Op vraag van deelnemers van het traject Stilte en leiderschap 1 organiseren we een verdiepingsmodule Stilte en leiderschap 2. Als je de behoefte voelt om de weg die we bewandeld hebben in Stilte en leiderschap 1 verder te verdiepen en te integreren, ben je van harte welkom.

training

Stilte en leiderschap 2 - de verdieping

4 daags vervolg op Stilte en leiderschap 1 begeleid door Anja Hueber en André Pelgrims

Situering

Onze gedachten snijden ons af van een dieper weten, een diepere intelligentie.  Een enorm potentieel aan creativiteit en intuïtief weten ligt verborgen achter onze gedachtenstructuur.


De weg naar deze diepere bronnen is enkel toegankelijk voor wie ruimte kan maken om de gedachten stil te laten worden.  Wat verder geëxploreerd kan worden zijn hoe patronen, gedachten en alles waar we ons aan vasthouden ons weghouden van die stilte.  De weg naar de stilte is de weg naar de intensiteit van het ‘nu’.  Enkel in het ‘nu’ kan zich openbaren wat in het ‘nu’ belangrijk is.


De moed om wat zich openbaart ook te volgen, is waar leiderschap start.

Het kunnen omhelzen van de stilte,

het durven voelen van wat gevoeld wordt,

het eerlijk luisteren naar wat gehoord wordt,

pas dan kan leiderschap genomen worden in resonantie met de mensen rondom jou.

 

Stilte, luisteren, bewegen

Stap na stap na stap …

Dit is de actie

De weg naar resultaat

De realiteit als spiegel van resultaat

En opnieuw

Stilte, luisteren, bewegen

Dat is leiderschap

 

Liefde als centrum

Lichtheid ten aanzien van jezelf

Nederigheid vanuit het luisteren

Wijsheid vanuit het begrijpen

Moed vanuit de beweging

Fundamenten van Leiderschap

Doelgroep

Dit traject kan je enkel volgen als je ook deel 1: Stilte en leiderschap 1 gevolgd hebt. 

Wat leer je in deze opleiding?

Gedurende deze 4 dagen 'verdieping' gaan we de weg naar binnen sterk laten volgen door de weg naar buiten.

  • Wat gebeurt er als 'ik in mijn stilte', 'jou in jouw stilte' ontmoet?
  • Wat geef ik prijs? Wat krijg ik? Wat ontstaat? Wat is de beweging?
  • Wat is de betekenis van 'ik' in deze ontmoeting?

Werken en aanwezig zijn in dit 'grensgebied', is waar we dieper op willen ingaan gedurende deze vervolg workshop.

De weg naar binnen, is het aanleren van de discipline om de stilte in jou te laten werken.

De weg naar buiten, is het durven volgen van wat zich laat voelen.

Vertrouwd worden met deze beweging, is waar leiderschap groeit.

Trainers
André Pelgrims
André Pelgrims

André Pelgrims heeft een rijk parcours als trainer afgelegd. Zijn achtergronden als onderwijspedagoog en als Gestalltgevormde psycholoog, zijn verdere studie en ervaring in systemisch werk zowel binnen gezinnen als binnen organisaties hebben hem veelzijdig geschoold en gevoed. Meer dan 20 jaar is hij met zijn eigen trainingsgroep succesvol en geloofwaardig actief in de bedrijfswereld in Europa, de US en Azie.  Hij heeft doorheen zijn jarenlange werken met groepen een aantal specifieke domeinen van persoonlijke ontwikkeling een eigen kleur gegeven. Groepsdynamica, leiderschapsontwikkeling en organisatieontwikkeling zijn daarin belangrijke expertise domeinen.  

Anja Hueber
Anja Hueber

Anja Hueber heeft meer dan 30-jaar ervaring in het werken met mensen. In haar vroege jaren was ze trainer en therapeut voor verschillende overheden in Nederland en Australië.  Daarna heeft Anja haar werkveld verlegd naar het bedrijfsleven waar zij zich vooral richt op diepgaande trainingen en retraites rondom persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.  Recentelijk is zij met haar werk ook actief binnen de wereld van de NGO's. Haar werkgebied omvat zowel Europa als USA.  Anja's eerste ervaring met de rijkdom van de stilte was begin jaren 80 van de vorige eeuw in een boeddhistisch klooster in Thailand.  Sindsdien is zij overtuigd van de noodzaak en de grote waarde die de stilte in zich herbergt voor de leiders van nu.  Tegelijkertijd is zij zich bewust van de moed die het vraagt om de stilte te leren kennen en haar als raadgever een plek toe te kennen in werk en leven.

Prijs
  • € 2250, exclusief BTW
  • Het is een residentieel programma, de 3 overnachtingen zijn inbegrepen in de prijs


KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Geest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Stiltehoeve

Waterhoek 2

8340 Moerkerke-Damme

Bekijk een plannetje
13 november, 14 november, 15 november en 16 november 2018. Het is een residentieel programma met overnachtingen.» Inschrijven
Contactgegevens

Stiltehoeve

Waterhoek 2

8340 Moerkerke-Damme

Schrijf je in op de nieuwsbrief