schrijf je in op deze training Meer info over de training Offerte in company training
Share  

Contact

BE: +32 (0)9 336 31 64
info@hrdacademy.be

Startdata

Prijs

€ 1660, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Trainersacademy

Coachen & adviseren

HRD management

Leeroplossingen

Feedback is zonder twijfel het meest belangrijke en accurate werkinstrument voor een coach, trainer of leidinggevende. Reflectieve feedback is het terugkoppelen van informatie zonder dat deze informatie voordien expliciet uitgesproken is. De coach destilleert die door te luisteren op meerdere niveaus tegelijk. Dit soort feedback raakt en zet in beweging!

training

De kracht van reflectieve feedback

Not everything that is faced can be changed; but nothing can be changed until it's faced.  James Baldwin

Situering

Binnen een coaching, training of begeleiding mag feedback niet ontbreken. Feedback is zonder enige twijfel het meest belangrijke en accurate werkinstrument. Maar hoe kan je feedback geven die raakt en in beweging zet? We denken dan spontaan aan het geven van positieve of negatieve feedback. Maar Jan Ardui gaat met het door hem ontwikkelde model van reflectieve feedback nog een stap verder. Reflectieve feedback is het terugkoppelen van informatie aan de coachee, trainee of medewerker zonder dat hij/zij deze informatie voordien expliciet heeft gegeven. De coach destilleert deze informatie tijdens het coaching proces door op meerdere niveaus tegelijkertijd naar zijn/haar coachee te luisteren.

Reflectieve feedback drukt geen oordeel uit noch een verwachting maar waardeert en zet in beweging wat reeds aanwezig is bij de coachee, trainee of medewerker. Daardoor kan ondermeer het zelfbewustzijn van de persoon of het systeem groeien. De persoon of het te coachen systeem is vervolgens in staat zelf keuzes te maken en een sterke interne referentie op te bouwen.  

Tijdens deze 3 dagen integreer je als deelnemer de vaardigheid en de kundigheid in het creëren en formuleren van reflectieve feedback.

Doelgroep

Voor beginnende en ervaren coaches, leidinggevenden en trainers die feedback willen geven die respecteert wat aanwezig is, raakt en in beweging zet.

Wat leer je in deze opleiding?
 • Je krijgt tijdens deze training inzicht in het cruciale belang en de kracht van reflectieve feedback en je leert er zelf mee aan de slag te gaan. 
 • Je leert de vaardigheid om feedback te geven zonder je er aan vast te klampen.
 • Je ontdekt de kunst om patronen in de dieptestructuur van anecdotes te erkennen.
 • Je ontwikkelt een verfijnde en alerte 'neus' voor wat iemand tussen de lijnen vertelt.
 • Je kan vaardig reflectieve feedback geven die de persoon confronteert en erkent.
 • Je durft delicate thema's op tafel leggen.
 • Je leert de attitude aan om een initieel oordeel te transformeren in feedback.
 • Je krijgt zelf ook een heleboel kwaliteitsvolle feedback over je eigen functioneren, impliciete waarden, overtuigingen en diepe patronen.
Programma

Dag 1

 • kennismaking en het belang van de ‘eerste indruk’
 • positieve en negatieve feedback vanuit een systemisch standpunt
 • criteria voor het geven van kwaliteitsvolle feedback
 • luisteren op twee niveaus tegelijkertijd


Dag 2

 • patroondetectie: van oppervlaktestructuur naar dieptestructuur
 • identificeren van een organiserend principe, het DNA van een verhaal, een gebaar, een uitdrukking
 • diverse oefeningen in het geven van reflectieve feedback


Dag 3

 • reflectieve feedback en ‘Systemic Presence’
 • het belang van confrontatie en mededogen
 • feedback en recursiviteit
Didactische aanpak
 • Deze 3 dagen zijn volledig gericht op het inoefenen, het geven en het krijgen van reflectieve feedback.  
 • Je bent als deelnemer afwisselend gever en ontvanger van feedback.
 • Wij besteden ook veel belang aan het geven van feedback op de gegeven feedback.
Cursusmateriaal

Een syllabus met achtergrondinformatie en oefeningen

Trainers
Jan Ardui
Jan Ardui

Jan Ardui is Gestalt Psychotherapeut en internationaal NLP trainer. Sinds 1986 is hij actief als zelfstandig consultant, trainer en executive coach in diverse bedrijven in Europa waaronder Hewlett Packard Europe, Volvo Cars, Sony Europe, Luxottica, Telecom Italia, Ferrari, ABN Amro Bank, Ermenegildo Zegna, Barilla, Cheisi Pharmaceutical en Krauthammer University.  Hij onderwijst Systemic Coaching in Italië, Frankrijk, Rusland en Marokko.  Zijn benadering die NLP met systemisch denken combineert, garandeert een verdiepend leerproces waarbij het omarmen van de complexiteit leidt naar de kern van wat aanwezig is in een systeem. Hij ontwikkelt momenteel een model van coaching dat het modelleren van excellentie van een individu, een team of een organisatie als focus heeft. Daarbij is het exploreren van het organiserend principe en de generatieve complementariteiten een centraal gegeven.  Hij is co-auteur van  ‘When Performance Meets Alignment: A Compass for Coaching and Mentoring.'

Prijs

€ 1660, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Geest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Domein Martinus
Sniederspad 133
2980 Halle-Zoersel

Bekijk een plannetje
27 september, 28 september en 29 september 2017 telkens van 9u tot 17u» Inschrijven
Contactgegevens

Domein Martinus
Sniederspad 133
2980 Halle-Zoersel

Schrijf je in op de nieuwsbrief