Kiezen voor talent: aan de slag met (je) talent

Ontdek je eigen talenten en leer een talentgesprek voeren met een coachee of medewerker

In deze tweedaagse krijg je inzicht in je eigen talent. Je leert hoe je een talentgesprek kunt voeren met anderen (coachee, deelnemer, collega, medewerker) en hoe je een gestalt kunt maken van talenten. Je leert ook talentgericht kijken introduceren in organisaties. Je maakt kennis met de 39 talenten uit het referentiekader.

Situering

In de afgelopen jaren heeft Luk Dewulf het thema “talent” op de kaart gezet in de lage landen. Hij richt zich daarbij zowel op het onderwijs als op organisaties (profit, non-profit, social profit). Niet alleen heeft Luk een eigen kijk ontwikkeld, hij ontwikkelde samen met collega’s veel materiaal waardoor je met je eigen talent en het talent van anderen aan de slag kunt.

Er is reeds jaren vraag naar een leertraject waarin je zowel inzicht krijgt in je eigen talent en tegelijk leert hoe je talentgesprekken met anderen kunt voeren. En hoe je het talentgerichte kijken kunt introduceren in je eigen organisatie of als coach/begeleider in andere organisaties.  Welnu, met deze tweedaagse komen we hieraan tegemoet.

Doelgroep

De doelgroep voor deze opleiding zijn coaches, loopbaanbegeleiders, HR-medewerkers, leidinggevenden en iedereen die wil werken aan talent in en rond organisaties.  De focus ligt op het werken met volwassenen.

Wat leer je in de opleiding?

 • De beste manier om te leren hoe je anderen coacht vanuit talent is inzicht verkrijgen in je eigen talent.  In deze opleiding leer je in de eerste plaats je eigen talenten kennen.
 • Je leert wat er met je talent gebeurt onder stress en druk. En hoe je vaardigheden kunt ontwikkelen om meer te halen uit je talent. 
 • Bovendien leer je oplossingen zoeken voor datgene waar je niet goed in bent. En hoe je contexten kunt zoeken en crëëren die aansluiten bij je talent en die je toelaten om mooie resultaten neer te zetten. 
 • Je leert tevens hoe je loopbaangericht een perspectief kunt creëren naar de toekomst toe.
 • Je maakt kennis met de 39 talenten uit het referentiekader. 
 • Je leert ook hoe je een talentgesprek kunt voeren met anderen (coachee, deelnemer, collega, medewerker), hoe je een gestalt kunt maken van talenten.

Programma

Dag 1

 • Introductie en referentiekader
 • Wat zijn mijn talenten?  Aan de slag met je eigen talent
 • Wat zijn mijn hefboomvaardigheden?
 • Hoe ga ik om met waar ik niet goed in ben?
 • Wat is mijn eigen gestalt?
 • Kijken naar de toekomst van mijn loopbaan, vanuit mijn eigen talent


Dag 2

 • Achterliggende concepten en theorieën
 • Aan de slag met het talent van anderen
 • Het voeren van een talentgesprek met anderen
 • Kijken naar samenwerking in team vanuit talenten
 • Hoe ga je om met lastige situaties door tegelijk talentgericht te blijven kijken?

Dit alles wordt onderbouwd met duidelijke concepten en met inzichten in de achterliggende theorieën waarop het verhaal is gebouwd. 

Dag 1 is heel gelijklopend met dag 1 van de opleiding Kijken naar burn-out en energieverlies vanuit een talentgericht en relationeel perspectief. Als je deze laatste training al gevolgd hebt, kan je instappen op dag 2 voor de helft van de prijs.


Leermateriaal

 • Boek: 'Mijn baas kiest voor mijn talent', Luk Dewulf

Verder ...

Dag 1 van de training Kijken naar burn-out en energieverlies vanuit een talentgericht en relationeel perspectief heeft hetzelfde programma als dag 1 van Kiezen voor talent: aan de slag met (je) talent.  Als je dus 1 van beide trainingen al gevolgd hebt en je wil de andere ook volgen dan kan je instappen op dag 2.  De opleidingskost wordt dan gehalveerd.  Geef dit duidelijk aan bij je inschrijvingen in het vakje 'opmerkingen' aub.

Getuigenissen (10)

Super hoe Luk vanuit zelfreflectie ons stuurt naar het eigen maken van de materie. Super fijne werkvorm die heel erg verrijkend werk. Dankjewel Luk!

- Nele Vanherck, Consultant, Ausy Consulting NV

Dit was een zeer leerrijke ervaring. Ik heb enorm veel bruikbare tools geleerd die ik morgen kan toepassen in mijn job.

- Kathleen Regent, Afdelingsverantwoordelijke CRK, Organisatie Broeders van Liefde vzw

Verrijkend en verhelderend! Ik heb veel tools geleerd waarmee ik als loopbaancoach onmiddellijk aan de slag kan en wil gaan.

- Kelly De Prycker, Zaakvoerder, loopbaancoach en kindertolk, MooiMakers

Deze opleiding is interessant zowel voor je eigen ontwikkeling als voor je job. Luk inspireert en voorziet een professionele begeleiding met veel zorg en warmte. Een echte aanrader voor iedere coach, HR professional of leidinggevende.

- Ilse Wils, Psychotherapeute, studentenbegeleider

Ik besef na de training meer dat elke persoon zijn unieke gedragingen heeft en dat ik niet zomaar mijn eigen ambities of gedrag kan projecteren op anderen.

- Bert Ogenhaffen, Directeur, Vlabotex vzw

De opleiding wordt gegeven door een authentieke trainer, die op maat werkt van de behoeften van de deelnemers. De training wordt gegeven in een zeer aangenaam kader, Het Leerklooster.

- Lia van Lier, Coach

Eén van de mest inspirerende en authentieke opleidingen die ik reeds volgde. Deze 2-daagse zal me in mijn verdere coachingsloopbaan sterk ondersteunen. Ik kreeg heel goede handvatten mee.

- Sofie Bauwens

Hoewel ik al een tijdje aan de slag was met talentenkaarten in mijn coachings, heeft deze training mij de nodige diepgang gegeven zodat ik dit nog beter kan toepassen bij het coachen van mensen.

- Sylvie Gunst, Coach, It makes sense

Deze training wordt gegeven door een ongelofelijke expert die zorgt voor helderheid, persoonlijke groei en concrete handvaten om het talentdenken toe te passen bij anderen.

- Maya Quirijnen, HR business partner, Astra Sweets NV

Een zeer inspirerende opleiding die op een heel fijne manier gebracht wordt: theorie en praktijk wisselen elkaar mooi af. De trainer kan zijn verhaal zeer boeiend brengen!

- Deelnemer 2018

Trainer

Luk Dewulf

Luk Dewulf

Luk Dewulf is talent- en burn-out coach, geeft lezingen in binnen- en buitenland en ondersteunt organisaties in het introduceren van talentgericht werken in de organisatie.  Luk  studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Na enkele jaren onderzoek aan de KU Leuven ging hij aan de slag als opleidings- en organisatie-adviseur bij Kessels & Smit. In 2000 werd hij zelfstandig adviseur en op vraag van Prof. Dr. Joseph Kessels richtte hij in 2003 Kessels & Smit, The Learning Company op in België. In die periode kreeg hij de kans om meermaals in de Verenigde Staten kennis te maken met drie stromingen:

Appreciative Inquiry of Waarderend onderzoek. Samen met enkele collega’s organiseerde hij de Wereldconferentie in Gent en werkte nauw samen met één van de grondleggers van AI, Prof. Dr. Ron Fry. Positieve Psychologie. Hij kreeg de kans deel te nemen aan internationale conferenties van de Positieve Psychologie en kreeg de kans grondleggers als M. Seligman en M. Csiksentmihalyi te interviewen. Strengths Based Development. Hij leerde de ideeën van Marcus Buckingham kennen.

 

Geïnspireerd door deze stromingen schreef Luk het boek “Ik kies voor mijn talent”  (LannooCampus) en samen met Peter Beschuyt  schreef hij “Mijn Baas kiest voor mijn talent” en maakte hij een “Ik kies voor mijn talent toolbox”. Daarnaast werden ook talentenkaartjes gemaakt en werd gebouwd aan het platform 'mytalentbuilder.com'.

Daarnaast schreef Luk samen met Guido Vangronsveld het boek 'Help, mijn batterijen lopen leeg' over energieverlies en burn-out, dit vanuit een talentgericht, relationeel en systemisch perspectief. Dit boek werd recent opnieuw uitgegeven onder de titel 'Stop Burnout'.

Subsidiemogelijkheden

 • KMO Portefeuille: HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 20 tot 30% van het bedrag van de training.  Het (eventuele) cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.

 • VDAB Opleidingscheques: HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest. Je krijgt 40 tot 70% van de kosten vergoed.  Opgelet: je moet de premie wel minstens een maand voor aanvang van de opleiding aanvragen.
 • Opleidingscheques Wallonië
 • Werkbaarheidscheque: Eenmanszaken, KMO's en grote ondernemingen kunnen tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.  Nav de Coronacrisis worden deze werkbaarheidscheques tijdelijk uitgebreid om verbeteracties mogelijk te maken in de vorm van advies, begeleiding en opleiding waarbij aandacht moet zijn voor het psychosociaal welbevinden van medewerkers.
 • Liberform: Vormingsfonds voor de vrije beroepen
 • Educam: Sectorfonds voor de automotive sector en aanverwante sectoren
 • Co-valent: Vormingsfonds van de sectoren chemie, kunststoffen en life sciences.
 • Logos: Vormingsfonds voor bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (PC 226)

Prijs

€ 1 320,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Inschrijven

Data

 • 23.11.202009:00 - 17:00
 • 10.12.202009:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Luk DewulfLuk Dewulf

Prijs

€ 1 320,00 excl. BTW

Inschrijven

Data

 • 01.06.202109:00 - 17:00
 • 15.06.202109:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Luk DewulfLuk Dewulf

Prijs

€ 1 320,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Data

 • 16.11.202109:00 - 17:00
 • 30.11.202109:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainers

 • Luk DewulfLuk Dewulf

Prijs

€ 1 320,00 excl. BTW

- 10%Vroegboekkorting

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen