Leider zonder masker

Hoe breng ik het volle potentieel in mezelf als leider naar boven? Natuurlijk leiderschap: meer rust, drive en zingeving

In dit 1-daags basisprogramma leer je je persoonlijk leiderschap vorm geven. Je kan immers pas leiding geven aan anderen als je leiding kan geven aan jezelf. Je steekt minder energie in het dragen van maskers, nl het doen wat je denkt dat anderen van je verwachten. Je ontdekt hoe je authentiek kan zijn als leider, met meer impact.

Situering

Zelfkennis is onontbeerlijk om een goede leidinggevende te zijn.  Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker het is om je masker te laten zakken.  We willen graag een goede band opbouwen met onze medewerkers, maar vaak is dat niet zo makkelijk. Je vindt meer menselijkheid op de werkvloer belangrijk. Je zou het fijn vinden om een beter contact met je medewerkers te hebben.  Je weet dat verbinding nodig is om een goed team te krijgen en te behouden. Je weet ook dat hoe meer jij als leidinggevende je masker laat zakken, hoe makkelijker je een goede connectie met je team krijgt. Je vindt respect en waardering voor iemands werk ontzettend belangrijk, maar je merkt ook dat je er door de drukte van de dag vaak niet toe komt om mensen persoonlijk aan te spreken.


Enerzijds wil je je focus houden op efficiëntie en resultaten, anderzijds wil je niet dat de menselijkheid erbij inschiet. Je zou wel willen vragen aan je medewerker die er bedrukt bij zit wat er scheelt, maar is er nog zoveel anders te doen. Door alle haast, targets, druk en deadlines schiet het échte contact er vaak bij in. We vinden van onszelf dat we vanalles moeten doen. We hebben uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid.


Soms vinden we het ook een beetje spannend om te vragen hoe het nu echt met iemand gaat. Ga ik wel met de emoties van die andere om kunnen? Ga ik me dan ook kwetsbaar moeten opstellen? Als we het niet met iemand eens zijn, omzeilen we vaak de situatie in plaats van echt het gesprek aan te gaan. Vind je het moeilijk om bij een conflict uit de emotie te blijven? Als je wil ontdekken welke jouw persoonlijke gedachtenpatronen zijn die ervoor zorgen dat jij jezelf soms vastrijdt, emoties liever uit de weg gaat of niet weet hoe er mee om te gaan, … dan is deze dag iets voor jou.


In deze opleiding krijg je namelijk inzicht in je eigen emoties en leer je welke gedachtenpatronen jou tegenhouden. Je leert hoe ze ontstaan en hoe je ermee om kan gaan. Er is geen standaard antwoord, maar via oefeningen ontdek je zelf wat voor jou werkt. Persoonlijk contact wordt makkelijker, je sabboteert jezelf minder en communiceert vanuit authenticiteit. We zijn allemaal gewoon maar mensen. Iedereen heeft zijn rode knoppen. Als leider sta je een stap voor als je weet welke jouw rode knopen zijn en hoe je ermee om kan gaan.


De aandacht van deze dag ligt bij jouw innerlijke gedachten - en belevingswereld. Door jezelf beter te leren kennen en met anderen te spreken over wat er in je omgaat, zal je dit nadien ook makkelijker met je team of collega’s kunnen doen. Je zal je voorbeeldrol makkelijker kunnen opnemen.


De aanpak van Ann Baeke is erop gericht je bewust te maken van je eigen gedrag en gedachten en het effect dat je daarmee krijgt. In de training krijg je daarom geen tips en trucs maar gaan we naar de essentie : jezelf beter begrijpen. Waarom doe je wat je doet en welke effecten brengt dit met zich mee? Als dit duidelijk is, vind je antwoorden op je eigen vraagstukken. Echte verandering begint namelijk van binnenuit en kan niet van buitenaf opgelegd worden.

Doelgroep

Voor leiders die willen inzetten op meer menselijkheid op de werkvloer. Voor leiders die bereid zijn om eerst aan zichzelf te werken zodat ze later een voorbeeldrol kunnen innemen. Voor leiders die bereid zijn om hun masker te laten zakken.  Een leider is iemand die het beste in andere mensen naar boven haalt. Om dat te kunnen, moet je in de eerste plaats de beste versie van jezelf naar boven kunnen halen als je in contact bent met anderen.  Als je wil ontdekken welke gedachtenpatronen jou parten spelen in contact met anderen of als je je emoties beter wil leren reguleren, dan is dit voor jou de ideale opleiding. Dat kan als leidinggevende van een team, maar ook als projectleider of teamlid.  Voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijk leiderschap.

Wat leer je in de opleiding?

 • Je steekt minder energie in het dragen van maskers, nl het doen wat je denkt dat anderen van je verwachten.
 • Je leert hoe je je rode knoppen ontdekt en je leert een strategie uitwerken om ermee om te gaan.
 • Je ervaart hoe het is om je kwetsbaar op te stellen en je masker te laten zakken in een groep.
 • Je leert hoe je als leider je emoties, overmatige zorgen en negatieve verhalen de baas blijft.
 • Je krijgt inzicht in welke gedachtenpatronen jou mogelijk blokkeren in je leiderschap en samenwerking.

Trainer Ann Baeke aan het woord

 

 

Programma

 • Persoonlijk leiderschap: je kan pas leiding geven aan anderen als je leiding kan geven aan jezelf.
 • Geen masker dragen als leider.
 • Persoonlijke groei: je werkt in de training met een concrete situatie waar je achteraf bekeken liever anders op had willen reageren.  Via de persoonlijke case krijg je meer inzicht in je persoonlijke drijfveren en welk effect die hebben op jezelf en op anderen.
 • 4 dimensies van persoonlijk leiderschap: inzicht in je eigen mindset en waar je je als leider bevindt ten opzichte van die dimensies.
 • Op welke dimensies verlies ik nog energie? Hoe ga ik daarmee om?
 • Omgaan met oordelen en negatieve gedachten.
 • Omgaan met emoties: hoe kan ik afstand nemen en toch betrokken blijven?

Didactische aanpak

 • Maximum aantal deelnemers: 9

Leermateriaal

 • Boek: 'Leider zonder masker', Ann Baeke

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (12)

Een krachtige, inspirerende opleiding voor wie openstaat voor zelfreflectie en met zichzelf aan de slag wil. Een opleiding die raakt en me nog lang zal bijblijven! Bedankt!

- Julie Claeys, HR partner, Effectis BVBA

Zeer boeiende, leerrijke opleiding. De theorie is helder en gemakkelijk om te zetten in de praktijk waardoor dit een heel toepasbare training is.

- Ans Gevers, Teamleider dagopvang, Het GielsBos

Een zeer uitgebreide training met diepgaande voorbeelden. Tijdens deze training heb ik me goed kunnen ontwikkelen in mijn persoonlijk leiderschap. Een aanrader voor iedereen die zijn leiderschapsstijlen en -kwaliteiten wil verbeteren.

- Nicky Verheggen

De opleiding doet je blik verruimen en leert je vanuit verschillende invalshoeken kijken naar de waarden die voor jou belangrijk zijn. Het zet je aan het denken en zet een groeiproces in gang. Ik ben heel dankbaar voor de persoonlijke tips.

- Sonja Van Rossem, Hoofd strategie en communicatie

Er was een open sfeer met boeiende uitwisselingen en een goed evenwicht tussen theorie en praktijk.

- Kristel Driessens, hoofd expertisecentrum, Karel de Grote Hogeschool

Het positieve aan deze opleiding is het praktische aspect. Concrete, praktische cases van de deelnemers zijn het uitgangspunt. Je geeft en krijgt ook steeds feedback van de trainer en de collega deelnemers op je eigen cases wat zeer verrijkend is. Deze opleiding is veel beter dan een theoretische training want theorieën vergeet je snel.

- Gorik De Koker, directeur investeringen, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen

De trainer heel betrokken en heeft aandacht voor iedereen. het is heel fijn om de theorie aan de praktijk te kunnen koppelen. Dit ontbreekt namelijk dikwijls bij andere trainingen (niet bij HRD Academy).

- Bram Moeskops, research & innovation manager, IFOAM EU

Dit was een inspirerende dag die voor mij écht het verschil kan maken in mijn praktijk als leider!

- Steffie Defreyne, master data manager, Friesland Campina

Het positieve aan deze opleiding is het praktische aspect. Concrete, praktische cases van de deelnemers zijn het uitgangspunt en je geeft elkaar voortdurend feedback. Dit is veel beter dan een theoretische trainingen waarbij je alles toch snel vergeet.

- Gorik De Koker, Directeur investeringen, Wegen en Verkeer Oost - Vlaanderen

I had the wonderful experience of being coached by Ann and it was truly one of the most challenging but enriching experiences of my life. She’s one of the most authentic persons I’ve ever met and I can only highly recommend her. In an incredibly empathic and passionate way she guides you; not around but right through your weak spots, leaving you not only a better manager but also a better person. She really connects and helps you find the questions and answers that really matter to you.

- Geert Van Dingenen, Chief Actuary, AG Insurance

Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een wijze vrouw. Ze blijft heel rustig, haalt de punten aan die nodig zijn en laat ze ook gewoon zijn. Er is geen oordeel. Ik ben gevoelig voor mensen die snel be/veroordelen. Bij Ann heb ik me heel vrij gevoeld. Ik kon zijn wie ik ben. Ik heb Ann ervaren als een heel competente coach, ze weet waar ze mee bezig is. Dat geeft vertrouwen. De coaching heeft me duidelijke inzichten gebracht, waar ik mee aan de slag wil.

- Koen de Maesschalck, Voormalig Directeur Mens en Organisatie, Colruyt Groep

De coaching was verhelderend en richting gevend in mijn proces. Het bracht me concrete volgende stappen en gaf me het inzicht dat openheid tot echte verbinding leidt. Ik beveel Ann aan als coach en trainer omwille van haar duidelijke methodiek en scherpe blik in combinatie met een warm hart.

- Wouter Torfs, CEO Torfs

Trainer

Ann Baeke

Ann Baeke

Vanuit haar ruime managementervaring helpt Ann Baeke leidinggevenden om hun eigen natuurlijke leiderschapsstijl  te ontwikkelen, van zelfbewustzijn tot zelfrealisatie.  Ze heeft zelf ondervonden hoe uitdagend het bedrijfsleven is als sensitieve leidinggevende. “Het was een zoektocht voor mij om me staande te houden in een bedrijfscontext die vooral gestuurd werd vanuit het hoofd. Ik miste het hart. Het zette me aan tot onderzoek naar sensitiviteit.”  

Ann is Licentiaat Handelswetenschappen, behaalde een MBA en is Gecertifieerd Personal Coach en Master NLP.  Ze is ook gecertificeerd Discovery Insights Practitioner. Ze heeft meer dan 20 jaar professionele management en communicatie ervaring.  Vanuit haar bedrijf 'Natural Leadership' begeleidt ze leiders in hun persoonlijk leiderschap en coacht ze organisaties bij het neerzetten van een engagementscultuur. Authenticiteit is haar sleutel. Ze werkt vanuit empathie en met veel respect voor ieders persoonlijkheid.

Prijs

€ 780,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 26.04.202409:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Ann BaekeAnn Baeke

Prijs

€ 780,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Opleiding Persoonlijk Leiderschap
Startdatum 22/01/2024Duur: 58.5 uur

Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Een goede zelfsturing is de basis van alles

Lees meer
Apollo's Quest
Startdatum 14/05/2024Duur: 80 uur

Apollo's Quest

The essence of leadership, een leiderschapstraj...

Lees meer
Leidinggeven, coachen of trainen met de kracht van emoties
Startdatum 22/02/2024Duur: 34.5 uur

Leidinggeven, coachen of trainen met de kracht van emoties

Krijg grip op je emoties en haal het beste uit ...

Lees meer
Breng balans in je leiderschap door meer body awareness
Startdatum 18/04/2024Duur: 19.5 uur

Breng balans in je leiderschap door meer body awareness

Leidinggeven begint en eindigt met je eigen lic...

Lees meer