i.s.m.Partner logo 1

Masterclass Corporate activisme: hoe kan je het verschil maken in change projecten

Leer uit praktijkcases over organisatieontwikkeling en een eigentijdse manier van veranderkunde

Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuw boek 'De corporate activist. Het transitiecanvas als leidraad', getuigt Rudy Vandamme samen met enkele van zijn professionele klanten hoe ze samen taaie vraagstukken aanpakken in organisaties en zo een eigentijdse manier van veranderkunde concretiseren. Je gaat naar huis met het splinternieuwe boek van Rudy onder de arm en met frisse praktijkideeën over eigentijdse en succesvolle veranderprincipes.

Situering

Al decennialang zijn er discussies hoe veranderingen succesvoller kunnen zijn als het om taaie vraagstukken gaat. Veranderprojecten schieten te kort als de verandering fundamenteel is, mensen betreft en duurzaam moet verankerd worden. 'De mensen zijn niet mee', zegt men dan. Directies en bestuurders voelen zich vaak onmachtig. Fusies, reorganisaties, digitalisering, retentiebeleid, wachtlijsten, het zijn allemaal vraagstukken waar directies hulp nodig hebben van medewerkers. Bovendien zien ze zich gesteld voor nog grotere toekomstige uitdagingen.

Naast de klassieke veranderstrategieën is er nood aan eigentijdse inspiratie als het gaat om fundamentele veranderingen. Die eigentijdse methodiek wordt niet alleen beschreven in het boek van Rudy Vandamme, hij gaat het er ook actief mee aan de slag met opdrachtgevers in bedrijven, overheden, zorginstellingen, scholen, banken, enzovoort.

Ter gelegenheid van de launch van Rudy Vandammes boek 'De corporate activist. Het transitiecanvas als leidraad.' organiseert HRD Academy een inspirerende masterclass. Rudy Vandamme gaat die middag in dialoog met zijn opdrachtgevers waar hij als consultant al jarenlang mee samenwerkt. Bovendien wordt het publiek actief betrokken om mee na te denken over het aanpakken van taaie vraagstukken.

Nu de wereld niet alleen VUCA is, maar fundamentele transities voor de deur staan, is er ook een nieuw soort veranderkunde nodig.

Doelgroep

Bestuurders, leidinggevenden, managers, HR professionals, durvers, kantelaars, coaches, veranderaars, consultants en iedereen met interesse voor de ontwikkeling van een meer eigentijdse veranderkundige aanpak.

Wat leer je in deze unieke masterclass?

 • Je krijgt een samenvatting van het boek 'De corporate activist. Het transitiecanvas als leidraad.'
 • Getuigenissen van binnenuit van directies en veranderaars waar Rudy mee samenwerkt voor het realiseren van organisatieontwikkeling.
 • We formuleren helder de hedendaagse uitdagingen waar professionals en organisaties voor staan.
 • We bouwen collectieve kennis op rond succesvolle veranderprincipes.
 • Netwerking met collega’s helpt je om je eigen ervaring te exploreren.

Programma

Dit programma wil een kruisbestuiving en dialoog zijn tussen alle aanwezigen. Het is opgebouwd om kennis en inzicht te creëren in de krachtlijnen voor toekomstig handelen van iedereen die met verandering in organisaties bezig is. Het publiek wordt actief betrokken bij de dialogen en exploraties.

 • 13u: verwelkoming, inloop
 • 13.30u – 14.00u: launch en samenvatting van het boek 'De Corporate Activist. Het transitiecanvas als leidraad': negen perspectieven op verandering in organisaties
 • 14.00u – 14.45u: in gesprek met twee opdrachtgevende directies (casus uit de praktijk)
 • 14.45u – 15.00u: pauze en netwerken
 • 15.00u – 15.45u: ervaringsuitwisseling onder deelnemers, in subgroepen
 • 15.45u – 16.30u: vragen aan de opdrachtgevende directies en veranderaars
 • 16.30u – 17u30: gefaciliteerde kennisophaling en co-creatie
 • 17.30u — 18.30u: afsluitende drink met een hapje

Praktijksprekers, opdrachtgevende directies

Er is vaak dialoog en gesprek met mensen uit de praktijk waarmee Rudy Vandamme aan de slag gegaan is.  Gastsprekers:

 • Wilma Heesen, directeur Yunio/Sensire
 • Luc van Bauwel, manager change bij GZA
 • Veerle Sabbe en Jacky Fede, directeuren Brussels Fiscaliteit

Didactische aanpak

Deze bijeenkomst heeft een hybride vorm. Er wordt kennis en methodiek aangebracht. Casussen uit de praktijk worden bevraagd. Deelnemers gaan in dialoog met elkaar en kennis wordt op het einde geconsolideerd.

Leermateriaal

 • Het nieuwe boek van Rudy Vandamme 'De corporate activist. Het transitiecanvas als leidraad' 

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (4)

Mooie bijeenkomst om mijn leerervaringen te toetsen aan die van anderen.

- Wilma Heesen, . , Yunio

Een heel unieke manier om een boek te presenteren aan de hand van inspirerende verhalen uit de praktijk. Het geeft letterlijk ademruimte om samen naar gelaagde verantwoordelijkheid te kijken als een evidentie. Het feit van samen kennis te creëren, zorgde voor een diepere verbinding onder de aanwezigen. Dank aan Rudy voor het faciliteren!

- Inge Boedts, Leiderschapscoach en -trainer, Groendale BV

Rudy is een bevlogen trainer en weet als geen ander te raken, net daar waar het leerpotentieel ligt. Dit doet hij op een gelaagde manier: van individu tot op groepsniveau. Dat toont een ongelooflijk meesterschap in zijn vakgebied en in zijn trainerschap. De inhoud 'Corporate Activist' vond ik ook zeer boeiend en leerrijk. Ook voor mijn vakgebied, waarin ik pionier in organisaties en anderen daarin ondersteun. De inzichten en handvatten komen heel erg van pas.

- Ann Sterckx, coach

Rudy Vandamme, zijn tijd voorbij! Altijd een genot om te mogen ervaren wat Rudy met de wereld te delen heeft.

- Ruben Verkade, Change agent in opleiding

Trainer

Rudy Vandamme

Rudy Vandamme

Rudy Vandamme (1958) is doctor in de psychologie en senior trainer en docent. In zijn trainingen beroept hij zich op dertig jaar ervaring met individuele coaching, teamontwikkeling en organisatieverandering. Op basis van zijn studies psychologie, filosofie, antropologie, NLP en bemiddeling formuleert hij methodieken die professionals kunnen inzetten om ontwikkeling vorm te geven. Hij is de oprichter van het Deep Evolvement Instituut. Rudy schreef meer dan 15 boeken, waaronder longsellers: 'Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen voor individuen', 'Handboek Ontwikkelingsgericht coachen van teams', 'Handboek Coachend Leiderschap' en 'Zinzoekers'. Rudy heeft een talent om actuele wetenschappelijke inzichten te verbinden met concrete methodiek.

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 04/09/2023Duur: 40 uur

Opleiding inspirerend coachen

Al meer dan 10 jaar vormt deze basistraining to...

Lees meer
Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 09/10/2023Duur: 24 uur

Opleiding tot intervisiecoach

Intervisie is een manier om te leren van elkaar...

Lees meer
Kennismakingsworkshop: Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 20/06/2023Duur: 1.5 uur

Kennismakingsworkshop: Opleiding inspirerend coachen

Maak kennis met het programma, de werkwijze en ...

Lees meer
Vakopleiding tot extern organisatiecoach
Startdatum 14/09/2023Duur: 99 uur

Vakopleiding tot extern organisatiecoach

Als externe organisatiecoach bijdragen tot orga...

Lees meer