In deze residentiële tweedaagse workshop, gegeven door Philippe Bailleur en Jan Ardui, onderzoeken we samen de schaduwkant van beïnvloeden. Integriteit betekent immers beïnvloeden zonder de andere weg te leiden van diens kern. We verkennen samen de structuur van manipulatie zodat wijzelf en ook degene die we begeleiden steviger op de grond staan.

training

Op zoek naar de structuur van manipulatie - Nieuw

Als je deze workshop niet kan volgen, volgt hij jou wel!

Situering

Heel wat mensen geraken in de problemen omdat ze op sleeptouw genomen worden door iemand of een ideaal. Vaak hebben ze dat niet of veel te laat door.  Dat kan leiden tot ernstige schade. Burn-out zou daar een mogelijke uitloper van kunnen zijn ... maar ook radicalisering.


Als beïnvloeder - begeleider, coach, trainer, manager, politicus, ... - is het raadzaam om de 'donkere kant' van invloed te leren kennen. Integriteit betekent beïnvloeden zonder de andere te verleiden of weg te leiden van diens kern. Daarom is het goed om ook die schaduwkant van beïnvloeden te verkennen en te onderkennen.


Inzicht in de structuur van manipulatie zorgt voor een gezond psychisch immuunsysteem en kan helpen om steviger op je eigen grond te staan ... of dat je anderen kan leren hoe ze beter op hun eigen grond kunnen blijven staan.


Radicalisering blijkt razendsnel te lopen, soms in amper 3 weken tijd. Deradicalisering neemt meerdere maanden, soms zelfs jaren in beslag. Misschien wordt dat proces gemakkelijker als we meer inzicht verwerven in de structuur onderliggend aan manipulatie.


Deze vragen houden ons - Jan Ardui en Philippe Bailleur - bezig, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak. Daarom willen we dit thema onderzoeken met een groep mede-onderzoekers. Hoe willen we dit doen? Door stil te staan bij hoe we soms zelf manipuleren of gemanipuleerd worden. En door stil te staan bij wat we rondom ons zien, leren en horen.


De komende maanden gaan we al onze zintuigen openen voor dit thema en op basis daarvan zullen we de 2-daagse verder vorm geven. In die zin zullen we de info op deze opleidingsfiche ook verder verfijnen op basis van ons voortschrijdend inzicht ...

Doelgroep
  • Iedereen die invloed uitoefent (managers, trainers, coaches, beleidsbeïnvloeders, ...) en vanuit zijn of haar rol bereid is om op een diepe, intense en oordeelvrije manier stil te staan bij dit thema;
  • Iedereen die mensen begeleidt die op de ene of andere manier het slachtoffer zijn geworden van manipulatie of radicalisering ... en diezelfde bereidheid voelt om dit thema oordeelvrij te onderzoeken.
Trainers
Philippe Bailleur
Philippe Bailleur

Philippe Bailleur verdiept zich al 20 jaar in organisatieontwikkeling en organisatievernieuwing zowel als onderzoeker maar vooral als begeleider on-the-field en dit zowel in kleine als grote, profit en non-profit organisaties. Hij leidt organisatiecoaches op o.a. in de Vakopleiding tot organisatiecoach en wordt vaak gevraagd als spreker rond de thematiek van deze opleiding.  Philippe publiceerde reeds tal van artikels, blogt regelmatig (www.philippebailleur.be) en was (co-)auteur van verschillende boeken waaronder 'Architect van je Organisatie' en 'Trauma in Organisatie'. Hij werkt met vakgenoten samen onder de vlag Living Systems Coaching (www.LivingSystemsCoaching.be).  Hij is als professioneel coach gecertificeerd via de International Coaching Federation en volgde tal van opleidingen in heel uiteenlopende domeinen.  Philippe werkt vanuit een mix van verschillende disciplines : Generative Coaching, Appreciative Inquiery, NLP, Systemisch Werken& Opstellingen, Oplossings- en Ontwikkelgericht Coachen (Solution Focused), Ericksoniaanse Hypnose, Voice Dialogue, Systeem Trauma, Sjamanisme, ...

Jan Ardui
Jan Ardui

Jan Ardui is Gestalt Psychotherapeut en internationaal NLP trainer. Sinds 1986 is hij actief als zelfstandig consultant, trainer en executive coach in diverse bedrijven in Europa waaronder Hewlett Packard Europe, Volvo Cars, Sony Europe, Luxottica, Telecom Italia, Ferrari, ABN Amro Bank, Ermenegildo Zegna, Barilla, Cheisi Pharmaceutical en Krauthammer University.  Hij onderwijst Systemic Coaching in Italië, Frankrijk, Rusland en Marokko.  Zijn benadering die NLP met systemisch denken combineert, garandeert een verdiepend leerproces waarbij het omarmen van de complexiteit leidt naar de kern van wat aanwezig is in een systeem. Hij ontwikkelt momenteel een model van coaching dat het modelleren van excellentie van een individu, een team of een organisatie als focus heeft. Daarbij is het exploreren van het organiserend principe en de generatieve complementariteiten een centraal gegeven.  Hij is co-auteur van  ‘When Performance Meets Alignment: A Compass for Coaching and Mentoring.'

Prijs

€ 1390, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Geest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Koningsteen

Oxdonkstraat 168

1880 Kapelle-op-den Bos

Bekijk een plannetje
8 mei en 9 mei 2017. Het is een residentiële workshop, met overnachting dus. We starten op 28 november om 9u30 en eindigen op 29 november om 17u» Inschrijven
Contactgegevens

Koningsteen

Oxdonkstraat 168

1880 Kapelle-op-den Bos

Schrijf je in op de nieuwsbrief