Kennismakingsworkshop: Opleiding tot loopbaancoach

Maak kennis met de trainer, de visie, het programma en de werkwijze van deze opleiding

In deze gratis infosessie maak je kennis met de visie en werkwijze van de ‘Opleiding tot loopbaancoach'. Je krijgt uitleg over het programma en de onderwerpen die aan bod komen in deze 7-daagse opleiding. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen.

Situering

De Opleiding tot loopbaancoach is een zeer complete, diepgaande en praktijkgerichte opleiding waarin we aandacht hebben voor alle aspecten van loopbaancoaching en -begeleiding.

Technologie, de arbeidsmarkt en de wensen en behoeften van mensen veranderen voortdurend. Werk dat op het ene moment passend is, is dat op een ander moment niet meer. Via loopbaancoaching draag je bij aan het voorkomen van bore-out en burn-out, aan meer werkplezier en aan een goede match tussen mens en werk.

Zowel individuele loopbaancoaching als outplacement komen uitgebreid aan de orde alsook loopbaanbegeleiding en het oprichten van interne loopbaan- of mobiliteitcentra in organisaties. Hoe breng je bijvoorbeeld weinig veranderingsgezinde medewerkers in een organisatie in beweging? Hoe help je werknemers reflecteren over hun eigen duurzame inzetbaarheid en employabiliteit? Hoe maak je loopbanen future-proof?

Je leert niet alleen testen, effectieve tools en technieken toepassen, maar ook diepgaand coachen op belemmerende overtuigingen. Je leert mensen inspireren en motiveren om te worden wie ze willen en kunnen zijn. We gebruiken daarbij o.a technieken uit: Appreciative Inquiry, positieve psychologie, krachtgericht coachen, oplossingsgericht coachen, ACT, RET, enz. We werken op alle niveaus: cognitief, emotioneel, identiteit en zingeving, gedrag en ook op relationele en maatschappelijke aspecten van loopbaankeuzes.

De opleiding is zowel online als offline te volgen. In beide trainingsvormen wordt veel geoefend en krijg je persoonlijke feedback.

Doelgroep

Je bent coach, stress- en burn-outcoach, HR-professional, recruter of uitzendconsulent, psycholoog, manager, trainer, adviseur of een andere professional in een vergelijkbare rol. Je bent er klaar voor om coachees, medewerkers, teams en organisaties te begeleiden naar duurzame employabiliteit en werkplezier. En je hebt uiteraard interesse in de Opleiding tot loopbaancoach.

Programma

  • Kennismaken met de trainer: Annita Rogier
  • De inhoud en opbouw van de opleiding: het programma en de onderwerpen per blok uitgelicht
  • De manier van trainen: didactische werkvormen en aanpak, zowel online als offline
  • Het zeer complete leermateriaal: de 2 werkmappen, de toolbox, de elektronische leeromgeving, de bijkomende achtergrondartikelen, ...
  • Het eindwerk en het certificatieproces
  • Vragen en afronding

Trainer

Annita Rogier

Annita Rogier

Annita Rogier  (1962) is als associated internationaal expert aan HRD Academy verbonden.  Ze is geaccrediteerd als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie.  Als trainer, coach, assessor en psycholoog zet ze zich al 24 jaar gepassioneerd in voor de ontwikkeling van trainers, HR managers, coaches, consultants en managers.  Ze heeft ruime ervaring zowel in not-for profit als in profit organisaties.  Ze is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen, van de Nederlandse Vereniging van personeelsmanagement & organisatieontwikkeling en van het netwerk van loopbaanadviseurs en assessment professionals.  Annita Rogier heeft 24 jaar ervaring met loopbaan/ en outplacementadvisering o.a. bij:  Raadgevend Bureau Claessens, CWI, The Human Capital Group van Deloitte & Touch en Character Concern.  Ze leidde zeer veel loopbaanprofessionals, outplacementadviseurs, re-integratieadviseurs en HR-D professionals op o.a. van Randstad, KPN, CWI, UWV, Bouwfonds, loopbaanadviseurs van diverse Gemeenten, PAC, Ideeënrijk, Transferpunt Zorg, REAX, enz.

Annita is bestuurslid van de Vereniging voor Erkende Stresscoaches en Burn-out coaches (VESB).

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 11.10.202412:00 - 13:00

Locatie

Online

Trainer

  • Annita RogierAnnita Rogier

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Inspirerend coachen: Basis
Startdatum 05/09/2024Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer
Opleiding tot stresscoach en burn-out coach
Startdatum 16/09/2024Duur: 56 uur

Opleiding tot stresscoach en burn-out coach

Gecertificeerde opleiding erkend door ICF, NOBC...

Lees meer
Advanced career coaching: Future-proof Employability Designer (FED)
Startdatum 02/09/2024Duur: 16 uur

Advanced career coaching: Future-proof Employability Designer (FED)

Advanced career coaching. Het is tijd voor een ...

Lees meer
Duurzame inzetbaarheid en employabiliteit voor 45+ medewerkers
Startdatum 22/11/2024Duur: 8 uur

Duurzame inzetbaarheid en employabiliteit voor 45+ medewerkers

Met unieke test: test het 45+ work appeal van j...

Lees meer