schrijf je in op deze training Meer info over de training Offerte in company training
Share  

Contact

BE: +32 (0)9 336 31 64
info@hrdacademy.be

Startdata

25.10.2019Playtoday
20.12.2019Playtoday
13.03.2020Playtoday
17.09.2020Playtoday
12.12.2020Playtoday
Prijs
 • € 3850, exclusief BTW
 • Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

Trainersacademy

Coachen & adviseren

HRD management

Leeroplossingen

Wil je als leider leren om kalm te blijven in het midden van de chaos? Wil je schrijven aan een verhaal dat groter is dan jezelf? Voel je dat het tijd is om taal te geven aan je dieperliggend verhaal? Om kalm en moedig jouw verhaal als leider in de wereld te zetten? Dan is dit het juiste moment voor jou om deel te nemen aan Nomads.

training

Nomads, leiden vanuit oerkracht - Nieuw

Intens vijfdaags ontwikkelingsprogramma voor bewuste, moedige leiders

Situering

Nomaden zijn vrij en laten zich niet opsluiten. Ze volgen de impulsen van hun verlangen om nieuwe gebieden te ontdekken. Ze leven in diep contact met de natuur: hun eigen natuur. Haarscherp bewust. Met hun intuïtie als leidend kompas.


Ook in onze huidige samenleving bestaan er nomaden. Hedendaagse nomaden oftewel leiders in innovatie. Mensen die weten dat ze een verschil kunnen maken. Mensen met verhalen over sociale en duurzame innovatie. Steeds op zoek naar gebieden met meer respect voor de mens en de natuur.


Deze hedendaagse nomaden voelen ook de druk van de huidige context, de ongeziene versnelling waarmee alles verandert en de complexiteit die blijft stijgen. Dit zorgt soms voor verwarring en ruis in de innerlijke dialogen. Blijven of bewegen? En waar naartoe? Een toestand van niet-beslissen. Hun groep voelt dit en wacht gespannen af.


Een echte nomad weet dat het dan tijd is om te vertragen. Om stil te staan, zijn bewustzijn aan te scherpen en de reis naar binnen te maken. Om op een diepere laag contact te maken met zijn essentiële verhaal en met zijn oerkracht. Om in het midden van de chaos, kalmte en helderheid te vinden om de juiste beslissing vooruit te nemen. Want een echte nomad blijft bewegen en blijft nieuwe verhalen ontdekken.


Voel jij dat het voor jou tijd is om de innerlijke reis naar je oerkracht te maken? Dan is dit je oproep tot avontuur.

Doelgroep

Nomads is een programma voor zij die klaar zijn om op expeditie te gaan in de diepste lagen van zichzelf.  Het is een intens programma voor leiders die intuïtief weten dat diepgaande persoonlijke ontwikkeling nodig is vooraleer ze hun organisatie naar een nieuw verhaal kunnen leiden.


Dit programma bestaat voor moedige, bewuste leiders die weten dat ze een verschil kunnen maken. Mensen die bestaande systemen willen en kunnen veranderen en daardoor meeschrijven aan een verhaal dat groter voelt dan henzelf.


Een nieuw verhaal bouw je samen en daarom zorgen we, net zoals in de natuur, voor maximale diversiteit in de groep. We laten maximum 8 personen toe, we streven naar een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen én naar een gebalanceerde mix van:

 • leiders van middelgrote KMO’s (profit en non profit)
 • zelfstandige en creatieve ondernemers
 • interne change makers en innovatie verantwoordelijken van grote organisaties
 • coaches en consultants die bezig zijn met organisatieontwikkeling
Programma

Bewegen met een Nomad mindset

Gedurende het programma word je stapsgewijs getraind om met een ‘Mindset of a Nomad’ in het leven te staan. Een mindset waarin alle intelligentiesystemen op elkaar afgestemd zijn: rationele -, emotionele -, spirituele - en lichaamsintelligentie.

 • Je leert contact te maken met je lichaamswijsheid en intuïtie.
 • Je leert een open, observerende houding aan te nemen. Om steeds in contact te 

  zijn met zowel je interne dynamiek en emoties als met de signalen van de buitenwereld.
 • Je leert hoe je - ondanks de chaos - kalm, geaard en soepel kan blijven. Zodat je 

  kan blijven bewegen op je innerlijke reis.


Leren reizen - The Journey of a Nomad

Nomads is opgebouwd als een innerlijke reis. We ontwikkelden een duidelijke structuur: onze ‘Journey of a Nomad’ reisgids. Hiervoor inspireerden we ons op de ‘Hero’s Journey’ van Joseph Campbell en op ontwikkelingsrituelen in Nomaden stammen. Onze reisgids neemt je stap per stap mee in je transformatieproces naar een nieuw verhaal.  Zo weet je steeds in welke ontwikkelingsfase jij je bevindt, is er maximale veiligheid en ontstaat er een duidelijk kader voor procescommunicatie.  Tijdens het zes maanden durend programma beleef je alle fasen en leer je ook het theoretisch kader van ‘the journey’ kennen.

Het resultaat:

 • Je verhoogt je zelfkennis en zelfbewustzijn aanzienlijk en je krijgt toegang tot 

  meer transformatiekracht.
 • Je leert reizen: je maakt je de fasen van de universele groeicyclus eigen, zodanig dat je deze in de toekomst opnieuw kan toepassen voor jezelf of je organisatie. 


De kracht van je persoonlijk leiderschapsverhaal - Story of a Nomad

Een nomad weet dat taal energie is. En dat verhalen mensen in beweging brengen. Tijdens de reis werken we met de natuurlijke kracht van taal en verhalen.


Nomads geeft je enerzijds de tools en technieken om jouw persoonlijk kernverhaal te onderzoeken. Door zelfanalyse, intense leerervaringen en de input uit je profielanalyse krijg je heldere informatie over je oude verhaal en je nieuwe verhaal. Een verhaal dat naadloos aansluit bij wie je in essentie bent. En je krijgt zicht op de unieke ontwikkelingswegen die jij mag bewandelen om je nieuwe verhaal vorm te geven.


Na een eerste onderzoeksfase begeleiden we je om een nieuwe beslissing te nemen. Dit in de vorm van je intentie voor het ‘eerste hoofdstuk’ van je unieke leiderschapsverhaal. Je maakt glashelder welke beweging je voor jezelf wil maken en op welk pad je anderen wil meenemen. Jouw persoonlijke boodschap en jouw verhaal compleet zichtbaar op het podium. Daarna krijg je de tijd om met dit alles te experimenteren en om je hoofdstuk werkelijk tot leven te brengen.

Didactische aanpak

Mindset van spelen

Spelen is een continue flow vanuit een innerlijke stilte, diepe ontspanning en vrijheid. Spelen (lees: in flow zijn) betekent oordeelloos in het hier en nu zijn. Nieuwsgierig kijken naar de situatie om te leren en ervaring en wijsheid op te doen. Gedurende het programma word je telkens uitgenodigd om met deze milde, onbevangen mindset naar je eigen proces te kijken.


Bewegen en Stilte

Deze innerlijke reis volgt een goed gebalanceerde evenwichtsoefening tussen doen (intense leerervaringen) en gestructureerde stilte (reflectiemomenten). We bewegen steeds een laag dieper. Kalm en gracieus nemen we alle tijd die nodig is om je inzichten concreet vorm te geven.


Wijsheid van de natuur

We maken connectie met de algemene systemische wetten van de natuur en nodigen deze als wijze raadgever uit in het programma.  Daarnaast zijn de paarden belangrijke medespelers. Paarden hebben van nature een open mindset, staan in contact met het hier en nu en met de wijsheid van het veld. De oefeningen bij de paarden zorgen voor een vergroot bewustzijn en werken in op een laag voorbij de woorden.


Theoretische opbouw van het programma

In het ontwerp werden volgende elementen geïntegreerd:

 • maximaal ervaringsgericht ontwikkelen vertaald in een gestructureerd model 'Journey of a Nomad'
 • denkkaders en wetenschappelijke bevindingen uit quantumfysica, biomimicri en neuropsychologie
 • theoretische achtergrond en oefeningen uit ademhalings- en aandachtstraining, traumawerk, lichaams- en emotionele intelligentie-ontwikkeling en systemisch coachen en opstellingswerk
 • theorie en processtappen van storymining, storybuilding en storytelling


Enkele andere kenmerken van het traject

 • 5 intense contactdagen over een periode van 6 maanden
 • opdrachten en reflecties in de periode tussen de contactdagen
 • 2 telefonische coachingsmomenten met de begeleiders
 • intervisiemomenten met je Nomad groep
 • uitgebreide persoonlijke reisgids in de vorm van een werkboek
 • leiderschapsprofielanalyse adhv een astrologisch profiel met een persoonlijk begeleidingsmoment en audio-opname
 • foto- en audioreportage van je reis
 • De intensiteit van het programma wordt extra verhoogd doordat we werken met een kleine groep van 8 mensen en 2 begeleiders
Cursusmateriaal

Persoonlijke reisgids

Bij de start ontvang je een reisgids. Hierin krijg je achtergrondinformatie over de universele ‘Journey of a Nomad’. De reisgids is niet alleen een universele groeicyclus voor transformatieprocessen, maar ook je persoonlijk werkboek voor tussenopdrachten en voorbereidingen, je werkinstrument om je opgedane inzichten te capteren. De reisgids is zo opgesteld dat je deze ook in de toekomst kan blijven gebruiken voor al je nieuwe avonturen.


Astrologische profiel

Een astrologisch profiel geeft je een nieuw perspectief en een nieuwe taal. Het zet - meer dan de gekende leiderschapsprofielen zoals Insights, DISC, MBTI - in op de energetische kracht van taal. Dit via de wereld van mythen en symbolen. Via een uitgebreide profielanalyse krijg je hiermee een helder en gestructureerd kader voor je innerlijke reis. Naast je drijfveren, krachten, kwetsuren en destructieve patronen, ontvang je informatie over je unieke krachten, je purpose, je oude verhaal, je nieuwe verhaal en het unieke ontwikkelingspad dat je kan bewandelen om tot bij je oerkracht te komen.

Getuigenissen en referenties
 • Raf en Vicky zijn ervaren begeleiders en erg complementair. Ze creëren voor de groep een veilig kader. Raf brengt stevigheid, aarding, structuur en helderheid. Hij weet taal te geven aan mijn essentie en orde te brengen in de chaos. Vicky geeft door haar kennis en expertise in diepgaande transformatieprocessen het vertrouwen om in te stappen in datgene wat ik niet ken. (Evelien Torfs, coach & facilitator)
 • Nomads is voor mij de reis naar mijn oerkracht. Ik voelde dat er in mij iets zat waar ik moeilijk contact mee kon maken. Het astrologisch profiel stelde voor mij een aantal dingen scherp. Daarnaast heb ik geleerd om evenveel te genieten van de reis en het proces, en niet alleen gefocust te zijn op het resultaat. (Wim Vriesacker, Viktor Renoveert)
 • Nomads is voor mij de reis van wie ik was, naar wie ik graag wil zijn. Op weg gaan naar een betere versie van mezelf. Een traject waarin mijn verhaal woorden krijgt. Waarin ik positief verplicht word om taal te geven aan wat ik voel, aan waar ik vandaan kom en waar ik naartoe wil. (Peter Saerens, Content Marketeer)
 • Nomads is voor mij een versneller om van reflectie naar actie over te gaan. Om morgen echt ander gedrag te vertonen. Het is, naast de vele persoonlijke ontwikkelingstrajecten die ik al deed, echt een volgende stap. (Rika Wyckmans, House of Change)
 • Nomads heeft me geraakt. Het kwam op het juiste moment in mijn zoektocht om iets te doen rond leidinggeven. Tijdens mijn zoektocht merkte ik dat de meeste leiderschapsopleidingen vooral op het rationele inzetten. Toen ik Nomads ontdekte, voelde ik direct: ‘Dit wil ik.’ De dingen die we doen gaan ver voorbij het denken. Dit programma werkt op een veel diepere laag. Een laag voorbij de reflectie en woorden. (Nancy Jans, Anders Reizen)
Trainers
Vicky Daniels
Vicky Daniels

Vicky is master in de organisatiepsychologie en master na master in 'Organisational Development'.  Ze volgde bijkomende opleidingen zoals Appreciative Inquiry, systemisch coachen, opstellingswerk, aandachtstraining en emotioneel lichaamswerk.  Ze heeft een loopbaan van 15 jaar achter de rug in de wereld van Learning and Development and Change binnen KMO's en multinationals.  Vicky heeft tevens 15 jaar ervaring in het werken met paarden.  Ze werkt reeds haar hele professionele carrière in het veld van persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling.  Ze was oa verantwoordelijk voor een internationaal leiderschapsprogramma binnen IKEA en begeleidde daarna in haar praktijk leiders en ondernemers in diepgaande transformatieprocessen.  Volgens haar is het tijd voor bewuste, krachtige leiders om op te staan en nieuwe verhalen te vertellen.  Kalm, moedig en stevig verankerd in het hier en nu.  Ze beschikt over de kracht om mensen - voorbij de angst - te laten zoeken in de diepste lagen van henzelf, de plek waar echte transformatie plaatsvindt.

Raf Stevens
Raf Stevens

Raf is master in de communicatiewetenschappen.  In een vorig leven was hij marketing- en communicatiemanager bij diverse grote bedrijven en ook praktijklector communicatie bij de Arteveldehogeschool.  Momenteel is hij sinds 15 jaar zelfstandig communicatieadviseur en coach voor leidinggevenden.  Hij ondersteunt leiders en teams om vanuit de kracht van hun authentieke verhaal verbinding te maken met zichzelf en elkaar.  Verder is hij storytelling expert en auteur en host van de podcast ‘Oerkracht’, een interviewreeks rond leiderschap. Volgens Raf heeft de wereld behoefte aan een nieuw verhaal dat warmer, menselijker en echter is.  Met het traject 'Nomads, leiden vanuit oerkracht' wil hij hieraan zijn steentje bijdragen.

Prijs
 • € 3850, exclusief BTW
 • Vroegboekkorting: € 250 korting bij inschrijving ten minste 2 maand voor de startdatum van de training.

KMO Portefeuille

HRD Academy is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan HRDA betaald.  Erkenningsnummer van HRD Academy: DV.O202520.  Meer informatie: klik hier, bel naar 1700 of contacteer HRDA op +32 (0) 9 336 31 64.

 


Opleidingscheques voor werknemers

HRD Academy is ook erkend voor de opleidingscheques voor werknemers via VDAB. Klik hier voor meer informatie.

 


Subsidie Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Als de KMO of je zelfstandige zaak gevestigd is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kan je voor het volgen van de training een subsidie aanvragen aan dit Gewest.  De subsidie bedraagt 50% van de opleidingskost.  De aanvraag moet binnen de 30 kalenderdagen vanaf de startdatum van de opleiding aangevraagd worden.  Meer informatie vind je hier.  Om van deze subsidie te kunnen genieten heb je van ons volgende documenten nodig: een kopie van de offerte, een kopie van de factuur of het inschrijvingsbewijs, de programmafolder, het CV van de trainer en een lijst van referenties.  Op eenvoudige vraag, sturen we je deze documenten.

Inschrijven
Locatie Data & uren Inschrijven

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Bekijk een plannetje
25 oktober, 21 november, 17 december 2019, 31 januari en 3 april 2020 telkens van 9u tot 17u30» Inschrijven

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Bekijk een plannetje
20 december 2019, 24 januari, 21 februari, 20 maart en 19 juni 2020 telkens van 9u tot 17u30» Inschrijven

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Bekijk een plannetje
13 maart, 23 april, 14 mei, 11 juni en 10 september 2020 telkens van 9u tot 17u30» Inschrijven

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Bekijk een plannetje
17 september, 15 oktober, 19 november, 17 december 2020 en 4 maart 2021 telkens van 9u tot 17u30» Inschrijven

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Bekijk een plannetje
12 december 2020, 21 januari, 18 februari, 18 maart en 17 juni 2021 telkens van 9u tot 17u30» Inschrijven
Contactgegevens

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Contactgegevens

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Contactgegevens

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Contactgegevens

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Contactgegevens

Playtoday

Heidebloemstraat 43

3920 Lommel

België

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in onze cookiebeleid