Kennismakingsworkshop: De kracht van sensitieve leiders

Maak kennis met de begeleider en het programma van de opleiding: De kracht van sensitieve leiders

Denk je wel eens dat je als leidinggevende niet echt in het plaatje past? Voel je je soms niet gehoord of erkend? Doet wat je ziet in het bedrijfsleven je soms pijn. Vind je dat het anders kan? Heb je antennes die je haarscherp vertellen wat er speelt, lang voor iemand anders het doorheeft? Ben je op zoek naar meer innerlijke rust en moeiteloos leidinggeven? Veel kans dat jij een sensitief leider bent. Je maakt in deze workshop kennis met het programma en met de manier van werken van het programma: 'De kracht van sensitieve leiders' zodat je kan inschatten of deze opleiding aansluit bij wat je zoekt.

Situering

Sensitieve leidinggevenden zijn vaak plichtsbewust en hebben veel creatief en analytisch vermogen. Ze zijn zelfbewust, empathisch, verwerken heel veel informatie en verstaan de kunst om een situatie van verschillende kanten te bekijken. Ze voelen aan wat er onder de waterlijn speelt. Ze zijn vanuit hun hart bezig met wat goed is voor het team en de organisatie.

Ondanks het feit dat er een roep is naar gedeeld -, participatief -, dienstbaar-, coachend -, of hoe je het ook wil noemen, leiderschap worden sensitieve leiders nog te weinig gehoord. 

Eén van de oorzaken daarvoor is dat sensitieve leiders het soms moeilijk vinden om hun kwaliteiten naar buiten te brengen.

Dat komt enerzijds door persoonlijke valkuilen. Zo zijn ze buitengewoon zelfkritisch en houden ze zich meer op de achtergrond, waardoor hun prestaties minder zichtbaar zijn. Ze voelen zich anders dan de anderen en hebben vaak het gevoel er niet bij te horen. Doordat ze zo veel waarnemen, kunnen ze emotioneel overbelast geraken.

Anderzijds botsen ze vaak op een systeem dat nog te veel enkel vanuit het hoofd werkt en niet vanuit het hart.

Nochtans heeft onze bedrijfswereld meer van deze 'bijzondere' mensen, die ook vanuit het hart werken, nodig. Want wat gisteren nog werkte, werkt vandaag niet meer.

In deze workshop ontdek je wie de sensitieve professional is en wat sensitief leiderschap betekent. De trainer vertelt je waarom sensitief leiderschap broodnodig is en hoe je je sensitief leiderschap kan oppakken. We gaan door de verschillende modules. Je maakt kennis met de werkwijze en de begeleider. Als kers op de taart ervaar je zelf de kracht van het inzetten van je sensitiviteit als leidinggevende. Zo neem je dadelijk al wat extra inzichten over je team en jezelf mee.

Doelgroep

Voor leiders die het anders willen. Voor leiders die net door hun sensitieve kwaliteiten het verschil willen maken in organisaties.  Sensitieven kunnen hoogsensitieven, hoogbegaafden en introverten zijn, maar het kunnen ook die mensen zijn die hun hart meer willen laten spreken op het werk. Het kunnen leidinggevenden zijn die hun intuïtie, innerlijke wijsheid en zelfbewustzijn meer willen ontwikkelen.

Het zijn de leiders die goede ideeën hebben, maar zich niet altijd gehoord of erkend voelen, net omdat hun insteek anders is dan wat er tot nu toe altijd geweest is.  Dit programma is voor wie zich herkent in de rol van sensitieve krijger of wijze adviseur.

Voor leiders die met hun sensitieve eigenschappen een tegengewicht willen bieden en meer warmte, menselijkheid en echtheid in organisaties willen brengen.

En voor iedereen die kennis wil maken met het programma en de begeleider van de opleiding: De kracht van sensitieve leiders.

Programma

  • Je krijgt zwart op wit uitgelegd waarom sensitieve leiders broodnodig zijn.
  • Je ontdekt wie de sensitieve professional is zodat je kan aftoetsen of jij er ook één bent.
  • Je maakt kennis met de kenmerken van de sensitieve leider.
  • We gaan door het model dat je nodig hebt om zelf je sensitief leiderschap op te pakken.
  • Als kers op de taart ervaar je zelf de kracht van het inzetten van je sensitiviteit als leidinggevende. Zo neem je dadelijk al wat extra inzichten over je team en jezelf mee.
  • Je maakt kennis met de trainer en het programma van de opleiding: De kracht van sensitieve leiders.
  • Er is ruimte voor vragen.

Trainer

Ann Baeke

Ann Baeke

Vanuit haar ruime managementervaring helpt Ann Baeke leidinggevenden om hun eigen natuurlijke leiderschapsstijl  te ontwikkelen, van zelfbewustzijn tot zelfrealisatie.  Ze heeft zelf ondervonden hoe uitdagend het bedrijfsleven is als sensitieve leidinggevende. “Het was een zoektocht voor mij om me staande te houden in een bedrijfscontext die vooral gestuurd werd vanuit het hoofd. Ik miste het hart. Het zette me aan tot onderzoek naar sensitiviteit.”  

Ann is Licentiaat Handelswetenschappen, behaalde een MBA en is Gecertifieerd Personal Coach en Master NLP.  Ze is ook gecertificeerd Discovery Insights Practitioner. Ze heeft meer dan 20 jaar professionele management en communicatie ervaring.  Vanuit haar bedrijf 'Natural Leadership' begeleidt ze leiders in hun persoonlijk leiderschap en coacht ze organisaties bij het neerzetten van een engagementscultuur. Authenticiteit is haar sleutel. Ze werkt vanuit empathie en met veel respect voor ieders persoonlijkheid.

Prijs

Gerelateerde opleidingen

Omgaan met stress

Omgaan met stress

Krijg individueel advies over hoe jij gezond ka...

Lees meer
Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals
Startdatum 28/09/2023Duur: 25 uur

Verbindende communicatie voor leidinggevenden en HR professionals

Leer de principes van Verbindende Communicatie ...

Lees meer
Opleiding Systemisch Leiderschap

Opleiding Systemisch Leiderschap

10-daagse systemische training voor leidinggeve...

Lees meer
Vrouw en impact
Startdatum 07/12/2023Duur: 18.5 uur

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en leiderschap ...

Lees meer