Kennismakingsworkshop: Krachtgericht coachen - meer flow in werken en leven

Je wordt vriendelijk uitgenodigd op één van de gratis kennismakingsmomenten over Krachtgericht coachen.

Maak kennis met het programma, de werkwijze en de trainer van de Opleiding Krachtgericht Coachen – flow in werken en leren. Er is ook een korte flow-ervaringsoefening voorzien die we je graag meegeven. Het is in het ervaren van je eigen diepe verlangen dat je drive zit. Dat gevoel willen we je graag al even laten gewaarworden.

Situering

Krachtgericht coachen geeft een antwoord op volgende kernvragen:

  • Hoe kan je als (interne of externe) coach, trainer of leidinggevende het beste uit mensen halen? En hierbij hun sterktes en krachten aanboren?
  • Hoe kan je als (interne of externe) coach, trainer of leidinggevende een duurzame ontwikkeling in gang zetten waarin mensen hun kwaliteiten optimaal inzetten en hun idealen bereiken?
  • Hoe zorg je voor meer eigenaarschap, initiatief en besluitvaardigheid in je team?
  • Hoe kan je een retentie- en well-beingbeleid waarmaken in je team?

Hierbij richten we ons op het optimaal benutten van het ‘psychologisch kapitaal’, de innerlijke diamant van je mensen. Aandacht voor positieve kernkwaliteiten en idealen staat centraal, waardoor je natuurlijke groei stimuleert en ‘flow’ bevordert. Aandacht geven aan belemmeringen die de flow verstoren maakt daar ook deel van uit.

De methode Krachtgericht coachen is zeer pragmatisch en hands-on en is door Prof. Fred Korthagen diepgaand en wetenschappelijk onderzocht, waarbij werd aangetoond dat ze leidt tot multi-level leren of ‘3D-leren’: Diepgaand leren dat Duurzaam Doorwerkt in gedrag. De benadering wordt ondertussen internationaal toegepast en over de hele wereld worden er trainingen en lezingen rond gegeven.

Maar het meest bijzondere zit hem natuurlijk in het zelf ervaren van je flow.  De energie en andere gewaarwordingen die je krijgt in het ervaren van je diepe verlangen, spreken voor zichzelf. Het is de intentie van de trainer om anderen in deze flow te brengen en hen aan te leren hoe ze deze flow ook bij anderen kunnen begeleiden.

Doelgroep

De doelgroep is breed. Dit kennismakingsmoment is bedoeld voor zowel interne als externe coaches, (HR) adviseurs, trainers, docenten, mentoren en leidinggevenden.  

De opleiding is bedoeld voor iedereen die met mensen wil werken vanuit kracht, talent en kwaliteiten. 

Programma

De belangrijkste opbrengst van dit kennismakingsmoment is een inzicht in de inhoud van de opleiding 'Krachtgericht Coachen: flow in werken en leven' en een eerste verkennende ervaring met de gebruikte methode.

De flowervaringsoefening

Tijdens deze oefening leren we jou zelf een persoonlijk ideaal of succes ervaren. We maken een beweging van probleem naar potentieel, mogelijkheden en innerlijke kracht. Dit is een gamechanger, want het is een mogelijkheid die je steeds ter beschikking hebt.

Wat is de meerwaarde?

Prof. Barbara Frederickson heeft ontdekt dat als we focussen op het probleem, ons denken vernauwt. We komen al snel in een tunnelvisie terecht. Als we daarentegen gericht zijn op wat goed gaat en op idealen, dan verbreedt het denken en zorgt dit voor het opbouwen van hulpbronnen. Het gevolg is meer zelfvertrouwen, een hogere motivatie en effectiever gedrag.  En dat sluit aan bij wat Prof. Mihalyi Csikszentmihalyi heeft ontdekt over flow. Dit kennismakingsmoment is een inleiding op de volledige opleiding die inzet op het ervaren en gewaarworden van het eigen potentieel en het activeren van het psychologisch kapitaal bij anderen. 

Trainer

Karen Van Garsse

Karen Van Garsse

In 2011 ging Karen Van Garsse aan de slag als coach en kort daarna ook als teamcoach. Dit deed ze vanuit haar verlangen om organisaties en mensen tot duurzame beweging te begeleiden.

In 2013 haalde ze haar Professional Certified Coach accreditatie bij ICF. Ze ervaart een enorme vervulling wanneer ze potentie tot bloei brengt en focust op meer ‘flow’ brengen in leerprocessen. De methodieken Kracht- en Zijnsgericht coachen, Theory U en Transformatieve benadering, maar ook een systemische bril ondersteunen haar in haar werkwijze.

Karen focust op een veilige bedding, vertrouwen, liefdevol benoemen wat er is en blijven staan bij het niet-weten. Daarin ligt ook meteen haar kracht. Met enthousiasme en een zekere lichtheid combineert ze elementen uit de westerse wetenschap (positieve psychologie, kwantumfysica, ACT© …) met oosterse inzichten en stromen (meditatie, mindfulness, de diamantbenadering …).

Vanuit Kurrent begeleidde Karen al tal van leiders, coaches, docenten en teams in het bewust ervaren van hun potentieel en belemmeringen. En kon op deze manier organisaties in de profit- én non-profit sector laten innoveren van binnenuit. Karen wil in verbinding met andere gidsen bijdragen aan de actuele overgang van een individueel-gerichte maatschappij naar een collectieve en duurzame maatschappij. Mede daarom ligt sinds 2018 haar focus nog sterker in het laten leren in groep. Ze behaalde haar licentie als trainer Krachtgericht Coachen bij prof. Korthagen en specialiseerde zich verder in groepsdynamica, Deep Democracy en systemisch werk.

Momenteel volgt Karen een tweejarige opleiding in Kaapstad, Zuid-Afrika, als facilitator in opstellingswerk. Daarnaast start ze haar accreditatie als MCC. 

Karen is persoonlijk door Prof. Fred Korthagen (de grondlegger van Krachtgericht coachen) opgeleid en heeft 10 jaar onder zijn supervisie getraind waardoor de coachingsaanpak voor haar als een tweede natuur is en ze de training 'Krachtgericht Coachen' ondertussen dezelfde diepgang kan geven als Prof. Korthagen.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 09.10.202317:30 - 19:00

Locatie

Online

Trainer

  • Karen Van GarsseKaren Van Garsse

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 30/03/2023Duur: 40 uur

Opleiding inspirerend coachen

Al meer dan 10 jaar vormt deze basistraining to...

Lees meer
Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 17/04/2023Duur: 24 uur

Opleiding tot intervisiecoach

Intervisie is een manier om te leren van elkaar...

Lees meer
Kennismakingsworkshop: Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 20/06/2023Duur: 1.5 uur

Kennismakingsworkshop: Opleiding inspirerend coachen

Maak kennis met het programma, de werkwijze en ...

Lees meer
Vakopleiding tot extern organisatiecoach
Startdatum 14/09/2023Duur: 99 uur

Vakopleiding tot extern organisatiecoach

Als externe organisatiecoach bijdragen tot orga...

Lees meer