Inspirerend coachen: Basis (level 1)
Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen
Lees meerEen kernmodel om één op één gesprekken te leiden in een co-creatieve dialoog
Het Vorkmodel is een methodiek om één op één ontwikkelingsgesprekken te leiden. Je structureert je eigen en andermans ontwikkeling met vier sporen (vandaar de Vork) van voortgang. Deze training is het referentiekader dat je steeds met je meedraagt als je gesprekken voert. Na de training ben je in staat om andere methoden en modellen die je kent of nog wil verkennen in dit overkoepelend ontwikkelingsmodel te plaatsen. Alle sporen van het Vorkmodel worden methodisch behandeld en getraind.
Succesvolle één op één gesprekken zijn voor veel professionals een essentieel onderdeel van hun werk. Leidinggevenden en HR professionals hebben allerlei soorten gesprekken met medewerkers, leraren spreken met leerlingen, hulpverleners met cliënten, coaches met hun coachees, adviseurs met opdrachtgevers, projectleiders met hun interne leidinggevende, enz. Je hoopt in dergelijke gesprekken dat de ander je begrijpt, iets leert of in beweging komt. Allicht zet je je eigen ervaring en deskundigheid in om de ander iets mee te geven. Of je voert de gesprekken al jarenlang intuïtief, naar best vermogen en intentie. Als je begint te merken dat analyseren, adviseren en oplossingen aanreiken, niet oplevert wat je hoopt, dan is het tijd om te bezinnen over je gespreksmethodiek. Je eigen ideeën inzetten wordt veel makkelijker als je het gesprek breder kadert als een begeleiding van leren en ontwikkelen. Je leert op die manier om de coachrol toe te voegen aan je beroepsrol.
Het voorstel is om je één op één gesprekken voortaan vorm te geven als een dialoog en daarin het Vorkmodel te gebruiken om het gesprek te leiden. Je expertise en ervaring krijgt een plaats in een bredere betrachting om de ander in zijn ontwikkeling te helpen. Je kadert een concreet onderwerp in een breder geheel van leren en ontwikkelen. De dialoog en het Vorkmodel stellen je in staat om gelijk welk soort gesprek tot een ontwikkelingsgesprek te maken. Met het Vorkmodel wordt de complexiteit hanteerbaar en word je een gesprekspartner waar de andere echt iets aan heeft.
De vierdaagse is een stevige, methodische training, een bootcamp rond het leren voeren van ontwikkelingsgesprekken. Gespreksvaardigheden worden veelvuldig ingeoefend aan de hand van het Vorkmodel.
Onze ideale deelnemer herkent zich in 1 of meerdere van onderstaande formuleringen.
Met het Vorkmodel en het dialogiseren heb je een methodiek om één op één gesprekken te leiden. Na deze training begrijp je het Vorkmodel. Je structureert je eigen en andermans ontwikkeling met vier sporen van voortgang. Thema's als identiteit, levenskeuzes en zingeving kan je voortaan methodisch concreet hanteren. Deze training is het referentiekader dat je steeds met je meedraagt als je gesprekken voert. Na deze training kun je vlieguren beginnen maken. Je bent in staat om andere methoden en modellen die je kent of nog wil verkennen in dit overkoepelend ontwikkelingsmodel te plaatsen.
Alle sporen van het Vorkmodel worden methodisch behandeld en getraind. We zetten je vaardigheid op scherp om in begeleidingsgesprekken leiderschap te nemen. We hebben er ook aandacht voor dat je een dialoog voert en jezelf inzet in het gesprek. Opgelet: dit is geen coachopleiding. Het is een training om het Vorkmodel te leren gebruiken in een co-creatieve dialoog, als trainer, coach, leraar, consultant, HRM of leidinggevende.
Dag 1: Kaderen en projectspoor
Dag 2: Acht methoden van identiteitsontwikkeling
Dag 3: Zingevingsontwikkeling
Dag 4: Zelfsturingsvaardigheid
Via onderstaand filmpje kan je al even kennismaken met het Vorkmodel
Rudy Vandamme (1958) is doctor in de psychologie en senior trainer en docent. In zijn trainingen beroept hij zich op dertig jaar ervaring met individuele coaching, teamontwikkeling en organisatieverandering. Op basis van zijn studies psychologie, filosofie, antropologie, NLP en bemiddeling formuleert hij methodieken die professionals kunnen inzetten om ontwikkeling vorm te geven. Hij is de oprichter van het Deep Evolvement Instituut. Rudy schreef meer dan 15 boeken, waaronder longsellers: 'Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen voor individuen', 'Handboek Ontwikkelingsgericht coachen van teams', 'Handboek Coachend Leiderschap' en 'Zinzoekers'. Rudy heeft een talent om actuele wetenschappelijke inzichten te verbinden met concrete methodiek.
Prijs
Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen
Lees meerIntervisie is een manier om te leren van elkaar...
Lees meerMaak kennis met het programma, de werkwijze en ...
Lees meerAls externe organisatiecoach bijdragen tot orga...
Lees meer