schrijf je in op deze training Meer info over de training Offerte in company training
Share  

Contact

BE: +32 (0)9 336 31 64
info@hrdacademy.be

Startdata

Prijs

€ 1320, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Trainersacademy

Coachen & adviseren

HRD management

Leeroplossingen

Hoe zou de wereld eruit zien als meer vrouwen zich lieten zien met alles wat ze aan wijsheid, intuïtie, kracht en gevoel in huis hebben? In deze 2-daagse ontdek je wat in de weg staat om je te laten horen en jezelf te laten zien. Door bewustzijn, praktische oefeningen en opdrachten leer je jouw unieke expressie met meer vrijheid en impact naar buiten brengen.

training

Vrouw en impact

Ontwikkel als vrouw meer impact en blijf toch trouw aan je authentieke zelf

Situering

Deze training is specifiek voor vrouwen ontwikkeld.


Alhoewel vrouwen langzaam maar zeker hun plek innemen in organisaties, laten zij zich nog steeds minder zien en worden vrouwen die zich profileren anders beoordeeld dan mannen. Een vrouw die zelfbewust naar buiten treedt, wordt al gauw dominant genoemd, terwijl we een man die hetzelfde gedrag vertoont, competent noemen.  Investeren in het contact en laten zien dat je naast competent ook aardig bent, is voor veel vrouwen belangrijk. Doe je dat laatste teveel dan nemen mensen je minder serieus.


Onderzoek laat zien dat vrouwen vaker onderbroken worden in hun verhaal en minder erkenning krijgen voor hun inbreng. Zowel mannen als vrouwen doen daar aan mee. Bewustwording van deze subtiele verschillen is niet bedoeld om in dader en slachtoffer perspectief te kijken. Het is een eerste stap op weg naar inclusiviteit en diversiteit.


Een nieuwe richting, een vrouwelijke weg?

Hoe kunnen vrouwen met deze beelden, verwachtingen en onbewuste patronen omgaan en hoe kunnen ze het anders ‘doen’?


De begeleiders van deze training hebben uit eigen ervaring ontdekt dat de meeste vrouwen iets fundamenteel anders nodig hebben dan mannen. Ze hebben andere ontwikkelingswegen nodig om volledig tot bloei te komen en te stralen in wie ze zijn. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Een weg waarin vrouwelijkheid haar volle en gelijkwaardige plek inneemt naast het mannelijke.


Wat eigen is aan de vrouwelijke ontwikkeling is dat er ruimte is: ruimte om te zijn, ruimte voor organische groei, ruimte om te ontspannen en genieten, ruimte om te vertragen en verstillen, ruimte voor intuïtie en innerlijk weten, ruimte voor verbinding en zachtheid, ruimte voor vertrouwen en oprechtheid en ruimte voor onverbiddelijkheid en kracht waar grenzen overschreden worden.

Doelgroep

Voor vrouwen die professioneel of maatschappelijk beter uit de verf willen komen en impact willen hebben.  Voor vrouwen die aan de slag willen met hun persoonlijk leiderschap.


Waarom alleen met vrouwen?

 • In deze training kiezen we voor een specifiek op vrouwen toegesneden aanpak en werkwijze. 
 • Een vrouwengroep biedt meer veiligheid als het gaat over persoonlijke en emotionele thema’s. Het geeft meer ruimte om de eigen stijl te (her)ontdekken.
 • De gemeenschappelijke elementen worden zichtbaar. Hierdoor wordt het individualiseren van de knelpunten tegengegaan en bouwen we aan ondersteunende netwerken binnen de organisatie.
Wat leer je in deze opleiding?
 • Je krijgt zicht op wat je wezenlijk te zeggen hebt en wat je daarin tegenkomt.
 • Je bent meer op je gemak met expressie geven aan wat er in je leeft.
 • Je ontwikkelt meer impact terwijl je trouw blijft aan je authentieke zelf.
 • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en regie.
 • Je vergroot je bewustzijn over je houding en stemgebruik.
 • Je neemt praktische tips mee naar huis die je gaan helpen.
Programma

De eerste dag onderzoeken we onze innerlijke overtuigingen en processen die ons helpen of blokkeren om onszelf te laten zien. Daarbij gebruiken we een specifiek op vrouwen toegesneden aanpak met ruimte om te vertragen en verstillen, ruimte voor intuïtie en verbinding, ruimte voor vertrouwen en innerlijke kracht.


De tweede dag exploreren we hoe we onszelf op een authentieke en impactvolle manier kunnen uitdrukken, trouw aan wie we zijn. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke feedback. Je gaat naar huis met inzicht in hoe je het geleerde kunt toepassen in je (werk)leven.

Didactische aanpak
 • We werken ervaringsgericht, waarin een vrouwelijke aanpak leidend is.
 • We werken persoonlijk.
 • We spreken zowel fysiek, emotioneel en mentaal niveau aan.
 • Tijdens de training geven en krijgen we feedback van elkaar.
 • Er wordt gewerkt met oefeningen, opdrachten en reflectiemomenten.
Getuigenissen en referenties
 • Ik heb echt kunnen voelen hoe krachtig ik kan zijn als ik in mijn 'vrouwelijke' kracht ga staan. Ik ben geïnspireerd/gemotiveerd om hier verder mee te oefenen en om verder te achterhalen wat mij nog tegenhoudt om dit ten volle te doen (Joke H., ondernemer).
 • De training helpt om eerst sterker in je eigen schoenen te staan en daardoor sta je ook sterker in je job. Een echte aanrader dus! Ik ben geïnspireerd: hoe door ‘trager’ te gaan waardevolle inzichten kunnen boven komen die geen ruimte krijgen als je altijd maar gewoon veel werk verzet (Verena G. – Belfius).
 • Ik wilde graag enkele stappen zetten in het verder naar buitentreden met mijn werk, zonder angst voor wat dat met zich mee zou brengen. Door dit programma heb ik echter enorme stappen gemaakt, dat had ik in dit stadium niet durven dromen! Ik ben er ontzettend blij mee en denk nog heel vaak en met grote voldoening terug aan wat 'Vrouw en Impact’ me heeft gebracht (Louisa H.).
 • De begeleiders zijn twee vrouwen vol empathie en expertise, die een veilig kader bieden en een uitdagende mix van oefeningen en inzichten brengen om hierin op zoek te gaan naar mijn vrouwelijke kracht en naar wat me belemmert (Eva C).
 • Deze training heeft me helderheid gebracht over het grote verlangen in mezelf en inzicht in mijn diepste kwetsuur. De oefeningen daarbij gaven me de moed en de kracht om er ook werkelijk mee aan de slag te gaan. Sterke begeleiding, goede analyses, een veilig kader en humor. Een aanrader (Sofie L).
 • Zeer intens, emotioneel en puur.  Ik heb ontdekt hoe ik in mijn kracht kan staan en wat me tegenhoudt.  Mooie afwisseling in werkvormen: mentaal en fysiek.  (Jessica Van Dorpe)
 • Deze opleiding wordt gegeven door topvrouwen, een top duo, heel inspirerend! (Laurien Hysselinckx)
 • Zeer verrijkend, raakt hart en ziel, zeker toepasbaar in de rest van mijn leven en loopbaan. (Ann Vandevelde, architect/bestuurder, Project en architectuur Cuyt)
 • Wat er écht toe doet, krijgt in deze maatschappij te weinig ruimte en aandacht.  Gelukkig is er deze training nog.  (deelnemer november 2018)
 • Ik heb heel veel inzichten en kapstokken gekregen om mee verder aan de slag te gaan.  Bedankt.  (deelnemer november 2018)
Trainers
Anja Hueber
Anja Hueber

Als mede-oprichter van Quinx heb ik vele jaren met groepen gewerkt, zowel in-company als in open aanbod.  De laatste jaren kies ik ervoor om meer vanuit mijn eigen ritme te werken, met aandacht voor specifieke gebieden: zoals het werken met stilte, het faciliteren van diepgaande programma’s rond persoonlijke en transpersoonlijke ontwikkeling en het aanbieden van een programma dat zich richt op het verhogen van de impact van vrouwen.  De manier waarop ik werk wordt door deelnemers beschreven als vertragend, verdiepend en verbindend.  Dat maakt me enorm blij, het zijn woorden naar mijn hart!  In de snelle en complexe tijd waarin we leven, ben ik er trots op dat ik in mijn programma’s en workshops kan bijdragen aan het creëren van een plek, een veld, waarin mensen kunnen stilstaan, zichzelf beter kunnen leren kennen en waarin ik hen kan ondersteunen in het ontdekken van waar het hen nu werkelijk om gaat.  Om diepgewortelde patronen te leren zien en kennen en hier meer vrijheid rond te ontwikkelen.  Zo ontdekken deelnemers wat ze wezenlijk te bieden hebben en leren ze vanuit een diepe verbondenheid met zichzelf en de wereld rondom hen, hun stappen in de wereld te zetten. Vanuit een grotere vrijheid, eerlijkheid en moed.

Celeste Neelen
Celeste Neelen

Vrijheid, verbinding en creativiteit zijn drijvende krachten zowel in mijn werk met mensen als voor mezelf. De delicate balans tussen zijn en doen, vrouwelijk en mannelijk, zingevend en down to earth blijf ik daarin onderzoeken. Wat me inspireert zijn mensen en teams die het beste van zichzelf geven en daarvoor risico’s durven te nemen. Graag ondersteun ik dit proces door veiligheid en uitdaging te bieden en alles wat nodig is om te leren en te groeien.  Binnen Quinx richt ik me vooral op de open programma’s en retraites, waar mensen vanuit eigen commitment deelnemen.Ik woon deels in Griekenland. Hier geef ik leiding aan retraitecentrum Artisa, wat ik in 2012 heb opgezet.  Ik volgde onder andere deze opleidingen: Msc Arbeids en Organisatiepsychologie, Docente Dans-expressie, theaterschool A’dam, Energy Training bij Michael Barnett, Roy Hart stemtraining, Instituut voor toegepaste integrale psychologie, Coaching onder leiding van Jaap Voigt, Spiral Dynamics, Meditatie-beoefening en yoga, Korte en langlopende workshops op het gebied van Lichaamswerk, Energiewerk, Bio-energetica, Karakterstrukturen, Creativiteit, Schilderen.

Prijs

€ 1320, exclusief BTW


Vroegboekkorting
: 10% korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Het Leerklooster

Kloosterstraat 29

9080 Beervelde

België

Bekijk een plannetje
28 november 2019 van 9u30 tot 18u
29 november 2019 van 9u30 tot 17u
» Inschrijven
Contactgegevens

Het Leerklooster

Kloosterstraat 29

9080 Beervelde

België

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in onze cookiebeleid