Subsidies en erkenningen

Subsidiemogelijkheden


Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies?

Onze opleidingen zijn immers erkend door de Vlaamse Overheid, de Waalse overheid, het Brussels gewest én door verschillende beroepsfederaties. Hierdoor kan je gebruik maken van een aantal maatregelen om jouw opleiding te financieren en/of verlof op te nemen om een training te volgen.

Op deze pagina vind je alvast een overzicht van alle subsidiemogelijkheden. voor welke subsidies jouw specifieke opleiding in aanmerking komt, kan je steeds terugvinden op de webfiche van deze opleiding. 

KMO-portefeuille.jpg

KMO-portefeuille

Subsidie voor Vlaamse kmo's en vrije beroepen 

 

HRD Academy is erkend als aanbieder van opleidingen binnen de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan bepaalde voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training. Het BTW bedrag komt hiervoor niet in aanmerking, dat moet uw organisatie rechtstreeks aan HRD Academy betalen. 

Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

Op de individuele webfiche van de opleiding staat steeds vermeld of de desbetreffende training in aanmerking komt voor subsidie. De wetgeving en bijgevolg ook erkenningen per opleiding zijn onderhevig aan wijzigingen, waardoor wij als opleidingsaanbieder steeds genoodzaakt zijn de actueel geldende voorwaarden toe te passen.  

Lees hier meer over de kmo-portefeuille en bespaar 20 tot 30% op uw opleidingsbudget.

 

Download hier een beknopt stappenplan

Opleidingscheques_Nieuw.jpg

Opleidingscheques

Subsidie voor werknemers in de privésector 

 

Wilt u een opleiding volgen om uw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.

Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt hiervoor in aanmerking, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is.  De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...

Lees hier meer over de aanvraag van opleidingscheques.

 

 

Download hier een beknopt stappenplan

Werkbaarheidscheques_Nieuw.jpg

Werkbaarheidscheques

Subsidie voor Vlaamse ondernemingen 

 

Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren. Door de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.

Lees hier meer over het gebruik van werkbaarheidscheques binnen jouw project.

 

Download hier een beknopt stappenplan

OpleidingspremieBrussel_Nieuw.jpg

Opleidingspremie B.H.V

Subsidie voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 

 

Ben je zelfstandig, of werk je voor een KMO in Brussel? Dan maak je onder bepaalde voorwaarden aanspraak op de Opleidingspremie. Deze steun kan oplopen tot 40 à 70% van de prijs van de opleiding. 

 

 

Lees hier meer over steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor jouw opleiding.

 

 

Download hier een beknopt stappenplan

VlaamsOpleidingsverlof_Nieuw.jpg

Vlaams Opleidingsverlof

Maatregel voor werknemers in de privésector 

 

In tegenstelling tot de kmo-portefeuille die tussenkomt in de opleidingskost, vormen het Vlaams Opleidingsverlof een tussenkomst in de loonkost van de werknemers die een erkende opleiding volgen. HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie. Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).

Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt in aanmerking voor het VOV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor VOV. De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met ODB-...

Ontdek hier de voorwaarden en neem een kijkje op de opleidingsdatabank met erkende opleidingen.

 

Download hier een beknopt stappenplan

BEV_Nieuw2.jpg

Brussels Educatief Verlof

Maatregel voor werknemers in de privésector 

 

HRDA heeft ook een kwaliteitsregistratie behaald bij Brussel Economie en Werkgelegenheid. Werknemers uit de privésector met hoofdkantoor in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben onder bepaalde voorwaarden recht op educatief verlof.

Opgelet, niet elke HRDA opleiding komt in aanmerking voor het BEV, kijk op de individuele opleidingsfiches op de website of de betrokken opleiding erkend is voor BEV. De opleidingen die erkend zijn, hebben een eigen erkenningsnummer dat start met BR-...

Lees hier meer over de voorwaarden en erkende opleidingen.

 

 

 

 

Download hier een beknopt stappenplan

Erkend opleidingsinstituut

HRD Academy wil de referentie zijn in België en Nederland op het gebied van opleidingen voor trainers, coaches, HR professionals en leidinggevenden. Als opleidingsinstituut hebben we dan ook de nodige kwaliteitslabels en erkenningen op zak: