Kennismakingsworkshop: Opleiding Systemisch Leiderschap

Maak kennis met de 10-daagse opleiding ‘Systemisch Leiderschap’ begeleid door Philippe Bailleur en Leanne Steeghs.

Tijdens deze gratis workshop maak je kennis met de inhoud, de aanpak en de begeleiders van de opleiding Systemisch Leiderschap. De meerwaarde voor leiders, hun teams of hun organisatie wordt daardoor zichtbaar. Je krijgt uitleg over het programma en de onderwerpen die aan bod komen in de 10-daagse opleiding. Daarnaast maak je via een aantal systemische werkvormen kennis met de unieke, ervaringsgerichte aanpak, die kenmerkend is voor de hele opleiding.

Doelgroep

Je bent een ervaren leidinggevende of manager.  Je werk- of denkvermogen is op bachelor- of masterniveau en je bent bereid om je leiderschap te verdiepen en te versterken. Hiervoor is het noodzakelijk dat je ook de bereidheid hebt om je eigen patronen als leider ‘onder de loep’ te nemen en hierop te reflecteren.

Programma

  • Wat is onderscheidend aan Systemisch Leiderschap? Een korte inleiding in systemisch kijken naar teams en organisaties.
  • Interactieve uitwisseling over één van de oerkrachten (systemische principes) die de onderstroom van alle sociale systemen reguleren: ordening, erbij horen en balans in geven en nemen.
  • Toelichting bij het programma van de Opleiding Systemisch Leiderschap.

Didactische aanpak

Naast korte theoretische kaders werken we met gerichte oefeningen en gerichte vragen om jouw eigen systemische wijsheid aan te wakkeren en je kennis van levende systemen al wat te verrijken. We vragen je om een nieuwsgierige, onderzoekende houding aan te nemen. Op deze wijze ervaar je direct of deze manier van werken bij jou past.

Trainers

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs is gediplomeerd systemisch trainer, teamcoach, opleider en familie- en organisatie-opsteller.  Eind 2015 verscheen haar boek ‘Systemisch wijzer - kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken’. Leanne is opleider bij School voor Coaching en de School voor Transitie in Nederland. Haar specialisaties zijn leiderschap, persoonlijke groei en teamontwikkeling. Zij werkt graag met mensen op het snijvlak van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Haar werkwijze kenmerkt zich door de combinatie van (daad)kracht en kwetsbaarheid, humor en diepgang. Haar doel: mensen, teams en organisaties prikkelen om hun volle potentieel te ontsluiten en in de wereld te zetten. Meer info op www.leannesteeghs.com

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur verdiept zich ondertussen al meer dan 20 jaar in organisatieontwikkeling en organisatievernieuwing zowel als onderzoeker maar vooral als begeleider on-the-field en dit zowel in kleine als grote, profit en non-profit organisaties. Hij leidt organisatiecoaches op o.a. via de Vakopleiding tot organisatiecoach en wordt vaak gevraagd als spreker o.a. rond de thematiek van deze opleiding.  Philippe publiceerde reeds tal van artikels, blogt regelmatig (www.philippebailleur.be) en is auteur van verschillende boeken waarvan de voornaamste: 'Architect van je Organisatie' en ‘Stuck: Trauma in Organisatie’. Hij is sinds enige tijd MCC-gecertificeerd via de International Coaching Federation, Certified Lean Black Belt en volgde tal van andere opleidingen waardoor hij bijzonder eclectisch werkt: Generative Coaching, Appreciative Inquiry, NLP, Systemisch Werk (o.a. met Familie en Organisatieopstellingen), Solution Focused Coaching, Ericksoniaanse Hypnose, Voice Dialogue, Sjamanisme, Somatic Coaching & Trauma Therapy, Clean Space & Clean Coaching, ...

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 05.09.202219:00 - 20:30

Locatie

Online

Trainer

  • Philippe BailleurPhilippe Bailleur

Prijs

Gratis

Inschrijven