Kennismakingsworkshop: Opleiding tot organisatieopsteller

Maak kennis met de visie, het programma en de ervaringsgerichte aanpak van deze opleiding

In deze gratis workshop maak je kennis met onze werkwijze en aanpak van de ‘Opleiding tot Organisatieopsteller’. Na een korte introductie gaan we op systemische wijze aan de slag met een interessante organisatie casus, zodat je onze praktische en ervaringsgerichte aanpak direct kunt ervaren. Daarna krijg je uitleg over het programma en opbouw van deze 15-daagse opleiding en is er ruimte voor vragen.

Doelgroep

Je bent een ervaren trainer, coach, adviseur, HR-verantwoordelijke, manager of andere professional in een vergelijkbare rol en je bent er klaar voor om de onderstroom in te duiken van teams en organisaties. Hiervoor is het noodzakelijk dat je ook bereid bent om je eigen patronen en jouw familiesysteem onder de loep te nemen en hierop te reflecteren.

Programma

  • Korte introductie van de opleiders: Leanne Steeghs en Philippe Bailleur.
  • Organisatie casus vanuit systemisch perspectief waarin de deelnemers ‘mee resoneren’. 
  • De opbouw van de Opleiding tot organisatieopsteller, het programma en de onderwerpen per blok uitgelicht.
  • Q&A en afronding

Werkwijze

We vragen je om een onderzoekende houding 'mee te brengen' en open te staan voor interactie en feedback. Op deze wijze ervaar je direct of deze manier van werken bij jou past.

Trainers

Leanne Steeghs

Leanne Steeghs

 

Leanne Steeghs is systemisch trainer, organisatieopsteller, teamcoach en co-auteur van het boek ‘Systemisch wijzer’. Ze ontwikkelde samen met Philippe Bailleur de 'Opleiding Systemisch Leiderschap' en de ‘Opleiding tot Organisatieopsteller’, die beiden onder de vlag van HRD Academy in België worden aangeboden en is als freelance opleider verbonden aan School voor Coaching in Nederland.

Leanne werkt met leiders en (directie)teams op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Haar kracht is het aanwakkeren van systemische wijsheid, zodat informatie uit de onderstroom expliciet wordt en benut kan worden om organisatiedoelen te realiseren. Het handelsmerk van Leanne is dat ze ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier kan overbrengen, onder andere door vraagstukken/casuïstiek zichtbaar en voelbaar te maken (via demo’s en opstellingen) en daarbij te 'ondertitelen' met heldere taal. Op die manier ervaren deelnemers direct en aan den lijve waar een vraagstuk over gaat en wat de essentie is. Haar doel: mensen, teams en organisaties prikkelen om hun volle potentieel te ontsluiten en in de wereld te zetten. Meer info op www.leannesteeghs.com.

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School werkte Philippe een aantal jaren op de militaire luchtmachtbasis van Melsbroek. Net toen hij in 1996 aangesteld werd als personeelsverantwoordelijke, crashte één van de C-130 transportvliegtuigen van de Belgische luchtmacht in Eindhoven. Alle bemanningsleden (BE) en de meeste passagiers (NL) kwamen om het leven. 41 families werden rechtstreeks getroffen en nog veel meer vrienden en collega’s.

Deze ingrijpende gebeurtenis zorgde voor een kentering in zijn loopbaan: hij koos voluit voor het pad van organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Philippe combineert ondertussen al meer dan 20 jaar een aantal professionele rollen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn:

Hij werkt als organisatiecoach in de - soms taaie - praktijk van zowel kleine als grote organisaties. Waar hij tegenaan loopt in de praktijk, prikkelt hem steeds om op onderzoek te gaan. Dit via allerhande opleidingen, verdiepende vakliteratuur, uitwisseling met collega's en introspectie. Daaruit ontstaan vaak nieuwe concepten die hij als auteur graag vertaalt in blogs, artikels en boeken. Deze ervaringen geeft hij vervolgens als teacher, en met veel passie, door via tal van langlopende opleidingen.

De drijfveer achter dit vliegwiel is het ondersteunen van organisaties om Forces for Good te worden: goed voor de planeet, goed voor de maatschappij, goed voor de organisatie zelf én uiteraard de medewerkers.  Meer info via www.philippebailleur.be

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Inspirerend coachen: Basis (level 1)
Startdatum 06/11/2023Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis (level 1)

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer
Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 09/10/2023Duur: 24 uur

Opleiding tot intervisiecoach

Intervisie is een manier om te leren van elkaar...

Lees meer
Kennismakingsworkshop: opleidingen Inspirerend Coachen (levels 1 tot 3)
Startdatum 25/10/2023Duur: 1.5 uur

Kennismakingsworkshop: opleidingen Inspirerend Coachen (levels 1 tot 3)

Maak kennis met het programma, de werkwijze en ...

Lees meer
Vakopleiding tot extern organisatiecoach
Startdatum 25/01/2024Duur: 99 uur

Vakopleiding tot extern organisatiecoach

Als externe organisatiecoach bijdragen tot orga...

Lees meer