Kennismakingsworkshop: Greening yourself, Greening the workplace

Maak kennis en krijg voeling met de visie, het programma en de aanpak van deze 'vergroenende' opleiding

In deze online workshop maak je kennis met de 4-daagse opleiding: Greening yourself, Greening the workplace. Meer natuur in je leven en werk betrekken zorgt voor stressreductie, een betere concentratie en een betere (mentale) gezondheid.

Situering

Meer natuur in leven en werk is iets waar velen meer en meer naar verlangen. Ook organisaties beginnen stilaan tot het besef te komen dat het inzetten van natuur op de werkvloer bijdraagt tot een beter welzijn van de medewerkers. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de natuur in al haar vormen bijdraagt tot stressreductie en een betere concentratie. Bovendien toont onderzoek ook aan dat het verdiepen van de natuurbeleving centraal staat om een verhoogd gevoel van welzijn op te bouwen en het bewijstzijn aanwakkert om beter zorg te dragen voor de natuurlijke leefomgeving. Er is namelijk een onlosmakelijk verband tussen zelfzorg, zorg voor de natuur en hoe we in leven en werk bezig zijn. Onze (mentale) gezondheid is immers afhankelijk van de gezondheid van de natuur. Deze link vinden we ook reeds terug in academische benaderingen zoals One Health, Planetary Health, One Welfare en Positieve gezondheid. Door deze link in de praktijk te brengen doe je, samen met de bredere aandacht voor ecologische bedrijfsvoering, meteen een belangrijke bijdrage aan de 'Sustainable Development Goals'. En het leidt op de koop toe tot een zinvol, gelukkig en gezond leven.

Doelgroep

Leidinggevenden, HR professionals, zorgprofessionals, preventieadviseurs, begeleidingsdeskundigen, consultants, (organisatie)coaches, alle professionals die willen bijdragen aan duurzaam werken en ondernemen en CEO’s en bestuurders die hun organisatie willen ‘vergroenen'.

Programma

  • Je maakt kennis en krijgt voeling met het volledige programma en de ‘blended learning aanpak’ van de opleiding: Greening yourself, Greening the workplace.
  • Je maakt op een aangename manier kennis met de bezielster en trainster Ann Sterckx en haar ecopsychologische visie op het belang van het binnenbrengen van natuur in leven, werk en organisaties.
  • Je wordt reeds als voorproefje geprikkeld in hoe natuur in leven en werk belangrijk kan zijn voor welzijn, zelfzorg en collectieve (zelf)zorg binnen de organisatie.
  • Je krijgt een idee wat deze opleiding jou en je organisatie kan brengen en welke projecten op individueel en organisatieniveau hieruit kunnen volgen.
  • Je krijgt de ruimte om vragen te stellen en anderen te leren kennen die ook nieuwsgierig zijn naar hoe je meer natuur in leven, werk en organisatie binnenbrengt.

Didactische aanpak

Deze infosessie is uitnodigend, prikkelend en interactief. Hoewel deze sessie online is, zal de natuur er ook bij zijn. Zo kun je meteen voelen wat de meerwaarde kan zijn om natuur een plek te geven in leven en werk. 

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 03/10/2024Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Vrouw en impact
Startdatum 28/11/2024Duur: 18.5 uur

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en leiderschap ...

Lees meer
Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance
Startdatum 13/09/2024Duur: 32 uur

Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance

Als leidinggevende coachtechnieken inzetten zod...

Lees meer
Large Scale Interventions
Startdatum 19/03/2025Duur: 8 uur

Large Scale Interventions

Boost grootschalige bijeenkomsten met participa...

Lees meer