Nieuw!

Gratis infosessie Vakopleiding lichaamsgerichte interventies voor coaches

Heb je interesse in lichaamsgericht coachen? Wil je ervaren hoe het is om de beweging te maken vanuit het hoofd naar het lichaam? Vraag je je af hoe je duurzamer aan gedragsverandering kan doen als coach? Dan is de Vakopleiding lichaamsgerichte interventies voor coaches iets voor jou. We organiseren een gratis infosessie over deze vakopleiding.

Situering

Je bent van harte welkom op de infosessie om kennis te komen maken met het programma van de Vakopleiding lichaamsgerichte interventies voor coaches én met de begeleiders Ann Noppen en Dorian van der Kooij.  Beiden hebben meer dan 10 jaar ervaring met lichaamsgericht werken en zijn actief als coach in individuele en organisatietransformatie projecten. Zij verheugen zich om jou te ontmoeten en je de werking van lichaamsgerichte interventies te laten ervaren.


Het lichaam als informatiebron

Van inzichten alleen verandert niemand. Daadwerkelijke persoonlijke transformaties ontstaan niet vanuit ons denken of vanuit ons hoofd. Onze gedachten moeten we doorvoelen, verinnerlijken en in ons lijf laten zakken: belichamen als het ware.  Met heel ons wezen, vanuit het hoofd naar het lichaam. Het belichamen tijdens persoonlijke groeitrajecten geeft toegang tot alle aspecten van de menselijke intelligentie: nl. de intellectuele, emotionele en de zintuigelijke intelligentie.


In de Vakopleiding lichaamsgerichte interventies voor coaches leren we je werken met diverse lichaamsgerichte interventies waardoor persoonlijke groei belichaamd wordt. De opleiding is ervaringsgericht wat betekent dat wij jou zelf ook begeleiden adhv lichaamsgerichte interventies.  Deze unieke vorm van coaching gaat voorbij aan cognitieve inzichten en maakt gebruik van de wijsheid van het lichaam. 


Wat levert het je op? Meer impact, met minder woorden. Meer plezier tijdens het coachen. Tevreden klanten met duurzame resultaten.

Programma

We beginnen met bewegen om zo uit ons hoofd in ons lichaam te komen. Hierna geven we je een introductie op wat embodiment inhoudt en wat hierbij de rol van neuroscience is. We leggen je onze holistische aanpak uit die bestaat uit het leggen van verbindingen tussen hoofd en lichaam.


Ook bieden we een aantal direct toepasbare oefeningen aan: 

  1. Synchronisatie van body en mind oefening.
  2. Centering: een oefening om je steeds weer opnieuw in het hier en nu te kunnen verbinden met je eigen ‘midden’, en zo met je aandacht bij jouw eigen lichaam te blijven.
  3. ‘Stuck’-oefening: Het leren in beweging brengen van lichamelijke blokkade en zo ruimte te geven aan potentieel nieuw gedrag. 


Tenslotte maak je uiteraard uitvoerig kennis met de inhoud, het programma en de aanpak van de Vakopleiding lichaamsgerichte interventies voor coaches en beantwoorden we graag al jouw vragen hierover.

Praktische informatie

Zorg ervoor dat je makkelijke kleding aan hebt waarin je vrij kunt bewegen. Tijdens de workshop kun je al je vragen stellen over het programma en nader met de begeleiders kennismaken. We starten om 13.00 uur en vanaf 16.00 uur is er gelegenheid om na te praten met elkaar en met de trainers.

Trainers

Ann Noppen

Ann Noppen

Ann Noppen is executive coach, embodied leadership trainer, change facilitator en lichaamsgerichte psychotherapeute. Ze is de oprichter van Bodymindwork, embodied learning practice en organisatiecoach.  Ze is expert in ‘embodied learning’ en begeleidt mensen en organisaties in groeitrajecten.  Ann heeft meer dan 25 jaar ervaring met executive coaching, team coaching en cultural change, zowel in multinationals, KMO’s, NGO’s als bij de overheid. Ze heeft een achtergrond in business administration, human resources management en sociaal werk.  De laatste 10 jaar heeft ze onderzocht hoe beweging, bio-energetica, ademwerk, lichaamswerk, theatertherapie en meditatie mens en organisatie kunnen ondersteunen in persoonlijke groei en veranderingstrajecten.  Haar mentaal, emotioneel en lichamelijk kompas is gebaseerd op authenticiteit, duidelijkheid, duurzaamheid en liefde.  Ze behaalde tevens volgende certificeringen: Karakter Intelligentie Vragenlijst van Yvette Hooites Meursing, VIP2A Pro Neuroscience, Lichaamsgerichte Psychotherapie, Gestalt Based Leiderschap en Groepsdynamica, Thema Gecentreerde Interactie, Birkman en Theater Therapie.

Dorian van der Kooij

Dorian van der Kooij

Dorian is embodied leadership trainer, executive coach, change facilitator en expert in communicatie en relatiedynamiek. Ze is oprichter van Fenomeen: embodied leadership in work, life and love. Ze is expert in ‘embodied learning’ en begeleidt mensen en organisaties in groeitrajecten.  Dorian heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de publieke sector en heeft een achtergrond in Sociale en Communicatie Wetenschappen, Toegepaste Psychologie en Organisatie Consultancy.  Ze is verder opgeleid in NLP, Transactionele analyse, familie- en organisatieopstellingen, lichaamswerk, mindfullness, intuïtieve ontwikkeling, energetic integration,  circling, relatiedynamieken en karakterstructuren.  Haar moraal kompas is gebaseerd op authenticiteit, radicale eerlijkheid, duurzaamheid en compassie.  Ze behaalde volgende certificeringen: Professional Guidance of Organisations, Systemisch Werk, Karakter Intelligentie, Transactionele Analyse, NLP, Inner Grounding Therapie, Relatietherapie and Professionele Coach/Counsellor.

Prijs

Gratis

Inschrijven

Data

  • 19.08.202013:00 - 15:30

Locatie

Online infosessie
via Zoom

Trainers

  • Ann NoppenAnn Noppen
  • Dorian van der KooijDorian van der Kooij

Prijs

Gratis

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Opleiding inspirerend coachen
Startdatum 03/09/2020

Opleiding inspirerend coachen

Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 01/03/2021

Opleiding tot intervisiecoach