Boeklancering: Navigate, een gids voor leiders in een snel veranderende wereld

Beperkte plaatsen, schrijf snel in

Je wordt vriendelijk uitgenodigd op de lancering van het boek van Philippe Bailleur en Annette Meulmeester: 'Navigate. Een gids voor leiders in een snel veranderende wereld'. Op 9 juni vanaf 17u in Amsterdam. Je gaat naar huis met een pak nieuwe ideeën om als leider in een steeds complexer wordende omgeving te floreren. En uiteraard ook met het boek onder de arm. Deze boeklancering staat open voor leidinggevenden uit organisaties.

Een woordje van de auteurs: Philippe Bailleur en Annette Meulmeester

Op 9 juni 2023 lanceren wij het boek waar we het afgelopen jaar met zoveel plezier en volharding aan hebben gewerkt: 'Navigate. Een gids voor leiders in een snel veranderende wereld'.

Voor ons een bijzonder moment. Immers, deze lancering markeert voor ons het einde van het creatieproces en tegelijk het moment waarop we ons werk loslaten in de snel veranderende en complexer wordende wereld waar we over schrijven. 

Het is een boek geworden waarvan we hopen dat het een houvast kan bieden voor leiders die werk maken van organisatieontwikkeling, met het oog op de uitdagingen van morgen.

We willen u bij deze van harte uitnodigen om bij deze boeklancering aanwezig te zijn. 

Doelgroep

Leidinggevenden, CEO's, managers.  

Programma van de boeklancering

  • Overhandiging van het eerste exemplaar door LannooCampus
  • Interview van de auteurs
  • Beelden zeggen meer dan woorden
  • In een drafje door het boek
  • Feestelijk viering onder het genot van een drankje

Over het boek

De turbulenter wordende realiteit blijkt bijzonder uitdagend te zijn voor organisaties. Meer dan ooit hebben we leiders nodig die in staat zijn om te navigeren op steeds complexer wordend terrein. Het vormgeven van de organisatie is daarbij een onontbeerlijke factor.

Dit boek, geschreven vanuit de praktijk van beide auteurs, volgt het hoofdpersonage Hugo in de uitdagingen die hij tegenkomt als leider in een organisatie in volle transitie. Aan de hand van wat hij op zijn reis ontmoet, leer jij samen met Hugo navigeren op onbekend terrein.

Parking in de buurt

  • Je kan parkeren in de KNSM-Laan: € 4,50 per uur.
  • Parking garage Brazilië is een stuk goedkoper, tot 22h (10 minuten lopen naar het KZ).

Trainers

Philippe Bailleur

Philippe Bailleur

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School werkte Philippe een aantal jaren op de militaire luchtmachtbasis van Melsbroek. Net toen hij in 1996 aangesteld werd als personeelsverantwoordelijke, crashte één van de C-130 transportvliegtuigen van de Belgische luchtmacht in Eindhoven. Alle bemanningsleden (BE) en de meeste passagiers (NL) kwamen om het leven. 41 families werden rechtstreeks getroffen en nog veel meer vrienden en collega’s.

Deze ingrijpende gebeurtenis zorgde voor een kentering in zijn loopbaan: hij koos voluit voor het pad van organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Philippe combineert ondertussen al meer dan 20 jaar een aantal professionele rollen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn:

Hij werkt als organisatiecoach in de - soms taaie - praktijk van zowel kleine als grote organisaties. Waar hij tegenaan loopt in de praktijk, prikkelt hem steeds om op onderzoek te gaan. Dit via allerhande opleidingen, verdiepende vakliteratuur, uitwisseling met collega's en introspectie. Daaruit ontstaan vaak nieuwe concepten die hij als auteur graag vertaalt in blogs, artikels en boeken. Deze ervaringen geeft hij vervolgens als teacher, en met veel passie, door via tal van langlopende opleidingen.

De drijfveer achter dit vliegwiel is het ondersteunen van organisaties om Forces for Good te worden: goed voor de planeet, goed voor de maatschappij, goed voor de organisatie zelf én uiteraard de medewerkers.  Meer info via www.philippebailleur.be

Annette Meulmeester

Annette  Meulmeester

Haar diepe fascinatie voor de dynamiek tussen mensen vormt al jaren de rode draad in het werk van Annette en inspireert haar tot continu leren, ontwikkelen en delen van haar kennis van en inmiddels ruime ervaring met het coachen van organisaties, individuen en teams.  De steeds sneller veranderende en complexer wordende maatschappij waarin we leven, daagt organisaties meer en meer uit om zich te verhouden tot een nieuwe realiteit, waarin adaptief vermogen en het laveren op onbekend terrein belangrijker wordt. In haar praktijk als organisatiecoach richt Annette zich op het ondersteunen van teams, organisaties en hun leiders in de transitie die dit vraagt. Ze streeft ernaar om samen met haar opdrachtgevers en samenwerkingspartners het welzijn in organisaties te vergroten en anderen te faciliteren in het ontsluiten van hun potentieel. Dit doet ze vanuit een systemisch perspectief, waarbij ze haar scherpe antenne voor dynamieken in de onderstroom combineert met een warme, toegankelijke stijl en een gezonde dosis concreetheid.  Na haar studie organisatiekunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam startte Annette haar loopbaan in 2001 als verandermanager bij een verzekeraar, waarna ze in 2007 de overstap maakte naar een adviesbureau waar ze zich verder specialiseerde op het gebied van executive (team)coaching, groeps- en psychodynamica. Sinds 2012 is Annette mede eigenaar van Scafander en treedt ze regelmatig op bij een aantal business schools als docent, trainer en coach.

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 21/03/2024Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Vrouw en impact
Startdatum 07/12/2023Duur: 18.5 uur

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en leiderschap ...

Lees meer
Leider zonder masker
Startdatum 26/04/2024Duur: 8 uur

Leider zonder masker

Hoe breng ik het volle potentieel in mezelf als...

Lees meer
Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance
Startdatum 13/09/2024Duur: 32 uur

Coaching to outperform - Coach je medewerkers naar betere performance

Als leidinggevende coachtechnieken inzetten zod...

Lees meer