Kiezen voor talent: basisconcepten

Ontdek je eigen talenten en leer een talentgesprek voeren met een coachee of medewerker

In deze opleiding krijg je inzicht in je eigen talent. Je leert hoe je een talentgesprek kunt voeren met anderen (coachee, deelnemer, collega, medewerker) en hoe je een gestalt kunt maken van talenten. Je leert ook talentgericht kijken introduceren in organisaties. Je maakt kennis met de 39 talenten uit het referentiekader van Luk Dewulf.

Situering

In de afgelopen jaren heeft Luk Dewulf het thema 'talent' op de kaart gezet in de lage landen. Hij richt zich daarbij zowel op het onderwijs als op organisaties (profit, non-profit, social profit). Niet alleen heeft Luk een eigen kijk ontwikkeld, hij ontwikkelde samen met collega’s veel materiaal waardoor je met je eigen talent en het talent van anderen aan de slag kunt.  De beste manier om te leren hoe je talent inzet in ontwikkelgesprekken, is de methodieken toepassen op jezelf. Zelf het bad in dus.

Doelgroep

De doelgroep voor deze opleiding zijn coaches, loopbaanbegeleiders, HR-medewerkers, leidinggevenden en iedereen die wil werken aan talent in en rond organisaties.  De focus ligt op het werken met volwassenen.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je krijgt inzicht in de basisconcepten rond talent: wat is een talent, hoe ontdek je je talent, hoe wordt je talent zichtbaar voor de buitenwereld, wat is het verschil tussen een talent en een competentie?
 • Je krijgt inzicht in je eigen talenten door het (vooraf) invullen van de online tool www.mytalentbuilder.com.
 • De beste manier om te leren hoe je anderen coacht, traint of begeleidt vanuit talent is inzicht verkrijgen in je eigen talent.  In deze opleiding leer je in de eerste plaats je eigen talenten kennen
 • Je leert wat er met je talent gebeurt onder stress en druk. En hoe je vaardigheden kunt ontwikkelen om meer te halen uit je talent.
 • Je leert een 'gestalt' maken in de vorm van een samenvatting van je talent.

Programma

 • Introductie en referentiekader
 • Wat zijn mijn talenten?  Aan de slag met je eigen talent
 • Wat zijn mijn hefboomvaardigheden?
 • Hoe ga ik om met waar ik niet goed in ben?
 • Wat is mijn eigen gestalt?
 • Kijken naar de toekomst van mijn loopbaan, vanuit mijn eigen talent

Leermateriaal

 • Boek: 'Ik kies voor mijn talent', Luk Dewulf
 • Toolbox: Kiezen voor talent
 • Toegangscode tot www.mytalentbuilder.com

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (29)

Luk is een uiterst boeiend man die met een grote passie zijn vakkennis overbrengt op een ludieke, aangename manier.

- Hildegard Lavens, HR consultant/loopbaancoach, Ontlaai

Luk is een expert op het gebied van talent en een enorm inspirerende docent!

- Stefanie Ketting, Teammanager, Maasstad Ziekenhuis

De passie en de expertise waarmee Luk deze materie brengt, is zeer inspirerend. De ervaring spat eraf, de combinatie van theorie, praktijk en humor worden mooi geblend. Zeer leuke en leerrijke opleiding en het model is zeer toegankelijk om in de praktijk te gebruiken. Een aanrader!

- Mirella Lacutone, Zaakvoerder / coach / trainer, Fika Instituut

Zeer interessante opleiding. Kijk uit naar de volgende sessie aangaande verdieping.

- Ann D'Haese, HR Officer, Stibbe BV

Luk is een vat vol passie en kennis. Op een rustige, efficiënte wijze loodste hij ons doorheen de dag en de wereld van talenten. En dit toch met voldoende ruimte voor eigen inbreng en vragen.

- Adeline De Wilde, Zelfstandig, Borremaille GCV

Innige waardering voor de authentieke en deskundige wijze waarop je deze vormingsdag kleur hebt gegeven. Dank je.

- Hans Boone, docent, Arteveldehogeschool

Luk spreekt met volle overtuiging over zijn vakgebied en expertise. Het heeft me zin gegeven om hier meer over te weten.

- Cindy Petitjean, HR Consultant

Heel interessant en verduidelijkend. Zeer goed gegeven.

- Elke Verboven, Zelfstandig coach, People Coach

Naar sterktes en talenten gaan kijken kan mensen zo doen groeien! Mooie manier om op verschillende manieren en in verschillende contexten toe te passen.

- Sharon Van Asbroeck, Loopbaanbegeleider

Heel inspirerend, ik ga naar huis met een 'big smile'.

- Greet Driesens, Brugfiguur Onderwijs, Stad-OCMW Kortrijk

Zeer interessant om dynamiek van individuen en teams beter te begrijpen en in te schatten. Leerrijk op professioneel vlak, maar ook in de thuissituatie.

- Mimi De Ruyck, Head Market Access & Stakeholders Mgmt - Industrial Pharmacist, Bayer SA-NV

Deze training is absoluut aan te raden voor alle professionals die bezig zijn met het begeleiden, coachen of trainen van medewerkers. Luk is een expert en blinkt uit in zijn vakgebied. Hij brengt de leerstof op een heldere manier en het is onmiddellijk toepasbaar.

- Kristel Wils, Zaakvoerder, Senro Coaching

Eén dag samen en afgerond met een talent-volle omschrijving van mezelf en mijn talenten. Knap!

- Katrijn Steenbeke, Consultant, Marbl

Ik vind het zeer fijn en aangenaam dat Luk heel spontaan en authentiek zijn expertise deelt, met veel drive en enthousiasme. Hij deelt ook dingen uit zijn eigen leven en dat maakt het heel menselijk en doorleefd. Je krijgt heel veel goesting om onmiddellijk aan de slag te gaan met talenten.

- Isabelle Vanlerberghe, Senior consultant, Randstad Group Belgium NV

Luk is gedreven, kundig en een fijn mens. Deze 2 dagen hebben me heel veel bijgebracht dat ik kan gebruiken in mijn praktijk.

- Stephen Steijger, Trainer, coach, managing partner, Optimaal Talent BV

Ik heb genoten van de opleidingsdagen en het boek. Wat een heerlijke dagen heb ik hier doorgebracht samen met mijn collega deelnemers.

- Marlies de Vries, Directeur basisschool, Daltonschool Willibrordus

Luk is een superaangename, rustgevende en warme persoonlijkheid die vanuit zijn passie les geeft. De inzichten uit deze praktische opleiding kan ik alle dagen gebruiken, zowel privé als in mijn professioneel leven. Sterke aanrader!

- Carla Van Steenbrugge, Zelfstandig trainer/coach

Deze opleiding is een persoonlijke verrijking en is concreet toepasbaar in mijn werkcontext. Het inoefenen en de uitwisseling zorgt voor verdieping en het volledig in de vingers krijgen.

- Heleen Gadeyne, Psycholoog, psychotherapeut, Heleen Gadeyne OTIZ

Ik kende het werk van Luk Dewulf al goed en toch heeft de tweedaagse mij veel bijgebracht: verdieping het mij echt eigen maken en comfort vinden in het toepassen van de concepten. Een aanrader!

- Loes Verhaeghe, Loopbaancoach, Roover BVBA

Super hoe Luk vanuit zelfreflectie ons stuurt naar het eigen maken van de materie. Super fijne werkvorm die heel erg verrijkend werk. Dankjewel Luk!

- Nele Vanherck, Consultant, Ausy Consulting NV

Dit was een zeer leerrijke ervaring. Ik heb enorm veel bruikbare tools geleerd die ik morgen kan toepassen in mijn job.

- Kathleen Regent, Afdelingsverantwoordelijke CRK, Organisatie Broeders van Liefde vzw

Verrijkend en verhelderend! Ik heb veel tools geleerd waarmee ik als loopbaancoach onmiddellijk aan de slag kan en wil gaan.

- Kelly De Prycker, Zaakvoerder, loopbaancoach en kindertolk, MooiMakers

Deze opleiding is interessant zowel voor je eigen ontwikkeling als voor je job. Luk inspireert en voorziet een professionele begeleiding met veel zorg en warmte. Een echte aanrader voor iedere coach, HR professional of leidinggevende.

- Ilse Wils, Psychotherapeute, studentenbegeleider

Ik besef na de training meer dat elke persoon zijn unieke gedragingen heeft en dat ik niet zomaar mijn eigen ambities of gedrag kan projecteren op anderen.

- Bert Ogenhaffen, Directeur, Vlabotex vzw

De opleiding wordt gegeven door een authentieke trainer, die op maat werkt van de behoeften van de deelnemers. De training wordt gegeven in een zeer aangenaam kader, Het Leerklooster.

- Lia van Lier, Coach

Eén van de mest inspirerende en authentieke opleidingen die ik reeds volgde. Deze 2-daagse zal me in mijn verdere coachingsloopbaan sterk ondersteunen. Ik kreeg heel goede handvatten mee.

- Sofie Bauwens

Hoewel ik al een tijdje aan de slag was met talentenkaarten in mijn coachings, heeft deze training mij de nodige diepgang gegeven zodat ik dit nog beter kan toepassen bij het coachen van mensen.

- Sylvie Gunst, Coach, It makes sense

Deze training wordt gegeven door een ongelofelijke expert die zorgt voor helderheid, persoonlijke groei en concrete handvaten om het talentdenken toe te passen bij anderen.

- Maya Quirijnen, HR business partner, Astra Sweets NV

Een zeer inspirerende opleiding die op een heel fijne manier gebracht wordt: theorie en praktijk wisselen elkaar mooi af. De trainer kan zijn verhaal zeer boeiend brengen!

- Deelnemer 2018

Trainer

Luk Dewulf

Luk Dewulf

Luk Dewulf is talent- en burn-out coach, geeft lezingen in binnen- en buitenland en ondersteunt organisaties in het introduceren van talentgericht werken in de organisatie.  Luk  studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Na enkele jaren onderzoek aan de KU Leuven ging hij aan de slag als opleidings- en organisatie-adviseur bij Kessels & Smit. In 2000 werd hij zelfstandig adviseur en op vraag van Prof. Dr. Joseph Kessels richtte hij in 2003 Kessels & Smit, The Learning Company op in België. In die periode kreeg hij de kans om meermaals in de Verenigde Staten kennis te maken met drie stromingen:

Appreciative Inquiry of Waarderend onderzoek. Samen met enkele collega’s organiseerde hij de Wereldconferentie in Gent en werkte nauw samen met één van de grondleggers van AI, Prof. Dr. Ron Fry. Positieve Psychologie. Hij kreeg de kans deel te nemen aan internationale conferenties van de Positieve Psychologie en kreeg de kans grondleggers als M. Seligman en M. Csiksentmihalyi te interviewen. Strengths Based Development. Hij leerde de ideeën van Marcus Buckingham kennen.

 

Geïnspireerd door deze stromingen schreef Luk het boek “Ik kies voor mijn talent”  (LannooCampus) en samen met Peter Beschuyt  schreef hij “Mijn Baas kiest voor mijn talent” en maakte hij een “Ik kies voor mijn talent toolbox”. Daarnaast werden ook talentenkaartjes gemaakt en werd gebouwd aan het platform 'mytalentbuilder.com'.

Daarnaast schreef Luk samen met Guido Vangronsveld het boek 'Help, mijn batterijen lopen leeg' over energieverlies en burn-out, dit vanuit een talentgericht, relationeel en systemisch perspectief. Dit boek werd recent opnieuw uitgegeven onder de titel 'Stop Burnout'.

Prijs

€ 780,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 14.10.202409:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Luk DewulfLuk Dewulf

Prijs

€ 780,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Inspirerend coachen: Basis
Startdatum 05/09/2024Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer
Certified Coach Program: Fundamentals
Startdatum 19/09/2024Duur: 77.5 uur

Certified Coach Program: Fundamentals

Become the best version of yourself as (busines...

Lees meer
Opleiding Persoonlijk Leiderschap
Startdatum 03/10/2024Duur: 58.5 uur

Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Een goede zelfsturing is de basis van alles

Lees meer
Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 07/10/2024Duur: 24 uur

Opleiding tot intervisiecoach

Intervisie is een manier om te leren van elkaar...

Lees meer