Kennismakingsworkshop: Opleiding tot organisatieopsteller

Maak kennis met de visie, het programma en de werkwijze van deze opleiding

In deze gratis workshop maak je kennis met de visie en werkwijze van de ‘Opleiding tot Organisatieopsteller’. Je krijgt uitleg over het programma en de onderwerpen die aan bod komen in deze 14-daagse leergang. Daarnaast maak je via een systemische oefening kennis met de praktische, ervaringsgerichte aanpak, die kenmerkend is voor deze opleiding.

Doelgroep

Je bent een ervaren trainer, coach, adviseur, HR-verantwoordelijke, manager of andere professional in een vergelijkbare rol. Je bent er klaar voor om de onderstroom in te duiken van teams en organisaties. Hiervoor is het noodzakelijk dat je ook de bereidheid hebt om je eigen patronen en jouw familiesysteem onder de loep te nemen en hierop te reflecteren.

Programma

  • Kennis maken met de opleiders: Leanne Steeghs en Philippe Bailleur.

  • Wat is onderscheidend aan de ‘Opleiding tot Organisatieopsteller’?
  • De opbouw van de opleiding, het programma en de onderwerpen per blok uitgelicht.
  • Ervaringsgerichte oefening om (je eigen) patronen te ontdekken.
  • Vragen en afronding

Werkwijze

We vragen je om een onderzoekende houding 'mee te brengen' en open te staan voor interactie en feedback. Op deze wijze ervaar je direct of deze manier van werken bij jou past.

Trainers

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

 

Leanne Steeghs is systemisch trainer, organisatieopsteller, teamcoach en co-auteur van het boek ‘Systemisch wijzer’. Ze ontwikkelde samen met Philippe Bailleur de 'Opleiding Systemisch Leiderschap' en de ‘Opleiding tot Organisatieopsteller’, die beiden onder de vlag van HRD Academy in België worden aangeboden en is als freelance opleider verbonden aan School voor Coaching in Nederland.

Leanne werkt met leiders en (directie)teams op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Haar kracht is het aanwakkeren van systemische wijsheid, zodat informatie uit de onderstroom expliciet wordt en benut kan worden om organisatiedoelen te realiseren. Het handelsmerk van Leanne is dat ze ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier kan overbrengen, onder andere door vraagstukken/casuïstiek zichtbaar en voelbaar te maken (via demo’s en opstellingen) en daarbij te 'ondertitelen' met heldere taal. Op die manier ervaren deelnemers direct en aan den lijve waar een vraagstuk over gaat en wat de essentie is. Haar doel: mensen, teams en organisaties prikkelen om hun volle potentieel te ontsluiten en in de wereld te zetten. Meer info op www.leannesteeghs.com.

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur verdiept zich ondertussen al meer dan 20 jaar in organisatieontwikkeling en organisatievernieuwing zowel als onderzoeker maar vooral als begeleider on-the-field en dit zowel in kleine als grote, profit en non-profit organisaties. Hij leidt organisatiecoaches op o.a. via de Vakopleiding tot organisatiecoach en wordt vaak gevraagd als spreker o.a. rond de thematiek van deze opleiding.  Philippe publiceerde reeds tal van artikels, blogt regelmatig (www.philippebailleur.be) en is auteur van verschillende boeken waarvan de voornaamste: 'Architect van je Organisatie' en ‘Stuck: Trauma in Organisatie’. Hij is sinds enige tijd MCC-gecertificeerd via de International Coaching Federation, Certified Lean Black Belt en volgde tal van andere opleidingen waardoor hij bijzonder eclectisch werkt: Generative Coaching, Appreciative Inquiry, NLP, Systemisch Werk (o.a. met Familie en Organisatieopstellingen), Solution Focused Coaching, Ericksoniaanse Hypnose, Voice Dialogue, Sjamanisme, Somatic Coaching & Trauma Therapy, Clean Space & Clean Coaching, ...

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 10.10.202219:00 - 20:30

Locatie

Online

Trainers

  • Leanne SteeghsLeanne Steeghs
  • Philippe BailleurPhilippe Bailleur

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 17/10/2022

Opleiding inspirerend coachen

Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 03/10/2022

Opleiding tot intervisiecoach