schrijf je in op deze training Meer info over de training Offerte in company training
Share  

Contact

BE: +32 (0)9 336 31 64
info@hrdacademy.be

Startdata

12.11.2019Metta Vihara
05.05.2020Metta Vihara
01.12.2020Metta Vihara
Prijs
 • € 2250, exclusief BTW
 • Het is een residentieel programma, de 3 overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs

Trainersacademy

Coachen & adviseren

HRD management

Leeroplossingen

Krachtig leiderschap naar je eigen leven toe of gericht naar anderen vraagt niet alleen om snelheid en doelgerichte actie, het vraagt ook om moed tot vaart minderen en stilstaan. In deze residentiële training/retraite leer je stilte methodisch en begeleid gebruiken om bij je eigen kracht als leider te komen. Stilte als bron voor krachtig leiderschap!

training

Stilte en leiderschap 1

Leadership comes from the inside and from the world of silence.  Management comes from the outside, from the world of extraversion and written and spoken words.  If you do not embrace the importance of silence in all of its forms, the art of leadership is not for you.

Situering

De vele impulsen die we elke dag te verwerken krijgen, helpen ons niet om stil te staan. Alle stemmen in en rond ons houden ons in een eeuwig draaiende beweging.  Wij zien velen 'in charge' maar we zien weinigen 'in control'.  Dit is voor jou als leider een punt van bezorgdheid en daarom willen we je als leider ondersteunen, niet met een traditionele opleiding maar op een aparte manier.


In een vierdaags traject oefenen we de discipline om te leiden vanuit een sterkere alertheid.  Via een sterk begeleid proces wordt het voor jou als deelnemer duidelijk hoe de stilte weer ruimte kan krijgen en hoe je weer ‘meester’ kan worden over al deze impulsen.  Leiderschap nemen start bij dit meesterschap.  De vrijheid tot het maken van bewuste keuzes is daarvan het gevolg.  Mensen daarin mee kunnen nemen is deel van daadkrachtige leiders.  We maken gedurende deze vier dagen op een expliciete manier de koppeling naar leiderschap.  Inspirerend en noodzakelijk voor al diegenen die hun leven of dat van anderen richting willen geven. 

Doelgroep

Dit traject is bestemd voor:

 • iedereen die de dynamiek wil verkennen tussen stilte en leiderschap
 • iedereen die ruimte wil maken voor zichzelf en kiest voor vertraging
 • iedereen die zich verder wil bekwamen in het verkennen van stilte als bron van beweging
 • iedereen die even een time-out wil voor zichzelf als herbronning en focus
Wat leer je in deze opleiding?
 • Het verschil leren aanvoelen tussen wat 'aanwezig is' en wat 'ECHT aanwezig' is.
 • Oefenen in het kijken en luisteren naar externe prikkels, zonder deze te volgen.
 • Meesterschap opbouwen om vanuit innerlijke vrijheid en ruimte bepaalde prikkels te volgen en andere niet.
 • Het opbouwen en versterken van persoonlijk emotionele stabiliteit.
 • Richting leren aangeven vanuit rust en luciditeit in plaats vanuit onrust en dwangmatigheid.
 • Opbouwen en versterken van je persoonlijke capaciteit om helder te kunnen blijven kijken en luisteren.
 • Het leren ontdekken van verschillende lagen van ‘innerlijke’ dialoog.
 • Het ontdekken van diepere bronnen van waaruit 'echt' leiderschap kan gevoed worden.
 • Het in contact kunnen gaan met anderen zonder je autonomie te verliezen en zonder de autonomie van de ander te bedreigen.
 • Kracht als leider opbouwen gevoed door een diep contact met het hart van de anderen en van je organisatie.
 • Het ontdekken van 'overgave'  (i.p.v. controle) als een bouwsteen van krachtig leiderschap.
 • Het effectief zetten van stappen naar je eigen werkveld toe vanuit wat de stilte aan inzichten gebracht heeft.
 • Het bewuster kijken naar de illusie van snelheid en drukte om van daaruit te leren vertragen.
 • Het bewuster positioneren van jezelf als leider vanuit 'moed', 'bescheidenheid', 'liefde' en 'wijsheid'.
 • Het aanbrengen van oefeningen die je na de workshop kan gebruiken als 'anker' naar de stilte.
Programma

Stilte en leiderschap is een programma op het snijvlak van training en retraite.

 • Doen en niet doen: in deze 4-daagse retraite ga je ervaren dat deze twee aspecten van leiderschap elkaar nodig hebben: enkel 'doen' leidt tot stuurloosheid, alleen 'niet doen' leidt tot stilstand...
 • De training heeft een thematische opbouw: dit betekent dat je naast de ervaring van stilte en wat dat voor jou betekent leert over de verschillende facetten die ertoe bijdragen om een vernieuwend leiderschap van binnenuit tot ontwikkeling te brengen.


Belangrijke elementen van dit vernieuwend leiderschap zijn:

 • contact maken met existentiële zingeving
 • leren verkennen en gebruiken van 'intuïtief' weten
 • het vinden van een betere afstemming met jezelf
 • ontdekken hoe resonantie werkt
 • ruimte maken voor een diepere bron van energie


Eén van de grootste uitdagingen is de moed te hebben om de stilte in te gaan en ruimte te maken binnen jezelf.  Dan ontstaat er wat ook wel 'het stille veld' genoemd wordt.  Hier ben je optimaal aanwezig, creatief en inventief.

 

Getuigenissen en referenties
 • Het zijn unieke 4 dagen en een half geweest, om nooit te vergeten. Toen men zei dat we IN STILTE gingen gaan wist ik niet waaraan me te verwachten en dat bleek toch wel een hevige discipline te vragen met zelfs afkickverschijnselen als extraverte, energieke persoon. Per sessie was het echter makkelijker om naar de stilte te gaan en het besef was telkens dat de stilte wel veel rust en ruimte gaf: aan mezelf en anderen. Wat ik meeneem, naast de zeer unieke ervaringsgerichte training, is dat spreken ‘bewegen in de stille ruimte is’ die kostbaar is en dat het een belangrijk spectrum van leiderschap is de stilte in het leven en het professionele leven in balans te brengen met energie en spreken. Van harte bedankt aan de trainers André en Anja omdat ze dit ook met authenticiteit en intensiteit leiden: ze zijn een belangrijke succesfactor in deze intense reis van stilte naar leiderschap. (Geert Van Mol – Directeur Sales & Services – Retail & Commercial Banking BELFIUS)
 • Het was onwijs boeiend en meer dan de moeite waard. Een aanrader ! Ik heb er qua persoonlijke ontwikkeling echt heel veel deugd van gehad. Ik merk dat ik vanuit de 6 fundamenten rond leiderschap en stilte/ruimte als basis naar mijn coachees kijk en input geef, dus ook op dat vlak was het een verrijking en inspirerend ! Nen hele dikke merci aan Anja en André !! (Roos Van Caekenberghe – Zaakvoerder ReFITco & HR-Consultant)
 • Deze training is een fantastische tocht geworden. Het blijft heel goed nazinderen .  Mooie tools om te integreren in mijn persoonlijke zoektocht rond leiderschap en rol als CEO!  Wat een mooie integratie van stilte en leiderschap! Vanuit de bodem van stilte contact maken met de essentie van leiderschap. In the end is er maar één ding en dat is echtheid en liefde.  Dit kunnen integreren in je dagelijkse tocht is ontroerend mooi! (Joost Callens – CEO Durabrik)
 • Globaal vond ik de workshops een ongelooflijke ervaring. Ik heb er heel erg veel uitgehaald en wil graag een getuigenis afleggen. Door deze workshop heb ik een nieuwe laag van bewustzijn ontdekt, die me heeft toegelaten om nieuwe bronnen van inspiratie, inzichten en energie te vinden om zo verder te groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling. (Nathalie Delaere – Tax director – Belfius)
 • Ik heb ongelooflijk veel gehad aan deze “training! Het helpt me thuis en het helpt me doorheen de heel zware en drukke periode op het werk. Ik denk er dagelijks aan terug en probeer regelmatig heel bewust het stilte-plekje terug te vinden! Ik wil jullie dan ook expliciet bedanken voor alles wat jullie me gaven! Ik hoop absoluut dat er een vervolg komt op dit verhaal. (Barbara Torfs – Manager Marketing & communicatie – Schoenen Torfs)
 • De stille reis die ik samen met Anja en André heb ondernomen naar mijn innerlijke zelve heeft mij leren ontdekken vanuit welk kader ik als leidinggevende handel, waar mijn bakens liggen. En samen met hen heb ik naar oplossingen gezocht om sommige bakens weg te werken die teveel ruimte innemen. Vervolgens ben ik nog beter gaan inzien hoe belangrijk ruimte geven is. Kortom, ik heb ontdekt wat ‘bewust’ leiderschap inhoudt.
 • De opleiding Stilte & Leiderschap heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Ik heb geleerd om bewust stil staan bij mezelf (wie ik ben en waar ik voor sta), ben geconfronteerd met mezelf en hoe ik interageer met mensen en heb gezocht waar ik het best in mijn kracht kan staan. Door deze opleiding sta ik veel bewuster in het leven, met de nodige ruimte voor mezelf en anderen. Deze opleiding is een echte aanrader voor elke leidinggevende.
 • Eén van de beste opleidingen omtrent persoonlijke ontwikkeling die ik al gevolgd.  Strakke structuur, helder kader en een duidelijk doel maakten dat ik steeds verlangde naar meer van dat.  Zelfs al betekent dit dat je als persoon jezelf ongelooflijk aan het stretchen bent. Met plezier gedaan en deugddoend.  Ik zal ongetwijfeld de aangereikte kennis in praktijk gebruiken zowel professioneel als privé.  Ik kijk nu al uit naar de vervolgsessie.
 • Prachtige ervaring. Aanrader voor iedereen die op de één of andere manier worstelt met zichzelf of remmingen ondervindt. De ervaring zegt zoveel meer dan woorden en talloze boeken.  Ik ben mentaal en fysiek vermoeid in het avontuur gesprongen en ben eruit gekomen met innerlijke energie en een enorme last die van mijn schouders gevallen is.  Meer ontspannen dan na een week all-in strandvakantie! 
Trainers
André Pelgrims
André Pelgrims

André Pelgrims heeft een rijk parcours als trainer afgelegd. Zijn achtergronden als onderwijspedagoog en als Gestalltgevormde psycholoog, zijn verdere studie en ervaring in systemisch werk zowel binnen gezinnen als binnen organisaties hebben hem veelzijdig geschoold en gevoed. Meer dan 20 jaar is hij met zijn eigen trainingsgroep succesvol en geloofwaardig actief in de bedrijfswereld in Europa, de US en Azie.  Hij heeft doorheen zijn jarenlange werken met groepen een aantal specifieke domeinen van persoonlijke ontwikkeling een eigen kleur gegeven. Groepsdynamica, leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling zijn daarin belangrijke expertise domeinen.  

Anja Hueber
Anja Hueber

Als mede-oprichter van Quinx heb ik vele jaren met groepen gewerkt, zowel in-company als in open aanbod.  De laatste jaren kies ik ervoor om meer vanuit mijn eigen ritme te werken, met aandacht voor specifieke gebieden: zoals het werken met stilte, het faciliteren van diepgaande programma’s rond persoonlijke en transpersoonlijke ontwikkeling en het aanbieden van een programma dat zich richt op het verhogen van de impact van vrouwen.  De manier waarop ik werk wordt door deelnemers beschreven als vertragend, verdiepend en verbindend.  Dat maakt me enorm blij, het zijn woorden naar mijn hart!  In de snelle en complexe tijd waarin we leven, ben ik er trots op dat ik in mijn programma’s en workshops kan bijdragen aan het creëren van een plek, een veld, waarin mensen kunnen stilstaan, zichzelf beter kunnen leren kennen en waarin ik hen kan ondersteunen in het ontdekken van waar het hen nu werkelijk om gaat.  Om diepgewortelde patronen te leren zien en kennen en hier meer vrijheid rond te ontwikkelen.  Zo ontdekken deelnemers wat ze wezenlijk te bieden hebben en leren ze vanuit een diepe verbondenheid met zichzelf en de wereld rondom hen, hun stappen in de wereld te zetten. Vanuit een grotere vrijheid, eerlijkheid en moed.

Prijs
 • € 2250, exclusief BTW
 • Het is een residentieel programma, de 3 overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs


KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Metta Vihara

Hengstdijkse Kerkstraat 36

4585 AC Hengstdijk (Hulst)

Nederland

Vlak over de grens van Nederland, op 45 km van Gent en Antwerpen

Bekijk een plannetje
12 november, 13 november, 14 november en 15 november 2019. Het is een residentieel programma met overnachtingen.» Inschrijven

Metta Vihara

Hengstdijkse Kerkstraat 36

4585 AC Hengstdijk (Hulst)

Nederland

Vlak over de grens van Nederland, op 45 km van Gent en Antwerpen

Bekijk een plannetje
5 mei, 6 mei, 7 mei en 8 mei 2020. Het is een residentieel programma met overnachtingen.» Inschrijven

Metta Vihara

Hengstdijkse Kerkstraat 36

4585 AC Hengstdijk (Hulst)

Nederland

Vlak over de grens van Nederland, op 45 km van Gent en Antwerpen

Bekijk een plannetje
1 december, 2 december, 3 december en 4 december 2020. Het is een residentieel programma met overnachtingen.» Inschrijven
Contactgegevens

Metta Vihara

Hengstdijkse Kerkstraat 36

4585 AC Hengstdijk (Hulst)

Nederland

Vlak over de grens van Nederland, op 45 km van Gent en Antwerpen

Contactgegevens

Metta Vihara

Hengstdijkse Kerkstraat 36

4585 AC Hengstdijk (Hulst)

Nederland

Vlak over de grens van Nederland, op 45 km van Gent en Antwerpen

Contactgegevens

Metta Vihara

Hengstdijkse Kerkstraat 36

4585 AC Hengstdijk (Hulst)

Nederland

Vlak over de grens van Nederland, op 45 km van Gent en Antwerpen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in onze cookiebeleid