Kennismakingsworkshop Traumabewust mensen begeleiden

Maak kennis met het programma en de trainer van deze unieke opleiding

Maak kennis met het programma, de aanpak en de begeleider van de opleiding ‘Traumabewust mensen begeleiden, bevrijd jezelf van trauma patronen en begeleid mensen van overleving naar levenskracht’. Ervaar al even life hoe deze 6-daagse training zal verlopen.

Situering

Er is de laatste jaren toenemende aandacht voor heling van trauma. In de opleiding Traumabewust mensen begeleiden verkennen we het effect van individueel trauma op de professionele begeleiding van mensen. Je stapt in een traject waarin je wordt uitgenodigd om in de spiegel naar je eigen patronen te kijken. Zo kan je jouw authentieke kracht herwinnen om ook mensen om je heen een veilige opvang te bieden in spannende momenten. Je leert in de training een aantal essentiële vaardigheden om trauma van anderen op te vangen.  In deze kennismakingsworkshop leer je het programma, de aanpak en de trainer kennen.

Doelgroep

Iedereen die interesse heeft in de opleiding ‘Traumabewust mensen begeleiden'.  De opleiding zelf is bedoeld voor coaches, leidinggevenden, HR professionals, trainers, consultants, gezondheidswerkers en iedereen die mensen begeleidt.

Wat leer je in deze workshop?

 • Kennismaking met de trainer Jan Mouton en voelen of er een match is
 • Kennismaking met andere mogelijke deelnemers en zo een idee krijgen van de doelgroep
 • Het neuro affectief conceptueel kader van de 6 dagen
 • Voeling krijgen hoe de training procesmatig aangepakt wordt
 • Een eerste ervaring van helende oefeningen en dagelijkse praktijken die je zal leren tijdens de training
 • De uitkomst van de 2 driedaagse modules
 • Typische kenmerken van deze training

Programma

 • In deze online kennismakingsessie (zoom) starten we met een somatische invoeloefening.
 • Vanuit dit bewustzijn delen we kort wie we zijn, wat er op dit ogenblik aanwezig is in ons en wat we nodig hebben tijdens de workshop. We creëren een veilige context als basisvoorwaarde om te kunnen interageren met elkaar.
 • Vervolgens deelt Jan Mouton het neuro affectief conceptueel kader van waaruit de opleiding is opgebouwd. Ook de helende technieken die je zal leren komen aan bod. Er wordt gecheckt hoe dat resoneert met de deelnemers.
 • Ter illustratie doen we één of meerdere oefeningen zodat je aan den lijve ervaart wat het effect is van de somatische oefeningen die ook tijdens de opleiding gebruikt zullen worden.
 • Er is veel ruimte voor vragen en delen van ervaringen. Het proces bepaalt de content. We streven ernaar om van deze workshop reeds een resource te maken zodat je opgeladen de sessie verlaat.

Trainer

Jan Mouton

Jan Mouton

Jan is oorspronkelijk afgestudeerd als master in de filosofie. Zijn carrière begon als account- en salesmanager binnen human resource services. Dat heeft hem in de praktijk laten ervaren hoe bedrijven en organisaties functioneren. Ondertussen is hij al 23 jaar coach in organisaties en een 10 tal jaar lichaamsgerichte trauma therapeut. Hij heeft zijn hele leven geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling. In zijn lange zoektocht naar heling van zijn eigen diepe persoonlijke trauma's ontdekte hij lichaamsgerichte traumatherapie. Dit veranderde zijn blik op hulpverlening totaal. Hij kreeg zijn mentale gezondheid en vitaliteit terug door aandacht te besteden aan wat er vast zat in zijn lichaam. Zo heeft hij proefondervindelijk methodes ontdekt die écht werken. ‍ Na deze levensveranderende ervaring is hij zelf opgeleid in een breed palet van lichaams- en spirituele therapieën en is hij naast coach ook traumatherapeut geworden. Het werd zijn levensmissie om mensen te helpen hun kwetsbaarheid te durven delen, hun persoonlijke blokkades te overwinnen en zo kracht en liefde terug te vinden in hun leven. Hij heeft ondertussen honderden mensen effectief geholpen hun emotionele vrijheid terug te winnen. Daarnaast blijft hij als businesscoach en facilitator gepassioneerd om meer bewustzijn in organisaties te brengen, mensen te helpen energieker te worden en toegang te krijgen tot al hun capaciteiten, zowel op mentaal, emotioneel als fysiek vlak. Zo kunnen ze hun creatieve kracht ten volle te benutten.  Meer info op www.janmouton.com.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

 • 03.09.202419:30 - 21:00

Locatie

Online

Trainer

 • Jan Mouton Jan Mouton

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Inspirerend coachen: Basis
Startdatum 05/09/2024Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer
Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 07/10/2024Duur: 24 uur

Opleiding tot intervisiecoach

Intervisie is een manier om te leren van elkaar...

Lees meer
Kennismakingsworkshop: opleidingen Inspirerend Coachen
Startdatum 15/10/2024Duur: 1.5 uur

Kennismakingsworkshop: opleidingen Inspirerend Coachen

Maak kennis met het programma, de werkwijze en ...

Lees meer
Vakopleiding tot extern organisatiecoach
Startdatum 19/09/2024Duur: 99 uur

Vakopleiding tot extern organisatiecoach

Als externe organisatiecoach bijdragen tot orga...

Lees meer