Kennismakingsworkshop: Opleiding tot professioneel trainer

Maak kennis met het programma, de werkwijze en enkele trainers van de gecertificeerde opleiding tot professioneel trainer

Op de infosessie worden het programma, de werkwijze en de leermiddelen van het 12-daagse train de trainer voorgesteld en kan je kennismaken met enkele trainers van het opleidingstraject. Je kan ook proeven van een stukje opleiding en je krijgt uitleg over de voorwaarden om het certificaat van 'Professioneel trainer' te behalen.

Doelgroep

Iedereen die interesse heeft in het traject: 'Opleiding tot professioneel trainer' of die van een stukje training uit dit traject wil proeven.  Ook wie al ingeschreven is voor de opleiding is welkom!

Wat leer je in deze sessie?

  • Op deze infosessie worden het programma en de werkwijze van de Opleiding tot professioneel trainer voorgesteld en kan je kennismaken met enkele trainers en de programmacoördinator.
  • Je kan ook proeven van het traject aan de hand van een korte 'proefles' door 1 van de trainers uit het traject.
  • Wie zich al inschreef voor de Opleiding tot professioneel trainer is ook welkom!

Programma

  • Onthaal
  • Kennismaken met het programma, de werkwijze en de leermiddelen van het traject: Opleiding tot professioneel trainer
  • De voorwaarden tot het behalen van het certificaat van 'Professioneel trainer'
  • Kennismaken met de visie van HRD Academy op leren en ontwikkelen bij volwassenen
  • Proeverij: stukje inhoud uit het traject

Trainers

Annita Rogier

Annita Rogier

Annita Rogier  (1962) is als associated internationaal expert aan HRD Academy verbonden.  Ze is geaccrediteerd als Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie.  Als trainer, coach, assessor en psycholoog zet ze zich al 24 jaar gepassioneerd in voor de ontwikkeling van trainers, HR managers, coaches, consultants en managers.  Ze heeft ruime ervaring zowel in not-for profit als in profit organisaties.  Ze is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen, van de Nederlandse Vereniging van personeelsmanagement & organisatieontwikkeling en van het netwerk van loopbaanadviseurs en assessment professionals.  Annita Rogier heeft 24 jaar ervaring met loopbaan/ en outplacementadvisering o.a. bij:  Raadgevend Bureau Claessens, CWI, The Human Capital Group van Deloitte & Touch en Character Concern.  Ze leidde zeer veel loopbaanprofessionals, outplacementadviseurs, re-integratieadviseurs en HR-D professionals op o.a. van Randstad, KPN, CWI, UWV, Bouwfonds, loopbaanadviseurs van diverse Gemeenten, PAC, Ideeënrijk, Transferpunt Zorg, REAX, enz.

Annita is bestuurslid van de Vereniging voor Erkende Stresscoaches en Burn-out coaches (VESB).

Tamara Lenaerts

Tamara Lenaerts

Tamara Lenaerts is handelsingenieur, theaterregisseur en instructor Deep Democracy. Zij behaalde een aggregaatsdiploma, volgde een intensieve training in het leiden van groepen en teams en een opleiding tot organisatieopsteller. Ze verdiept zich daarnaast in mindfulness en lichaamswerk.  Tamara werkte de voorbije 25 jaar in de wereld van Learning & Development; een 7-tal daarvan als verantwoordelijke L&D (bij de Federale Overheid en bij de Colruyt Group) en een 9-tal jaar als medebestuurder en coach-trainster bij een bureau voor training, coaching en consulting. Wat leidde tot een uitgebreide expertise in het ontwikkelen en geven van trainingen rond leidinggeven en communicatie, in het begeleiden van teams en in het uittekenen van een trainingsbeleid binnen (overheids)organisaties.  In 2009 richtte ze laDuende op. Vanuit deze organisatie focust zij zich voornamelijk op de procesmatige kant van het werken met leergroepen en teams, op dat wat speelt onder de oppervlakte. Sinds 2016 draagt ze via She & Company ook haar steentje bij aan een vrouwelijkere wereld. De ervaring die ze verwierf met het opzetten van tien vrouwenfestivals en ettelijke -cirkels, vertaalt ze nu ook in een aanbod rond genderdiversiteit naar organisaties.  Haar manier van werken is intens, intuïtief, speels, praktijkgericht, al doende en constructief spiegelend.  Tamara is naast lead trainer ook programmacoördinator van de Opleiding tot professioneel trainer bij HRD Academy.

Martine Vanremoortele

Martine Vanremoortele

Martine Vanremoortele heeft meer dan 15 jaar ervaring in bedrijfscommunicatie en marketing.  Daarna verschoof ze haar loopbaan in de richting van kwaliteitsmanagement, later aangevuld met coaching, creatief denken en innovatie. Nu heeft ze een manier gevonden om haar ervaring in management, creatief denken en liefde voor kleuren en tekenen te verenigen in het werken met beelden en visual harvesting.  Ze legt zich toe op het geven van opleidingen, visuele verslaggeving en het helder maken van ideeën en concepten aan de hand van beelden.

Patrick Belpaire

Patrick Belpaire

Patrick Belpaire studeerde in 1984 af als geaggregeerd licentiaat in de Psychologische en Pedagogische wetenschappen. Na een periode van 2 jaar als docent Didactiek en coach ‘Leren Leren’ vervoegde hij Dolmen Computer Applications.  In 1994 combineerde hij zijn ICT, marketing en pedagogische ervaring via de oprichting van het bedrijf U&I Learning nv, gespecialiseerd in (e-)learning.  Dit bedrijf groeiende uit tot een beursgenoteerde onderneming met meer dan 200 klanten en 120 medewerkers in 3 landen. In juni 2010 verliet hij U&I Learning als aandeelhouder en bestuurder. Sindsdien stelt hij zijn ervaring ten dienste als adviseur en begeleider van KMO’s in groei, alsook van grotere ondernemingen in hun evolutie naar lerende organisatie. 

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Train the trainer: Basisvaardigheden voor trainers
Startdatum 29/11/2024Duur: 16 uur

Train the trainer: Basisvaardigheden voor trainers

Leer de basis van het trainersvak

Lees meer
Certified Coach Program: Fundamentals, Advanced & Certification
Startdatum 19/09/2024Duur: 215 uur

Certified Coach Program: Fundamentals, Advanced & Certification

Become the best version of yourself as (busines...

Lees meer
Groepsdynamica: de groep als leerinstrument
Startdatum 14/11/2024Duur: 16 uur

Groepsdynamica: de groep als leerinstrument

Voor wie gefascineerd is door het functioneren ...

Lees meer
Vernieuwende presentatietechnieken - Presenteren met impact
Startdatum 04/10/2024Duur: 16 uur

Vernieuwende presentatietechnieken - Presenteren met impact

Boeiend en beklijvend spreken voor publiek

Lees meer