i.s.m.Partner logo 1

Kennismakingsworkshop: opleidingen Inspirerend Coachen

Maak kennis met het programma, de werkwijze en de begeleiders van de opleidingen Inspirerend Coachen

Je wordt vriendelijk uitgenodigd op één van de gratis lezingen over inspirerend coachen. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de programma's van de verschillende opleidingen Inspirerend coachen (niveau 1 tot niveau 3) en met de trainers en begeleiders. Je krijgt ook een inhoudelijke inleiding over hoe ook jij op een inspirerende manier kan leren coachen.

Situering

Inspirerend Coachen kan betekenen:

 • Een nieuw perspectief bieden, een breder gezichtspunt aanreiken, uitdagen tot andere denkkaders
 • Helpen ontspanning creëren waar spanning het uitzicht vertroebelt
 • Een nieuwe dynamiek, ‘ademruimte' en durf creëren
 • De weg terug vinden naar kracht en beslistheid. ‘Drive' en enthousiasme ontwikkelen

 

Inspiratie kan ontstaan vanuit:

 • Werkelijk aandacht geven en daardoor ‘anders' kijken naar jezelf, het probleem, de situatie
 • Krachtige feedback en gezond omgaan met hindernissen en ‘weerstand'
 • Aanspreken op enthousiasme, vanuit een basisattitude van humor en ontspanning


Coachen: een nieuwe uitdaging

Een leidinggevende heeft niet enkel een sturende rol te vervullen, maar wordt ook steeds meer de coach van zijn team: hij moet niet enkel de doelstellingen in het oog houden en de werkorganisatie daarop richten, maar ook oog hebben voor de aanwezige en ontbrekende bekwaamheden en talenten in zijn groep.


Daarnaast zien we dat in organisaties en bedrijven steeds meer een nood aan personal coaching ontstaat: door het snelle veranderingstempo en de continue wisselingen in jobs en jobinhouden is er een groeiende behoefte aan begeleiding en ondersteuning om de druk van die veranderingen de baas te kunnen.


Ook HR-medewerkers, loopbaanbegeleiders, adviseurs en consultants worden vaker geconfronteerd met de uitdaging om mensen te ondersteunen in hun leren en ontwikkeling. Een eenvoudig ‘advies' ligt dikwijls niet meer voor de hand. Coachend tussenkomen kan hier een belangrijke hefboom zijn.

Doelgroep

Deze lezing en de trainingen inspirerend coachen zijn voor iedereen interessant, iedereen kan coachingsvaardigheden gebruiken, zowel in het professioneel leven als privé.

Wat leer je in deze workshop?

Dit is niet echt een opleiding maar een gratis kennismaking met de opleidingen Inspirerend Coachen.  Je krijgt tijdens deze kennismakingsworkshop informatie over de programma's, werkwijzes en de begeleiders van onderstaande opleidingen Inspirerend Coachen.  

 1. Inspirerend Coachen: Basis (niveau 1)
 2. Inspirerend Coachen: Meesterschap (niveau 2)
 3. Inspirerend Coachen: Levens- en Zijnsvragen (niveau 3)

Daarnaast krijg je ook een inhoudelijke inleiding en tips over hoe ook jij op een inspirerende manier kan leren coachen.

Trainers

Jirka Van Haegenborgh

Jirka Van Haegenborgh

Jirka Van Haegenborgh is een ervaren trainer en coach. Ze studeerde Sociale Pedagogiek aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze was tien jaar in opleiding bij Jef Clement om het gedachtegoed omtrent Inspirerend Coachen steeds fijner in de vingers te krijgen. Sinds vele jaren is ze actief als hoofdtrainer Inspirerend Coachen. Ze werkt zowel met profit als met social-profit en non-profit organisaties: hoger onderwijs, overheid, rusthuizen, retail, bankensector, technologische bedrijven, enz. Toen ze jaren geleden voor het eerst in contact kwam met de opleiding Inspirerend Coachen, was ze meteen ‘verkocht’. De eenvoud aan de ene kant en de diepgang aan de andere kant spraken haar enorm aan. Tot op vandaag beschouwt ze dit materiaal als haar grootste levenscadeau. Dit materiaal verder uitdragen, is dan ook haar grootste drijfveer. Haar coachingsvaardigheden deed ze eerst op als stafmedewerker binnen een diversiteitscentrum. Haar hoofdopdracht hier was het ondersteunen en versterken van medewerkers in het begeleiden van veranderingstrajecten. Vervolgens ging ze enkele jaren aan de slag als coach/consultant outplacement- en loopbaanbegeleiding. Ze is momenteel al jaren zelfstandig coach/trainer en actief binnen verschillende sectoren en op verschillende niveaus binnen de organisatie. Voor de training Inspirerend coachen maakt ze gebruik van de ervaring die ze put uit de jarenlange samenwerking met Jef Clement.

Ans Mouton

Ans Mouton

Ans Mouton is een ervaren trainer en coach op het vlak van leiderschap, coaching en communicatie. Sinds verschillende jaren is hij actief als hoofdtrainer Inspirerend Coachen. Hij werkte als bio-ingenieur, gastprof en leidinggevende, steeds gedreven door vragen als 'Hoe stimuleer je mensen om grenzen te verleggen?' en 'Hoe kan je dynamiek in een team brengen en organisaties versterken?” Op zoek naar handvaten om dit niet enkel 'op buikgevoel' te doen, leerde hij Jef Clement en Inspirerend Coachen kennen. Door de herkenbaarheid, het no-nonsense karakter en de brede toepasbaarheid van deze benadering voelde hij meteen dat dit geen eindpunt was. Coachen werd 'een hobby' en al snel ook een professionele bezigheid. Hij behoorde tot de eerste lichting interne coaches van de Vlaamse Overheid en deed als directeur Technologie bij Odisee verder ervaring op in het leidinggeven en coachen van individuen en teams, maar ook in het inzetten van coaching binnen de dagdagelijkse werking van een grote organisatie. Steeds weer geïnspireerd en geraakt door de kracht en eenvoud van Inspirerend Coachen. Hij werkt zowel met individuen als met teams binnen de profit en de non-profit sector: automotive, bouw, retail, IT, consultancy, de bankensector, technologie, ngo’s, overheidsbedrijven en onderwijsinstellingen.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 11.06.202417:30 - 19:00

Locatie

Online

Trainers

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh
 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 15.10.202417:30 - 19:00

Locatie

Online

Trainers

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh
 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 10.12.202417:30 - 19:00

Locatie

Online

Trainers

 • Jirka Van HaegenborghJirka Van Haegenborgh
 • Ans MoutonAns Mouton

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Certified Coach Program: Fundamentals
Startdatum 19/09/2024Duur: 77.5 uur

Certified Coach Program: Fundamentals

Become the best version of yourself as (busines...

Lees meer
Reflectieve supervisie voor coaches
Startdatum 18/10/2024Duur: 24 uur

Reflectieve supervisie voor coaches

Blijf jezelf als coach ontwikkelen dankzij prof...

Lees meer
Masterclass Teamcoaching
Startdatum 16/09/2024Duur: 56 uur

Masterclass Teamcoaching

Bouw als teamcoach aan een uitmuntend en high p...

Lees meer
Inspirerend coachen: Basis
Startdatum 05/09/2024Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer