Nieuw!

Versterk je leiderschap met een paardenmiddel

Leer krachtig en authentiek leidinggeven door de interactie met paarden

Paarden zijn experts in leiderschap. Ze overleven al miljoenen jaren langer dan wij, mensen, op een succesvolle manier in team. In deze opleiding delen paarden hun bijzonder krachtige formule om als leider te floreren en te groeien, zowel in je persoonlijke - als je professionele leven. De paarden geven je duidelijke en werkbare feedback over hoe zij jouw leiderschap ervaren, wat werkt en wat niet werkt.

Doelgroep

Leidinggevenden op verschillende niveaus in organisaties die zoekende zijn naar meer balans en impact en die nieuwsgierig zijn naar wat ze van paarden kunnen leren op het vlak van leiderschap.  Er is geen voorkennis vereist.  Een lichte angst van paarden is geen bezwaar.

Wat leer je in deze opleiding?

 • Je leert dankzij de paarden op een krachtige manier leidinggeven, wat in jouw organisatie zal leiden tot enthousiaste en gemotiveerde teamleden.
 • Je ontwikkelt jouw persoonlijk en authentiek leiderschap door de interactie met de paarden en de duiding door de collega deelnemers en de trainers.
 • Je ontdekt wat er al werkt in jouw leiderschapsstijl en waar het hapert, aan de hand van de spiegel die de paarden jou aanreiken.
 • Je gaat individueel aan de slag met jouw leiderschapsuitdagingen zodat je impact als leider groeit.
 • Je leert je energie optimaal balanceren zodat je komt tot een duurzaam leiderschap.

Programma

Je krijgt diverse opdrachten om 1 of meerdere paarden te leiden. Je zal ervaren, begrijpen, beleven en voelen hoe jij jouw leiderschap een extra push kan geven om aan impact te winnen. Het is net dit ervaringsgericht leren dat zich vastklikt in je geheugen en waardoor het altijd bij blijft en je niet meer loslaat. En dat is ook de bemerking die we van klanten krijgen na een paardencoaching of -opleiding: het blijft in je lijf hangen omdat er verschillende gebieden in je brein geactiveerd worden: visueel, auditief, emotioneel en kinesthetisch. Je ervaart wat werkt en wat niet werkt en je kan met een schone lei herbeginnen en blijven proberen, want het paard houdt geen score bij. En je kunt beleven hoe het anders kan en wat dat met jou doet, met het paard en met de omgeving.

Het programma is opgebouwd rond de verschillende succeselementen en stoorzenders in leiderschap zoals in het boek 'Komt een paard in de boardroom' (Van Reepingen & Talpaert) wordt beschreven.  Met een minimale theoretische kadering laten we je onmiddellijk aan den lijve ondervinden waar je leiderschap aan kracht kan winnen.  Vanuit deze beleving coachen we je naar authentiek leiderschap en leren we je hoe je dit kan vertalen naar je dagelijkse rol binnen de organisatie.

Klemtonen per dag:

 • Dag 1: Neem dié positie in als leider die je teamleden maximaal activeert en ondersteunt.  Vergroot je efficiëntie als leider dankzij extra bronnen van informatie.
 • Dag 2: Ontdek jouw persoonlijke stoorzenders in leiderschap en schakel ze uit.  Vergroot je Impact!

Didactische aanpak

 • 2 volledige dagen workshop in interactie met de paarden in een hands-on setting waardoor het geleerde onmiddellijk praktisch toepasbaar is in jouw eigen situatie.
 • De klemtoon ligt op het oefenen met de paarden.  Je leert van en met de paarden, van je trainer(s) als vertaler(s) en van je collega deelnemers.
 • Minimum aantal deelnemers: 5, maximum aantal deelnemers: 10.
 • Naargelang het aantal deelnemers, worden 1 of 2 trainers ingeschakeld.  Vanaf 6 deelnemers werken we met 2 trainers.

Leermateriaal

Boek: 'Komt een paard in de boardroom', Annemieken Van Reepingen en Nadja Talpaert.

Een voorproefje: Een reportage op Radio 2

Anja Daems draaide een reportage voor 'De Madammen' op Radio 2 op 25 juni 2020 naar aanleiding van de boeklancering 'Komt een paard in de boardroom', Lannoo Campus 2020.

 

Trainers

Annemieken Van Reepingen

Annemieken Van Reepingen

Annemieken Van Reepingen leeft vanuit een passie voor mensen en paarden. Ze is arts en psychologe en heeft meer dan 30 jaar ervaring in therapie en coaching, in diverse settings in de gezondheidszorg en de bedrijfswereld. Vanuit haar twee passies volgde ze meerdere opleidingen in binnen- en buitenland om paarden in te zetten voor het welzijn van mensen. Sinds de oprichting van Kivik in 2009 heeft ze deze krachtige mix ingezet in de behandeling en preventie van burn out, teambuilding en last but not least leiderschapscoaching. Annemieken is een wereldwijd erkende autoriteit op vlak van paardencoaching en ze is auteur van 3 boeken : 'Jouw Paardenkracht', 'Komt een paard in de Boardroom' en '7 Tips voor Burnout klachten en paardencoaching'. Ze leidde tal van coaches op.

Nadja Talpaert

Nadja Talpaert

Nadja Talpaert is een master ICF-gecertifieerde coach (MCC) en NLP en Transformational Presence Coach (TPLC) met bijna 20 jaar ervaring in executive - en leadership coaching.  Nadja’s persoonlijke carrièrepad leidde haar zowel in business als HR doorheen diverse sectoren.  Sinds de oprichting van Notice the Difference! in 2011 trekt zij resoluut de kaart van leiderschapsontwikkeling, hoofdzakelijk via individuele - en team coaching en IntervisieCoaching, al dan niet met de hulp van paarden. Omdat paarden als geen ander je onmiddellijk en eerlijk uitnodigen om in leiderschap te stappen.  Nadja schreef samen met Annemieken Van Reepingen het boek ‘Komt een paard in de boardroom’, uitgegeven bij Lannoo Campus in 2020.

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

 • Vlaams OpleidingsVerlof: HRD Academy heeft een kwaliteitsregistratie behaald voor dienstverleners binnen Werk en Sociale Economie.  Dat wil zeggen dat werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Vlaams Opleidingsverlof (vroegere Betaald Educatief Verlof).  
 • Opleidingscheques voor werknemers: je kan opleidingscheques aanvragen voor opleidingen van HRD Academy die geregistreerd zijn in de Opleidingsdatabank van de Vlaamse Overheid.  Op de individuele webfiches van elke HRD Academy staat vermeld indien de opleiding hiervoor erkend is.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest. Je krijgt 40 tot 70% van de kosten vergoed.  Opgelet: je moet de premie wel minstens een maand voor aanvang van de opleiding aanvragen.
 • Opleidingscheques Wallonië
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.
 • Liberform: Vormingsfonds voor de vrije beroepen
 • Educam: Sectorfonds voor de automotive sector en aanverwante sectoren
 • Co-valent: Vormingsfonds van de sectoren chemie, kunststoffen en life sciences.
 • Logos: Vormingsfonds voor bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (PC 226)

Prijs

€ 1 560,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Inschrijven

Data

 • 25.04.202209:00 - 17:00
 • 26.04.202209:00 - 17:00

Locatie

Kivik
Veldstraat 42

9420 Burst
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Annemieken Van ReepingenAnnemieken Van Reepingen
 • Nadja TalpaertNadja Talpaert

Prijs

€ 1 560,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 10.10.202209:00 - 17:00
 • 11.10.202209:00 - 17:00

Locatie

Kivik
Veldstraat 42

9420 Burst
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Annemieken Van ReepingenAnnemieken Van Reepingen
 • Nadja TalpaertNadja Talpaert

Prijs

€ 1 560,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Omgaan met stress
Startdatum 20/05/2022

Omgaan met stress

Stilte en leiderschap 1
Startdatum 30/11/2021

Stilte en leiderschap 1