Kennismakingsworkshop: Krachtgericht coachen - meer flow in werken en leven

Je wordt vriendelijk uitgenodigd op één van de gratis kennismakingsmomenten over Krachtgericht coachen.

Maak kennis met het programma, de werkwijze en de trainer van de Opleiding Krachtgericht Coachen – flow in werken en leren. Er is ook een korte flow-ervaringsoefening voorzien die we je graag meegeven. Het is in het ervaren van je eigen diepe verlangen dat je drive zit. Dat gevoel willen we je graag al even laten gewaarworden.

Situering

Krachtgericht coachen geeft een antwoord op volgende kernvragen:

  • Hoe kan je als (interne of externe) coach, trainer of leidinggevende het beste uit mensen halen? En hierbij hun sterktes en krachten aanboren?
  • Hoe kan je als (interne of externe) coach, trainer of leidinggevende een duurzame ontwikkeling in gang zetten waarin mensen hun kwaliteiten optimaal inzetten en hun idealen bereiken?
  • Hoe zorg je voor meer eigenaarschap, initiatief en besluitvaardigheid in je team?
  • Hoe kan je een retentie- en well-beingbeleid waarmaken in je team?

Hierbij richten we ons op het optimaal benutten van het ‘psychologisch kapitaal’, de innerlijke diamant van je mensen. Aandacht voor positieve kernkwaliteiten en idealen staat centraal, waardoor je natuurlijke groei stimuleert en ‘flow’ bevordert. Aandacht geven aan belemmeringen die de flow verstoren maakt daar ook deel van uit.

De methode Krachtgericht coachen is zeer pragmatisch en hands-on en is door Prof. Fred Korthagen diepgaand en wetenschappelijk onderzocht, waarbij werd aangetoond dat ze leidt tot multi-level leren of ‘3D-leren’: Diepgaand leren dat Duurzaam Doorwerkt in gedrag. De benadering wordt ondertussen internationaal toegepast en over de hele wereld worden er trainingen en lezingen rond gegeven.

Maar het meest bijzondere zit hem natuurlijk in het zelf ervaren van je flow.  De energie en andere gewaarwordingen die je krijgt in het ervaren van je diepe verlangen, spreken voor zichzelf. Het is de intentie van de trainer om anderen in deze flow te brengen en hen aan te leren hoe ze deze flow ook bij anderen kunnen begeleiden.

Doelgroep

De doelgroep is breed. Dit kennismakingsmoment is bedoeld voor zowel interne als externe coaches, (HR) adviseurs, trainers, docenten, mentoren en leidinggevenden.  

De opleiding is bedoeld voor iedereen die met mensen wil werken vanuit kracht, talent en kwaliteiten. 

Programma

De belangrijkste opbrengst van dit kennismakingsmoment is een inzicht in de inhoud van de opleiding 'Krachtgericht Coachen: flow in werken en leven' en een eerste verkennende ervaring met de gebruikte methode.

De flowervaringsoefening

Tijdens deze oefening leren we jou zelf een persoonlijk ideaal of succes ervaren. We maken een beweging van probleem naar potentieel, mogelijkheden en innerlijke kracht. Dit is een gamechanger, want het is een mogelijkheid die je steeds ter beschikking hebt.

Wat is de meerwaarde?

Prof. Barbara Frederickson heeft ontdekt dat als we focussen op het probleem, ons denken vernauwt. We komen al snel in een tunnelvisie terecht. Als we daarentegen gericht zijn op wat goed gaat en op idealen, dan verbreedt het denken en zorgt dit voor het opbouwen van hulpbronnen. Het gevolg is meer zelfvertrouwen, een hogere motivatie en effectiever gedrag.  En dat sluit aan bij wat Prof. Mihalyi Csikszentmihalyi heeft ontdekt over flow. Dit kennismakingsmoment is een inleiding op de volledige opleiding die inzet op het ervaren en gewaarworden van het eigen potentieel en het activeren van het psychologisch kapitaal bij anderen. 

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Inspirerend coachen: Basis
Startdatum 05/09/2024Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer
Certified Coach Program: Fundamentals
Startdatum 19/09/2024Duur: 77.5 uur

Certified Coach Program: Fundamentals

Become the best version of yourself as (busines...

Lees meer
Reflectieve supervisie voor coaches
Startdatum 18/10/2024Duur: 24 uur

Reflectieve supervisie voor coaches

Blijf jezelf als coach ontwikkelen dankzij prof...

Lees meer
De fundamenten van systemisch werken
Startdatum 07/10/2024Duur: 32 uur

De fundamenten van systemisch werken

Een praktische basisopleiding waarin je bewegin...

Lees meer