Kiezen voor talent: verdieping

Leer talentgericht aan de slag gaan met een leer- of ontwikkelvraag

Deze opleiding is voor professionals die de opleiding: 'Kiezen voor talent: basisconcepten' al hebben gevolgd. Het is een verdieping waarbij je ervaringsgericht kennis maakt met methodieken die je helpen om bij coachen, trainen, adviseren, begeleiden of leidinggeven talentgericht aan de slag te gaan met een leer- of ontwikkelvraag.

Situering

In de afgelopen jaren heeft Luk Dewulf het thema 'talent' op de kaart gezet in de lage landen. Hij richt zich daarbij zowel op het onderwijs als op organisaties (profit, non-profit, social profit). Niet alleen heeft Luk een eigen kijk ontwikkeld, hij ontwikkelde samen met collega’s veel materiaal waardoor je met je eigen talent en het talent van anderen aan de slag kunt.

Deze 1-daagse vervolgopleiding is enkel bedoeld voor professionals (trainers, coaches, consultants, HR en leidinggevenden) die de basisopleiding gevolgd hebben: 'Kiezen voor talent: basisconcepten'.

Doelgroep

De doelgroep voor deze opleiding zijn coaches, loopbaanbegeleiders, HR-medewerkers, leidinggevenden en iedereen die wil werken aan talent in en rond organisaties.  De focus ligt op het werken met volwassenen.

Vooropleiding

Vooraleer je deze 1-daagse kan volgen, moet je eerst de basisopleiding gevolgd hebben: Kiezen voor talent: basisconcepten.

Wat leer je in de opleiding?

 • Je leert  om op een visuele manier een gestalt te maken van je talenten (hoe werken je talenten samen).

 • Je leert hoe je een leervraag kunt koppelen aan de talenten van iemand.
 • Je gaat aan de slag met het toekomstgericht verkennen van een droomvraag.
 • Je kan de zelf-determinatietheorie koppelen aan talenten.
 • Je bent in staat om dromen en toekomstaspiraties te verkennen.
 • Je gaat aan de slag met de contexten die helpend zijn bij je talenten. En contexten die batterijen doen leeglopen.
 • Je leert het verschil tussen sturen op het 'wat' (output, resultaat) en sturen op het 'hoe' (gedrag) en hoe dat ruimte crëert voor talentontwikkeling.
 • Je vindt oplossingen voor datgene waar je echt niet goed in bent.

Programma

 • Achterliggende concepten en theorieën
 • Aan de slag met het talent van anderen
 • Het voeren van een talentgesprek met anderen
 • Kijken naar samenwerking in team vanuit talenten
 • Hoe ga je om met lastige situaties door tegelijk talentgericht te blijven kijken?

Dit alles wordt onderbouwd met duidelijke concepten en met inzichten in de achterliggende theorieën waarop het verhaal is gebouwd. 

Leermateriaal

 • Boek: 'Mijn baas kiest voor mijn talent', Luk Dewulf

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op één of meerdere opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.

Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:

Getuigenissen (20)

In deze training heb ik weer eens kunnen ervaren hoe een talentgesprek heel snel naar de kern gaat. Zo treffend! Zelf heb ik er weer richting door gekregen en tegelijk heel wat handvaten voor mijn eigen coaching praktijk, om ook mijn coachees hun richting te laten bepalen. Dank je Luk!

- Joke Germeys, Professional coach, Neme gcv

Talenten zijn een aangename manier om naar medewerkers te kijken. Het is heel nuttig als loopbaancoach en teamcoach om hiermee aan de slag te gaan. Het was een leerrijke opleiding.

- Sharon Van Asbroeck, Loopbaanbegeleider, Sharon Van Asbroeck - Feel Connected

Een opleiding die een must is voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen vanuit de unieke talenten.

- Michele Lippus, Stress & Burn-Out Coach / Loopbaancoach, Thrive Coaching

Eye-opener. Leerrijk, maar soms ook confronterend voor mezelf.

- Wendy Gabriël, Medewerker flexpool administratie, Aquafin nv

Ik vind het zeer fijn en aangenaam dat Luk heel spontaan en authentiek zijn expertise deelt, met veel drive en enthousiasme. Hij deelt ook dingen uit zijn eigen leven en dat maakt het heel menselijk en doorleefd. Je krijgt heel veel goesting om onmiddellijk aan de slag te gaan met talenten.

- Isabelle Vanlerberghe, Senior consultant, Randstad Group Belgium NV

Luk is gedreven, kundig en een fijn mens. Deze 2 dagen hebben me heel veel bijgebracht dat ik kan gebruiken in mijn praktijk.

- Stephen Steijger, Trainer, coach, managing partner, Optimaal Talent BV

Ik heb genoten van de opleidingsdagen en het boek. Wat een heerlijke dagen heb ik hier doorgebracht samen met mijn collega deelnemers.

- Marlies de Vries, Directeur basisschool, Daltonschool Willibrordus

Luk is een superaangename, rustgevende en warme persoonlijkheid die vanuit zijn passie les geeft. De inzichten uit deze praktische opleiding kan ik alle dagen gebruiken, zowel privé als in mijn professioneel leven. Sterke aanrader!

- Carla Van Steenbrugge, Zelfstandig trainer/coach

Deze opleiding is een persoonlijke verrijking en is concreet toepasbaar in mijn werkcontext. Het inoefenen en de uitwisseling zorgt voor verdieping en het volledig in de vingers krijgen.

- Heleen Gadeyne, Psycholoog, psychotherapeut, Heleen Gadeyne OTIZ

Ik kende het werk van Luk Dewulf al goed en toch heeft de tweedaagse mij veel bijgebracht: verdieping het mij echt eigen maken en comfort vinden in het toepassen van de concepten. Een aanrader!

- Loes Verhaeghe, Loopbaancoach, Roover BVBA

Super hoe Luk vanuit zelfreflectie ons stuurt naar het eigen maken van de materie. Super fijne werkvorm die heel erg verrijkend werk. Dankjewel Luk!

- Nele Vanherck, Consultant, Ausy Consulting NV

Dit was een zeer leerrijke ervaring. Ik heb enorm veel bruikbare tools geleerd die ik morgen kan toepassen in mijn job.

- Kathleen Regent, Afdelingsverantwoordelijke CRK, Organisatie Broeders van Liefde vzw

Verrijkend en verhelderend! Ik heb veel tools geleerd waarmee ik als loopbaancoach onmiddellijk aan de slag kan en wil gaan.

- Kelly De Prycker, Zaakvoerder, loopbaancoach en kindertolk, MooiMakers

Deze opleiding is interessant zowel voor je eigen ontwikkeling als voor je job. Luk inspireert en voorziet een professionele begeleiding met veel zorg en warmte. Een echte aanrader voor iedere coach, HR professional of leidinggevende.

- Ilse Wils, Psychotherapeute, studentenbegeleider

Ik besef na de training meer dat elke persoon zijn unieke gedragingen heeft en dat ik niet zomaar mijn eigen ambities of gedrag kan projecteren op anderen.

- Bert Ogenhaffen, Directeur, Vlabotex vzw

De opleiding wordt gegeven door een authentieke trainer, die op maat werkt van de behoeften van de deelnemers. De training wordt gegeven in een zeer aangenaam kader, Het Leerklooster.

- Lia van Lier, Coach

Eén van de mest inspirerende en authentieke opleidingen die ik reeds volgde. Deze 2-daagse zal me in mijn verdere coachingsloopbaan sterk ondersteunen. Ik kreeg heel goede handvatten mee.

- Sofie Bauwens

Hoewel ik al een tijdje aan de slag was met talentenkaarten in mijn coachings, heeft deze training mij de nodige diepgang gegeven zodat ik dit nog beter kan toepassen bij het coachen van mensen.

- Sylvie Gunst, Coach, It makes sense

Deze training wordt gegeven door een ongelofelijke expert die zorgt voor helderheid, persoonlijke groei en concrete handvaten om het talentdenken toe te passen bij anderen.

- Maya Quirijnen, HR business partner, Astra Sweets NV

Een zeer inspirerende opleiding die op een heel fijne manier gebracht wordt: theorie en praktijk wisselen elkaar mooi af. De trainer kan zijn verhaal zeer boeiend brengen!

- Deelnemer 2018

Trainer

Luk Dewulf

Luk Dewulf

Luk Dewulf is talent- en burn-out coach, geeft lezingen in binnen- en buitenland en ondersteunt organisaties in het introduceren van talentgericht werken in de organisatie.  Luk  studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven. Na enkele jaren onderzoek aan de KU Leuven ging hij aan de slag als opleidings- en organisatie-adviseur bij Kessels & Smit. In 2000 werd hij zelfstandig adviseur en op vraag van Prof. Dr. Joseph Kessels richtte hij in 2003 Kessels & Smit, The Learning Company op in België. In die periode kreeg hij de kans om meermaals in de Verenigde Staten kennis te maken met drie stromingen:

Appreciative Inquiry of Waarderend onderzoek. Samen met enkele collega’s organiseerde hij de Wereldconferentie in Gent en werkte nauw samen met één van de grondleggers van AI, Prof. Dr. Ron Fry. Positieve Psychologie. Hij kreeg de kans deel te nemen aan internationale conferenties van de Positieve Psychologie en kreeg de kans grondleggers als M. Seligman en M. Csiksentmihalyi te interviewen. Strengths Based Development. Hij leerde de ideeën van Marcus Buckingham kennen.

 

Geïnspireerd door deze stromingen schreef Luk het boek “Ik kies voor mijn talent”  (LannooCampus) en samen met Peter Beschuyt  schreef hij “Mijn Baas kiest voor mijn talent” en maakte hij een “Ik kies voor mijn talent toolbox”. Daarnaast werden ook talentenkaartjes gemaakt en werd gebouwd aan het platform 'mytalentbuilder.com'.

Daarnaast schreef Luk samen met Guido Vangronsveld het boek 'Help, mijn batterijen lopen leeg' over energieverlies en burn-out, dit vanuit een talentgericht, relationeel en systemisch perspectief. Dit boek werd recent opnieuw uitgegeven onder de titel 'Stop Burnout'.

Prijs

€ 780,00 excl. BTW

Vroegboekkorting: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Bij HRDA zijn de prijzen telkens alles inbegrepen, behalve BTW.

Inschrijven

Data

 • 07.12.202309:00 - 17:00

Locatie

Het Leerklooster
Kloosterstraat 29

9080 Beervelde
België
Bekijk locatie

Trainer

 • Luk DewulfLuk Dewulf

Prijs

€ 780,00 excl. BTW

Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Inspirerend coachen: Basis (niveau 1)
Startdatum 29/01/2024Duur: 40 uur

Inspirerend coachen: Basis (niveau 1)

Vroegere benaming: Opleiding inspirerend coachen

Lees meer
Certified Coach Program: Fundamentals
Startdatum 22/02/2024Duur: 77.5 uur

Certified Coach Program: Fundamentals

Become the best version of yourself as (busines...

Lees meer
Opleiding Persoonlijk Leiderschap
Startdatum 22/01/2024Duur: 58.5 uur

Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Een goede zelfsturing is de basis van alles

Lees meer
Opleiding tot intervisiecoach
Startdatum 11/03/2024Duur: 24 uur

Opleiding tot intervisiecoach

Intervisie is een manier om te leren van elkaar...

Lees meer