuis, het proces 
 • Mogelijkheid tot verdere 1 op 1 coaching of ritueel op maat om te transformatie te bezegelen of verder doorbraken mogelijk te maken (niet inbegrepen)

Sfeerbeelden

.

Opgelet, niet inbegrepen in de prijs

Opgelet, de vliegtuigtickets zijn niet inbegrepen in de prijs.  Als deelnemer boek je zelf je vlucht heen en terug naar het Griekse eiland Lefkada.

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (3)

Sofie verstaat de kunst om ons dingen te laten doen die we zonder begeleiding als groep nooit zouden klaarkrijgen. Ze laat ons open spreken over diepe behoeftes, ze laat ons heldere doelstellingen formuleren, ze reikt hulpmiddelen en denkkaders aan. Ze geeft een duwtje waar het moet en geeft de vrijheid waar het kan. Op het einde van de dagen was de transformatie van een groep managers naar een management team een feit. De begeleiding van Sofie is het beste wat ons team de laatste jaren is overkomen.

- Wim

Ja zeggen tegen Apollo’s Quest is ja zeggen tegen het leven. Is ja zeggen tegen Alles. Een streling voor oog en ziel. Een sensuele dans waar je geblinddoekt leert zien waar het in je leven echt om draait.

- Iris

Anniek slaagt erin om met rituelen een veilig en tegelijk uitnodigend veld te creëren waar dat wat dient te gebeuren ook echt gebeurt. Het is verwonderlijk hoe snel ze een groep leiders naar de essentie krijgt en ze zich kwetsbaar kan laten opstellen. De ware magie is dat er uitgesproken wordt wat nodig is zodat er zowel een individuele als groepstransformatie kan plaatsvinden. Wat het helemaal afmaakt is dat ondanks de spannende momenten het ook gewoon superleuk is om te doen. Inspirerend, speels en to the point.

- Ben

Trainers

Sofie Hendrikx

Sofie Hendrikx

Sofie Hendrikx is partner bij Kessels & Smit, The Learning Company. Als executive coach en procesbegeleider ondersteunt ze individuen en teams naar een hoger niveau van bewust professioneel functioneren.

“Sofie is yin en yang, methodisch en spontaan, flexibel en standvastig. Als coach is ze de perfecte balans van kracht en zacht. Met natuurlijk enthousiasme zoekt ze professioneel en intuïtief naar de juiste benadering op maat van elke vraag, elke persoon, elk team. Sofie daagt uit en confronteert zoveel als ze expliciet waardeert en bekrachtigt. Met een duidelijk doel voor ogen helpt ze eenieder sprongen maken in hun ontwikkeling.”

Sofie werkte zelf jarenlang als leidinggevende in de communicatie- en cultuursector en heeft een grote affiniteit met de ondersteuningsvraagstukken die in deze contexten leven. Liefst gaat ze aan de slag met stevige vraagstukken rond bewustwording en zingeving. Wie ben ik als mens? Wat belemmert ons als team om ons volle potentieel te bereiken? Wat is mijn unieke kracht als professional en hoe kan ik hier steviger in staan? Ze ondersteunt executives om radicaal te kiezen voor authentiek leiderschap: “Clean up, grow up, show up.” Ze begeleidt mensen en teams op zo’n manier dat hun zelf-leiderschap of “agency” vergroot waardoor ze zelf het stuur van hun leven in handen nemen in plaats van geleefd te worden.

Sofie begeleidt ook met veel passie coaches in hun groeiproces. Zo ondersteunt ze de loopbaancoaches in het loopbaancentrum van Kessels&Smit en geeft ze al jarenlang de opleiding ‘Waarderend Coachen’ in tal van organisaties.

Naast het creëren van veilige plekken waar moedige en generatieve gesprekken kunnen plaatsvinden, gelooft Sofie dat er ook veel wijsheid te vinden is voorbij woorden. Ze integreert o.a. mindfulness, voice dialogue, embodied coaching, systemisch werken en elementen uit sjamanisme in haar aanpak. Ze ontwerpt en faciliteert tal van open aanbod trajecten rond (lichaams)bewustzijn zoals ‘The Body Talks’ en ‘Umami’ waar ze met haar speelse diepgang anderen begeleidt naar een authentieker en gezonder leven.

Anniek Gavriilakis

Anniek Gavriilakis

Haar studies rechten (KUL) voedde haar klare kijk op essentie en bijzaak, orde en volgorde. Haar aanvullende studie cultuurmanagement (ULB) verruimde haar blik naar de artistieke wereld en creatieve processen. Diverse opleidingen ‘persoonlijke ontwikkeling’ verruimden haar bewustzijn als mens.

Haar meest transformatieve werkervaring is het verbinden met mensen in zeer extreme levensomstandigheden. Vluchtelingen, gevangenen, daklozen, mensen aan de rand van de samenleving. Deze ervaringen als directeur van Bond zonder Naam waren een pittige training in persoonlijk leiderschap. En net daardoor kan Anniek er zijn voor jou bij hoogtepunten, maar ook bij stevige dieptepunten. Licht en duister. Alles is welkom. Zonder oordeel. Met humor op zijn tijd. Anniek houdt van lichtheid en diepte samen. 

Bij kunstenaar Koen Vanmechelen leerde ze als procesmanager systemisch kijken naar communities, buurten en ervaarde ze de impact van symbolen en beelden in changetrajecten.

Vandaag – in haar rol als ritueelontwerper -  is ze er graag voor jou en je bedrijf bij belangrijke transities. Ze helpt je door een poort. Om sneller af te ronden en te verwerken wat was, te vieren en waarderen wat is, sneller te kunnen schakelen naar wat zal zijn. Rituelen maken jouw onderneming menselijker en bewuster. En dit in balans met de te realiseren ambities en targets.

Het leven wil geleefd en gevoeld worden. Anniek helpt je bij dit gevoel komen en dit gevoel creatief uitdrukken in beelden, woorden en handelingen via rituelen. In de ervaring stappen met mensen is haar passie. ‘Samen doen’ haar manier van leren en impact creëren.

Prijs

€ 4 850,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 21.05.202409:00 - 19:00
 • 22.05.202409:00 - 19:00
 • 23.05.202409:00 - 19:00
 • 24.05.202409:00 - 19:00
 • 25.05.202409:00 - 19:00
 • 26.05.202409:00 - 19:00
 • 27.05.202409:00 - 19:00
 • 28.05.202409:00 - 19:00

Locatie

Katerina's Village
Aigos Kikitas, PO, 31080 Lefkada isl, Hellas, Griekenland

Trainers

 • Sofie HendrikxSofie Hendrikx
 • Anniek GavriilakisAnniek Gavriilakis

Prijs

€ 4 850,00 excl. BTW

- € 250Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Omgaan met stress

Omgaan met stress

Krijg individueel advies over hoe jij gezond ka...

Lees meer
Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 28/09/2023Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Opleiding Systemisch Leiderschap

Opleiding Systemisch Leiderschap

10-daagse systemische training voor leidinggeve...

Lees meer
Vrouw en impact
Startdatum 07/12/2023Duur: 18.5 uur

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en leiderschap ...

Lees meer