Kennismakingsworkshop: Greening yourself, Greening the workplace

Maak kennis en krijg voeling met de visie, het programma en de aanpak van deze 'vergroenende' opleiding

In deze online workshop maak je kennis met de 4-daagse opleiding: Greening yourself, Greening the workplace. Meer natuur in je leven en werk betrekken zorgt voor stressreductie, een betere concentratie en een betere (mentale) gezondheid.

Situering

Meer natuur in leven en werk is iets waar velen meer en meer naar verlangen. Ook organisaties beginnen stilaan tot het besef te komen dat het inzetten van natuur op de werkvloer bijdraagt tot een beter welzijn van de medewerkers. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de natuur in al haar vormen bijdraagt tot stressreductie en een betere concentratie. Bovendien toont onderzoek ook aan dat het verdiepen van de natuurbeleving centraal staat om een verhoogd gevoel van welzijn op te bouwen en het bewijstzijn aanwakkert om beter zorg te dragen voor de natuurlijke leefomgeving. Er is namelijk een onlosmakelijk verband tussen zelfzorg, zorg voor de natuur en hoe we in leven en werk bezig zijn. Onze (mentale) gezondheid is immers afhankelijk van de gezondheid van de natuur. Deze link vinden we ook reeds terug in academische benaderingen zoals One Health, Planetary Health, One Welfare en Positieve gezondheid. Door deze link in de praktijk te brengen doe je, samen met de bredere aandacht voor ecologische bedrijfsvoering, meteen een belangrijke bijdrage aan de 'Sustainable Development Goals'. En het leidt op de koop toe tot een zinvol, gelukkig en gezond leven.

Doelgroep

Leidinggevenden, HR professionals, zorgprofessionals, preventieadviseurs, begeleidingsdeskundigen, consultants, (organisatie)coaches, alle professionals die willen bijdragen aan duurzaam werken en ondernemen en CEO’s en bestuurders die hun organisatie willen ‘vergroenen'.

Programma

  • Je maakt kennis en krijgt voeling met het volledige programma en de ‘blended learning aanpak’ van de opleiding: Greening yourself, Greening the workplace.
  • Je maakt op een aangename manier kennis met de bezielster en trainster Ann Sterckx en haar ecopsychologische visie op het belang van het binnenbrengen van natuur in leven, werk en organisaties.
  • Je wordt reeds als voorproefje geprikkeld in hoe natuur in leven en werk belangrijk kan zijn voor welzijn, zelfzorg en collectieve (zelf)zorg binnen de organisatie.
  • Je krijgt een idee wat deze opleiding jou en je organisatie kan brengen en welke projecten op individueel en organisatieniveau hieruit kunnen volgen.
  • Je krijgt de ruimte om vragen te stellen en anderen te leren kennen die ook nieuwsgierig zijn naar hoe je meer natuur in leven, werk en organisatie binnenbrengt.

Didactische aanpak

Deze infosessie is uitnodigend, prikkelend en interactief. Hoewel deze sessie online is, zal de natuur er ook bij zijn. Zo kun je meteen voelen wat de meerwaarde kan zijn om natuur een plek te geven in leven en werk. 

Trainer

Ann Sterckx

Ann Sterckx

Ann Sterckx heeft 15 jaar ervaring als HR manager in verschillende bedrijven. Ze studeerde organisatiepsychologie, specialiseerde zich tot ontwikkelingsgerichte coach en is internationaal erkend NLP trainer. Sinds 2010 verdiept Ann zich in (toegepaste) ecopsychologie, met de opleiding EcoTuner als concretisering. Ze is nationaal vertegenwoordigster voor de International Ecopsychology Society (IES) en is eigenares van EarthWise Education, een erkende IES School. Momenteel doctoreert ze aan de Universiteit van Antwerpen over de relatie tussen de natuur, zelfzorg en professionele praktijken.  Ze is ook initiatiefneemster van Open Huis Natuurcoaching vzw.

Sinds de start van haar zelfstandige praktijk verzorgt ze coaching- en teamsessies, al dan niet in de natuur.  Ann bruist en straalt als ze over dit onderwerp praat. Ze deelt met alle plezier haar ecopsychologische kijk op actuele thema’s, haar pragmatische en ervaringsgerichte aanpak. Haar diepe, authentieke verbinding met de natuur en haar praktische toepassing in organisaties werken inspirerend en geven je zin om er zelf mee aan de slag te gaan. 

Prijs