Kennismakingsworkshop: Opleiding Systemisch Leiderschap

Maak kennis met de 10-daagse opleiding ‘Systemisch Leiderschap’ begeleid door Philippe Bailleur en Leanne Steeghs.

Tijdens deze gratis workshop maak je kennis met de inhoud, de aanpak en de begeleiders van de opleiding Systemisch Leiderschap. De meerwaarde voor leiders, hun teams of hun organisatie wordt daardoor zichtbaar. Je krijgt uitleg over het programma en de onderwerpen die aan bod komen in de 10-daagse opleiding. Daarnaast maak je via een aantal systemische werkvormen kennis met de unieke, ervaringsgerichte aanpak, die kenmerkend is voor de hele opleiding.

Doelgroep

Je bent een ervaren leidinggevende of manager.  Je werk- of denkvermogen is op bachelor- of masterniveau en je bent bereid om je leiderschap te verdiepen en te versterken. Hiervoor is het noodzakelijk dat je ook de bereidheid hebt om je eigen patronen als leider ‘onder de loep’ te nemen en hierop te reflecteren.

Programma

  • Wat is onderscheidend aan Systemisch Leiderschap? Een korte inleiding in systemisch kijken naar teams en organisaties.
  • Interactieve uitwisseling over één van de oerkrachten (systemische principes) die de onderstroom van alle sociale systemen reguleren: ordening, erbij horen en balans in geven en nemen.
  • Toelichting bij het programma van de Opleiding Systemisch Leiderschap.

Didactische aanpak

Naast korte theoretische kaders werken we met gerichte oefeningen en gerichte vragen om jouw eigen systemische wijsheid aan te wakkeren en je kennis van levende systemen al wat te verrijken. We vragen je om een nieuwsgierige, onderzoekende houding aan te nemen. Op deze wijze ervaar je direct of deze manier van werken bij jou past.

Trainers

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

 

Leanne Steeghs is systemisch trainer, organisatieopsteller, teamcoach en co-auteur van het boek ‘Systemisch wijzer’. Ze ontwikkelde samen met Philippe Bailleur de 'Opleiding Systemisch Leiderschap' en de ‘Opleiding tot Organisatieopsteller’, die beiden onder de vlag van HRD Academy in België worden aangeboden en is als freelance opleider verbonden aan School voor Coaching in Nederland.

Leanne werkt met leiders en (directie)teams op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Haar kracht is het aanwakkeren van systemische wijsheid, zodat informatie uit de onderstroom expliciet wordt en benut kan worden om organisatiedoelen te realiseren. Het handelsmerk van Leanne is dat ze ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier kan overbrengen, onder andere door vraagstukken/casuïstiek zichtbaar en voelbaar te maken (via demo’s en opstellingen) en daarbij te 'ondertitelen' met heldere taal. Op die manier ervaren deelnemers direct en aan den lijve waar een vraagstuk over gaat en wat de essentie is. Haar doel: mensen, teams en organisaties prikkelen om hun volle potentieel te ontsluiten en in de wereld te zetten. Meer info op www.leannesteeghs.com.

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School werkte Philippe een aantal jaren op de militaire luchtmachtbasis van Melsbroek. Net toen hij in 1996 aangesteld werd als personeelsverantwoordelijke, crashte één van de C-130 transportvliegtuigen van de Belgische luchtmacht in Eindhoven. Alle bemanningsleden (BE) en de meeste passagiers (NL) kwamen om het leven. 41 families werden rechtstreeks getroffen en nog veel meer vrienden en collega’s.

Deze ingrijpende gebeurtenis zorgde voor een kentering in zijn loopbaan: hij koos voluit voor het pad van organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Philippe combineert ondertussen al meer dan 20 jaar een aantal professionele rollen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn:

Hij werkt als organisatiecoach in de - soms taaie - praktijk van zowel kleine als grote organisaties. Waar hij tegenaan loopt in de praktijk, prikkelt hem steeds om op onderzoek te gaan. Dit via allerhande opleidingen, verdiepende vakliteratuur, uitwisseling met collega's en introspectie. Daaruit ontstaan vaak nieuwe concepten die hij als auteur graag vertaalt in blogs, artikels en boeken. Deze ervaringen geeft hij vervolgens als teacher, en met veel passie, door via tal van langlopende opleidingen.

De drijfveer achter dit vliegwiel is het ondersteunen van organisaties om Forces for Good te worden: goed voor de planeet, goed voor de maatschappij, goed voor de organisatie zelf én uiteraard de medewerkers.

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Omgaan met stress

Omgaan met stress

Krijg individueel advies over hoe jij gezond ka...

Lees meer
Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 28/09/2023Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Stilte en leiderschap 1

Stilte en leiderschap 1

Leer stilte methodisch en begeleid gebruiken om...

Lees meer